Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 неординарних видів туризму, що набирають популярність

  1. Косметіческо- хірургічний
  2. оздоровчий
  3. гастрономічний
  4. Конопляний
  5. І, нарешті, стоматологічний

Може здатися, що в процесі планування поїздок мандрівники враховують лише два фактори - ділову вигоду і отримання задоволення. Проте справжні мотиви подорожей далеко не завжди так кристально ясні і прості. Неухильно зростає кількість туристів, які обирають для відпочинку особливі і дивовижні місця, часом зовсім не відповідають вимогам, що пред'являються до курортів. Ось п'ять найбільш захоплюючих і поширених, а також щодо нових видів туризму.

Косметіческо- хірургічний

Люди все частіше подорожують по світу в пошуках якісних і недорогих послуг пластичних хірургів. Але який сенс вирушати на інший кінець земної кулі заради операції? Вся справа в ціні питання. До недавнього часу столицею пластичної хірургії світу вважалася Бразилія, але тепер це коштує там недешево, а проводити операції стало не дуже безпечно, кажуть експерти.

Багато хто їде в Таїланд за дешевими імплантатами грудей, а в Корею - за послугами косметичної хірургії (ця галузь переживає там бурхливе зростання). Деякі європейці полюбили Північну Африку та Близький Схід, особливо Ліван і Марокко, де за операції беруть вельми помірну плату.

Існує, звичайно ж, і інша причина популярності «пластичного» туризму в світі. Дуже часто люди змушені їхати в інші країни, щоб обійти існуючі в їх державах заборони на проведення певних процедур або операцій. Так, США зняло тимчасову заборону на силіконові імплантати грудей в 2006 р, а до цього багато американки заради жаданої операції змушені були виїжджати за кордон.

Є й інший фактор популярності. За словами медиків, процедури пластичної хірургії вимагають тривалої реабілітації, і пацієнти хочуть проходити її саме в теплому кліматі, бажано в тій країні, де їх ніхто не знає.

Незважаючи на очевидні цінові переваги, ставитися до зарубіжної пластичної хірургії слід з обережністю. Так, за даними американської статистики, приблизно половина пацієнтів, які перенесли пластичну операцію за кордоном, страждають від ускладнень різного ступеня тяжкості. І тому їхати за кордон лише з метою економії коштів не завжди виправдано - необхідний ще і ретельний підбір клініки.

оздоровчий

Йога, спа, цілющі джерела - все це може здаватися новомодної примхою сучасної людини, але люди їздять по всьому світу в пошуках шляхів і способів оздоровлення вже кілька тисяч років. Наприклад, стародавні римляни обожнювали виїзди на мінеральні джерела, а британці вікторіанської епохи, що страждали від нестачі сонця, за порадою лікарів їздили на Середземномор'ї.

В наші дні річний оборот глобальної індустрії оздоровчого туризму сягає майже $ 500 млрд., А до 2017 р за оцінками аналітиків, доросте до $ 680 млрд. Оздоровчий туризм вважається одним з найбільш швидкозростаючих напрямів в сучасному туризмі, кажуть експерти Global Wellness Institute. Вони дають таке визначення цього поняття: «будь-які подорожі і поїздки з метою збереження або зміцнення свого здоров'я - фізичного, душевного і духовного». Настільки широке визначення охоплює найрізноманітніші види подорожей - це і санаторії, і курорти, і пригодницький туризм (походи, сплави по річках, велосипедні тури), поїздки на гарячі джерела і навіть морські круїзи.

Все частіше відкриваються особливі закладу - наприклад курорти для завзятих шанувальників екстремально активного способу життя. Так, в каліфорнійському оздоровчому комплексі The Ashram відвідувачів будять ще до світанку і в якості розминки відправляють на 10- 15-мильну (16-24 км) прогулянку. Природно, ніхто не катує постояльців цілодобово: їм пропонують також щоденний повноцінний масаж, відвідування басейну, а також заняття з позбавлення від зайвої ваги. На столах тільки органічні вегетаріанські продукти (причому без глютену), і повна заборона на спиртне. Велика частина овочів і фруктів вирощена в садах і на грядках комплексу. Потрапити туди дуже складно - люди записуються в чергу і чекають свого шансу на заселення по півроку!

[Img: 89103]

гастрономічний

Чи доводилося вам коли-небудь приймати рішення про вибір місця відпочинку, виходячи з особливостей місцевої кухні, меню кафе і ресторанів, а також афіш нічних закладів? Якщо відповідь позитивна, ви, ймовірно, належите до набирає чисельність легіону мандрівників, іменованих «гастрономічними туристами».

Цих людей більшою мірою цікавить знайомство з кухнею регіону або міста перебування, ніж огляд традиційних пам'яток. Альянс кулінарного туризму Квебека (OCTA) дає таке визначення гастрономічному туризму: «подорожі, що дозволяють людині дізнатися (оцінити, полюбити) їжу і напої, найбільш характерні для місцевої, регіональної або національної кухні, а також культурної спадщини країни».

За даними OCTA і порталу туристичних новин Skift, «в 2012 р сумарний обсяг витрат туристів в США на оплату послуг закладів громадського харчування перевищив $ 201 млрд. - це майже чверть всіх витрат мандрівників». І це цілком зрозуміло, адже складно знайти мандрівника, який відмовляється від їжі і напоїв під час відпустки.

Конопляний

За минулі декілька років ряд американських штатів - Колорадо, Орегон, Вашингтон і Аляска - легалізували споживання марихуани і завдяки цьому рішенню стали справжньою Меккою для численної категорії туристів. Шанувальники «травички» з'їжджаються туди не тільки з усіх куточків США, але і з інших країн світу. Вони оглядають ферми, де вирощується конопля (благо їх уже понад 420 в США), дегустують продукцію, записуються на кулінарні курси, де їх знайомлять з азами приготування чудових страв з марихуаною, і активно заповнюють готелі і кемпінги, де дозволено курити на всій без винятку території. Природно, мова йде про коноплі, а не про тютюн. Фантазія туроператорів не знає кордонів. Наприклад, туристична компанія Kush Tourism з Сіетла пропонує клієнтам оздоровчий «конопляний» тур, до якого включено навіть «масаж з каннабісом»!

І, нарешті, стоматологічний

Основним рушійним мотивом для шанувальників цього різновиду медичного туризму знову служить фінансове питання. Висока вартість послуг дантистів в Західній Європі створює масу можливостей для їх колег з інших країн. Багатьох мандрівників підкуповує не тільки дешевизна стоматологічних послуг, але і можливість недорого відпочити. Проте американські дантисти нагадують, що в даному випадку економія чревата ускладненнями.

Так, процес видалення пломби, до складу якої входить миш'як, слід проводити у відповідності з усіма канонами певних протоколів і правил, щоб уникнути отруєння організму пацієнта. Далеко не завжди в країнах третього світу дотримуються світові стандарти, і дешевизна може обернутися серйозними проблемами зі здоров'ям (а також чималими додатковими витратами).

© 2016 Oyster.com/TNS

Шановні читачі, PDF-версію статті можна скачати тут ...

Але який сенс вирушати на інший кінець земної кулі заради операції?

Новости