Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру

  1. Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру Розкішна, гостинна,...
  2. Цікаві Венеції
  3. Що Мілана
  4. пам'ятки Верони
  5. Решта пам'ятки Італії
  6. Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру
  7. пам'ятки Риму
  8. Цікаві Венеції
  9. Що Мілана
  10. пам'ятки Верони
  11. Решта пам'ятки Італії
  12. Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру
  13. пам'ятки Риму
  14. Цікаві Венеції
  15. Що Мілана
  16. пам'ятки Верони
  17. Решта пам'ятки Італії

Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру

Розкішна, гостинна, обласкана сонцем і морським бризом Італія століттями марилося завойовникам як найбільш ласий трофей, надихала творців і народжувала титанів мистецтва, не втомлюючись балувати святкую публіку карнавалами та вишукуваннями розваг. Розкішна, гостинна, обласкана сонцем і морським бризом Італія століттями марилося завойовникам як найбільш ласий трофей, надихала творців і народжувала титанів мистецтва, не втомлюючись балувати святкую публіку карнавалами та вишукуваннями розваг

Хранителька стародавньої історії, світська європейка, яка зібрала на своїх вулицях вершки високої моди, сучасна Італія зворушливо романтична, як поцілунок Джульєтти, блискуча, немов венеціанський маскарад, і полонить ароматами легендарних кав'ярень Риму. Італія - ​​це великий музей під куполом неба, її по праву можна назвати культурною та історичною скарбницею Європи, адже левову частку цінностей континенту ви знайдете саме тут, серед пам'яток Італії.

Кожен італійський містечко - пам'ятка: від древніх руїн і спадщини епохи Ренесансу до мальовничих парків і заказників. Природа щедро обдарувала Італію золотом пляжів і білосніжними альпійськими схилами, красою північних озер і південних вулканів. Жодна держава не може похвалитися настільки вагомим внеском в розвиток цивілізації Заходу. Тут кожен провулок, кожен камінь пам'ятає великих геніїв: да Вінчі, Тиціана, Рафаеля, Данте, Боккаччо ...

пам'ятки Риму

Міст через Тибр

©

Серце Італії - столиця світу, священний Вічне Місто на семи пагорбах, що зустрічає гостей розсипом реліквій античної давнини, старовинних соборів і площ. Гоголь називав його батьківщиною душі. На думку письменника, в Європі є на що подивитися, але грандіозний Рим - місце, де варто жити.

пам'ятки Риму - це те, чим в уявленні більшості з нас і є пам'ятки Італії. руїни форуму , Палатин , Колиска столиці - Капітолій ... життя античного Риму билася тут. Колись тут височіли палаци імператорів, прикрашені фресками і мармуровими статуями, шуміли торгові лавки, тут вшановували тріумфаторів і розгулювали в тогах, а найбільший цирк імперії - Колізей збирав сімдесят тисяч глядачів гладіаторських боїв. Вважалося, що поки стоїть Колізей - варто і Рим, а з ним і весь світ. Споруджений на місці лебединого ставка, амфітеатр Флавіїв пережив набіги варварів, вікові грабежі і землетрусу, залишившись в історії відомої руїною світу, головним символом і вершиною архітектурного мистецтва міста. Пробратися сюди при світлі місяця і бродити по уламках галерей, уявляючи, як билися гладіатори і металися звірі - мета кожного мандрівника.

До речі, пагорбів в Римі куди більше, ніж налічує канонічна сімка - це і найвищий в столиці Яникул, і Опій, і Пінчо з віллою Боргезе . Але найважливіший - Капітолій: тут карбувалися гроші, а в храмі Юнони жили Капітолійські гуси, попередили про небезпеку сплячих городян, тут перед Августом відкрилися небеса і був споруджений вівтар Первенця Господнього. Біля підніжжя пагорба - круті сходи, що ведуть до церква Санта-Марія-ін-Арачелі . Гравці в лотерею піднімалися по ній опівночі на колінах, мріючи зірвати куш. На вершині перед вами постануть шедеври пензля Пінтуріккьо і Гоццолі, фрески Помаранч, а також дерев'яний немовля Ісус, згідно з легендою зцілює віруючих. Правда, на допомогу можна сподіватися, якщо у статуї почервоніють губи. Від малюнка мостовій до фасадів палаців, Капітолійська площа - творіння Мікеланджело.

Від малюнка мостовій до фасадів палаців, Капітолійська площа - творіння Мікеланджело

Площа перед Санта Марія Космедін

©

Спуск на форуми стереже Капітолійська вовчиця, яка вигодувала засновників міста - братів Рема і Ромула. З падінням Римської Імперії форуми втратили життя, але зберегли привабливість для туристів, перетворившись на величезний історичний музей. Нічна прогулянка по Форуму в поєднанні з літературними читаннями під склепіннями базиліка Максенція або концертом тенорів на арені Колізею незабутня.

Спуск з вулиці Фори Империали відкриває погляду Священну дорогу - головну античну вулицю Риму, побачив чимало тріумфальних маніфестацій. Тут ви побачите руїни колись прекрасного будівлі на світлі - базиліки Емілія, де укладалися угоди і проходили засідання суду, Золоту милю - стовп відліку всіх відстаней імперії, а також мармуровий Чорний камінь - місце поховання Ромула, найдавнішу пам'ятку Форуму, а ще й Пуп Землі - місце зв'язку міста з силами підземелля. Замикають панораму 8 колон храму Сатурна - сховища золотих запасів Риму. У центрі Форуму - мармурова кришка ущелини Курція. Згідно з переказами, тут розверзлася гігантська прірва, закрити яку було можливо, віддавши їй найцінніше в місті. Ніякі багатства не допомогли, але коли в прірву кинувся воїн Курций - вона затягнулася, оскільки головне надбання столиці - її піддані.

Місце тяжіння мандрівників - Пантеон : Храм усіх богів, розкішний зразок середньовічної архітектури, упокоївся прах перших правителів і Рафаеля Санті. Але цінні тут не стільки пам'ятники і пишні гробниці королів, скільки купол і гармонія масивної будівлі. Легенда свідчить, що при зведенні купола будова заповнили землею, до якої імператор Марк Агріппа наказав домішувати монети. Після закінчення будівництва римляни очистили будівлю за хвилини, отримавши дозвіл залишити знайдені монети собі. Сьогодні в Пантеоні вінчають парочки, а діра в центрі купола створює приголомшливі світлові ефекти. Ходять чутки, що отвір пробили злі духи, почувши звуки першої меси.

Ходять чутки, що отвір пробили злі духи, почувши звуки першої меси

Площа Навона

©

Навколо Пантеону приємно прогулятися, милуючись статуями, розкішними палацами і квітковими композиціями, а після зануритися в вічне свято площі Навона з його дзюркотливими фонтанами, вітринами і монументами. Тут розумієш, що dolce vita - кращий подарунок священного міста ...

Тонка біла лінія, відрізавши від столиці площа Святого Петра - державний кордон, за якою знаходиться Ватикан - саме мініатюрне держава на планеті. Але, не дивлячись на мініатюрність, Ватикан вмістив в себе багато всесвітньо відомі пам'ятки Італії. Собор Сан-П'єтро - втілення титанічної проекту, грандіозність масштабів якого неможливо охопити поглядом навіть з висоти купола. Оздоблення сяючого золотом інтер'єру вражає: центральні двері прикрашена куванням з видами Риму, перспектива йде в бронзовий балдахін на кручених колонах, за яким переливається позолочена конструкція апсиди, уздовж стін - мармурові пам'ятники: поховання десятків пап, пам'ятники царським католикам, капела з п'є Мікеланджело (до речі його єдина робота з автографом), маса інших священних об'єктів ...

Всередині найбільшої церкви світу натовп туристів перетворюється в розсип ледь помітних точок, а вінчає купол хрест височіє на сотню з гаком метрів. Цікаво, що зведення фундаменту для цієї розкоші зажадало неймовірного варварства і святотатства - довелося потривожити реліквії і розрити могили.

У музеях Ватикану є все - від мумій до Кандинського. Палац перебудовувався століттями і побачив чимало банкетів і оргій, зібравши в своїх стінах численні скарби світу.

Писаними саркофагами, горельєфами і муміями зустрічає Єгипетський музей. Бельведер - краса і багатство Музею Піо-Клементина, де бореться з чудовиськами жрець Лаокоон, що зводив з розуму естетів 18 століття, і варто еталон чоловічої краси - Аполлон Бельведерський.

Зал муз прикрашений фігурою божественного Антиниючи і головною фрескою античного світу - «Весіллям Альдобрандіні», на якій Македонський заручається з Роксаною. Зал Костянтина порадує «Тріумфом християнства над язичництвом» Джуліо Романо, а зал світлотіні зберігає таємниці засідань папського суду.

Замок Сант Анджело

©

Тут вас чекають біблійні мотиви Лоджії Рафаеля, так сподобалися Катерині II, легендарні Станці Рафаеля - найзнаменитіші стіни Італії після Сікстинської капели. «Афінська школа» являє зібрання портретів геніїв: Платона в червоній тозі і Аристотеля, Сократа в суперечці з Алкивиадом і Піфагора, яка розмовляє з учнями. На ступенях сидить Діоген, з дошкою в руках зображений Евклід, Мікеланджело сперся на мармурову брилу, а чорний берет видає самого Рафаеля. Навпаки - папа Сикст IV і Данте над вікном, в царстві поезії з Парнасом, музами, Вергілієм, Гомером.

Зал Гелиодора вражає «Звільненням апостола Петра» і «Зустріччю Льва Першого з Аттілою», а за синьою позолоченій капелою Урбана Восьмого відкривається Сикстинська капела - центр тяжіння палацу і одна з найяскравіших пам'яток Італії. Каплиця в Папському палаці головним чином знаменита «Історією Людства до пришестя Христа» - чотири роки Мікеланджело лежав під стелею, малюючи біблійні сцени, прекрасніше яких Рим не бачив: «Створення Адама», «Потоп», «Створення Єви», «Сп'яніння Ноя» , «Гріхопадіння і вигнання» і грандіозний «Страшний суд» на задній стіні. Сотні розсипаних по стіні оголених тіл викликали фурор, збираючи в Римі натовпу цінителів мистецтва. Пізніше фігурам пририсовали пов'язки на стегнах. Під склепінням - старозавітні сюжети Боттічеллі і Синьорелли, Перуджино і Россель.

Витонченістю і тонкістю розписів Пінтуріккьо підкорюють Апартаменти Борджіа, а Пінакотека гідна окремої візиту: тут представлені роботи Караваджо і «Бачення святої Єлени» Веронезе, «Мадонна» Тиціана і головний предмет захоплення - зал Рафаеля, гордість колекції Ватикану: «Преображення», «Введення у храм», «Поклоніння волхвів».

Дізнатися Рим за одну подорож - обійняти неосяжне. Але піднятися на вівтар Вітчизни , Пройтися по площі Кампо-де-Фьорі і від вілли Медічі спуститися по Іспанських сходах до головних бутіках столиці, побачити строкаті фрески підземелля церкви Сан-Клементе , Напитися з фонтану у палаццо Венеція , Побувати у помпезного фонтану Треві і вдихнути дурманні запахи апельсинового саду на Авентине неодмінно варто.

Цікаві Венеції

Для романтиків пам'ятки Італії - це, в першу чергу, Венеція. Закохані пари злітаються в цей плавучий архіпелаг любові, де водні вулички Великого каналу розсікають гондоли, іскриться на вітринах муранське скло і в променях заходу сяє золотом фасад собору Сан-Марко . Центральна реліквія, головна пам'ятка Венеції (Поряд з однойменному собором) - площа Святого Марка на світанку порожня і прекрасна, як бальний зал. Днем її заполонять туристи і оркестри, а на мармурові столики кав'ярні «Флоріан» красиво подадуть еспресо.

Музей Коррер вкриє від задушливого дня і натовпу, представивши вашій увазі чудову колекцію живопису, аристократичний оперний театр Ла Феніче подарує вам незабутній вечір в розкішних інтер'єрах. У Ськуола Сан-Рокко багато хто не в силах стримати сліз - зграї ангелів і старозавітні сцени на пристрасних шедеврах Тінторетто перехоплюють подих, 12-метрова «Голгофа» має славу однієї з кращих картин світу.

На березі лагуни колонами вас зустріне парадний вестибюль - Пьяццетта. Колись тут напоказ вивішували тіла страчених зрадників, проголошували закони і розставляли відрубані голови. Проходити між колонами - погана прикмета. Праву сторону політичних кулуарів представляє готико-ісламський екстер'єр палацу Дожів - одного з найкрасивіших і незвичайних світських будівель на світлі. Рожевий і білий мармур символізують процвітання, витонченість архітектури нагадує плетене мереживо. Звідси рукою подати до моста Зітхань , Провожавшего злочинців в в'язниці.

Що Мілана

міланський Дуомо

©

Мрія всіх модниць світу - Мілан, мекка знаменитих кутюр'є і діловий центр Італії, де проходять самі грандіозні шоу і виставки. з пам'яток Мілана варто відвідати кафедральний собор Дуомо . Світлий зовні, він дивним чином перетворюється всередині - вікна пропускають мало сонця і, гублячись у напівтемряві, його готичні склепіння здіймаються в небо, а ряди широких колон малюють ілюзію коридору, розсипається вдалині на мільйон музичних осколків вітража апсиди. По обидва боки неосяжного вівтаря, під вагою якого прихована підземна церква - найпотужніший орган з різьбленням і малахітовим візерунком. Вінчає шпиль головного собору Мілана позолочена покровителька міста - Мадонна.

Символ епохи Ренесансу - церква Санта-Марія делле Граціє знаменита легендарної фрескою да Вінчі «Таємна Вечеря», що здобула славу самого сумного твори на світлі. Незважаючи на масу репродукцій, енергетика шедевра як і раніше викликає потужний емоційний відгук, натовпи охочих побачити її невичерпні.

пам'ятки Верони

Розкішшю архітектури і витонченістю фасадів зустрічає романтична Верона - старовинні Врата Італії, благородний Місто-Театр і столиця любові, прославлена ​​Данте, Шекспіром і юними героями трагедії - Ромео і Джульєттою. Шанувальники драми виводять автографи і визнання на цегляних стінах обрамленого трипелюстковими вікнами будинку Джульєтти , Поспішають торкнутися бронзових одягу скульптури у внутрішньому дворику і опинитися на балконі знаменитої італійки. чутка охрестила могилою Джульєтти мармуровий саркофаг в монастирському дворику на Віа дель Понтьері, і з тих пір гості міста не втомлюються прикрашати гробницю квітами. Вузький провулок Віа делле арці Скаліджерів веде до будинку в готичному стилі, в дійсності належав Каньоло Ногароле, але легенда кличе його будинком Ромео .

Мало хто знає про те, що історія закоханих підлітків була відома світові до Шекспіра - за мотивами новели Банделло, натхненного розповіддю Луїджі Так Порто, з інтерпретацій Брука і Пейнтера. До трагічної любові була звернена і музика Белліні і Чайковського, балет Прокоф'єва і художній смак Делакруа. Є й інші пам'ятки Верони . Наприклад, цікавий в місті пам'ятник автору «Божественної комедії» - великому Данте Аліг'єрі, а оперу під куполом неба на арені давньоримського Амфітеатру не пропустить жоден поціновувач мистецтва.

Решта пам'ятки Італії

Неможливо уявити Італію без колоритного символу - Пізанської вежі на Поле чудес. П'ятиметровий нахил падаючої дзвіниці розбурхує уяву туристів, раз у раз примушуючи італійців рятувати шедевр архітектури зміцненням фундаменту. Більше двохсот років зводилися поверхи цієї будівлі - грунт почала просідати ще в середині будівництва, але війни з Флоренцією і Генуєю заморозили будівництво на ціле століття, що дозволило грунту осісти, а візитній картці затишній Пізи - дивувати людство і до цього дня.

Про Італії та її культурі можна писати нескінченно довго, ми навіть не торкнулися пам'ятки Ріміні (Так, це не тільки курортне місто, йому теж є що показати крім пляжів) і пам'ятки Флоренції - ще одного міста-музею цієї великої країни. В Італії бережуть надії, казки і красу, створену геніями і великою історією. Всі цінності середземноморської країни не вмістити в одну поїздку, статтю або книгу, адже кожен її місто - унікальний світ. Насолоджуватися цим живим альбомом мистецтв і старовини можна все життя, і на кожному побаченні Італія зустрічатиме вас різними, незабутніми і кожен раз новими образами.

Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру

Розкішна, гостинна, обласкана сонцем і морським бризом Італія століттями марилося завойовникам як найбільш ласий трофей, надихала творців і народжувала титанів мистецтва, не втомлюючись балувати святкую публіку карнавалами та вишукуваннями розваг. Розкішна, гостинна, обласкана сонцем і морським бризом Італія століттями марилося завойовникам як найбільш ласий трофей, надихала творців і народжувала титанів мистецтва, не втомлюючись балувати святкую публіку карнавалами та вишукуваннями розваг

Хранителька стародавньої історії, світська європейка, яка зібрала на своїх вулицях вершки високої моди, сучасна Італія зворушливо романтична, як поцілунок Джульєтти, блискуча, немов венеціанський маскарад, і полонить ароматами легендарних кав'ярень Риму. Італія - ​​це великий музей під куполом неба, її по праву можна назвати культурною та історичною скарбницею Європи, адже левову частку цінностей континенту ви знайдете саме тут, серед пам'яток Італії.

Кожен італійський містечко - пам'ятка: від древніх руїн і спадщини епохи Ренесансу до мальовничих парків і заказників. Природа щедро обдарувала Італію золотом пляжів і білосніжними альпійськими схилами, красою північних озер і південних вулканів. Жодна держава не може похвалитися настільки вагомим внеском в розвиток цивілізації Заходу. Тут кожен провулок, кожен камінь пам'ятає великих геніїв: да Вінчі, Тиціана, Рафаеля, Данте, Боккаччо ...

пам'ятки Риму

Міст через Тибр

©

Серце Італії - столиця світу, священний Вічне Місто на семи пагорбах, що зустрічає гостей розсипом реліквій античної давнини, старовинних соборів і площ. Гоголь називав його батьківщиною душі. На думку письменника, в Європі є на що подивитися, але грандіозний Рим - місце, де варто жити.

пам'ятки Риму - це те, чим в уявленні більшості з нас і є пам'ятки Італії. руїни форуму , Палатин , Колиска столиці - Капітолій ... життя античного Риму билася тут. Колись тут височіли палаци імператорів, прикрашені фресками і мармуровими статуями, шуміли торгові лавки, тут вшановували тріумфаторів і розгулювали в тогах, а найбільший цирк імперії - Колізей збирав сімдесят тисяч глядачів гладіаторських боїв. Вважалося, що поки стоїть Колізей - варто і Рим, а з ним і весь світ. Споруджений на місці лебединого ставка, амфітеатр Флавіїв пережив набіги варварів, вікові грабежі і землетрусу, залишившись в історії відомої руїною світу, головним символом і вершиною архітектурного мистецтва міста. Пробратися сюди при світлі місяця і бродити по уламках галерей, уявляючи, як билися гладіатори і металися звірі - мета кожного мандрівника.

До речі, пагорбів в Римі куди більше, ніж налічує канонічна сімка - це і найвищий в столиці Яникул, і Опій, і Пінчо з віллою Боргезе . Але найважливіший - Капітолій: тут карбувалися гроші, а в храмі Юнони жили Капітолійські гуси, попередили про небезпеку сплячих городян, тут перед Августом відкрилися небеса і був споруджений вівтар Первенця Господнього. Біля підніжжя пагорба - круті сходи, що ведуть до церква Санта-Марія-ін-Арачелі . Гравці в лотерею піднімалися по ній опівночі на колінах, мріючи зірвати куш. На вершині перед вами постануть шедеври пензля Пінтуріккьо і Гоццолі, фрески Помаранч, а також дерев'яний немовля Ісус, згідно з легендою зцілює віруючих. Правда, на допомогу можна сподіватися, якщо у статуї почервоніють губи. Від малюнка мостовій до фасадів палаців, Капітолійська площа - творіння Мікеланджело.

Від малюнка мостовій до фасадів палаців, Капітолійська площа - творіння Мікеланджело

Площа перед Санта Марія Космедін

©

Спуск на форуми стереже Капітолійська вовчиця, яка вигодувала засновників міста - братів Рема і Ромула. З падінням Римської Імперії форуми втратили життя, але зберегли привабливість для туристів, перетворившись на величезний історичний музей. Нічна прогулянка по Форуму в поєднанні з літературними читаннями під склепіннями базиліка Максенція або концертом тенорів на арені Колізею незабутня.

Спуск з вулиці Фори Империали відкриває погляду Священну дорогу - головну античну вулицю Риму, побачив чимало тріумфальних маніфестацій. Тут ви побачите руїни колись прекрасного будівлі на світлі - базиліки Емілія, де укладалися угоди і проходили засідання суду, Золоту милю - стовп відліку всіх відстаней імперії, а також мармуровий Чорний камінь - місце поховання Ромула, найдавнішу пам'ятку Форуму, а ще й Пуп Землі - місце зв'язку міста з силами підземелля. Замикають панораму 8 колон храму Сатурна - сховища золотих запасів Риму. У центрі Форуму - мармурова кришка ущелини Курція. Згідно з переказами, тут розверзлася гігантська прірва, закрити яку було можливо, віддавши їй найцінніше в місті. Ніякі багатства не допомогли, але коли в прірву кинувся воїн Курций - вона затягнулася, оскільки головне надбання столиці - її піддані.

Місце тяжіння мандрівників - Пантеон : Храм усіх богів, розкішний зразок середньовічної архітектури, упокоївся прах перших правителів і Рафаеля Санті. Але цінні тут не стільки пам'ятники і пишні гробниці королів, скільки купол і гармонія масивної будівлі. Легенда свідчить, що при зведенні купола будова заповнили землею, до якої імператор Марк Агріппа наказав домішувати монети. Після закінчення будівництва римляни очистили будівлю за хвилини, отримавши дозвіл залишити знайдені монети собі. Сьогодні в Пантеоні вінчають парочки, а діра в центрі купола створює приголомшливі світлові ефекти. Ходять чутки, що отвір пробили злі духи, почувши звуки першої меси.

Ходять чутки, що отвір пробили злі духи, почувши звуки першої меси

Площа Навона

©

Навколо Пантеону приємно прогулятися, милуючись статуями, розкішними палацами і квітковими композиціями, а після зануритися в вічне свято площі Навона з його дзюркотливими фонтанами, вітринами і монументами. Тут розумієш, що dolce vita - кращий подарунок священного міста ...

Тонка біла лінія, відрізавши від столиці площа Святого Петра - державний кордон, за якою знаходиться Ватикан - саме мініатюрне держава на планеті. Але, не дивлячись на мініатюрність, Ватикан вмістив в себе багато всесвітньо відомі пам'ятки Італії. Собор Сан-П'єтро - втілення титанічної проекту, грандіозність масштабів якого неможливо охопити поглядом навіть з висоти купола. Оздоблення сяючого золотом інтер'єру вражає: центральні двері прикрашена куванням з видами Риму, перспектива йде в бронзовий балдахін на кручених колонах, за яким переливається позолочена конструкція апсиди, уздовж стін - мармурові пам'ятники: поховання десятків пап, пам'ятники царським католикам, капела з п'є Мікеланджело (до речі його єдина робота з автографом), маса інших священних об'єктів ...

Всередині найбільшої церкви світу натовп туристів перетворюється в розсип ледь помітних точок, а вінчає купол хрест височіє на сотню з гаком метрів. Цікаво, що зведення фундаменту для цієї розкоші зажадало неймовірного варварства і святотатства - довелося потривожити реліквії і розрити могили.

У музеях Ватикану є все - від мумій до Кандинського. Палац перебудовувався століттями і побачив чимало банкетів і оргій, зібравши в своїх стінах численні скарби світу.

Писаними саркофагами, горельєфами і муміями зустрічає Єгипетський музей. Бельведер - краса і багатство Музею Піо-Клементина, де бореться з чудовиськами жрець Лаокоон, що зводив з розуму естетів 18 століття, і варто еталон чоловічої краси - Аполлон Бельведерський.

Зал муз прикрашений фігурою божественного Антиниючи і головною фрескою античного світу - «Весіллям Альдобрандіні», на якій Македонський заручається з Роксаною. Зал Костянтина порадує «Тріумфом християнства над язичництвом» Джуліо Романо, а зал світлотіні зберігає таємниці засідань папського суду.

Замок Сант Анджело

©

Тут вас чекають біблійні мотиви Лоджії Рафаеля, так сподобалися Катерині II, легендарні Станці Рафаеля - найзнаменитіші стіни Італії після Сікстинської капели. «Афінська школа» являє зібрання портретів геніїв: Платона в червоній тозі і Аристотеля, Сократа в суперечці з Алкивиадом і Піфагора, яка розмовляє з учнями. На ступенях сидить Діоген, з дошкою в руках зображений Евклід, Мікеланджело сперся на мармурову брилу, а чорний берет видає самого Рафаеля. Навпаки - папа Сикст IV і Данте над вікном, в царстві поезії з Парнасом, музами, Вергілієм, Гомером.

Зал Гелиодора вражає «Звільненням апостола Петра» і «Зустріччю Льва Першого з Аттілою», а за синьою позолоченій капелою Урбана Восьмого відкривається Сикстинська капела - центр тяжіння палацу і одна з найяскравіших пам'яток Італії. Каплиця в Папському палаці головним чином знаменита «Історією Людства до пришестя Христа» - чотири роки Мікеланджело лежав під стелею, малюючи біблійні сцени, прекрасніше яких Рим не бачив: «Створення Адама», «Потоп», «Створення Єви», «Сп'яніння Ноя» , «Гріхопадіння і вигнання» і грандіозний «Страшний суд» на задній стіні. Сотні розсипаних по стіні оголених тіл викликали фурор, збираючи в Римі натовпу цінителів мистецтва. Пізніше фігурам пририсовали пов'язки на стегнах. Під склепінням - старозавітні сюжети Боттічеллі і Синьорелли, Перуджино і Россель.

Витонченістю і тонкістю розписів Пінтуріккьо підкорюють Апартаменти Борджіа, а Пінакотека гідна окремої візиту: тут представлені роботи Караваджо і «Бачення святої Єлени» Веронезе, «Мадонна» Тиціана і головний предмет захоплення - зал Рафаеля, гордість колекції Ватикану: «Преображення», «Введення у храм», «Поклоніння волхвів».

Дізнатися Рим за одну подорож - обійняти неосяжне. Але піднятися на вівтар Вітчизни , Пройтися по площі Кампо-де-Фьорі і від вілли Медічі спуститися по Іспанських сходах до головних бутіках столиці, побачити строкаті фрески підземелля церкви Сан-Клементе , Напитися з фонтану у палаццо Венеція , Побувати у помпезного фонтану Треві і вдихнути дурманні запахи апельсинового саду на Авентине неодмінно варто.

Цікаві Венеції

Для романтиків пам'ятки Італії - це, в першу чергу, Венеція. Закохані пари злітаються в цей плавучий архіпелаг любові, де водні вулички Великого каналу розсікають гондоли, іскриться на вітринах муранське скло і в променях заходу сяє золотом фасад собору Сан-Марко . Центральна реліквія, головна пам'ятка Венеції (Поряд з однойменному собором) - площа Святого Марка на світанку порожня і прекрасна, як бальний зал. Днем її заполонять туристи і оркестри, а на мармурові столики кав'ярні «Флоріан» красиво подадуть еспресо.

Музей Коррер вкриє від задушливого дня і натовпу, представивши вашій увазі чудову колекцію живопису, аристократичний оперний театр Ла Феніче подарує вам незабутній вечір в розкішних інтер'єрах. У Ськуола Сан-Рокко багато хто не в силах стримати сліз - зграї ангелів і старозавітні сцени на пристрасних шедеврах Тінторетто перехоплюють подих, 12-метрова «Голгофа» має славу однієї з кращих картин світу.

На березі лагуни колонами вас зустріне парадний вестибюль - Пьяццетта. Колись тут напоказ вивішували тіла страчених зрадників, проголошували закони і розставляли відрубані голови. Проходити між колонами - погана прикмета. Праву сторону політичних кулуарів представляє готико-ісламський екстер'єр палацу Дожів - одного з найкрасивіших і незвичайних світських будівель на світлі. Рожевий і білий мармур символізують процвітання, витонченість архітектури нагадує плетене мереживо. Звідси рукою подати до моста Зітхань , Провожавшего злочинців в в'язниці.

Що Мілана

міланський Дуомо

©

Мрія всіх модниць світу - Мілан, мекка знаменитих кутюр'є і діловий центр Італії, де проходять самі грандіозні шоу і виставки. з пам'яток Мілана варто відвідати кафедральний собор Дуомо . Світлий зовні, він дивним чином перетворюється всередині - вікна пропускають мало сонця і, гублячись у напівтемряві, його готичні склепіння здіймаються в небо, а ряди широких колон малюють ілюзію коридору, розсипається вдалині на мільйон музичних осколків вітража апсиди. По обидва боки неосяжного вівтаря, під вагою якого прихована підземна церква - найпотужніший орган з різьбленням і малахітовим візерунком. Вінчає шпиль головного собору Мілана позолочена покровителька міста - Мадонна.

Символ епохи Ренесансу - церква Санта-Марія делле Граціє знаменита легендарної фрескою да Вінчі «Таємна Вечеря», що здобула славу самого сумного твори на світлі. Незважаючи на масу репродукцій, енергетика шедевра як і раніше викликає потужний емоційний відгук, натовпи охочих побачити її невичерпні.

пам'ятки Верони

Розкішшю архітектури і витонченістю фасадів зустрічає романтична Верона - старовинні Врата Італії, благородний Місто-Театр і столиця любові, прославлена ​​Данте, Шекспіром і юними героями трагедії - Ромео і Джульєттою. Шанувальники драми виводять автографи і визнання на цегляних стінах обрамленого трипелюстковими вікнами будинку Джульєтти , Поспішають торкнутися бронзових одягу скульптури у внутрішньому дворику і опинитися на балконі знаменитої італійки. чутка охрестила могилою Джульєтти мармуровий саркофаг в монастирському дворику на Віа дель Понтьері, і з тих пір гості міста не втомлюються прикрашати гробницю квітами. Вузький провулок Віа делле арці Скаліджерів веде до будинку в готичному стилі, в дійсності належав Каньоло Ногароле, але легенда кличе його будинком Ромео .

Мало хто знає про те, що історія закоханих підлітків була відома світові до Шекспіра - за мотивами новели Банделло, натхненного розповіддю Луїджі Так Порто, з інтерпретацій Брука і Пейнтера. До трагічної любові була звернена і музика Белліні і Чайковського, балет Прокоф'єва і художній смак Делакруа. Є й інші пам'ятки Верони . Наприклад, цікавий в місті пам'ятник автору «Божественної комедії» - великому Данте Аліг'єрі, а оперу під куполом неба на арені давньоримського Амфітеатру не пропустить жоден поціновувач мистецтва.

Решта пам'ятки Італії

Неможливо уявити Італію без колоритного символу - Пізанської вежі на Поле чудес. П'ятиметровий нахил падаючої дзвіниці розбурхує уяву туристів, раз у раз примушуючи італійців рятувати шедевр архітектури зміцненням фундаменту. Більше двохсот років зводилися поверхи цієї будівлі - грунт почала просідати ще в середині будівництва, але війни з Флоренцією і Генуєю заморозили будівництво на ціле століття, що дозволило грунту осісти, а візитній картці затишній Пізи - дивувати людство і до цього дня.

Про Італії та її культурі можна писати нескінченно довго, ми навіть не торкнулися пам'ятки Ріміні (Так, це не тільки курортне місто, йому теж є що показати крім пляжів) і пам'ятки Флоренції - ще одного міста-музею цієї великої країни. В Італії бережуть надії, казки і красу, створену геніями і великою історією. Всі цінності середземноморської країни не вмістити в одну поїздку, статтю або книгу, адже кожен її місто - унікальний світ. Насолоджуватися цим живим альбомом мистецтв і старовини можна все життя, і на кожному побаченні Італія зустрічатиме вас різними, незабутніми і кожен раз новими образами.

Визначні пам'ятки Італії - Рим, Мілан, Венеція, Флоренція, Ріміні на Турістер.Ру

Розкішна, гостинна, обласкана сонцем і морським бризом Італія століттями марилося завойовникам як найбільш ласий трофей, надихала творців і народжувала титанів мистецтва, не втомлюючись балувати святкую публіку карнавалами та вишукуваннями розваг. Розкішна, гостинна, обласкана сонцем і морським бризом Італія століттями марилося завойовникам як найбільш ласий трофей, надихала творців і народжувала титанів мистецтва, не втомлюючись балувати святкую публіку карнавалами та вишукуваннями розваг

Хранителька стародавньої історії, світська європейка, яка зібрала на своїх вулицях вершки високої моди, сучасна Італія зворушливо романтична, як поцілунок Джульєтти, блискуча, немов венеціанський маскарад, і полонить ароматами легендарних кав'ярень Риму. Італія - ​​це великий музей під куполом неба, її по праву можна назвати культурною та історичною скарбницею Європи, адже левову частку цінностей континенту ви знайдете саме тут, серед пам'яток Італії.

Кожен італійський містечко - пам'ятка: від древніх руїн і спадщини епохи Ренесансу до мальовничих парків і заказників. Природа щедро обдарувала Італію золотом пляжів і білосніжними альпійськими схилами, красою північних озер і південних вулканів. Жодна держава не може похвалитися настільки вагомим внеском в розвиток цивілізації Заходу. Тут кожен провулок, кожен камінь пам'ятає великих геніїв: да Вінчі, Тиціана, Рафаеля, Данте, Боккаччо ...

пам'ятки Риму

Міст через Тибр

©

Серце Італії - столиця світу, священний Вічне Місто на семи пагорбах, що зустрічає гостей розсипом реліквій античної давнини, старовинних соборів і площ. Гоголь називав його батьківщиною душі. На думку письменника, в Європі є на що подивитися, але грандіозний Рим - місце, де варто жити.

пам'ятки Риму - це те, чим в уявленні більшості з нас і є пам'ятки Італії. руїни форуму , Палатин , Колиска столиці - Капітолій ... життя античного Риму билася тут. Колись тут височіли палаци імператорів, прикрашені фресками і мармуровими статуями, шуміли торгові лавки, тут вшановували тріумфаторів і розгулювали в тогах, а найбільший цирк імперії - Колізей збирав сімдесят тисяч глядачів гладіаторських боїв. Вважалося, що поки стоїть Колізей - варто і Рим, а з ним і весь світ. Споруджений на місці лебединого ставка, амфітеатр Флавіїв пережив набіги варварів, вікові грабежі і землетрусу, залишившись в історії відомої руїною світу, головним символом і вершиною архітектурного мистецтва міста. Пробратися сюди при світлі місяця і бродити по уламках галерей, уявляючи, як билися гладіатори і металися звірі - мета кожного мандрівника.

До речі, пагорбів в Римі куди більше, ніж налічує канонічна сімка - це і найвищий в столиці Яникул, і Опій, і Пінчо з віллою Боргезе . Але найважливіший - Капітолій: тут карбувалися гроші, а в храмі Юнони жили Капітолійські гуси, попередили про небезпеку сплячих городян, тут перед Августом відкрилися небеса і був споруджений вівтар Первенця Господнього. Біля підніжжя пагорба - круті сходи, що ведуть до церква Санта-Марія-ін-Арачелі . Гравці в лотерею піднімалися по ній опівночі на колінах, мріючи зірвати куш. На вершині перед вами постануть шедеври пензля Пінтуріккьо і Гоццолі, фрески Помаранч, а також дерев'яний немовля Ісус, згідно з легендою зцілює віруючих. Правда, на допомогу можна сподіватися, якщо у статуї почервоніють губи. Від малюнка мостовій до фасадів палаців, Капітолійська площа - творіння Мікеланджело.

Від малюнка мостовій до фасадів палаців, Капітолійська площа - творіння Мікеланджело

Площа перед Санта Марія Космедін

©

Спуск на форуми стереже Капітолійська вовчиця, яка вигодувала засновників міста - братів Рема і Ромула. З падінням Римської Імперії форуми втратили життя, але зберегли привабливість для туристів, перетворившись на величезний історичний музей. Нічна прогулянка по Форуму в поєднанні з літературними читаннями під склепіннями базиліка Максенція або концертом тенорів на арені Колізею незабутня.

Спуск з вулиці Фори Империали відкриває погляду Священну дорогу - головну античну вулицю Риму, побачив чимало тріумфальних маніфестацій. Тут ви побачите руїни колись прекрасного будівлі на світлі - базиліки Емілія, де укладалися угоди і проходили засідання суду, Золоту милю - стовп відліку всіх відстаней імперії, а також мармуровий Чорний камінь - місце поховання Ромула, найдавнішу пам'ятку Форуму, а ще й Пуп Землі - місце зв'язку міста з силами підземелля. Замикають панораму 8 колон храму Сатурна - сховища золотих запасів Риму. У центрі Форуму - мармурова кришка ущелини Курція. Згідно з переказами, тут розверзлася гігантська прірва, закрити яку було можливо, віддавши їй найцінніше в місті. Ніякі багатства не допомогли, але коли в прірву кинувся воїн Курций - вона затягнулася, оскільки головне надбання столиці - її піддані.

Місце тяжіння мандрівників - Пантеон : Храм усіх богів, розкішний зразок середньовічної архітектури, упокоївся прах перших правителів і Рафаеля Санті. Але цінні тут не стільки пам'ятники і пишні гробниці королів, скільки купол і гармонія масивної будівлі. Легенда свідчить, що при зведенні купола будова заповнили землею, до якої імператор Марк Агріппа наказав домішувати монети. Після закінчення будівництва римляни очистили будівлю за хвилини, отримавши дозвіл залишити знайдені монети собі. Сьогодні в Пантеоні вінчають парочки, а діра в центрі купола створює приголомшливі світлові ефекти. Ходять чутки, що отвір пробили злі духи, почувши звуки першої меси.

Ходять чутки, що отвір пробили злі духи, почувши звуки першої меси

Площа Навона

©

Навколо Пантеону приємно прогулятися, милуючись статуями, розкішними палацами і квітковими композиціями, а після зануритися в вічне свято площі Навона з його дзюркотливими фонтанами, вітринами і монументами. Тут розумієш, що dolce vita - кращий подарунок священного міста ...

Тонка біла лінія, відрізавши від столиці площа Святого Петра - державний кордон, за якою знаходиться Ватикан - саме мініатюрне держава на планеті. Але, не дивлячись на мініатюрність, Ватикан вмістив в себе багато всесвітньо відомі пам'ятки Італії. Собор Сан-П'єтро - втілення титанічної проекту, грандіозність масштабів якого неможливо охопити поглядом навіть з висоти купола. Оздоблення сяючого золотом інтер'єру вражає: центральні двері прикрашена куванням з видами Риму, перспектива йде в бронзовий балдахін на кручених колонах, за яким переливається позолочена конструкція апсиди, уздовж стін - мармурові пам'ятники: поховання десятків пап, пам'ятники царським католикам, капела з п'є Мікеланджело (до речі його єдина робота з автографом), маса інших священних об'єктів ...

Всередині найбільшої церкви світу натовп туристів перетворюється в розсип ледь помітних точок, а вінчає купол хрест височіє на сотню з гаком метрів. Цікаво, що зведення фундаменту для цієї розкоші зажадало неймовірного варварства і святотатства - довелося потривожити реліквії і розрити могили.

У музеях Ватикану є все - від мумій до Кандинського. Палац перебудовувався століттями і побачив чимало банкетів і оргій, зібравши в своїх стінах численні скарби світу.

Писаними саркофагами, горельєфами і муміями зустрічає Єгипетський музей. Бельведер - краса і багатство Музею Піо-Клементина, де бореться з чудовиськами жрець Лаокоон, що зводив з розуму естетів 18 століття, і варто еталон чоловічої краси - Аполлон Бельведерський.

Зал муз прикрашений фігурою божественного Антиниючи і головною фрескою античного світу - «Весіллям Альдобрандіні», на якій Македонський заручається з Роксаною. Зал Костянтина порадує «Тріумфом християнства над язичництвом» Джуліо Романо, а зал світлотіні зберігає таємниці засідань папського суду.

Замок Сант Анджело

©

Тут вас чекають біблійні мотиви Лоджії Рафаеля, так сподобалися Катерині II, легендарні Станці Рафаеля - найзнаменитіші стіни Італії після Сікстинської капели. «Афінська школа» являє зібрання портретів геніїв: Платона в червоній тозі і Аристотеля, Сократа в суперечці з Алкивиадом і Піфагора, яка розмовляє з учнями. На ступенях сидить Діоген, з дошкою в руках зображений Евклід, Мікеланджело сперся на мармурову брилу, а чорний берет видає самого Рафаеля. Навпаки - папа Сикст IV і Данте над вікном, в царстві поезії з Парнасом, музами, Вергілієм, Гомером.

Зал Гелиодора вражає «Звільненням апостола Петра» і «Зустріччю Льва Першого з Аттілою», а за синьою позолоченій капелою Урбана Восьмого відкривається Сикстинська капела - центр тяжіння палацу і одна з найяскравіших пам'яток Італії. Каплиця в Папському палаці головним чином знаменита «Історією Людства до пришестя Христа» - чотири роки Мікеланджело лежав під стелею, малюючи біблійні сцени, прекрасніше яких Рим не бачив: «Створення Адама», «Потоп», «Створення Єви», «Сп'яніння Ноя» , «Гріхопадіння і вигнання» і грандіозний «Страшний суд» на задній стіні. Сотні розсипаних по стіні оголених тіл викликали фурор, збираючи в Римі натовпу цінителів мистецтва. Пізніше фігурам пририсовали пов'язки на стегнах. Під склепінням - старозавітні сюжети Боттічеллі і Синьорелли, Перуджино і Россель.

Витонченістю і тонкістю розписів Пінтуріккьо підкорюють Апартаменти Борджіа, а Пінакотека гідна окремої візиту: тут представлені роботи Караваджо і «Бачення святої Єлени» Веронезе, «Мадонна» Тиціана і головний предмет захоплення - зал Рафаеля, гордість колекції Ватикану: «Преображення», «Введення у храм», «Поклоніння волхвів».

Дізнатися Рим за одну подорож - обійняти неосяжне. Але піднятися на вівтар Вітчизни , Пройтися по площі Кампо-де-Фьорі і від вілли Медічі спуститися по Іспанських сходах до головних бутіках столиці, побачити строкаті фрески підземелля церкви Сан-Клементе , Напитися з фонтану у палаццо Венеція , Побувати у помпезного фонтану Треві і вдихнути дурманні запахи апельсинового саду на Авентине неодмінно варто.

Цікаві Венеції

Для романтиків пам'ятки Італії - це, в першу чергу, Венеція. Закохані пари злітаються в цей плавучий архіпелаг любові, де водні вулички Великого каналу розсікають гондоли, іскриться на вітринах муранське скло і в променях заходу сяє золотом фасад собору Сан-Марко . Центральна реліквія, головна пам'ятка Венеції (Поряд з однойменному собором) - площа Святого Марка на світанку порожня і прекрасна, як бальний зал. Днем її заполонять туристи і оркестри, а на мармурові столики кав'ярні «Флоріан» красиво подадуть еспресо.

Музей Коррер вкриє від задушливого дня і натовпу, представивши вашій увазі чудову колекцію живопису, аристократичний оперний театр Ла Феніче подарує вам незабутній вечір в розкішних інтер'єрах. У Ськуола Сан-Рокко багато хто не в силах стримати сліз - зграї ангелів і старозавітні сцени на пристрасних шедеврах Тінторетто перехоплюють подих, 12-метрова «Голгофа» має славу однієї з кращих картин світу.

На березі лагуни колонами вас зустріне парадний вестибюль - Пьяццетта. Колись тут напоказ вивішували тіла страчених зрадників, проголошували закони і розставляли відрубані голови. Проходити між колонами - погана прикмета. Праву сторону політичних кулуарів представляє готико-ісламський екстер'єр палацу Дожів - одного з найкрасивіших і незвичайних світських будівель на світлі. Рожевий і білий мармур символізують процвітання, витонченість архітектури нагадує плетене мереживо. Звідси рукою подати до моста Зітхань , Провожавшего злочинців в в'язниці.

Що Мілана

міланський Дуомо

©

Мрія всіх модниць світу - Мілан, мекка знаменитих кутюр'є і діловий центр Італії, де проходять самі грандіозні шоу і виставки. з пам'яток Мілана варто відвідати кафедральний собор Дуомо . Світлий зовні, він дивним чином перетворюється всередині - вікна пропускають мало сонця і, гублячись у напівтемряві, його готичні склепіння здіймаються в небо, а ряди широких колон малюють ілюзію коридору, розсипається вдалині на мільйон музичних осколків вітража апсиди. По обидва боки неосяжного вівтаря, під вагою якого прихована підземна церква - найпотужніший орган з різьбленням і малахітовим візерунком. Вінчає шпиль головного собору Мілана позолочена покровителька міста - Мадонна.

Символ епохи Ренесансу - церква Санта-Марія делле Граціє знаменита легендарної фрескою да Вінчі «Таємна Вечеря», що здобула славу самого сумного твори на світлі. Незважаючи на масу репродукцій, енергетика шедевра як і раніше викликає потужний емоційний відгук, натовпи охочих побачити її невичерпні.

пам'ятки Верони

Розкішшю архітектури і витонченістю фасадів зустрічає романтична Верона - старовинні Врата Італії, благородний Місто-Театр і столиця любові, прославлена ​​Данте, Шекспіром і юними героями трагедії - Ромео і Джульєттою. Шанувальники драми виводять автографи і визнання на цегляних стінах обрамленого трипелюстковими вікнами будинку Джульєтти , Поспішають торкнутися бронзових одягу скульптури у внутрішньому дворику і опинитися на балконі знаменитої італійки. чутка охрестила могилою Джульєтти мармуровий саркофаг в монастирському дворику на Віа дель Понтьері, і з тих пір гості міста не втомлюються прикрашати гробницю квітами. Вузький провулок Віа делле арці Скаліджерів веде до будинку в готичному стилі, в дійсності належав Каньоло Ногароле, але легенда кличе його будинком Ромео .

Мало хто знає про те, що історія закоханих підлітків була відома світові до Шекспіра - за мотивами новели Банделло, натхненного розповіддю Луїджі Так Порто, з інтерпретацій Брука і Пейнтера. До трагічної любові була звернена і музика Белліні і Чайковського, балет Прокоф'єва і художній смак Делакруа. Є й інші пам'ятки Верони . Наприклад, цікавий в місті пам'ятник автору «Божественної комедії» - великому Данте Аліг'єрі, а оперу під куполом неба на арені давньоримського Амфітеатру не пропустить жоден поціновувач мистецтва.

Решта пам'ятки Італії

Неможливо уявити Італію без колоритного символу - Пізанської вежі на Поле чудес. П'ятиметровий нахил падаючої дзвіниці розбурхує уяву туристів, раз у раз примушуючи італійців рятувати шедевр архітектури зміцненням фундаменту. Більше двохсот років зводилися поверхи цієї будівлі - грунт почала просідати ще в середині будівництва, але війни з Флоренцією і Генуєю заморозили будівництво на ціле століття, що дозволило грунту осісти, а візитній картці затишній Пізи - дивувати людство і до цього дня.

Про Італії та її культурі можна писати нескінченно довго, ми навіть не торкнулися пам'ятки Ріміні (Так, це не тільки курортне місто, йому теж є що показати крім пляжів) і пам'ятки Флоренції - ще одного міста-музею цієї великої країни. В Італії бережуть надії, казки і красу, створену геніями і великою історією. Всі цінності середземноморської країни не вмістити в одну поїздку, статтю або книгу, адже кожен її місто - унікальний світ. Насолоджуватися цим живим альбомом мистецтв і старовини можна все життя, і на кожному побаченні Італія зустрічатиме вас різними, незабутніми і кожен раз новими образами.

Новости