Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як правильно подавати вино на обід?

При подачі на стіл, ююбой вид вина можна переливати в красиві графини, бажано з прозорого скла

При подачі на стіл, ююбой вид вина можна переливати в красиві графини, бажано з прозорого скла. Для цього варто спочатку послабити пробку пляшки таким чином, щоб осад на її дні ні потривожений. Не можна смикати пляшку вина різким рухом. Червоне вино необхідно за годину до початку подачі на стіл відкрити.

Існує кілька видів вин, які слід подавати до обіду по-різному.

Розглянемо три види вин: сухе червоне вино, сухе біле вино і солодке червоне вино.

Наприклад, сухе червоне вино найкраще варто подавати тільки до основних страв. Прийнято червоне сухе вино подавати до м'яса, гусака, качці або ж будь-якої приготовленої дичини.

Сухе ж біле вино (тільки один його сорт) можна подавати в будь-який час під час обіду, можна також подавати його до м'яса.

Згідно з усіма правилами, сухе біле вино (шаблі або Рейнвейн) подається, в разі офіційного обіду, до курчати, мізкам або рибі, або херес прийнято подавати виключно до супу.

Що стосується солодких червоних вин, то їх подають тільки до десерту, або в проміжках між подачею різних страв. Найчастіше в ресторанах червоні солодкі вина подають такі, як портвейн або ж херес, а також мадера або ж мускат. З портвейном відмінно поєднуються або горішки.

Новости