Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хорумі - легендарні грузинські вина в колекції СОМЕЛЬЕ!

  1. Тифлисский Винний Погреб' - нові друзі-винороби з сонячної Грузії
  2. Хорумі - вина, від яких співає душа і танцює тіло

Хванчкара, Кіндзмараулі, Цинандалі, Сапераві ... Для росіян ці назви - більше, ніж назви вин. Це ностальгія за сонячної і колоритною Грузії і безмежного гостинності грузинського народу, яке в першу чергу проявляється в готовності запросити за стіл навіть незнайому людину і пригостити його найкращими національними стравами і, звичайно, вином. Саме грузинські вина в нашій країні колись цінувалися більше інших і були справжньою окрасою святкового столу.

Грузія, де культивується близько 500 (!) Сортів винограду (в світі їх всього 4000), в тому числі автохтонних, дає дійсно неповторні вина, що стоять особняком серед всіх інших вин світу. Своїм особливим характером вони зобов'язані найбагатшим виноробним традиціям і особливому ставленню до лози і ремеслу грузинських виноробів, які недарма кажуть: «У Грузії ми не робимо вино - у нас воно народжується».

Відтепер і в Колекції СОМЕЛЬЕ є легендарні грузинські вина - від компанії Тифлисский Винний Погреб'!

Пробуйте, діліться враженнями та отримуйте кеглі в подарунок!

Тифлисский Винний Погреб' - нові друзі-винороби з сонячної Грузії

Компанія Тифлисский Винний Погреб' є одним з ключових підприємств грузинської винної галузі. Основний виробничий комплекс, розташований в тбіліському районі Лило, був побудований в 1999 році. У його запуску і розвитку брав активну участь Микола Аполлонович Мехузла - один з найбільш шанованих представників старої радянської виноробної школи. Завод оснащений найсучаснішим обладнанням: резервуарами з нержавіючої сталі, установками для охолодження мезги і сусла, мембранними фільтрами, линів холодного розливу продуктивністю 6-8 тисяч пляшок на годину і багатьма іншими виробничими потужностями, необхідними для виробництва вин високої якості.

Процес виготовлення вин починається з приймання винограду. Відповідно до прийнятого в 2002 році парламентом Грузії законом «Про винах контрольованих найменувань за походженням» компанією Тифлисский Винний Погреб' організовані пункти заготівлі та первинної переробки винограду в місцях культивування найбільш цінних сортів винограду - в Кахетії і Амбролаурському районі Рача - Лечхумі. Виносховищі заводу Тифлисский Винний Погреб', найбільше в Грузії, розраховане на 1,5 мільйона літрів вина. Обсяг виробництва - 6 мільйонів літрів вина на рік.

Основний акцент в процесі виробництва вина робиться на тому, щоб максимально розкрити характерний і своєрідний сортовий букет вина. Використання спеціальних селективних культур дріжджів в процесі бродіння, технологій ферментації в сталевих ємностях при контрольованій температурі, холодного розливу дозволяє отримувати високо ароматні і гармонійні вина. Для витримки вин застосовуються бочки з французького дуба.

У травні 2015 року на заводі Тифлисский Винний Погреб' був проведений повторний зовнішній аудит відповідності підприємства вимогам системи стандартів ISO 9001 та НАССР, комісія прийшла до висновку, що всі стандарти і процедури неухильно дотримуються, споживачі можуть бути впевнені в найвищій якості продукції заводу.

Хорумі - вина, від яких співає душа і танцює тіло

Нова лінійка вин від компанії Тифлисский Винний Погреб' носить назву національного грузинського танцю Хорумі. Це - танець воїнів, древній і фантастично красивий, в якому за допомогою відточених рухів розповідається про пригоди військового загону: обережне проникнення на зайняту ворогами територію, розвідка, атака і святкування перемоги. У цих рухах приховано якусь невловиму, майже містичне чарівність. Найдавніший танець висловлює силу єднання грузин, безмежну силу грузинського характеру, яким володіють і наші новинки.

Найдавніший танець висловлює силу єднання грузин, безмежну силу грузинського характеру, яким володіють і наші новинки

вино Хванчкара

Червоне напівсолодке вино з захищеним найменуванням місця походження регіон Рача. Виготовлено за традиційною технологією з добірного винограду сортів Александроулі і Муджуретулі, вирощених в микрозоне Хванчкара регіону Рача в північно-східній частині Західної Грузії. Вино відрізняється глибоким гранатовим кольором, в сортовому ароматі яскраво виражені тони малини і ожини. Смак - повний, збалансований, гармонійний з тривалим післясмаком. Його прекрасно відтіняють гострий сир, біле м'ясо, дичину, птиця. Чудово гармоніює з фруктами, горіхами, солодощами. Вживати при t 8-12 ° С.

вино Кіндзмараулі

Червоне напівсолодке вино з захищеним найменуванням місця походження регіон Кахетія. Виготовлено за традиційною технологією з добірного винограду сорту Сапераві, оброблюваного в микрозоне Кіндзмараулі Кварельського району Кахетії (Східна Грузія). Вино темно-гранатового кольору, володіє типовим сортовим букетом з ароматами стиглих чорних фруктів і гармонійним оксамитовим смаком з тонами вишні та ожини і приємним тривалим післясмаком. Прекрасно поєднується з м'ясними стравами, шашликами. Вживати при t 8-12 ° С.

вино Мукузани

Червоне сухе вино з захищеним найменуванням місця походження регіон Кахетія. Виготовлено за традиційною технологією з добірного винограду сорту Сапераві, оброблюваного в микрозоне Мукузани. Вино темно-гранатового кольору, має сильно розвинене сортовим букетом і повним гармонійним оксамитовим смаком з приємною терпкістю в післясмаку. Дуже добре поєднується з сирами, птицею, грилем, дичиною. Вживати при t 18-20 ° С.

вино Цинандалі

Біле сухе вино з захищеним найменуванням місця походження регіон Кахетія. Виготовлено за традиційною технологією з сортів винограду Ркацителі і Мцване, вирощених в микрозоне Цінанадалі в Алазанської долині в регіоні Кахетія. Вино світло-солом'яного кольору, має оригінальний тонким плодовим букетом з пряними тонами і свіжим гармонійним смаком з легкою пікантною гірчинкою. Прекрасно поєднується зі стравами з білого м'яса, пастою, сиром і овочами. Вживати при t 10-14 ° С.

вино Сапераві

Червоне сухе столове вино виготовлене з винограду сорту Сапераві, вирощеного в регіоні Кахетія. Вино темно-гранатового кольору, має яскравий свіжим сортовим ароматом і приємним, насиченим, добре збалансованим фруктовим смаком. Прекрасно поєднується з закусками, м'ясом, овочами. Вживати при t 18-20 ° С.

Вино Алазанська Долина червоне

Напівсолодке столове вино виготовлене з винограду сорту Сапераві, вирощеного в регіоні Кахетія. Вино гранатового кольору, має яскравий фруктовим букетом і свіжим гармонійним смаком з приємною солодкістю. Добре поєднується з м'ясними стравами, сирами. Вживати при t 8-12 ° С.

Вино Алазанська Долина біле

Напівсолодке столове вино виготовлене з винограду сорту Ркацителі, вирощеного в регіоні Кахетія. Вино солом'яного кольору, володіє гармонійним фруктовим букетом з квітковими нотами і м'яким свіжим смаком з приємною солодкістю. Добре поєднується з фруктами, десертами. Вживати при t 8-12 ° С.

СПРОБУВАЛИ НОВИНКИ?

Поділіться думкою з іншими учасниками Товариства СОМЕЛЬЕ і отримаєте сертифікат: 500 кеглів за наступну покупку пляшки Хванчкари і 200 кеглі - будь-який з інших новинок в ПОДАРУНОК до 30 листопада 2016 года!

Залишити відгук про вино Хванчкара

Залишити відгук про вино Кіндзмараулі

Залишити відгук про Мукузани

Залишити відгук про Цинандалі

Залишити відгук про Сапераві

Залишити відгук про Алазанська Долина червоне

Залишити відгук про Алазанська Долина біле

Чекаємо вас за новинками в магазинах ОТДОХНИ Москви і Нижнього Новгорода!

СПРОБУВАЛИ НОВИНКИ?

Новости