Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лайфхак: Венеція

Як заощадити в Венеції, поїсти в ресторані, який рекомендують місцеві, і побачити місто без суєти і натовпів.

економне проживання

Згідно зі статистичними даними у 2013 році Венецію відвідало понад 60 млн туристів з усього світу, і велика частина приїжджає тільки на один день. Автобуси, потяги, машини і величезні круїзні лайнери чекають своїх мандрівників і в кінці дня відправляються з Венеції в усі можливі напрямки. Саме в цей момент можна насолодитися умиротворенням і пустельністю невеликих вуличок, каналів і мостів.

Виникає питання: а де переночувати так, щоб ніч стала частиною венеціанського таїнства, а не обернулася економічним крахом? Пристойне місце в самій Венеції не буває бюджетним, тому пропоную звернути увагу на острівець Лідо, який знаходиться всього за декілька зупинок від Сан-Марко на вапоретто (це маленькі теплоходики, які курсують по Венеції і лагуні як транспортний засіб). Величезна кількість апартаментів і вілл в традиційному венеціанському стилі пропонується туристам в якості житла. Сусідить місто Местре також з радістю розміщує бажаючих заощадити значну суму, звідки залізницею до заповітного місця призначення 20-25 хвилин. Безліч агротуристичних вілл - також економний варіант проживання поблизу Венеції. У підсумку за ніч з традиційним італійським сніданком на одну персону можна витратити € 25-40 (залежно від сезонності), а якщо домовитеся, то в цю вартість може увійти і вечерю з келихом чудового вина.

У підсумку за ніч з традиційним італійським сніданком на одну персону можна витратити € 25-40 (залежно від сезонності), а якщо домовитеся, то в цю вартість може увійти і вечерю з келихом чудового вина

транспорт

транспорт

425 гондольєрів будуть раді запропонувати вам свої послуги. Але на гондолі далеко не заїдеш: тільки за певним маршрутом і за € 80. Обіцяні 30 хвилин в реальності - це 15, від сили 20. Але оскільки все сплачено наперед, максимум, чого можна домогтися, - це кілька музичних варіацій на тему «О, соле міо!».

Менш романтичний, але дуже милий і економний вапоретто обійдеться в € 7 за одну годину або за квиток в один кінець. Краще брати квиток на добу і більше, а якщо ви плануєте від душі насолодитися місцевою гостинністю, то варто задуматися про придбання Travel Card. Вартість за добу - € 20, за тиждень доведеться заплатити € 60.

В € 20 обійдеться карта Rolling Venice на три дні для молоді від 14 до 29 років. З нею ви можете влаштувати «регату» по Гранд-каналу, Венеціанській лагуні і скористатися автобусом на острові Лідо.

бюджетне харчування

Якщо ми звернемося з питанням до власника закладу: «За що платять в ресторані гроші?» - він відповість: «За розташування, за Амбієнте (інтер'єр, музичний супровід і т. Д.), За сервіс, ну і, власне, за їжу ». Тому, якщо ми не готові переплачувати за зручності, то давайте виключимо всі, крім їжі. Йдемо геть з туристичних стежок, знаходимо остерію або пастічерію, заходимо. Так, стоячи ... Так, незручно ... Але зате, дивлячись в гаманець, не буде відчуття, що від'їли у нас, а не ми.

Або можна купити в супермаркеті свіжі булочки, нарізану пармскую шинку або італійський сир, пляшку вина (в середньому все це вам обійдеться в € 10 на двох-трьох чоловік) і сісти на сходинки, що йдуть в Гранд-канал.

Якщо ви все-таки хочете відвідати тратторії, будьте готові до того, що в рахунку окремим рядком буде стояти 10-13% за сервіс, а належної уваги вам все-таки не зроблять. Нічого дивного, масовість туристичного потоку в Венеції грає не на користь випадкового відвідувача тратторії.

Ristorante Riviera Venexia Dorsoduro 1473 мені порадив корінний венеціанець. Обов'язково замовте столик по телефону 041 522 76 21. В теплу пору року можна повечеряти на вулиці, на набережній. Середня ціна за приголомшливий вечір в спокійній Венеції на набережній, вишукана вечеря, відмінний сервіс - € 50-60 на людину.

Середня ціна за приголомшливий вечір в спокійній Венеції на набережній, вишукана вечеря, відмінний сервіс - € 50-60 на людину

Ціни на карти відвідування музеїв

Ціни на карти відвідування музеїв

Венецію, як плавучу галерею, можна назвати музеєм під відкритим небом: тут жили і творили знамениті художники і скульптори. Але якщо платити за вхід в кожен музей окремо, то в кінці поїздки допитливість обійдеться в дуже круглу суму. Тому пропоную знову звернутися до карткової системи, але вже відвідування музеїв.

Ціни на відвідування Палацу дожів, більше десяти цивільних музеїв, понад 16 церков:

  • від 6 до 29 років - € 29,90 на сім днів;
  • від 30 років і старше - € 39,90 на сім днів.

Ціни на відвідування Палацу дожів, трьох музеїв, що перебувають на Сан-Марко, трьох церков на вибір:

  • від 6 років і старше - € 24,90 на сім днів.

Особистий сайт Світлани Конобелли

Виникає питання: а де переночувати так, щоб ніч стала частиною венеціанського таїнства, а не обернулася економічним крахом?

Новости