Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Японії: Топ-30 (БАГАТО ФОТО)

  1. Що подивитися в Японії в першу чергу
  2. 1. Храм Фусімі-Інарі (м.Кіото)
  3. 2. Небесне дерево (м Токіо )
  4. 3. Сміттєвий острів (м.Токіо)
  5. 4. Район Асакуса (м.Токіо)
  6. 5. Рибний ринок Цукідзі (м.Токіо)
  7. 6. бамбуковий ліс Сага (м.Кіото)
  8. 7. Снігові мавпи в гарячих джерелах (Нагано)
  9. 8. Золотий павільйон (м.Кіото)
  10. 9. Гора Фудзі (острів Хонсю)
  11. 10. Хімедзі (острів Хонсю)
  12. Пам'ятки Японії: що ще відвідати, перебуваючи в Японії
  13. 11. Місто Нара (острів Хонсю, префектура Нара)
  14. 12. Храм Тосегу (м Нікко)
  15. 13. Парк Миру в Хіросімі (округ Накадзіма, стертий з лиця землі)
  16. 14. Храм Іцукусіма-дзіндзя (префектура Хіросіма, острів Міядзіма)
  17. 15. Імператорський палац (м.Токіо)
  18. 16. Хаконе
  19. 17. Храм Монастир Тодай
  20. 18. Район Сібуя
  21. 19. Храм Монастир Кійомідзу
  22. 20. Замок Мацумото
  23. 21. Камакура
  24. 22. Водоспад Кегон
  25. 23. Вир Наруто
  26. 24. Острів Окінава
  27. 25. Сніговий фестиваль в Саппоро
  28. 26. Городок гарячих джерел Кусацу
  29. 27. Стежка пілігримів Кумано-кодо
  30. 28. Сад Санкей-ен
  31. 29. Мінато Мірай (Йокогама)
  32. 30. Вулиця Дотонборі

Культура і традиції Японії приваблюють своєю спокійною красою і врівноваженістю. У кожній деталі архітектурних пам'яток і дивовижних будівель простежується глибокий сенс. Пам'ятки Японії зачаровують! Мільйони туристів щороку приїжджають в цю дивовижну країну, щоб споглядати чудові пейзажі і насолоджуватися місцевими пам'ятками. Як ніжний цвіт сакури, перед мандрівниками розкриваються цікаві куточки природи, архітектура і культурні цінності Сходу. Тонкість, грація і витонченість ліній і форм - це Японія. Якщо Ви не знаєте, що подивитися в Японії, то обов'язково прочитайте цей огляд найцікавіших місць країни висхідного сонця.

Що подивитися в Японії в першу чергу

Для європейця будь японське місто сам по собі пам'ятку, але у всьому різноманітті є ті об'єкти, побачити які повинен кожен мандрівник. Практика показує, що гіди в Японії незамінні, адже без них розібратися в складних місцевих традиціях і дізнатися стародавні таємниці, приховані передовими технологіями не вийде.

1. Храм Фусімі-Інарі (м.Кіото)

Культура і традиції Японії приваблюють своєю спокійною красою і врівноваженістю

Червоні торії

Одним з історичних символів Японії вважається Храм Фусімі-Інарі або Святилище з тисячі червоних воріт, присвячене богині рисового родючості. Грандіозні тунелі з порталами, призначеними для богів, створювалися, відповідно до віруванням синтоїзму. Японці вважають, що відвідування Храму Фусімі-Інарі приносить успіх і процвітання. Не сумнівайтеся, що подивитися в Японії. Особливості священного комплексу в префектурі Кіото залишать незабутнє враження:

  • Центральні ворота святилища прикрашають дві лисиці. Вони є найбільш шанованими тваринами японського фольклору і міфології.
  • При відвідуванні Храму потрібно слідувати чіткому ритуалу, перша умова якого - обов'язкове пожертвування. Його залишають в оферторіі - ящику для монет.
  • Священний комплекс складається з п'яти головних молінь, з'єднаних між собою тунелями з воріт-торій. Вони є пожертвами людей Храму.

Відвідувати Фусімі-Інарі краще вночі, щоб насолодитися таємничою і містичною атмосферою тисячі червоних воріт. Паломництво по довгому тунелю триває пару годин, потім мандрівники потрапляють в основний святилище. По дорозі можна побачити безліч статуй лисиць, невеликі каплиці і могили. На половині шляху є оглядовий майданчик з прекрасним видом на місто Кіото.

Офіційний сайт: www. inari.jp/en/

2. Небесне дерево (м Токіо )

Краса весняного Токіо

Небесне дерево Токіо - друга за висотою телевежа в світі. Це витончене архітектурне будова зі скла, бетону і металу злетіло вгору, завдяки старанням досвідчених конструкторів і інженерів. Висота споруди становить 634 метра. Над цим проектом працювало півмільйона людей. Грандіозна телевежа Tokyo sky tree гідна захоплення:

  • Гіди в Токіо обов'язково організовують відвідування Небесного дерева Токіо, що вражає уяву своєю висотою.
  • Туристи зможуть споглядати столицю Японії, яка як на долоні розкинулася біля підніжжя величезної телевежі.
  • Відкритих майданчиків та балконів тут немає, тому панорамні знімки можна виконувати тільки через скло.
  • Примітно, що дах телевежі розташована на висоті 470 метрів, а решті метраж становить антена.
  • Перша оглядовий майданчик розташовується на 350-метрів заввишки і вміщує до 2000 чоловік, а друга спірально закручується навколо шпиля, приймаючи до 900 відвідувачів.

Фантастичне видовище відкривається з грандіозної висоти Небесного дерева Токіо. Екскурсії в Токіо обов'язково включають візит на телевежу столиці, яка входить до трійки найвищих будівель в світі.

Офіційний сайт: http://www.tokyo-skytree.jp

3. Сміттєвий острів (м.Токіо)

Райдужний міст і зменшена статуя Свободи на острові Одайба

Футуристичний місто майбутнього розташований на острові Одайба в Токійській гавані. Це рай для пішоходів, місто-свято, що світиться тисячами вогнів. Чому острів отримав назву Сміттєвого? У 1979 році він був об'єднаний з сміттєзвалищем, що зовсім не завадило оригінальному місця розвиватися стрімкими темпами. З Токіо Сміттєвий острів з'єднує Райдужний міст. Потрапити на острів можна по монорельсової дорозі, яка хитромудрої петлею звивається над Токійської гаванню, а також на річкових трамваях або на спеціальному кораблі, що нагадує космічний човник. Враження від екскурсії просто нереальні! У цьому місті майбутнього, розташовані штаб-квартири найбільших корпорацій.

Увага мандрівників приваблюють титановий шар «Фудзі-ТВ», торговий центр «Аква-сіті», атракціони «Токіо Джойполіса» і стометрової колесо огляду. На Мусарнім острові є, що подивитися в Японії. Це робот-хмарочос, копія статуї Свободи, експонати автомобільної марки «Тойота», корабель-музей. Але особливо прекрасний острів вночі в світлі яскравих вогнів. З майданчика «Телеком-центру» відкривається чудовий вид на нічний Райдужний міст.

4. Район Асакуса (м.Токіо)

Буддійський храм Сенсодзі

Пам'ятки Японії унікальні і неповторні. До них відноситься район Асакуса в центральній частині Токіо з атмосферою старого міста. Саме тут японський колорит домінує над урбанізацією величезного мегаполісу. Цікаві місця та пам'ятки архітектури розташовані в пішій доступності, але можна скористатися послугами рикші.

Що подивитися в Японії в районі Асакуса:

  • Храмовий комплекс Сенсодзі.
  • Буддійський храм Асакуса.
  • Вуличка сувенірів «Накамісе-дорі».

В районі Асакуса свято шанують японські традиції, на вуличках абсолютно немає транспорту, але розташовано безліч затишних ресторанів і кафе з японською кухнею, є сувенірні лавки і магазини, де можна придбати оригінальні прикраси, солодощі, магічні амулети і ароматні пахощі.

Найбільша кількість туристів приваблює Храм Асакуса Каннон. На території святилища в травні проводять популярний національний фестиваль - свято Сандзо-мацурі. На підступах до храму розташовані невеликі каплиці, а перед входом в головний зал розміщена курительница з пахощами. Саме район Асакуса відображає самобутність японської культури і традицій.

5. Рибний ринок Цукідзі (м.Токіо)

Страви національної японської кухні

У туристів виникає питання «А що робити на рибному ринку?». Дійсно, рибні ринки рідко відносять до пам'яток, а сприймають як торгові точки, але тільки не ринок Цукідзі, розташований в самому серці Токіо. Він завоював величезну популярність у туристів, які знають, що відвідати в Японії. Кожен день тут переробляють до двох тисяч тонн свіжої риби і морепродуктів.

О третій годині ранку на внутрішньому ринку Цукідзі з'являються перші робочі, і протягом ранку тут йде жвава торгівля і полягають вигідні угоди. Велика частина риби потрапляє в місцеві ресторани, де з неї готують вишукані страви. Головною «пам'яткою» на ринку вважається тунець, вірніше, тунцевим аукціон. Що це означає:

  • Продавці ретельно відбирають найкращий рибний товар.
  • Відібрані туші нумерують і виставляють на продаж.
  • Тушкам зрізають хвости і роблять поздовжній надріз.
  • Покупці ретельно вивчають рибну м'якоть.
  • Торги стартують по сигналу, і рибу відправляють клієнтам.

Коли токійські офіси тільки відкриваються, ринок Цукідзі вже закінчує свою роботу. У місцевих ресторанах можна покуштувати дуже смачні суші, приготовлені суворо за традиційним рецептом.

Офіційний сайт: http://www.tsukiji-market.or.jp

Подивіться красиві місця Японії в цьому чудовому відео!

6. бамбуковий ліс Сага (м.Кіото)

Доріжка в бамбуковому лісі

Мальовнича бамбуковий гай з тисяч високих вічнозелених дерев - візитна картка префектури Кіото. Серед міської інфраструктури дивно бачити таке зелене диво. Рівні стовбури дерев лісу Сага займають територію в 16 квадратних кілометрів. Заповідна зона туристичного району Арасіяма знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Бамбуковий ліс - це те, що відвідати в Японії варто обов'язково. Особливості лісу Сага:

  • Щоб оглянути ліс повністю, на вході в парк орендують велосипед.
  • Під подувом вітру стебла бамбука видають музичні звуки.
  • Бамбуковий гай перетинають сотні алей і пішохідних доріжок.
  • Найбільші стебла бамбука в лісі Саган досягають 40 м у висоту.
  • У лісі є ставок соджу, на березі якого розташовані храмові споруди.

В Японії вважають, що бамбук захищає від злих духів, тому стеблами дерев оточують багато храмів. В районі Сага з міцного бамбука плетуть кошики, короби і деяку посуд. Природні пам'ятки Японії вражають своєю красою, і в цьому списку бамбуковий гай займає одне з перших місць. Всім туристам, які знаходяться в пошуках гармонії і душевного заспокоєння, варто відвідати ліс Сага в парку Арасіяма. Цю пам'ятку Кіото можна сміливо включити в список найкрасивіших місць на Землі .

7. Снігові мавпи в гарячих джерелах (Нагано)

Мавпи в гарячому термальному джерелі

В долині річки YOкою на висоті 850 метрів над рівнем море розташований унікальний парк снігових мавп Джігокудані, відомий серед мандрівників. Японські макаки демонструють оригінальне поведінку. Третю частину року ця місцевість покрита снігами, але, завдяки наявності гарячих джерел, снігові мавпи можуть жити в Нагано. Вони ніжаться в басейнах, як в гарячих ваннах.

Офіційне відкриття парку Джігокудані відбулося в 1964 році. Дуже скоро ця унікальна місцевість отримала всесвітню популярність і популярність. Що подивитися в Японії, що не химерний природний куточок, населений розумними мавпами? Туристи мають можливість зробити гарні знімки макак і поспостерігати за їх поведінкою. Мавпи спокійно витримують температуру повітря до -15 ° C. Оскільки вид північних макак знаходиться на межі зникнення, тварини взяті під захист відповідними організаціями.

Влітку і навесні снігові мавпи подорожують по лісі, перестрибуючи з дерева на дерево, а в холодну пору року гріються в водах термальних джерел. Цілі родини японських макак хлюпочуться в теплих ваннах, отримуючи справжнє задоволення. Цікаво, що мавпи з сухою шерстю приносять родичам їжу прямо в басейни.

Оскільки джерела парку не мають огороджень, відвідувачі заповідного куточка можуть вільно спостерігати за макаками. Мавпочок можна знімати і фотографувати, тільки необхідно це робити обережно, щоб не злякати.

Офіційний сайт: http://en.jigokudani-yaenkoen.co.jp/

8. Золотий павільйон (м.Кіото)

Золотий павільйон на березі "Дзеркального озера"

Перлиною архітектурної колекції Японії вважається Золотий павільйон - Кінкакудзі. Палац, покритий золотом, вражає красою і розкішшю. З ним не можуть зрівнятися інші пам'ятки Японії. Прекрасний палац був побудований в 1397 році. Його стіни виблискують на сонці незбагненною красою. Кінкакудзі входить в храмовий комплекс Рокуондзі і вважається кращим зразком національної культури. Чим примітний Золотий павільйон?

В архітектурі палацу гармонійно поєднуються різні стилі: аристократизм епохи Хейан, самурайська простота і аскетизм чернечої келії. Непоєднувані архітектурні напрямки зв'язало воєдино загальне оформлення палацу найтоншими листами сусального золота.

Вершину Золотого павільйону вінчає фігурка фенікса, виконана з чистого золота. Вона символізує відродження. Триярусний палац вражає симметричностью вигнутих ліній і повністю відповідає архітектурному стилю карае.

Особливо вражає те, як гармонійно поєднується Золотий павільйон з навколишньою природою. Нижні підпірки ефектно виглядають на тлі стовбурів сусідніх дерев, а сама споруда знаходиться на березі рукотворного озера. Невагомий і легкий Золотий палац включений в архітектурні пам'ятки Японії.

9. Гора Фудзі (острів Хонсю)

Фудс-сан - священна гора японців

Символ країни висхідного сонця - священна гора Фудзі. Що відвідати в Японії за межами столиці? Обов'язково варто побачити зблизька молодий вулкан Фудзіяма. Японці вважають, що гора богами створена з хаосу. Це сама впізнанна пам'ятка країни. Величний гірський пік підноситься до небес на висоту 3776 метрів. Багато пілігрими здійснюють підйом на гору Фудзі. На протязі шляху є станції, де туристи можуть відпочити. В околицях гори чимало розваг. Гору Фудзіяма химерної дугою оперізують п'ять озер:

  • Яманака-ко - найбільше озеро біля підніжжя.
  • Кавагуті-ко славиться прогулянками вздовж її берега.
  • Сай-ко - тут прекрасна рибалка на форель.
  • Сьодзі-ко - невелике красиве озерце.
  • Мотосу-ко - саме прозоре і глибоке озеро.

У чистих водах в спокійну і ясну погоду відображається, як в дзеркалі, величний самотній пік Фудзі. Між озерами розкинувся похмурий ліс Дзюкай, в який легко зайти, але важко вийти, оскільки можна заблукати. Поблизу є приємне місце для пікніка - водоспад Сірайто висотою в 26 метрів. Околиці гори Фудзі - прекрасне місце, щоб ближче пізнати природні пам'ятки Японії.

Офіційний сайт: http://www.fujisan-climb.jp/en/

10. Хімедзі (острів Хонсю)

Замок білої Чаплі

Найстаріший замок Японії - Хімедзі, або Замок Білої Чаплі. У комплекс входить 83 споруди, і майже всі будівлі дерев'яні. Хімедзі розташований в префектурі Хего біля підніжжя гори Хіме. Мальовнича місцевість доповнює прекрасний білий замок - шедевр японського зодчества. Вік замку обчислюється з чотирнадцятого століття. Зараз він входить до списку спадщини ЮНЕСКО. Перейшовши дерев'яний місток, туристи потрапляють на територію замкового комплексу, заснованого на високому кам'яному фундаменті.

Примітно, що Хімедзі зводили як оборонна споруда, але архітектурні особливості замку анітрохи не програли від цього. Витончені плавні лінії білих стін Замку Чаплі чудово гармонують з красою навколишньої природи. На території комплексу розташовані кілька оборонних веж, сад з прекрасними деревами і глибокий захисний рів.

На даху, викладеної плитками натуральної черепиці, вибиті герби родин, які в різні епохи володіли Замком Білій Чаплі. У серці Замку на найвищому місці розташована центральна вежа. До неї ведуть заплутані дворові проходи, ворота і оборонні пости. Замок зачаровує туристів своєю красою і витонченими лініями.

Офіційний сайт: http://www.city.himeji.lg.jp/guide/castle/

Пам'ятки Японії: що ще відвідати, перебуваючи в Японії

Величезним зручністю відпочинку тут є регулярне транспортне сполучення між островами, тобто ви можете, живучи в одній частині країни, їздити на екскурсії в Японії в будь-яке місто. Скласти для себе список пріоритетних місць для відвідування допоможе інформація про визначні пам'ятки в різних префектурах.

11. Місто Нара (острів Хонсю, префектура Нара)

Олень в парку Нара

Пам'ятки Японії - це не тільки храми і замки, а й цілі міста. До одним з них ставиться Нара або Місто Оленів - джерело архітектурних пам'яток і шедеврів культури і мистецтва.

Близько 1600 оленів вільно розгулюють по вулицях прекрасного міста. Кажуть, що перший імператор Японії спустився з небес на оленячої упряжці. У 6-7 століттях місто Нара був першою столицею країни. Головні пам'ятки Японії в Місті Оленів:

  • храм Монастир Тодай,
  • статуя Будди,
  • сад Ісуеен,
  • храм монастир кофуку,
  • ставок Сарусава-ике,
  • святилище Касуга Тайша,
  • ставок Ара-ике,
  • статуї небесних генералів.

Прогулянка по місту Нара - суцільне задоволення. Сотні оленів невимушено походжають вулицями, їх люблять і шанують. На кожному кроці можна купити оленячий корм і пригостити лагідних тварин. А на ставку Сарусава-ике можна побачити безліч черепах. Вони виповзають на берег і гріються на сонці. Поїздка в Нару обов'язково сподобається цінителям мистецтва. У храмі Монастир Тодай представлена ​​гігантська статуя Будди, а сама будівля чи не найдавніше серед дерев'яних храмів.

Офіційний сайт: https://www.visitnara.jp/

12. Храм Тосегу (м Нікко)

Різьблені прикраси синтоїстського святилища Тосегу

Синтоїстське святилище Тосегу - головний архітектурний пам'ятник в Нікко. Присвячено святилище сьогуну Токугава Іеясу. Це найяскравіша постать в японській історії, оскільки при ньому фактично завершилося об'єднання Японії в єдину державу. Храм Тосегу вражає красою ліній і пишною різьбою, авторство якої приписують відомому скульптору Хідарі Дзінгоро. Пам'ятки Японії втратили б багато без цього мальовничого храму. Його основні особливості:

  • Скульптура сплячого кота Немуро-неко.
  • Пишна кольорова різьблення, що прикрашає храм.
  • Фігури дивовижних слонів з кігтями.
  • Будівля священної стайні, яке одне не вкрите лаком.
  • Символічне зображення мавп - покровителів коней.

Тонке різьблення, виконана невідомим майстром для прикраси храму Тосегу, привертає увагу туристів з усього світу. Святилище розташоване в 130 км від Токіо. Часто самі японці приїжджають подивитися на відомий храм. Крім того, місто Нікко є національним природним парком, котрий обіймав велику територію.

Щоб потрапити в святилище Тосегу, паломники повинні пройти під дев'ятиметровими гранітними воротами, далі - під воротами з бронзи заввишки в 6 м. Після обмивання в священному джерелі, гості можуть відвідати прекрасний храм. Легендарне святилище одночасно є місцем поховання сьогуна. Тут обов'язково варто побувати.

Офіційний сайт: http://www.toshogu.jp/english/shrine/

13. Парк Миру в Хіросімі (округ Накадзіма, стертий з лиця землі)

Купол Гембаку після ядерного бомбардування

Країна висхідного сонця в повоєнний час - це нові пам'ятки Японії. Найбільш відома серед них - Парк Миру в Хіросімі, присвячений пам'яті жертв атомної бомби. На величезній території розташований меморіальний ансамбль, в який входять Музей Миру, пам'ятники, ритуальний дзвін і кенотаф. На меморіальній майданчику проводять маніфестації в пам'ять про трагедію Хіросіми. Кенотаф - це символічна могила жертв ядерного удару, імена яких відображені на меморіальній дошці.

В середині XX століття ансамбль Парку Миру доповнив постамент японської дівчинки Садако Сасакі з паперовим журавликів в руці. Це своєрідний крик відчаю японців, які постраждали від удару атомної бомби. Дівчинка померла від променевої хвороби через десять років після страшної трагедії. Вона мріяла зробити тисячу журавликів і загадати бажання, але не встигла ...

Фонтан молитви на території Парку Миру з'явився дещо пізніше. Він символізує бажання людей, спраглих жити після атомного вибуху, і втілює страждання тисяч людей, яким не дали води. А на пам'ятнику Полум'я Миру горить вічний вогонь, запалений в далекому 1964 році. Сумний пам'ятник архітектури - це данина пам'яті всім японцям, які постраждали від вибуху атомної бомби.

Офіційний сайт: http://hpmmuseum.jp/

14. Храм Іцукусіма-дзіндзя (префектура Хіросіма, острів Міядзіма)

Червоні торії в воді

Один з яскравих зразків храмової архітектури Японії - Іцукусіма-дзіндзя, розташований над морем. Ворота святилища, яке включено в пам'ятки Японії, розташовані у гори Місен. Їх висота становить 16 метрів. Яскраві ворота виразно підкреслюють навколишній пейзаж, і їх просто неможливо ні з чим переплутати.

Комплекс Іцукусіма-дзіндзя складається з декількох святилищ, кожне з яких присвячено своєму божеству. Головний храм комплексу збудований на честь богині Микото, які сприяють мореплавання. Велика частина храмових будівель розташована прямо на воді на дерев'яних палях. Вражає Зал «Тисячі циновок». Вважається, що він побудований лише з одного стовбура камфорного дерева.

На березі захищеної від вітру бухти розташована скарбниця. Вона містить старовинні предмети, шедеври мистецтва і стародавні сувої, пожертвувані храму Іцукусіма-дзіндзя. Кожен турист може випробувати справедливість твердження, що прохід під храмовими воротами принесе удачу і багатство.

Офіційний сайт: http://www.en.itsukushimajinja.jp/

15. Імператорський палац (м.Токіо)

Імператорський палац в парковій зоні Токіо

Що може бути розкішніше і багатше Імператорського палацу? Пам'ятки Японії вражають уяву, але Імператорський Замок неможливо ні з чим порівняти. Він розташований в парковій зоні Токіо, в цілому палацові споруди займають територію в 740 гектарів. Поруч з Імператорським палацом розташовані урядові установи країни. Але сучасне сусідство аніскільки не порушує прекрасну палацову архітектуру.

Білосніжна будівля з гострим дахом замок складається з двох поверхів і одного підземного. Інтер'єри Палацу виконані в японському стилі. Замок оточують захисні рови, заповнені водою. Навколо палацу розташований мальовничий природний оазис.

У Замку знаходиться резиденція японського імператора. На превеликий жаль туристів, милуватися палацової архітектурою можна лише здалеку - прогулянки по території Замку не дозволені. Проте, два рази на рік бажаючі відвідати Імператорський палац можуть скористатися унікальним шансом - після святкування Нового року і в День народження імператора відкритий доступ у внутрішні сади комплексу.

Офіційний сайт: http://sankan.kunaicho.go.jp/

16. Хаконе

Гора Фудзі і озеро Асі в національному парку Фудзі-Хаконе-Ідзу Гора Фудзі і озеро Асі в національному парку Фудзі-Хаконе-Ідзу   Панорама вулканічної долини Овакудані в Хаконе Панорама вулканічної долини Овакудані в Хаконе

Острів Хонсю є одним з головних островів Японського архіпелагу, саме тут проживає велика частина населення і зосереджені основні визначні пам'ятки країни. І одне з цікавих місць знаходиться в префектурі Канагава - це селище Хаконе, який славиться своїми гарячими джерелами. Він являє собою також один з кращих японських курортів, де можна відчути національний дух, відвідати ряд історичних споруд, музеїв під відкритим небом, відпочити в супер-оснащених готелях і spa-комплексах. А найголовніше - саме звідси у вас буде можливість на власні очі побачити вже з дитинства знайомий пік гори Фудзіяма, покритий білосніжною шапкою снігу.

Офіційний сайт: http://www.env.go.jp/en

17. Храм Монастир Тодай

Головний зал храму Монастир Тодай в місті Нара

В Нара, місті національної спадщини Японії, зосереджена маса буддійських храмів, ключовим з яких є храм Тодайдзі. Це найважливіший символ міста, священне місце багатомільйонного паломництва, де щоденні служби почалися ще в 8 столітті і продовжуються до цього дня. Крім усього, храм ще цікавий тим, що є найбільшим в світі спорудою з дерева, а також зберігає в своїх стінах найбільшу в світі бронзову статую Будди. Для того, щоб потрапити всередину храму, потрібно пройти через найдавніші дерев'яні брами Нандаймон, через зал, наповнений клубами курячи пахощів, і лише потім вашому погляду відкривається зал Великого Будди, де зі своєю 15-метрової висоти дивиться велична статуя божества.

Офіційний сайт: http://www.todaiji.or.jp

18. Район Сібуя

Вид згори на діагональний пішохідний перехід в районі Сібуя в сутінках

Сакура давно відцвіла, а до золотої осені в Японії ще далеко? Пекельна липнева спека і висока вологість - вкрай складні умови для активних подорожей, але і замикатися в стінах готелю - не вихід для активних гостей країни. Якщо ви шукаєте, що подивитися в Японії в липні, рекомендуємо відвідати квартал Сібуя - місце розваг японської молоді, забите модними бутіками та універмагами. Справа в тому, що в цей літній місяць в найпрестижніших магазинах Сібуя стартують розпродажі, і район перетворюється на справжній рай для шопоголіків і просто тих, кому встиг приїстися стандартний набір ширвжитку, а залишити кругленьку суму в дорогих бутиках - недозволена розкіш.

19. Храм Монастир Кійомідзу

Храм Монастир Кійомідзу на мальовничому схилі гори

На схилі гори Отова в Кіото розташовується великий храмовий комплекс, який став символом міста. Це Храм чистої води, або Монастир Кійомідзу, зведений в ім'я богині удачі. Будівлі комплексу, які дожили до наших днів, датуються 30-ми роками 17 століття. Сьогодні храм є місцем мільйонного паломництва - в рік його відвідує близько 3 млн осіб. Крім будівлі самого храму, на його території розташовуються: 3-ярусна пагода, бібліотека сутр, кілька павільйонів, а також ряд малих храмів. Є також оглядова площадкуа, звідки з висоти відкриваються прекрасні види на Кіото. Примітна особливість цього майданчика полягає в тому, що вона споруджена із застосуванням 139 опор, але без єдиного цвяха.

Офіційний сайт: https: //www.kiyomizudera.

20. Замок Мацумото

Гарний середньовічний замок Мацумото в східній частині острова Хонсю

На острові Хонсю, в місті Мацумото рекомендується відвідати старовинний замок Ворона, названий так через чорний фасаду і бокових веж, що нагадують розпростерті крила. Незвичайна архітектура споруди надзвичайно гармонує з красою навколишніх видів природи. Площа всіх споруд замку та прилеглих територій грандіозна - вона становить 39 гектарів. Сюди входить сама цитадель, заповнені водою рови і кріпосна стіна, що оточує всю територію. Примітною особливістю комплексу є ряд хаотично розташованих крутих сходів і заплутане розташування кімнат - все це було зведено таким чином, щоб дезорієнтувати ворогів, які здійснювали набіги в середні століття в період ворожнечі провінцій.

Офіційний сайт: http: //www.matsumoto-castle.

21. Камакура

Довгий піщаний пляж в Камакура

Один з найстаріших японських міст знаходиться на південь від японської столиці, на острові Хонсю. Численних туристів це місце приваблює незліченними пам'ятками укупі з комфортним кліматом - тут не буває виснажливої ​​спеки або сильних морозів. Здається, старовинне місто побачив на своєму столітті все - від цунамі і тайфунів, до землетрусів і воєн. І тим не менше, в наші дні тут збереглося близько 170 стародавніх пам'ятників старовини, які мають велику історичну цінність. Серед них - храми з численними буддійськими реліквіями, найдавнішими скульптурами і статуями Будди, а також музеї, готелі, ресторани і навіть пляжі з білосніжним піском, прекрасно обладнані для комфортного відпочинку.

22. Водоспад Кегон

Водоспад Кегон і озеро Тюдзензі в національному парку Нікко

Серпень - ще один місяць спекотної жари в Японії, не найсприятливіший час для активних поїздок по музеям, театрам і іншим культурних об'єктів, спека дуже швидко позбавляє сил. Вибираючи, що подивитися в Японії в серпні, рекомендуємо звернути увагу на природні пам'ятки - такі, як водоспад Кегон, кришталеві води якого дарують відвідувачам цілющу прохолоду. Та й сама прогулянка по красивому національному парку Нікко, в якому розташований водоспад, подарує заряд бадьорості і незабутні враження від запаморочливих видів. Висота водоспаду досягає сотні метрів, і для його спостереження існує кілька оглядових майданчиків. Як бонус вражаючою прогулянки - ще 12 малих водоспадів, які падають поруч, крізь численні ущелини гір.

Офіційний сайт: http: // nikko-travel.

23. Вир Наруто

Припливно-відливних вири в протоці Наруто

Одне з незвичайних природних явищ Японії періодично виникає в протоці Наруто, що з'єднує дві префектури - Токусіма і Хего. Сам протоку, що з'єднує Індійський океан з Внутрішнім Японським морем, має невелику ширину - трохи більше кілометра. Два рази на день в день протягом спочатку підвищує, а потім знижує рівень Внутрішнього моря, тим самим створюючи різницю між рівнями зовнішнього океану і моря. Швидкість течії при цьому зростає до 15-20 км / ч, і виникає дивне явище - вири, діаметр яких досягає 20 метрів. Зазвичай в літній час вири крупніше, ніж взимку. До протоці здійснюються регулярні круїзи, що дозволяють побачити вир у всій його красі.

24. Острів Окінава

Острів Окінава - привабливе місце для відпочинку

Вирушаючи на південь Японії, пам'ятки якого не такі численні, в план поїздки неодмінно варто включити відвідування Окінави - острова, що входить до складу архіпелагу Рюкю. Це найтепліша префектура в Японії, і єдина, розташована в субтропічному поясі. Саме тому острів так привабливий для відпочинку цілий рік, і навіть в найхолодніший січневий період середньодобова температура повітря тут не опускається нижче +17 градусів. Про велич середньовічного королівства Рюкю на острові нагадує відновлений палац Сюрідзё. По всьому острову також розосереджені руїни фортифікаційних споруд, що стали об'єктами Всесвітньої спадщини.

25. Сніговий фестиваль в Саппоро

Рукотворні скульптури зі снігу та льоду на Сніжному фестивалі в Саппоро Akinori YAMADA

Японська культура надзвичайно багата і неординарна, і багато традицій Японії формувалися під впливом будь-яких важливих історичних подій. Вік деяких традицій налічує тисячоліття, інші ж з'явилися зовсім недавно. Живим прикладом для останніх є Сніговий фестиваль в Саппоро. У 1950 році кілька старшокласників однієї з міських шкіл звели в парку Одори 6 скульптур тварин. З тих пір щороку в кінці зими городяни влаштовують грандіозну ліплення фігур зі снігу та льоду. Починаючи з 2000-х років фестиваль став найбільшим зимовим подією в країні, його включають в пам'ятки Японії для дітей при складанні туристичних програм.

Офіційний сайт: http://www.snowfes.com

26. Городок гарячих джерел Кусацу

Гарячі джерела Кусацу на центральній площі Юбатаке

Країна висхідного сонця розташовується на землях вулканічного походження, тому гарячі джерела - тут явище звичайне. З незапам'ятних часів жителі країни використовували благотворні властивості вулканічних вод для лікування душі і тіла. Кусацу - один з найбільш відомих курортів міжнародного значення, які базуються на лікуванні термальними водами. Тут спостерігається маса виходів підземних вод, і центральне місце займає Юбатаке - найбільш великий з джерел. Вихідна тут вода перетинає міську площу по спеціально прокладених каналах, а в кінці шляху падає невеликим водоспадом - інтенсивність потоку в цьому місці сягає 4 тисяч літрів в хвилину.

27. Стежка пілігримів Кумано-кодо

Одна з найдавніших паломницьких стежок Кумано-кодо

Кумано-Кодо - це велика система розгалужених паломницьких стежок на острові Киї. Прибувши сюди, паломники мають можливість відвідати місця давньої сили, періодично зупиняючись в розташованих по маршруту гостьових будинках. Протягом століть по цих стежках пересувалися пілігрими релігії Шинто, і вважалося, що ліси півострова населяють синтоистские божества - ками. Згодом, з розповсюдженням буддизму, ками стали представлятися як втілення Будди. Всі стежки славляться своєю казковою красою, ведуть крізь гірські ліси, річки і уздовж океанського узбережжя. Майже всі маршрути знаменитої стежки сходяться в місті Гонг, де розташовується найважливіший сакральний храм - Тайся.

28. Сад Санкей-ен

Затишний зелений куточок в саду Санкей-ен naitokz

Одним з найкрасивіших, тихих і затишних місць в Йокогамі можна назвати сад Санкей-ен. Це простора паркова територія площею близько 180 кв. кілометрів. Тут можна відпочити від міської метушні, помилуватися дивовижною красою природи, побачити буйне розмаїття рослин, зібраних з різних куточків планети, а також відвідати ряд історичних споруд - всього їх тут налічується 17. Зокрема, це 3-поверхова пагода 16 століття, привезена з Кіото , чайний будиночок Тёсюкаку, середньовічний селянська хата з префектури Гіфу, який знайомить відвідувачів з побутом простих людей. Доповнюють враження мальовничі водойми і пахучі квіти - сакура, азалії, хризантеми, лотоси.

29. Мінато Мірай (Йокогама)

Район Мінато-Мірай 21 міста Йокогама з висоти пташиного польоту

Центральним районом в місті Йокогама є діловий квартал Мінато Мірай, найбільш привабливий для гостей Великого Токіо. Прибулі сюди мають можливість зайнятися шопінгом, різними видами відпочинку та розваг, відвідати пам'ятники культури і ряд тематичних виставок. У числі визначних місць - 70-поверховий хмарочос Лендмарк Тауер, оглядовий майданчик «Небесний сад» з запаморочливими видами на гавань, музеї мистецтва, іграшок, промисловості, історії, а також музей шовку і морський музей Ніпон Мару. Район продовжує активно розвиватися, і список його пам'яток невпинно поповнюється цікавими новинками.

Офіційний сайт: http: // goyokohama

30. Вулиця Дотонборі

Фасад ресторану зі світиться вивіскою краба Кані Дораку на вулиці Дотонборі JKT-c

Ще один великий діловий район можна відвідати в Осаці - це Дотонборі, розташований на однойменній річці. Квартал славиться великим вибором магазинів і бутиків, а також значною кількістю ресторанів, за рахунок чого район знайшов другу назву - Куйдаоре, або «місто вишуканих страв». Крім шопінгу і відвідування ресторанів, тут можна розважитися в караоке-центрах, відпочити в саунах, відвідати комедійні шоу, театри кабукі, побувати в галереях, які демонструють різні види мистецтва. З настанням сутінків квартал особливо перетворюється, цьому сприяє оригінальна підсвітка будівель і неонова ілюмінація вітрин.

Офіційний сайт: http: //www.dotonbori.or.

Поруч з Японією знаходиться ще одна технологічно розвинена країна - Сінгапур. Перебуваючи в Японії, задумайтеся про те, щоб відвідати і цю країну. Читайте про пам'ятки Сінгапуру и надихана на своє подалі подорож по азії!

Чому острів отримав назву Сміттєвого?
Що подивитися в Японії, що не химерний природний куточок, населений розумними мавпами?
Чим примітний Золотий павільйон?
Що відвідати в Японії за межами столиці?

Новости