Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

вина Іспанії

  1. Широка географія і стандарти витримки
  2. Слово про хересі


Сонячна Іспанія впевнено утримує почесну бронзу на п'єдесталі пошани серед найбільш плідних по виробництву вина країн світу після сусідніх Франції та Італії. А ось кількість гектарів, відданих в країні під виноградники, є рекордним: для виробництва вина Іспанії використовуються плоди, вирощені на цілому мільйон гектарів.

Широка географія і стандарти витримки

Вина Іспанії виробляються абсолютно у всіх регіонах і автономних одиницях країни. Сама "плодюча" в цьому сенсі - провінція Кастилія-Ла-Манча. На її частку припадає половина загального іспанського виноробного виробництва. Чималий внесок вносять регіони Каталонія, Андалусія і Естремадура.
Терміни витримки вина Іспанії вважаються одним з головних критеріїв якості, а тому закон регламентує позначення цієї характеристики продукту:

  • Вина Noble сумарно витримуються в дубових бочках і пляшках не менше півтора років, при цьому обсяг ємності не повинен перевищувати 600 літрів.
  • Продукція класу Anejo настоюється протягом двох років.
  • Viejo - старші вина, для виробництва яких потрібно не менше трьох років, а їх характер сформувався під впливом тепла, світла і окислювальних процесів.
  • Червоні вина Іспанії категорії Rеserva повинні провести в бочках і пляшках як мінімум три роки, причому обсяг кожної дубової тари не повинен перевищити 330 літрів. Для білих і рожевих резервних вин досить двох років в бочках тієї ж ємності.
  • Gran Reserva червоні витримуються п'ять років, а рожеві і білі - чотири роки.

Слово про хересі

Одним з найвідоміших вин Іспанії у гурманів і сомельє всього світу вважається херес. Цей кріплений продукт виноробства виробляють в Андалусії. Вино херес відрізняється особливостями виробництва, в основі якого ферментація сусла під плівкою дріжджів спеціального сорту. Вона називається флор і зберігається на поверхні бочки протягом всього періоду дозрівання вина. Флор перешкоджає окисленню і допомагає отримає особливу фортеця, аромат і терпкість смаку. Бочки з виробленим хересом не наповнюю до кінця і, перебуваючи в них, вино "відпочиває" протягом декількох місяців.
Два основних типи хересу, виробленого іспанцями, відрізняються саме кількістю часу, проведеного під флори. Сорти вина типу Фіно "відпочивають" близько трьох років, а вина Олоросо - лише кілька тижнів.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 12.01.2015


фотографії

Популярні статті



Новости