Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

вино Шанія 13-13.5% 3.0

  1. БОГЕДАС ХУАН ХІЛЬ
  2. ОРОВАЙНС
  3. Бодегас І ВІНЬЕДОС Шайя
  4. Сельєрс КАН БЛАУ
  5. Бодегас Триденті
  6. Бодегас Морка

Глава сімейства Хуан Хіменес Хіль заснував сімейне підприємство в 1916 році. В наші дні Мігель і Анхель, представники вже четвертого покоління Хілей, продовжують його справу і успішно розвивають сімейний бізнес. Сьогодні Бодегас Хуан Хіль - це 10 винних заводів, 8 виноробних регіонів, 1400 га виноградників. Холдинг вкладає серйозні інвестиції в купівлю виноградників і виноробних підприємств в інших регіонах Іспанії і є засновником компаній ОРОВАЙНС (OROWINES), Бодегас і Віньедос Шайя (Bodegas y Vinedos Shaya) і Сольєрсом Кан Блау (Cellers Can Blau)

Глава сімейства Хуан Хіменес Хіль заснував сімейне підприємство в 1916 році

Цілі об'єднання високі: з одного боку - збереження автохтонних сортів винограду і індивідуального для кожного регіону стилю вин, з іншого - введення інновацій, передових технологій.

Вина СІМЕЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХІЛЬ (JUAN JIL BODEGAS FAMILIARES) удостоєні нагород провідних міжнародних конкурсів і широко представлені в Колекції СОМЕЛЬЕ в магазинах ОТДОХНИ!


БОГЕДАС ХУАН ХІЛЬ

БОГЕДАС ХУАН ХІЛЬ

BODEGAS JUAN JIL www.bodegasjuangil.com

Виноробне підприємство Бодегас іхосів де Хуан Хіль було засновано в 1916 році, коли Хуан Хіль Хіменес купив виноградники на схилах гори Сересо в самому серці Хумілья і побудував там виноробню. Наступні покоління родини продовжували його справу і розвивали сімейний бізнес. Зараз Бодегас Хуан Хіль - одна з найяскравіших виноробних компаній Мурсії. Акціонерами компанії є 9 братів Хіль - правнуки засновника компанії, а керує сімейним підприємством Мігель Хіль. Коли помер його батько, Мігель працював інженером в Севільї. Завдяки його зусиллям у розвитку сімейного бізнесу був зроблений значний прорив. За три роки господарство було повністю модернізовано і комп'ютеризовано. Цікавий момент: вина в льохах Бодегас Хуан Хіль витримуються під звуки класичної музики! Результат нововведень не змусив себе чекати. Сьогодні виноробна компанія Бодегос іхосів де Хуан Хіль вважається одним з кращих виробників Хумілья. Вина господарства отримали найвищі оцінки винних критиків і авторитетних видань і разом з тим світову популярність.

В даний час Мігель Хіль вкладає серйозні інвестиції в купівлю виноградників і виноробних підприємств в інших регіонах Іспанії: Руеда, Ріас Байшас та інших. Він був ініціатором створення компанії OROWINES, в яку крім заводів, що належать братам Хіль, увійшли кілька інших виноробних підприємств. Метою створення цього об'єднання стало: з одного боку - збереження автохтонних сортів винограду, індивідуального для кожного регіону стилю вин, з іншого боку - введення інновацій, передових технологій та успішне просування на ринок. До співпраці були залучені винні експерти, винороби Іспанії та Нового Світу. За останні 3 роки площа виноградників, що належать родині Хіль, збільшилася до 350 га, а загальний оборот всіх бодег склав 12 млн євро. Вина від компанії OROWINES, з'явившись зовсім недавно, вже встигли завоювати високу оцінку фахівців.

У Хумілья господарство Хуан Хіль займає площу 45 га, виноградники розташовуються на схилах гори Сересо на висоті 700 м над рівнем моря на крейдяно-піщаних ґрунтах, середній вік виноградників 25 років, на окремих ділянках вік лоз досягає 80-90 років.

ОРОВАЙНС

ОРОВАЙНС

OROWINES www.orowines.com

Компанія OROWINES об'єднує ряд цікавих винних проектів, розроблених в Іспанії протягом останніх кількох років. Ініціатором і основним інвестором OROWINES став власник і керівник компанії Бодегас іхосів де Хуан Хіль - Мігель Хіль. До співпраці в проекті він привернув власників інших виноробних підприємств, експертів, енологів з Іспанії та Австралії. OROWINES складається з дев'яти компаній, розташованих в різних DO і мають власне виробництво, об'єднаних комерційною діяльністю і єдиною політикою просування вин на ринку. Основною метою Orowines є збереження автохтонних сортів, індивідуальності й неповторності кожного виноробного регіону.

Бодегас І ВІНЬЕДОС Шайя

Бодегас І ВІНЬЕДОС Шайя

BODEGAS Y VINEDOS SHAYA www.orowines.com

Компанія Бодегас і Віньедос Шайя (Bodegas y Viñedos Shaya) - це спільний проект сім'ї Хіль і винного експерта Енріке Бусто в рамках проекту OROWINES, що об'єднує кілька виноробних заводів з різних регіонів Іспанії. Компанія була заснована в 2008 році, коли Мігель Хіль придбав виноградник в Сеговії, на південному сході виробничої зони Руеда. Особливість виноградника площею 30,5 га полягає в тому, що він дуже старий - вік лоз від 75 до 111 років. Піщані грунти створюють сприятливі умови для процвітання виноградника без щеплень молодих лоз. Як винороба в Бодегас Шайя була запрошена австралійка Белінда Томсон, що отримала величезний досвід під час роботи в компанії Кроуфорд Рівер Вайнері. Білі вина цієї виноробні визнані одними з кращих в Австралії. За такий короткий час свого існування компанія Бодегас і Віньедос Шайя досягла вражаючих успіхів: її вина отримали високу оцінку фахівців і заслужили визнання покупців у всьому світі.

Сельєрс КАН БЛАУ

Сельєрс КАН БЛАУ

CELLERS CAN BLAU www.orowines.com

Господарство Сольєрсом Кан Блау (Cellers Can Blau) розташовується в середньовічній селі Мас Роїг, де виноградники примикають до дороги, що розділяє регіони Монтсант і Пріорат. Виноробня заснована в 2003 році, коли Мігель Хіль придбав 34 га місцевих виноградників, і є частиною проекту Оровайнс. Середній вік лоз 35 років. На глинистих ґрунтах господарства культивується сорт Карина, на сланцевих - Гарнача, Сира - на крейдяних.

Бодегас Триденті

Бодегас Триденті

BODEGAS TRIDENTE www.bodegastriton.es

Завод Бодегас Триденті, що належить зараз компанії Хуан Хіль Фемілі Естейт розташований в селі Вільянуева-де-Кампеан в провінції Самора, на території історичної області Тьєррі-дель-Віно ( «земля вина»). Виноградники господарства являють собою більш 40 ділянок, на яких виростають лози різних сортів, вік деяких з них досягає 130 років. Лише деякі виноградники знаходяться в межах DO Торо, тому вина, вироблені Бодегас Триденті, мають статус географічного найменування Кастилія-і-Леон, що, втім, анітрохи не зменшує їх достоїнств. Виноградники розташовуються вони на висоті 600-700 м над рівнем моря на мізерних кам'янистих і піщаних грунтах, добре пропускають повітря і затримують вологу. Це особливо важливо, якщо врахувати, що клімат тут дуже сухий і спекотний; опади випадають рідко, а восени, взимку і навесні часто трапляються заморозки. Виноград тут прекрасно визріває завдяки великій кількості сонячних днів; він характеризується високою цукристістю, і дає насичені і досить міцні вина. У господарстві вирощують виноград сортів Темпранільо (тут його ще називають Тінто де Торо), Гарнача, а також автохтонні сорти провінції Леон - Менс і Прієто Пікудо. Технічний директор господарства - Френк Гонзалес - відомий австралійський винороб іспанського походження, він з 2008 року співпрацює з братами Хіль в рамках проекту Orowines, будучи головним енологом не тільки Бодегас Триденті, а й інших виноробів Хуан Хіль Фемілі Естейт.

Бодегас Морка


Bodegas Morca www.bodegasjuangil.com

Бодегас Морка - новий проект Хуан Хіль Фемілі Естейт, що стартував в 2014 році з запуску невеликий виноробні в околицях містечка Борха. Перші ж результати показали величезний потенціал місцевості, після чого були зроблені інвестиції в купівлю 30 га дуже старих виноградників і обладнання виноробні за останнім словом техніки. За процес виробництва відповідає Френк Гонзалес - талановитий австралійський винороб іспанського походження, шеф-енолог більшості виноробів Хуан Хіль Фемілі Естейт.


Новости