Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рожеве вино: для здоров'я і радості

Протягом останніх п'яти років видалися в Європі вкрай посушливими і жаркими Протягом останніх п'яти років видалися в Європі вкрай посушливими і жаркими. Як ні парадоксально, саме таке літо ідеально підходить для винограду, призначеного для отримання рожевого вина. Тому що в нормальної кліматичної ситуації отримати висококласне рожеве вино практично неможливо.

Для тих, хто не знає: рожеве вино одержують і з білого, і з червоного винограду самих різних сортів. Просто після віджимання плодів не залишають їх в соку занадто довго. Через це вино зберігає світлий відтінок - від бежево-коралового до яскраво-малинового.

До Росії даний якісне рожеве вино поступає, головним чином, з французького Провансу, а також з Чилі, Аргентини та Австралії. До речі, австралійський рожевий Шираз вважається одним з кращих зразків рожевого вина на нашій планеті.

У кулінарії рожеві вина універсальні. Їх можна сміливо подавати як аперитив перед обідом або вечерею. Можна супроводжувати ними страви з білого м'яса птиці, в тому числі шашлик, морську рибу, і навіть приготовлену на грилі телятину. З усіх сортів м'яса не поєднується з рожевим вином хіба що баранина. Напівсухі рожеві вина - особливо португальські та іспанські - добре подавати до фруктових десертів. До речі. Важливий момент: на відміну від червоних вин, рожеві необхідно охолоджувати, і досить сильно - приблизно до 10 С.

Повертаючись до кольору рожевого вина, можна порадити ось що: якщо ви хочете просто випити вина, наприклад, в спеку на вулиці, то віддавайте перевагу рожевим винам бежевого кольору - провансальським. Вони значно легше і не вимагають ніякої закуски. А ось якщо у вас накритий багатий стіл - вибирайте темно-рожеві вина. Пити їх просто так - блюзнірство!

Так, між іншим - є одна технологія приготування рожевого вина, коли його отримують від змішування червоного і білого: так готують рожеве ігристе вино на деяких південноросійських винних заводах. І порушенням технології таке виробництво не є!

Новости