Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Венеція: де знаходиться, пам'ятки, туризм та відпочинок

  1. Венеція - географія і клімат
  2. Пам'ятки і туризм в Венеції
  3. Відпочинок у Венеції

Венеція - географія і клімат

Венеція - це місто, що складається з безлічі невеликих островів, які розташовані між Адріатичним морем і Апеннінськім півостровом. Загальна кількість островів налічує понад 100, по всьому місту йде близько 160 каналів і проток. Вся Венеція буквально «всипана» містками, яких налічують близько 400. Це дивовижне місто схожий на підводне поселення, яке піднялося на поверхню і незабаром може знову піти під воду. На жаль, останнє твердження має частку істини. Справа в тому, що Венеція поступово йде під воду. На це впливає безліч факторів, у тому числі і промислові забори води, і збільшення тиску на острови через будівництво нових будівель. За найбільш песимістичними прогнозами вже до 2028 року на островах буде неможливо жити. Звичайно, уряд Італії шукає вирішення цієї проблеми. Будемо сподіватися, що Венеція ще багато століть буде радувати туристів своїми незвичайними «водними» вулицями, старовинною архітектурою та італійським колоритом. Але саме ця крихкість надає цьому місту особливу чарівність.


Клімат в Венеції досить м'який, вологий. Влітку буває досить жарко, температура варіюється від + 16 ° С до + 27 ° С. Найтепліший місяць - липень, в цей час середня температура повітря тримається близько + 23 ° С. Взимку бувають заморозки, але сніг випадає вкрай рідко. У цей період підвищується вологість острова, тумани і короткі дощі стають звичними. Температура повітря варіюється від -1 ° С до + 7 ° С.


Пам'ятки і туризм в Венеції

Перша пам'ятка, з якої, як правило, починають екскурсії по Венеції - це Собор Святого Марка, розташований на площі з однойменною назвою. Це стародавня споруда була побудована ще в 11 столітті, його стіни викладені золотими мозаїками, а підлога оброблена мармуром. Тут можна побачити золотий вівтарний образ з інкрустацією з дорогоцінних каменів. Це справжній витвір мистецтва, автор якого - Джампаоло Бонісенья. Неподалік від площі знаходяться галереї з різноманітними кафе. Найвідоміше з них - це "Флоріан". Це кафе вважається найстарішим представником подібних закладів в Європі. Під час зимових та осінніх паводків площа може бути частково затоплена, в цей час тут укладають дерев'яні настили.


Тут же можна побачити Палац Дожів, де в минулі часи здійснювали офіційні прийоми правителі Венеції. Особливий інтерес представляє Зал дель Маджоре Консільо, його вважають найбільшим будівлею в світі, в конструкції якого відсутні опори для стелі. Неподалік знаходиться будівля колишньої в'язниці, між нею і палацом пролягає Міст Зітхань. Це сумне назву він отримав завдяки тому, що в минулі часи по нього у в'язницю вели ув'язнених.

Район Ріалто - це прекрасне місце, що є комерційним центром Венеції. Тут розташований однойменний міст, який вражає своїми масштабами. Він є найдавнішим мостом Венеції. Був кілька разів зруйнований і до 16 століття його відбудовували знову і знову з дерева. Тепер же це величезна кам'яна споруда, яке кріпиться на 12 тисячах паль. На мосту розташовані лавочки з різноманітними товарами. Тут же знаходиться найдавніша церква Венеції - Chiesa di San Giacomo di Rialto. Вона була побудована в 421 році.


Багато палаци Венеції зараз служать музеями. Особливий інтерес представляє Колекція Пеггі Гугенхейма, Військово-морський музей, Музей Венеції, міський музей Коррер і Галерея Академії.

Любителям ремесел варто побувати на острові Мурано, батьківщині всесвітньо відомого муранського скла. Він знаходиться всього в 1,5 км від міста. Тут можна ознайомитися з історією розвитку скляної справи в музеї, подивитися на роботу майстрів і відвідати виставку робіт зі скла. Венеціанське скло ось уже довгі століття вважається найкрасивішим і якісним в світі.


Визначною пам'яткою Венеції нарівні з чудовими архітектурними спорудами є щорічний Карнавал. Він має давню історію, колись жителі Венеції таким чином вшановували бога Сатурна і святкували збір врожаю. Тоді свято називалося Сатурналіями. Під час цих урочистостей було прийнято стирати межі між станами. Раби могли сидіти за одним столом зі своїми господарями, а маски приховували походження. Людям, які жили в рамках релігійних заборон, в ці дні дозволялося все. Тепер це свято перетворився в бурхливе Венеціанський Карнавал з пишними урочистостями, видовищами і самими навіженими костюмами. За основу нарядів зазвичай беруться образи італійських комедій дель Арте - Алекіно, Панталоне, П'єро і Коломбіни.

Відпочинок у Венеції


Венеція багата не тільки пам'ятками, а й розвагами. Тут можна влаштувати запаморочливий шопінг, спробувати найвишуканіші страви італійської кухні, відвідати нічні клуби і бари.

Вечорами до спокійного відпочинку розташовують прогулянки по воді на гондолах. Вид на засипає місто, тиша і відблиски води будять уяву і дарують враження, які складно забути. Можна замовити прогулянку по Гранд-каналу і оглянути все палаци Венеції.

В кінці серпня або на початку вересня сюди спрямовуються кіномани з усього світу. Саме у Венеції проходить Міжнародний кінофестиваль Лідо. Він одночасно проводиться в Lungomare Marconi, Palazzo del Cinema і на відкритому майданчику на San Polo. У зимовий період кінотеатр Giorgione раз в тиждень надає перегляд фільмів, які дублюються і на англійській мові.

Найкраще місце, щоб спробувати місцеву кухню, це ресторан Harry`s Bar, відомий у всьому світі. Нерідко тут проводив час Хемінгуей і інші творчі особистості минулих часів. І зараз іноді тут можна побачити зірок кіно, музики та інших відомих людей. Воно розташоване в центрі міста, атмосфера розташовує до затишку завдяки невеликим залам і низьких столиків. А страви венеціанської кухні нікого не залишають байдужими.


Ще один хороший ресторан Da Fiore пропонує своїм відвідувачам велику рибне меню і велику винну карту. Елегантна атмосфера дозволяє проводити тут як ділові зустрічі, так і романтичні вечері.

Любителям закладів з історією варто відвідати кафе-ресторан Caffe Quadri, який був побудований ще в 1775 році. Завсідниками цього закладу були Байрон, Дюма, Стендаль, Вагнер і Пруст. Різноманітна кухня, смачні вина і вид на площу Святого Марка надають цьому місцю особливу вишуканість.

Для шопінгу в Венеції варто відправитися на вулиці Merceriе і Calle Larga XXII Marzo. Саме тут знаходяться практично всі модні бутики найвідоміших дизайнерів. Тут можна придбати брендовий одяг, аксесуари та прикраси. Ще одне місце для покупок, яке ніяк не можна обійти увагою, це магазинчик Cà del Sol. Тут продаються шикарні венеціанські маски та карнавальні костюми, від багатства декору яких перехоплює подих. У магазині-майстерні можна подивитися, як роблять справжні венеціанські маски.


Чи не соскучатся в Венеції і любителі нічного життя. Молодь, як правило, збирається в Piccolo Mondo. Це нічний клуб з демократичними цінами і різними напрямками музики. Одним з найпопулярніших закладів вважається бар Round Midnight. Тут можна приємно провести час під живу музику, грають як танцювальні хіти, так і джаз. Потанцювати можна піти в Vittoria Nike, де грають різні танцювальні напрямки музики, в тому числі хаус.

Автор: Артанова Наталя
Стаття захищена законом про авторські та суміжний правах. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.


Повернутися до початку розділу Мода
Повернутися до початку розділу Краса і Здоров'я

Новости