Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фаворити літа. Легкі освіжаючі вина.

  1. Свіжість в бокалі. Білі вина.
  2. Шардоне
  3. Совіньон Блан
  4. Піно Гріджіо і Піно Грі
  5. Життя в рожевому кольорі. Рожеві вина.
  6. Вино кольору літа. Зелені вина.

Спекотного літнього дня або задушливим ввечері зовсім не хочеться міцного і щільного. Всі думки - про келих вгамовує спрагу напою. Відповідного супроводу вимагає і легка їжа, що з'являється влітку на наших столах частіше, ніж жирні страви. Сильні таніни червоні вина не годяться. Легкі і Пітко сухі білі вина з їх освіжаючою кислотністю і яскраві рожеві вина з ароматами стиглих ягід і фруктів - то, что нужно! Як правило, їх охолоджують більше, ніж червоні, що надає їм додаткову привабливість в наших очах. Влітку ці вина здатні сподобатися абсолютно всім!

Свіжість в бокалі. Білі вина.

Свіжі і чисті, підбадьорливі і пікантні, з хорошою мінеральної і освіжаючою кислотністю, і, як правило, невисоким вмістом алкоголю, ці вина - прекрасний аперитив, а також супровід до літнього обіду або вечері: вони підходять для закусок, салатів, більшості супів і маси других страв. Маленький нюанс: деякі з них можуть втратити свою вишуканість в поєднанні зі стравами з великою кількістю приправ. Спеції їх «придушують».

Шардоне

Шардоне   - мабуть, найвідоміший сорт білого винограду Шардоне - мабуть, найвідоміший сорт білого винограду. Його називають «королем» білих сортів. Самі ексклюзивні вина виготовляють на батьківщині сорти - в Бургундії, а найбільш відоме вино з Шардоне - Шаблі. При цьому Шардоне вирощують у всіх виноробних країнах Старого і Нового Світу.

Шардоне дає різні за стилем вина. Смак і аромат визначається грунтами, кліматом, а також виноробними технологіями. У прохолодних районах у вині присутні відтінки зеленого яблука, груші, цитрусових. Смак - з характерною високою мінеральної і кислотністю. У Новому Світі з його теплим кліматом виробляють вина з відтінками тропічних фруктів (банан, ананас, персик). Вина Шардоне можуть бути досить повнотілими, з щільною маслянистою структурою. В процесі витримки, Шардоне, що володіють потенціалом до неї, набувають медові і горіхові відтінки, складний пряний букет. Завдяки впливу дуба, у вині з'являються аромати підсмаженого хліба, ванілі, кокоса.

Через широкої палітри ароматів і смаків Шардоне поєднуються практично з будь-яким блюдом. Особливо гарні ці вина з птахом, рибою, морепродуктами, свининою, витриманими сирами і грибами. Дуже добре підходять до китайської та японської кухні. Доречно подати Шардоне і до салатів, фруктів і різних десертів.

Совіньон Блан

Після Шардоне другим за популярністю в світі білим сортом винограду є   Совіньон Блан Після Шардоне другим за популярністю в світі білим сортом винограду є Совіньон Блан . Кращі вина виробляють на батьківщині сорти - у верхній Луарі. Сьогодні сорт, виведений у Франції, вирощується на всіх континентах. Цей сорт білого винограду насамперед унікальний тим, що з нього виробляють вина з широким діапазоном ароматів від мінеральних, трав'янистих до фруктових: кислих яблук, агрусу, трави, перцю, зелених оливок, маракуї, дині. Аромат найчастіше залежить від часу збору врожаю. Чим раніше дозрів виноград, тим більше трав'яних відтінків. Пізній урожай дає фруктовий букет.

А смак вин з Совіньон Блан визначається в значній мірі місцевістю, де він вирощується. Яскравий приклад терруарності Совіньон Блан - новозеландські вина, що придбали світову славу і стали новою світовою класикою. Ці унікальні вина, крім відомих нот агрусу, цитрусових і смородини, наділені тропічним відтінками манго, ананаса і дині.

Совіньон Блан унікальні ще й тому, що поєднуються з продуктами, що володіють гострим смаком і зазвичай дисгармоніюють з іншими легкими сухими винами, наприклад, з Шардоне. Серед таких продуктів - солодкий перець, помідори, кінза, часник.

Піно Гріджіо і Піно Грі

Цей сорт винограду родом з Франції знайшов другий дім в Італії Цей сорт винограду родом з Франції знайшов другий дім в Італії. Піно Сірий, він же Піно Грі (у Франції), він же Піно Гріджіо (В Італії) дарує нам прекрасні свіжі вина з нотами груші, білого персика, яблука, цитрусових і пікантною кислотністю. У букеті Піно Гріджіо можуть бути присутніми також солонувата мінеральність, солодкі медові ноти і квіткові аромати, наприклад, жимолості. Піно Гріджіо поділяють на три основних типи: сухий і мінеральний, сухий і фруктовий, солодкий і фруктовий.

Сухий і мінеральний Піно Гріджіо - найпопулярніший із стилів родом з північних регіонів Італії. Вина цього стилю створюються і по сусідству, через Альпи - в Австрії, а також Румунії, Словенії та Угорщини. Їх прохолодний клімат сприяє формуванню високої кислотності, що ідеально підходить для вин, споживаних в літню спеку. Це вино потрібно добре охолодити перед подачею, приблизно до 7 ° С.

Сухий і фруктовий Піно Грі. Виноград для цього стилю вирощувався в більш теплому кліматі, чому в ароматі, крім класичних цитрусових, яблука і білого персика, явно відчуваються і інші фрукти. У цих винах помітно менше кислотності і більше маслянистої текстури. Цей стиль поширений на Сицилії, в Абруццо, Тоскані, а також в Аргентині, Новій Зеландії, Чилі, Австралії і Каліфорнії.

Ельзас став єдиним місцем у світі, де створюються високоякісні солодкі і фруктові вина з Піно Грі. Нерідко вони звуться «Ельзаський Токай», яке було офіційно дозволено писати на етикетках аж до 2007 року. Піно Грі з Ельзасу володіє букетом з ароматами лимонних льодяників, карамелізований яблук і меду.

Юні і підбадьорливі, свіжі і пікантні вина з Піно Гріджіо прекрасно поєднуються зі свіжими овочами, рибними стравами та морепродуктами. Вони також підійдуть до страв з білого м'яса птиці (індички і курки), а також з качки і свинини.

Життя в рожевому кольорі. Рожеві вина.

«Розе» або рожеві вина , Перебуваючи посередині між червоними і білими, легко визначається однією фразою: «Коли вино мало червоне, це -« троянді »». Багато хто думає, що «троянді» виробляють, змішуючи сік червоних і білих ягід. Це, звичайно, не так. Рожеві вина виробляють з винограду червоних сортів.

Ці яскраві вина мають дуже велику палітру відтінків: від персикового до майже червоного. Що говорити про аромат! Букет рожевого вина може нагадати про літніх стиглих ягодах: полуниці, лісової суниці, малині, черешні, ожині, чорній смородині, освіжити нотами грейпфрута і червоного апельсина.

Рожеві вина гастрономічни від природи, вони взяли краще від червоних і білих вин. Підходять до стравами з м'яса і птиці, ідеальні до рибних страв і морепродуктів. Солодкуваті «троянді» хороші як аперитив і літнього акомпанементу до стиглих фруктів. Вина «троянді» здобули популярність по всьому світу, їх виробляють практично скрізь: від Франції до Нового Світу. Володіючи різними характерами, вони об'єднані однією спільною рисою - легкістю і життєрадісністю. Однак є виноробні регіони, де ці вина вдаються особливо добре.

рожеві вина Франції .

Прованс Прованс . З усіх регіонів Франції, в яких виробляють рожеві вина (а їх виробляють практично по всій країні), Прованс займає лідируючі позиції. Прованс виробляє самі сухі рожеві вина в світі. Прованські «троянді» найчастіше - це купаж сортів Гренаш, Сіра і Каберне Совіньон. Завдяки м'якому середземноморському клімату місцеві вина виходять потужними, з яскравим ароматом полуниці, кавуна, грейпфрута і свіжоскошеної трави.

Анжу . Рожеві вина Анжу не багатьом поступаються за популярністю прованським. Ця виноробна зона долини Луари славиться напівсолодкими і напівсухим винами Каберне д`Анжу з Каберне Совіньон і Каберне Фран. Ці сорти наділяють вина яскравим фруктовим ароматом з домінуючими нотами малини.

Бордо . Відомий на весь світ виноробний регіон не може обійти «троянді» стороною. Справжні бордоський Кларет - вина з Мерло, що наближаються за своїми характеристиками до рожевим, зберігають в своєму ароматі відтінки полуниці і персиків.

рожеві вина Італії і Іспанії .

Італійські «Розато» з Альто Адідже, Тоскани, Абруццо, Венето і інших регіонів відрізняються яскравим смаком і ароматом Італійські «Розато» з Альто Адідже, Тоскани, Абруццо, Венето і інших регіонів відрізняються яскравим смаком і ароматом. Вдалим сортом для таких вин вважається Монтепунчіано, який наділяє їх насиченим рожевим кольором з рубіновим відтінком, пряним букетом з нотами стиглих ягід і квітів троянди. Вина з Санджовезе володіють ідеальним балансом сухості і фруктового аромату. В їхньому смаку часто можна відчути журавлину, малину, кавун і пелюстки троянд.

Іспанські рожеві вина, іменовані «Росадо», також популярні далеко за межами країни. Цей прекрасний літній напій виробляється в головних виноробних регіонах Іспанії: Ріосі, Каталонії і Наваррі. Сорти винограду Гарнача і Темпранільо дають виключно свіжі і яскраві вина. Рожеві вина з Темпранільо відрізняють легке присутність відтінку зеленого перцю і квіткові ноти в ароматі.

Вино кольору літа. Зелені вина.

Вина, вироблені в Вінью Верде, невеликої області в   Португалії   , - різних відтінків: білі, рожеві і навіть червоні, але при цьому стоять особняком серед літніх легких вин і носять назву «зелені вина» Вина, вироблені в Вінью Верде, невеликої області в Португалії , - різних відтінків: білі, рожеві і навіть червоні, але при цьому стоять особняком серед літніх легких вин і носять назву «зелені вина».

«Зелене вино» унікально, його не виробляють більше ні в одній країні світу. Назва відображає молодість вин, а не колір. У «зелених» вин - короткий період витримки. Виноград збирають рано, ферментують швидко, вино п'ють молодим.

Вінью Верде (регіон Мінью) - найпівнічніша виноробна зона Португалії. Тут сильний вплив Атлантичного океану, багато опадів і порівняно низька середньорічна температура. У сумі ці природні умови сприяють високій кислотності винограду, який повідомляє провину свіжий і мінеральний смак.

Винам Вінью Верде властива дуже легка ігристість, це властивість робить «зелене» вино оригінальним і одночасно делікатним напоєм.

90% всього виробленого «зеленого» вина - це білі вина. Саме ці вина завоювали найбільшу популярність в світі: завжди легкі, свіжі, ароматні, з яскравою мінеральної. Вінью Верде мають в своїх рядах і чудові рожеві вина.

Самі португальці вважають «зелені» вина швидше прохолодними напоями, ніж алкогольними: вони відмінно втамовує спрагу. Молоді, свіжі, злегка ігристі вина гармонійно поєднуються з літніми стравами з морепродуктів, білим м'ясом і фруктовими десертами.

Смак «зелених» вин - це смак щедрого сонця, морського бризу, зелених долин - смак португальського літа. Молоде «зелене» - вино з легким характером для самого безтурботного і приємного пори року!

Новости