Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Марко Поло Венеції: онлайн табло вильоту і прильоту, офіційний сайт, розклад рейсів

  1. Аеропорт імені Марко Поло, Венеція
  2. Офіційний сайт аеродрому
  3. Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Венеції
  4. З міста в аеропорт Марко Поло і назад

Багато російські мандрівники мріють побувати або вже побували в прекрасною і загадковою Венеції. Один з найромантичніших міст не тільки Італії, але і всього світу щороку притягує велику кількість мандрівників з усього світу. Венеція - це цілих 118 островів. Історична архітектура кожного будинку, численні канали і мости, гондоли і плескіт води створюють неповторну казкову атмосферу. Зібравшись відвідати це місто любові, будь-який турист задумається про спосіб потрапити туди, адже Венеція розташована у водному просторі. Незважаючи на це авіалайнери, звичайно ж, щодня літають в найромантичніше місто і благополучно приземляються на міжнародному авіапрічале.

Повітряна гавань знаменитого італійського міста, куди прилітають всі мандрівники, які бажають провести свої канікули в Венеції, видалена лише на 12 кілометрів від міста. Її точне місцезнаходження - це невеликий населений пункт Тессера, який знаходиться на північному сході. З Росії до Венеції рейси виконує авіакомпанія «Аерофлот». Політ проходить без пересадок і займає всього 3,5 години. Авіагавань гордо носить ім'я одного видатного діяча Італії.

Аеропорт імені Марко Поло, Венеція

Міжнародний аеровокзал вважається одним з найбільших повітряних вузлів Італії. Свою назву аеропорт отримав завдяки знаменитому на весь світ мандрівникові Марко Поло, який був родом з Венеції. У Європі вважають, що Китай був відкритий саме їм.

Будівля аерогавані невелике і складається всього з одного терміналу, куди прилітають всі типи авіарейсів. Єдиний термінал приймає інтернаціональні і домашні рейси. Останнім часом почав обслуговувати і чартери.

Першорядне будівництво головного міжнародного аеровузли завершилося в 1960 році. Оновлення повітряного комплексу проводилася в 2002 році. Код в авіаційній системі: IATA - VCE. Аеропорт Марко Поло оснащений двома злітно-посадковими смугами, одна з яких має протяжність 3300 метрів. У 2008 році обсяг перевезень досяг позначки в 6,8 мільйона пасажирів, що поставило аерогавані на четверте місце в країні за пасажиропотоком і кількістю обслуговуваних рейсів.

В цілому в Венеції розташовуються два аеровокзалу: головний, Марко Поло, знаходиться в місті Тессера, а другорядний, куди в основному прилітають бюджетні рейси, влаштувався в містечку Тревізо. Через великий наплив російських туристів, персонал обох авіакомплексів надає російськомовне обслуговування. У Тревізо ви можете потрапити, якщо летите такими авіакомпаніями, як:

  • Wizz Air;
  • German Wings;
  • Ryanair.

Аеровокзал в містечку Тревізо набагато менше, ніж в Тессера. Обладнаний однією злітно-посадковою смугою. Незважаючи на невеликі розміри і значимість повітряні ворота Тревізо добре впорядковані і оснащені всіма зручностями, що потрібні туристам в подорожах.

Офіційний сайт аеродрому

В очікуванні поїздки в загадкову і привабливу Венецію, обов'язково зайдіть на офіційний сайт аеровокзалу Марко Поло: www.veniceairport.it . Повітряна гавань є трирівневою будівлею, яке підрозділяється на:

  1. Перший поверх - зона прибуття і відбуття пасажирів.
  2. Другий поверх - реєстрація пасажирів на рейс і зал очікування. На другому рівні функціонують 60 стійок, де можна зареєструватися на рейс. При собі необхідно мати паспорт міжнародного зразка. Рекомендується прибути в аеропорт за пару годин до часу вильоту, щоб спокійно пройти всі передпольотний процедури.
  3. Третій поверх - представництва авіакомпаній, які співпрацюють з аеропортом. При виникненні будь-яких питань, пов'язаних з вашим рейсом, сміливо звертайтеся в офіс авіакомпанії, якій ви летите.

Якщо ви набували квиток в інтернеті, то найчастіше в роздрукованому вигляді він не потрібний. Також на сайті пасажирам доступна онлайн реєстрація на рейс. Пройшовши таку реєстрацію, вам необов'язково поспішати в аеропорт заздалегідь.

На першому поверсі функціонує камера схову для особистих речей. При втраті багажу слід звернутися в спеціалізований відділ, що розшукує втрачені речі. Знаходиться на першому поверсі поряд з залом прибуття.

На сайті Марко Поло для зручності пасажирів знаходиться докладна схема вокзалу, де можна подивитися всі ваші деталі. Також на всій території аеропорту розташовані таблиці з покажчиками. Дізнатися номер реєстраційної стійки для вашого рейсу в будівлі аеровокзалу, можна, знайшовши інформаційне табло, яке розташовується на всіх поверхах. На сайті аеропорту є аналогічна інформація у вкладці онлайн табло вильотів і прильотів.

Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Венеції

Готелі поруч з аеропортом Тессера

Недалеко від авіакомплексу розташувався цілий ряд готелів, де можна відпочити після виснажливого подорожі або в разі тривалої стикування між рейсами. Ознайомтеся з деякими з них, щоб заздалегідь вибрати і забронювати відповідний варіант:

  1. Hotel Annia Park розташований в 600 метрах від аеропорту. Час у дорозі від вокзалу складе приблизно 10 хвилин.
  2. У 1 кілометрі від повітряної гавані знаходяться:
    -Best Western Titian Inn Hotel;
    -CourtYard by Marriott Venice Airport;
    -Hotel Venice Resort.
  3. У 3 кілометрах від Марко Поло:
    -Agriturismo Il Melograno;
    -Agriturismo Ca 'Danieli;
    -B & B Airport Venice Diego.

На території всіх готелів діє безкоштовний Wi-Fi і надається безкоштовний трансфер по прильоту в готель і на зворотному шляху з готелю. Всі комплекси оснащені всім необхідним і завжди раді новим гостям.

З міста в аеропорт Марко Поло і назад

Існують різні способи дістатися до Венеції після прильоту, також, як і назад. Основний шлях до міста пролягає через численні водні канали. Але це не означає, що повністю виключається можливість потрапити в пробку. По дорозі назад на аеровокзал перевірте розклад рейсів на сайті, щоб бути в курсі будь-якої інформації і, звичайно, виїжджайте заздалегідь, щоб не запізнитися. Види транспорту:

  1. Найдоступніший за ціною спосіб - рейсові автобуси синього кольору з назвою ATVO AIR і ACTV № 5. Стоянка розташовується біля виходу з терміналу прибуття. Перерви роботи транспорту складають не більше 15 хвилин. За півгодини автобуси довезуть мандрівників до площі Piazzale Roma. Це кінцева зупинка всіх автобусів. Для подальшого пересування доведеться пересісти на водний транспорт. Квиток в одну сторону обійдеться в 7 євро. Оплатити проїзд можна на зупинці в касі. Рух автобусів проводиться з 08.00 - 01.00.
  2. Найкомфортніше спосіб - це таксі. Замовивши заздалегідь послугу таксі, ви звільняєте себе від усякої потреби розбиратися в видах транспорту і їх напрямках. По прильоту біля виходу з терміналу вас чекатиме машина з водієм, який допоможе занурити ваш багаж і доставить до кінцевого пункту. Вартість фіксована - близько 40 євро. Тривалість подорожі займе близько 25-35 хвилин.
  3. Водний транспорт по праву вважається самим затребуваним і знаменитим в Венеції. З лівого боку від виходу з аеропорту курсують водні трамвайчики, які за 5 євро доставлять вас в місто і назад в аеропорт. Трамвайчики пересуваються з невеликим годинною перервою. Часи роботи: 6.00 - 23.00.
  4. Інша водна різновид транспорту, що курсує від Марко Поло до Венеції і також в зворотному напрямку, моторний катер, який пропливає через острів Мурано. Дорослий квиток обійдеться в 17 євро, але в його вартість не включений багаж. Дітям до шести років проїзд безкоштовний. Дорога займе близько 1,5 годин, перерва між рейсами складає 30 хвилин.
  5. Найдорожчий вид транспорту - це водне таксі. Квиток обійдеться в 100 євро (багаж включений у вартість). На думку туристів - це найбільш комфортабельний спосіб дістатися до міста, приземлившись в Тессера. Одночасно послугами водного таксі може скористатися до 100 пасажирів. Квиток можна придбати заздалегідь онлайн або безпосередньо після прильоту біля причалу.

Підводячи підсумки, можна сказати, що італійський аеропорт імені Марко Поло є одним з найбільш завантажених аеровокзалів і обслуговує близько 9 мільйонів пасажирів на рік.

Таке навантаження пов'язана з затребуваністю його розташування поруч з чарівною Венецією. Багато туристів характеризують авіакомплекс тільки з кращого боку, особливо відзначаючи якість обслуговування і доброзичливість персоналу.

Аеропорт Венеції Марко Поло VCE

Новости