Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Олена Богданенко: Найкращі сорти грузинського вина-Блог про життя

У цій збірці зібрані основні сорти грузинських вин - хтось згадає колись улюблений, але майже забутий смак, а у кого-то з'явиться можливість вперше його для себе відкрити.

У цій збірці зібрані основні сорти грузинських вин - хтось згадає колись улюблений, але майже забутий смак, а у кого-то з'явиться можливість вперше його для себе відкрити

"Кіндзмараулі" - високоякісне червоне напівсолодке вино з інтенсивним кольором перестиглою вишні, сортовим букетом, ніжним, гармонійним, оксамитовим смаком. Одне з найвідоміших вин Кахетії. Випускається з 1942 року. Знавці відзначають, що найкраще Кіндзмараулі підходить до м'яса гриль. Крім того, вино чудово поєднується з десертами і фруктами.

Крім того, вино чудово поєднується з десертами і фруктами

"Цинандалі" - особливе біле вино, гордість грузинських виноробів, світло-солом'яного кольору, з прекрасним плодовим букетом, м'яким тонким смаком. Проводиться з 1886 року на найстарішому в країні винному заводі.

Проводиться з 1886 року на найстарішому в країні винному заводі

"Хванчкара" - перлина натуральних напівсолодких вин, гордість грузинських виноробів, неодноразовий переможець на міжнародних конкурсах і дегустації вин, з ошатним темно-рубіновим кольором, сильно розвиненим букетом і ароматом, гармонійним оксамитовим смаком з малиновими тонами. Улюблене вино Сталіна.

Улюблене вино Сталіна

"Сапераві" - не тільки червоне вино, а й сорт винного винограду. Вино має інтенсивну, густу темно-гранатове забарвлення, своєрідний гармонійний смак, приємну терпкість, розвинений букет. Випускається з 1886 року. Сапераві рекомендується до жирних страв грузинської кухні.

Сапераві рекомендується до жирних страв грузинської кухні

"Тбілісурі" - біле напівсухе вино. Світло-солом'яний колір, гармонійне поєднання природного солодощі, кислотності і аромату винограду надають вину свіжість і м'якість смаку. Поєднувати вино рекомендується з сиром Сулугуні, рибою і фруктами.

Поєднувати вино рекомендується з сиром Сулугуні, рибою і фруктами

"Ахашені" - відмінне червоне напівсолодке вино з сильним приємним букетом, яскравою темно-гранатовий забарвленням і рідкісної гармонією смакових властивостей з шоколадними тонами. Проводиться з 1958 року.

Проводиться з 1958 року

"Ереті" - натуральне біле сухе вино, світло-солом'яного кольору, аромат з плодовими тонами, свіжим і гармонійним смаком. Випускається з 1977 року. Є відмінним аперитивом, а також подається до дарів моря і овочевих салатів.

Є відмінним аперитивом, а також подається до дарів моря і овочевих салатів

"Мукузани" - одне з кращих сухих червоних вин, темно-гранатового кольору, з яскраво вираженим фруктовим ароматом і складним букетом, має м'яко-оксамитовий смак і гармонійний прекрасне післясмак. Випускається з 1888 року. Мукузани вважається кращим грузинським вином з тих, що виробляються з винограду Сапераві. Відрізняється вона тим, що довго витримується в дубових бочках - мінімум три роки. Найкраще поєднується з м'ясом.

Найкраще поєднується з м'ясом

"Кахетинське" - натуральне біле сухе вино, вироблене в Грузії з 1948 року. Вино має золотисто-янтарний колір, високою екстрактивністю і специфічним плодовим ароматом.

З ким сплять наші зірки - читай у нас в Instagram .

Новости