Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень за три дні: чим приваблює гостей столиця Австрії

  1. Віденські кафе Кафе у Відні - більше, ніж кафе! Це і прекрасний за якістю кави, і особлива атмосфера,...
  2. Грабен
  3. "Народний сад"
  4. Білогриве конячки

Віденські кафе

Віденські кафе

Кафе у Відні - більше, ніж кафе! Це і прекрасний за якістю кави, і особлива атмосфера, і наявність свіжих газет, і можливість обмінятися новинами. На фото - строгий, традиційно віденський інтер'єр кафе Landtmann. Тут австрійські політики нерідко проводять зустрічі з журналістами. Обов'язково варто відвідати кафе Central, Museum, Sperl, Hawelka і / або Diglas. Адреси підкажуть в кожному готелі.

Торт "Захер"

Торт Захер

Sachertorte - дітище австрійського кондитера Франца Захера, "народжене" в XIX столітті. Схожий на радянський торт "Прага". Рецепт простий: шоколадні бісквітні коржі, прошарок абрикосового конфітюру, шоколадна глазур. Спробувати і купити торт можна практично в будь-який кондитерської. Але справжній "Захер" продається або в однойменному готелі поруч з оперним театром, або в кондитерській Demel.

Грабен

Грабен

Graben - одна з найкрасивіших вулиць Відня. За формою - швидше витягнута площа, ніж вулиця. Завдяки багатому світловому оздобленню особливо хороша під Різдво. Тут багато кафе, ресторанів і магазинів, в тому числі - гастроном Julius Meinl, де можна купити гастрономічні сувеніри Made in Austria: кава в зернах або мелена, шоколад, вафлі і печиво, конфітюри та інші радощі життя.

"Народний сад"

Народний сад

Volksgarten - невеликий, але абсолютно чарівний зелений оазис в самому центрі міста, недалеко від замку Hofburg. Втомилися - приходьте сюди помилуватися на найкрасивіший розарій: більше трьох тисяч кущів і більше 200 різних сортів. На території парку розташована будівля однієї з найпопулярніших дискотек в місті, що носить ту ж назву, що і парк, - Volksgarten.

Білогриве конячки

Білогриве конячки

Подивитися на кінний балет можна в Іспанській придворної школі верхової їзди (Spanische Hofreitschule). Уявлення в парадному одязі зазвичай проходять вечорами. А з 10 до 12 години можна відвідати тренування. Це не менш цікаво і обійдеться дешевше: 14 євро за квиток. У школі виховують ліпіціанской коней, виведених в Австро-Угорської імперії на основі іспанських і неаполітанських порід.

Новости