Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Споконвічно чеський винний напій, корисний для здоров'я

Відразу зазначу, що «бурчак» - це ніжний, малоалкогольний винний напій, який є традиційним чеським делікатесом Відразу зазначу, що «бурчак» - це ніжний, малоалкогольний винний напій, який є традиційним чеським делікатесом. Хоча, можливо, я трохи і помиляюся, тому що, крім Чехії та Моравії, цей вид виноградного соку вживають у великій кількості ще й в кількох регіонах виноробної Європи. Між ними - Словаччина, північ Австрії або Німеччині. Однак чехи можуть з гордістю заявити, що виготовлення Бурчака - це споконвічно їх рук справа.

Отже, що ж це за чарівний напій? Напевно, модно сьогодні говорити, що продукт не містить хімічних консервантів, проте у випадку з Бурчак, це дійсно так, якщо тільки виробники цього чисто природного, здорового, повного вітаміну В напою, який благотворно впливає на шкіру і організм в цілому, не додають в нього пестициди, тобто якщо вони туди не потрапляють при зростанні винограду.

Фото: ЧТК   «Бурчак - здоровий напій лише в тому випадку, коли здоровий виноград якісно перероблений Фото: ЧТК «Бурчак - здоровий напій лише в тому випадку, коли здоровий виноград якісно перероблений. Якщо в процесі росту винограду його обприскували пестицидами 12 раз, то коли він відстоїться, частина осаду все одно в тому соку залишається. А коли починається процес бродіння, все змішується. Той, хто говорить, що повинен випити стільки Бурчака, скільки літрів крові в тілі людини (приблизно 7 літрів), для нього це не завжди закінчується добром. Є підприємства, які спеціалізуються на виготовленні Бурчака. Вони строго стежать за якістю, і намагаються не обробляти виноград зайвої хімією », - каже дегустатор і винороб Вацлав Майер з Мікулова.

Як правило, бурчак робиться з певних сортів винограду, наприклад, Irsay Oliver, Muškát moravský або Veltlínské červené раніше, а трохи пізніше дозрівають такі підходящі для виготовлення Бурчака сорти, як Veltlínské zelenе або Müller Thurgau.

Молоде нефільтроване вино, повне дріжджів, повинно містити від одного до максимальних 8 градусів алкоголю Молоде нефільтроване вино, повне дріжджів, повинно містити від одного до максимальних 8 градусів алкоголю. А для того, щоб остаточний продукт міг бути названий Бурчак, на його виробництво повинні бути використані лише виноградні грона, що виростали на території Чехії.

А щоб не помилитися, якщо ви все-таки зважитеся коли-небудь спробувати цей чеський делікатес, необхідно знати, якого кольору повинен бути цей напій, яким володіти смаком і запахом. Отже, свіжий і якісний бурчак повинен бути жовтого кольору, з легким коричневим відтінком, з мінімальною кількістю осаду, а запах не повинен віддавати гнільцой і цвіллю, а пахнути свіжим виноградним соком.

Тому купувати бурчак не рекомендуються, наприклад, у людей, що стоять уздовж шосе. Навіть на винних святах треба дивитися в обидва, попереджає Вацлав Майер:

«Людина, яка збирається пити бурчак, повинен завжди бути гранично обережний «Людина, яка збирається пити бурчак, повинен завжди бути гранично обережний. Наприклад, я на винних праздніцтвах, яких восени в Чехії проходить безліч, я пробую його у п'яти продавців, однак за осінь в цілому я випиваю не більш ніж сто грамів Бурчака. Я краще почекаю молодого вина, яке ще не таке чисте, і з задоволенням вип'ю його ».

Традиційний бурчак, незважаючи на те, що це малоалкогольний винний напій, може при великій кількості, вдарить не тільки в голову, але і підкосити ноги, зате чехів і мораван, які звикли за століття до осіннього живому напою, частенько тягне поспівати, а краще це робити всім разом і на людях ...

Отже, що ж це за чарівний напій?

Новости