Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Болгарія - країна вина, що таке винний туризм

  1. Новий погляд на болгарське вино Винні екскурсії - це поширена практика знайомства з традиціями, культурою...
  2. Що можна спробувати в Болгарії

Новий погляд на болгарське вино

Винні екскурсії - це поширена практика знайомства з традиціями, культурою та місцевим колоритом відвідуваною країни. Однак, на слуху винні тури в різні провінції Франції, в Італії та Іспанії, Німеччини, Чехії, Австрії. Тим часом, саме на Балканах виростають найстаріші виноградники, і Болгарія за багатьма показниками виноробства знаходиться на перших місцях світового рейтингу.

Щоб краще зрозуміти болгарське вино і позбутися від стереотипів радянського минулого, коли великі виробники-винороби виготовляли продукцію в промислових масштабах, мало піклуючись про якість, варто дізнатися його історію, сучасний стан, ставлення самих болгар.

Вина Болгарії: вчора, сьогодні, завтра

Виноробство Болгарії має глибоке коріння, відсилаючи нас до часів фракійців, по суті, до древнім грекам, у яких вино було зведено в ранг культу, без нього не мислилося жодна подія. Спочатку вино застосовувалося релігійних дійствах язичництва і бенкетах, потім прийняття християнства і успадкування культурних традицій Візантії залишили особливу роль вина в церкві, наприклад, в таїнстві причащання. Виноробство Болгарії має глибоке коріння, відсилаючи нас до часів фракійців, по суті, до древнім грекам, у яких вино було зведено в ранг культу, без нього не мислилося жодна подія

Про високий статус і популярності вина в стародавній Болгарії свідчать археологічні знахідки: кубки з каменю і дорогоцінних металів, глиняні черепки глечиків і амфор. Багато артефакти зберігаються в музеях історії та в знаменитому музеї вина в Плевені на території національного заповідника Кайлака. плануючи тури в Болгарію на літо , Варто включити в програму відпочинку винну екскурсію в Плевен або Мелнік, Асеновград, Велико Тирново.

Після сумнозвісної боротьби з алкоголізмом в Радянському Союзі болгарські промисловці втратили більшу частину ринку збуту вина, виноробство прийшло в занепад, виноградники перестали культивуватися і оброблятися.

Зараз настав час приватних Винар, відродження минулих традицій і якості.

Що можна спробувати в Болгарії

Склад грунту, кількість сонця, опадів і вітру зумовили вирощування певних сортів винограду, з яких виходять відмінні червоне сухе або біле сухе і напівсухе вина. Щоб не помилитися у виборі і не відчути розчарування в винах Болгарії, спробувавши дешеве столове вино, варто звернути увагу на етикетку. Якщо є напис «контроліан» - це вищий сорт вина, гордість Болгарії, просте зазначення регіону зростання виноградників також говорить про якість напою. Особливий інтерес викликають місцеві марки, вироблені в невеликих кількостях і майже не зустрічаються за межами Болгарії. Спробувати їх можна в винарні.

Винарня являє собою комплекс: невеликий цех з виробництва вина, найчастіше поряд з виноградниками, ресторанчик, підвал для зберігання, дегустаційний зал, де також розставлені нагороди і призи міжнародних конкурсів. Як правило, екскурсію проводить привітний господар винарні, розповідаючи про сортах винограду, тонкощах дегустації і нюансах букета. Звичайно, смак вина підкреслюється делікатесами національної болгарської кухні. Винарня являє собою комплекс: невеликий цех з виробництва вина, найчастіше поряд з виноградниками, ресторанчик, підвал для зберігання, дегустаційний зал, де також розставлені нагороди і призи міжнародних конкурсів

Винний туризм в Болгарії - це новий погляд на звичну країну, дотику до чогось місцевому, автентичного, значимого для болгар і шанувальників мистецтва виноробства.

Сторінка за темою: Тури в Болгарію 2018, ціни від Менса, тури в Болгарію виліт з Санкт-Петербурга

Розповісти друзям

Читайте також

Інші статті по темі

Коментарі

Новости