Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в грудні, відпочинок і погода у Відні (Австрія)

  1. Відпочинок в Відні в грудні: незаперечні факти «за»
  2. Погода у Відні в грудні
  3. Температура повітря
  4. Температура повітря у Відні в грудні
  5. Кількість опадів
  6. Сонячні, хмарні, похмурі дні
  7. Де варто побувати і що побачити в переддень Різдва
  8. Свята, події та фестивалі
  9. шопінг
  10. Ціни на відпочинок
  11. переліт
  12. тури
  13. їжа
  14. Рекомендації для відпочинку з дітьми

Такий урочистій, сяючою і казкової Відень буває тільки раз на рік - в грудні. Передсвяткова суєта огортає її і починає кружляти у вальсі мерехтливих вогнів, галасливих ярмарок і веселих розваг, приправляючи пряними запахами глінтвейну, ніжними ароматами кави, незабутнім смаком різдвяної випічки і мелодіями віденського вальсу. Сюди прямують сотні тисяч туристів з усього світу, щоб побачити, яка вона - Відень в грудні.

Сюди прямують сотні тисяч туристів з усього світу, щоб побачити, яка вона - Відень в грудні

Відпочинок в Відні в грудні: незаперечні факти «за»

Відгуки про відпочинок у Відні в грудні змушують замовити тур і збирати валізи, комплектуючи їх теплим одягом і вбраннями для віденських балів.

Кого залишить байдужим казкова атмосфера новорічних свят? Тому, кілька плюсів поїздки в грудні в скарбничку, якщо ви раптом ще роздумуєте, який місто вибрати:

  • Поїздка за настроєм: не можна не перейнятися духом Різдва, коли навколо галасливі ярмарки, мерехтіння ілюмінацій і запаморочливі запахи гарячих і міцних напоїв.
  • Сімейні свята: Різдво у Відні - затишний домашній свято, так чому б не відзначити його в колі сім'ї в одній з найкрасивіших столиць Європи?
  • Відпочинок на будь-який смак: якщо вам подобаються галасливі свята, то після Різдва настає Новий рік, який у Відні відзначають яскраво, голосно і весело.
  • Запаморочливий шопінг: різдвяні розпродажі стартують на початку місяця, але з помірними знижками, а ось після 25 грудня торгові центри Відня перетворюються в справжній рай для шопоголіків, залучаючи зниженнями цін до 80%.

Звичайно, не можна не додати маленьку ложку дьогтю в цілу бочку медових плюсів поїздки. Головний мінус - груднева погода. Через високу вологість і сильних вітрів температура + 1 ° C по відчуттях перетворюється в мінусову.

Але хіба за тривалими прогулянками на свіжому повітрі саме в грудні сотні тисяч мандрівників спрямовуються в австрійську столицю? Вихід завжди можна знайти. Теплий одяг і взуття, шарф, рукавички і парасолька - цей нехитрий набір не дасть вам замерзнути і промокнути.

Погода у Відні в грудні

Погода у Відні в грудні-січні не дуже радує теплими днями, все-таки це зима з усіма належними атрибутами. Низьких мінусових температур в цей час не буває, стовпчик термометра рідко опускається нижче позначки -7 ° C вночі. Але це не заважає при сильному вітрі і вологості навіть температуру в 0 ° C відчувати як -10 ° C.

Погода на початку грудня, як і протягом усього місяця, мінлива. Середня температура в Відні в середині грудня складає + 1 ° C. З огляду на вітри, варто вибирати куртку тепліше і не забути про рукавички.

А погода у Відні в кінці грудня може бути вітряної і вологою, хоча бувають дні сухі і морозні, - доведеться перед поїздкою довіритися синоптикам і ще раз перевірити прогнози.

Температура повітря

Вологий континентальний клімат Відня дозволяє в грудні стовпчику термометра іноді підніматися і до позначки в + 8 ° C, але він же приносить і вологе повітря, і серпанок вранці, що разом з поривами вітру і температурою близько нуля змусить вас відчути всі особливості грудневої прохолоди.

Температура повітря у Відні в грудні

Малоймовірно, що груднева погода буде мати у своєму розпорядженні до тривалих прогулянок, хіба що в компанії з зимової курткою, рукавичками і теплим взуттям.

Середня денна температура в перший зимовий місяць становить + 4 ° C, середня нічна тримається близько нуля. Температура у Відні в грудні коливається між позначками -5 ° C вночі і +8 вдень.

Кількість опадів

Ймовірність опадів в грудні існує, це може бути як дощ, так і сніг, частіше мокрий. Випадає їх мало - близько 27 мм, але через високу вологість повітря є відчуття, що дощі йдуть часто, а вранці обов'язковим атрибутом є туман.

Постійний сніговий покрив не встановлюється: якщо опади у вигляді снігу і випадають, то вони тануть швидко, перетворюючись в сльоту. Всього в грудні налічують до восьми дощових днів.

Сонячні, хмарні, похмурі дні

Кількість сонячних днів в грудні - близько дванадцяти, інші - дощові, похмурі або з мінливою хмарністю. Також і світловий день досягає свого мінімуму - близько восьми годин, а сонячних з них - не більше п'яти.

Де варто побувати і що побачити в переддень Різдва

Ви приїхали до Відня вперше. На початку грудня, як і протягом усього місяця, погода не сприяє прогулянкам, а вам так хочеться побачити місто. Знайдіть трамвай, на якому написано «Vienna Ring Tram».

Це спеціальний екскурсійний трамвай, з вікна якого ви встигнете розглянути дивну архітектуру Відня і насолодитися святково прикрашеної столицею. Крім того, в ньому є мультимедійний пристрій, який і проведе для вас цю саму екскурсію, навіть по-російськи.

відвідайте Віденську опер у . Стоячі місця можна купити порівняно недорого і перед самим поданням. Якщо вас цікавить тільки архітектура, тоді прогуляйтеся біля будівлі днем, як тільки буде мати у своєму розпорядженні погода.

Ну, яка ж зима без зимових розваг? Незважаючи на відсутність снігу в середині грудня, по всій Відні відкриті катки, куди можна відправитися родиною і отримати масу задоволення, вдосталь накатавшись.

Найбільший каток знаходиться навпроти Ратуші і називається «Віденська крижана мрія». Загальна ж площа крижаних майданчиків у Відні становить близько 7 000 м2.

Не варто забувати, що музеї все також відкриті і готові надати свої кращі експонати допитливим туристам. Обов'язково варто побувати в Музейному кварталі. Це цілий комплекс, до складу якого входять кілька музеїв і виставкових залів з постійно змінюваними експозиціями.

Варто звернути увагу, що в кінці грудня музеї і виставки не працюють, це стосується Різдва 25 і 26 грудня. Тому подивіться режим роботи потрібного вам закладу заздалегідь.

Квартал має власний внутрішній двір, позбавлений шуму і суєти, з фонтаном і лавочками незвичайної конструкції. Дитяча частина кварталу представлена музеєм ZOOM , Любленим дітьми різного віку. Він інтерактивно знайомить дітей зі світом науки і мистецтва. Смачно поїсти можна в одному з ресторанів Музейного кварталу, а насолодитися кавою - в затишній кав'ярні поруч.

Свята, події та фестивалі

Без сумніву, головні свята в Відні в грудні - це Різдво і Новий рік. Тому сотні тисяч туристів і приїжджають в столицю Австрії в грудні, щоб насолодитися атмосферою свята.

Веселі ярмарки не дадуть нудьгувати, різдвяні частування наситять шлунок, віденські десерти в черговий раз заворожать, а місто знову і знову підкорить пишністю і святковим оздобленням.

  • Різдво. Відзначається 25 і 26 грудня. Найцікавіше, що пишна, гучна і метушлива тільки підготовка до цього свята. Ярмарки новорічних товарів відкриваються по всьому місту ще за місяць до Різдва на багатьох площах і в парках, льодові майданчики для ковзанок перегукуються веселою музикою, магазини сяють святковою ілюмінацією. А 24 грудня після обіду всі ярмарки завмирають на кілька діб, не працюють магазини і державні установи. Різдво вважається сімейним святом, яке відзначають у вузькому колі. Тому приїхати до Відня варто не пізніше 23 грудня, інакше потрапите на святкове затишшя.
  • Різдвяні ярмарки. Відкриваються в кінці листопада і працюють до початку січня. Найбільша знаходиться біля міської Ратуші в центрі Відня. Нескінченні ряди наметів забезпечать вас смачною їжею, пряним глінтвейном, гарячим пуншем (безалкогольним, в тому числі), порадують дітвору тисячами ласощів у вигляді льодяників і пряників, дадуть можливість купити море сувенірів, ялинкових прикрас та товарів ручної роботи. Саме тут відчувається дух Різдва і передчуття свята.

Саме тут відчувається дух Різдва і передчуття свята

  • Новий рік. Святкують в ніч з 31 грудня на 1 січня. Ось в цю ніч, на відміну від різдвяної, вдома сидіти не прийнято. Це веселий і галасливий свято в величному королівському місті. Скрізь чути хлопки шампанського, веселий сміх і музика. Зазвичай в Новий рік не буває сильних морозів, але все ж досить прохолодно. Тому зустрівши свято на вулиці в компанії сотень тисяч туристів і місцевих жителів, можна відправитися на новорічну вечерю в затишні ресторани, багато з яких роблять непогані знижки на вечірки в цю ніч. З пересуванням по місту проблем не виникне: за традицією громадський транспорт в цю ніч не припиняє свою роботу.
  • Віденські бали. Відкривається бальний сезон ще в листопаді, і майже за два місяці з моменту відкриття проходить більше 400 балів. Найвеличніший і масштабний з них - Імператорський - відкривається в новорічну ніч в Хофбурге , Офіційної резиденції президента Австрії.
  • Читайте також: Різдвяна Відень для дітей

шопінг

Ну, який же шопоголік не любить розпродажі? Та ще й у Відні, де цілі торгові квартали зайняті брендами відомих марок. Стартують розпродажі на початку грудня, але справжні знижки починаються з 25 числа.

Звичайно, пік падіння ціни доводиться на кінець січня - лютий, зате в грудні ще є вибір моделей і розмірів.

У різдвяних розпродажів є цікава особливість. Куплені до Різдва подарунки можна повернути в магазин протягом двох тижнів. Магазини відразу ж виставляють ці товари на продаж, але вже значно знижують на них ціну.

Варто також відзначити, що в магазинах ви не знайдете звичного «SALE» або табличок зі знаком відсотка. Товар зі знижками в Відні позначений табличками «Reduiziert» або «Tiefreduziert».

Ціни на відпочинок

Різдвяні знижки і святкова атмосфера збільшують потік туристів, особливо до кінця місяця, відповідно зростають і ціни в Відні в грудні. Це позначається і на авіаквитках, і на цінах на проживання.

переліт

Ціна на авіаквитки на початку грудня зростає незначно. А ось у другій половині місяця в порівнянні з листопадом може збільшуватися на 20%. Вигідніше бронювати квитки на переліт за 2 - 4 місяці до поїздки, тоді авіакомпанії пропонують непогані знижки, та й попит на квитки в грудні значно вище, ніж в попередні місяці.

тури

Та ж ситуація і з цінами на тури. Вони практично не залежать від сезону, але як раз на різдвяні свята дорожчають - до 20% в порівнянні з осінніми - і користуються попитом. Тому, якщо ви мрієте зустріти Новий рік у Відні, подбайте про турі за кілька місяців.

їжа

Різдвяні ярмарки просто створені для любителів їжі. Аромати випічки, глінтвейну та смажених сосисок так і ваблять від намету до намету. І як не спробувати ці віденські делікатеси?

ярмарок у Собору Святого Стефана невелика, зате тільки тут глінтвейн наливають в гуртки в формі чобітка. Варто міцний напій 3,50 євро, але за кухоль зажадають 3 євро застави. Такі правила на всіх ярмарках, і, якщо гуртка в якості сувеніра вам не потрібна, поверніть її продавцеві - він віддасть вам гроші.

Гаряча їжа у вигляді супу-гуляшу в хлібі зможе зігріти вас в холодний грудневий день за 6,50 євро, а традиційний рогалик порадує за 3 євро. Делікатес у вигляді смажених каштанів обійдеться в 3 євро за 12 штук або в 2 євро за 7 штук.

Рекомендації для відпочинку з дітьми

Сімейний відпочинок з дітьми шкільного віку буде для них чудовим подарунком до Різдва. Укомплектуйте валізи теплим одягом і поспішіть на різдвяні ярмарки. Діти будуть у захваті від кількості солодощів на торгових рядах.

Також навколо ярмарки їздить паровозик і катає дітвору. Не варто забувати і про чудесне дитячому музеї ZOOM - інтерактивному, пізнавально-розважальному місці, закохався в себе всіх без винятку: і дітей, і дорослих.

А ось для поїздки з малюками ми, скоріше, не станемо рекомендувати грудня через незатишній вологою і холодну погоду.

Квитки куплені заздалегідь, житло заброньовано, теплі речі в чемодані, і ви готові отримати заряд позитиву і зануритися в атмосферу улюбленого свята дитинства.

І нехай вам не зможе перешкодити вітер, дощ чи сніг, якщо ви чітко спланували свій відпочинок. Відень чекає вас в грудні, щоб виконати найзаповітніші новорічні бажання, нагодувати смачною їжею, запропонувати кращі покупки і чекати наступної зустрічі з вами.

Кого залишить байдужим казкова атмосфера новорічних свят?
Сімейні свята: Різдво у Відні - затишний домашній свято, так чому б не відзначити його в колі сім'ї в одній з найкрасивіших столиць Європи?
Але хіба за тривалими прогулянками на свіжому повітрі саме в грудні сотні тисяч мандрівників спрямовуються в австрійську столицю?
Ну, яка ж зима без зимових розваг?
І як не спробувати ці віденські делікатеси?

Новости