Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

It's the most wonderful time of the Year!

«Подорож спочатку позбавляє вас дару мови, а потім перетворює в оповідача» «Подорож спочатку позбавляє вас дару мови, а потім перетворює в оповідача»   Останні два місяці я живу в обстановці Свята

Останні два місяці я живу в обстановці Свята. Сяючі ялинки, гірлянди, мішура. Красиві ошатні люди, каміни з Лускунчик. В колонках співають Сінатра і Дискотека Аварія, і всі новорічні мотиви я знаю напам'ять. Від мандарин вже майже передозування, лист Діду Морозу написано, і яскраве плаття для головної Ночі Року давно готове. Так що, самі розумієте, з настроєм на куранти і шампанське у мене повний порядок!

Залишалося тільки казку скласти, новорічну. Про те, що, якщо вам не так пощастило з роботою, як мені, варіант один. Вирушати за настроєм в Шлях!

Я вам, до речі, із задоволенням складу компанію. Будуть ялинки, подарунки, солодкі хмільні напої рікою і взагалі суцільний джингл Беллс! Летс гоу, травень френдс!)

У найспекотніші передноворічні дні розповім вам про мощених вуличках Прибалтики , І про те, куди вони можуть вас завести. За допомогою невеликої спритності рук канікули перетворилися в майже двотижневі, а два тижні для людини, жадібного до вражень - це ого-го. І ось, в грудні, під час масової міграції блогерів по світу, ми з Настею вирушили в дорогу. Вийшов солідний таке коло, і щоб завершити його пропорцію ідеально, під акомпанемент шедеврів Ермітажу, вирішили заїхати в Пітер. Але до цього поки далеко ...

Близько - Вільнюс!

За місяць до НГ самий бароковий і зашкалює в своїй затишності (�� взагалі таке слово?) Місто Балтики зустрічає гостей вельми гідно. Тут поки немає естонської орієнтованості на туристів - ось хто молодці, вміють догодити мандрівникам і спокусити нас на витрати, але тим Вільнюс і цінний. Ярмарки тут відразу дві. На Ратушній площі ...

Не скажу, що вже дуже жвава і шалена - хоча, може головне гуляння ще попереду. Але чим похрумтіти і що сфотографувати тут знайдеться.

І та, що розташувалася біля кафедрала.

В останні роки головну ялинку Литви, ту, що на Кафедральній площі, визнають красивій в Європі. І однією з найкрутіших в світі, до речі. У цьому вона теж не підкачала!

П'ять головних тижнів зими тут гуде «Різдво у Вільнюсі» - кращий святковий фестиваль столиці і всієї країни. Подарунки, смакоту, феєрверки, ілюмінація, урочисті ходи і різдвяний вертеп зі свічками Адвента. А подивіться, як круто це виглядає зверху!

Чи відчуваєте аромат солодких вафель, кориці і шоколаду? Так пахнуть різдвяні ярмарки, на яких багато цікавого.

А втомитеся від суєти, їжі і покупок - підніміться на вежу Гедімінаса. Розкішні види і витрачені калорії гарантую!

Набриднути ходити - вас підвезе паровозик. Чи не поїдете кататися, так хоч душу відведете фотографіями, виглядає він отпадно, точь-в-точь прямо з села Санти завітав!

«Приїжджайте і станьте частиною фестивалю" Різдво у Вільнюсі "!» - так говорить рекламний слоган свята. Ні, справді, приїжджайте. Тут душевно, смачно, навіть в невдалу погоду тепло і красиво, і що круто, у Вільнюсі майже немає китайців. Які вам ще потрібні запрошення ?!)

А якщо вже доїхали до Вільнюса - загляньте в Таллінн.

Путівник «Lonely Planet» зазначив Таллінн, як місто з найкращим співвідношення ціни і якості, обов'язковий до відвідин в 2018 році. А хто ми, скажіть, такі, щоб з експертами сперечатися. Сіли в автобус - висадилися біля моря, майже по Бродському. Чому саме зараз він такий вже обов'язковий, запитаєте ви?

Рік особливий і ювілейний для республіки, в 2018 тут відсвяткували 100 років незалежності, і зробили це зі смаком - відкрили після реставрацій замки і музеї, вдосконалили маршрути прогулянок (куди ще краше ?!) і оновили карти ресторанів. Таллінн дає відповіді на всі питання, хочете містики - йдіть до церкви Святого Духа ...

Необхідно трохи підсолодити казку - в моє улюблену королівство марципану, «Maiasmokk». А ви знали, що за легендою марципан придумав тут, в Талліні, один заповзятливий молодий аптекар. І навіщо, як би ви припустили. Як засіб від любовної нудьги! Так що, дівчатка, не тільки в шампанському наше спасіння!)

За романтикою - на прогулянку старими вуличками, в теплому світлі ліхтарів та гірлянд.

А якщо потрібно всього і відразу - вам на ярмарок. Тим більше, в цьому році Таллінн удостоєний величезної честі, його різдвяний ринок обраний асоціацією «Best Christmas Market in Europe» найкращим в Європі! На другому місці Будапешт, на третьому Страсбург.

Та й з традиціями тут порядок. Подорож першої таллінської ялинки почалося аж у 1441-му, саме тоді за переказами на Ратушній площі встановили пахучий символ виконання бажань. 577 років минуло, а Різдвяний маркет як і раніше спокушає і захоплює вразливих туристок!)

Щороку Талліннську Різдвяний Ярмарок відвідує понад півмільйона людей - і гості з усього світу, і місцеві жителі. Тут і каруселі, і Дід ​​Мороз в своїй хатинці пригощає солодощами - правда чергу за дивом велика. На прилавках можна знайти що завгодно, від ялинкових куль, магнітів і приємних дрібничок, до практичних зимових аксесуарів. Мої улюблені шапки і рукавиці все родом з Талліна!

А в кіосках з частуваннями можна перекусити печивом ...

... або грунтовно підкріпитися, купивши порцію різдвяного жаркого!

Вся Ратушна площа пахне пряним глёгом і глінтвейном, цей гарячий різдвяний напій пропонується в нескінченному асортименті, з різними відтінками смаку, для дітей і дорослих. В холоду візьміть градус 21, і голова йде обертом не тільки від новорічних вогнів!)

Після такого Казкового Королівства Стокгольм злегка остудив наш святковий запал. Ні, сам місто чудовий і блискучий! Але ярмарок тут, ммм, скромна ...

А ялинка - мінімалістичний.

Виручає святкове оздоблення вулиць ... Хоча, його теж краще спостерігати в сутінках, напевно. Ми їх не дочекалися. Гаразд, не все ж нам Санта Клаусами розчулюватися, можна погуляти і по Різдву з століття 21-го!)

Замикаючи коло, ми приїхали в Пітер. От уже хто зустрів океаном вогнів!

Невський і весь центр чудо які гарні. Про музейні шедеври, храми і крижані панорами міста на Неві я вам іншим разом розповім, коли-небудь, а поки підемо согреемся в «Літературне кафе»!

Міцні напої тут, до речі, прекрасні. На цій пряної ноті можна було б і закінчити, але я ж казку розповідала. Про такий холодний по погоді, і найтепліший для душі місяць. Грудень. Всі готують подарунки, планують, мріють, і обов'язково загадують бажання, то саме, таємне.

Обожнюю цей час, вибирати, упаковувати, представляти очі одержувача. Зав'язувати бантик, вкладаючи в цю мить шматочок душі і побажання всіх мирських благ. Включаю новорічний плейлист, і починається Чари. Коли навіть маленькі виконані бажання дарують справжнє щастя!

Магія без Хогвартса. В Новий Рік і не таке трапляється!

? взагалі таке слово?
Чи відчуваєте аромат солодких вафель, кориці і шоколаду?
Які вам ще потрібні запрошення ?
Чому саме зараз він такий вже обов'язковий, запитаєте ви?
Куди ще краше ?

Новости