Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Останній день Венеціанського карнавалу 2013

  1. Венеціанський карнавал 2013 завершився сьогодні, 12 лютого, в знаменитому місті на воді. Він пройшов...

Венеціанський карнавал 2013 завершився сьогодні, 12 лютого, в знаменитому місті на воді. Він пройшов під девізом "Живи в кольорі" і був присвячений стихіям води і огни. За два тижні фестивалю в місті пройшли десятки театралізованих вистав, виставок, музичних концертів.

Венеціанський карнавал - один з найбільших в світі карнавалів - пройшов в цьому році під керівництвом італійського постановника шоу, режисера Давида Рампелло. Він був присвячений стихіям води і вогню.

Щороку на карнавал до Венеції з'їжджаються понад півмільйона туристів. Відкриває веселощі "Свято Марій", або хід дівчат в пам'ять про викрадення венеціанок піратами з Істрії. Ще однією знаковою подією карнавалу стає "Політ ангела" - стрибок майже зі 100-метрової дзвіниці на площі Святого Марка - його виконує головна "Марія" карнавалу. Цього року їй стала Марта фінзвітності.

Під час Венеціанського карнавалу блазні, придворний ті, купці в знаменитих венеціанських масках веселяться в старовинних замках Венеції. Ховаючи свої обличчя, вони віддаються несамовито веселитися. В основному під масками ховаються туристи. Вони готові платити по кілька сот євро, щоб взяти участь в веселощі.

В останній день карнавалу, 12 лютого, відбувається язичницький обряд спалення солом'яного опудала на знак оновлення природи. Цей день іменується "жирним вівторком". Він знаменує початок Великого посту перед Великоднем.

Відео: VeMaEventi


Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter

Новости