Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень. Де знаходиться, погода і визначні пам'ятки Відня. Жіночий сайт www.InMoment.ru

  1. Відень. Де знаходиться, погода і визначні пам'ятки Відня Де знаходиться Відень
  2. Погода у Відні
  3. пам'ятки Відня
  4. Відень. Де знаходиться, погода і визначні пам'ятки Відня
  5. Погода у Відні
  6. пам'ятки Відня

Відень. Де знаходиться, погода і визначні пам'ятки Відня

Де знаходиться Відень

Відень, столиця Австрії , Відома класичною музикою і композиторами, які її створювали, претензійної архітектурою, віковими традиціями і маленькими затишними кав'ярнями, де можна покуштувати відомі на весь світ торти або справжній австрійський штрудель. Більшість людей уявляють собі її саме так. Однак Відень не можна описати кількома словами. Це місто не вписується ні в які рамки, він вражає своєю глибиною, красою і загадковістю. Відень приваблює туристів з усього світу різноманітністю пам'яток, які збереглися в століттях, особливою атмосферою, яку створює прихильність до науки або мистецтва окремих городян. Все це робить місто неповторним, дарує йому особливий шарм і чарівність.


Для тих, хто любить знайомитися з історією міст, варто зупинитися у Відні на довше. Адже тут близько 80 музеїв, кожен з яких готовий надати своїм відвідувачам цікаві експозиції. Тут можна побачити як медичні інструменти різних епох, так і прекрасні полотна австрійських художників. Сподобається тут і любителям архітектури, для шанувальників палаців, оточених парками, тут просто рай. У Відні дійсно багато цікавих місць. Можна просто зайти в кафе, а опинитися в місці зі своєю дивовижною історією. Наприклад, ресторан Грейхенбейсл є найстарішим питним закладом Відня, зараз він пропонує своїм відвідувачам вишукані страви австрійської кухні та напої, які можна спробувати тільки в цьому місті. А особливу атмосферу цього закладу додає той факт, що тут проводили вечори такі люди, як Марк Твен, Бетховен і Штраус. Не менш цікавим є місце Ландтманн, куди нерідко заглядав Зигмунд Фрейд, бувала тут і Марлен Дітріх.


Не менш цікавим є місце Ландтманн, куди нерідко заглядав Зигмунд Фрейд, бувала тут і Марлен Дітріх

Погода у Відні

Відень - це сонячне місто, на його території навіть вирощують виноград. Тут все 4 сезони яскраво виражені. Літо у Відні, як правило, сухе і спекотне, а температура повітря іноді піднімається до + 38 ° С. А середня температура повітря становить + 20 ° С. Самий жаркий місяць - липень. Якщо Ви не дуже любите жарку погоду, то найкраще їхати до Відня в травні або червні, в цей час тут багато сонячних днів, але не так жарко. Вересень - теж приємний місяць, проте в цей час в Відні досить часто йдуть дощі.

Втім, боятися холодів жителям цього міста теж не доводиться. Адже найхолодніший місяць тут - це січень, але і в цей період мінімальна температура повітря становить -4 ° С. У рік тут випаде близько 600 мм опадів.


пам'ятки Відня

Туристи часто прагнуть за один тур охопити побільше міст Європи, і у Відні надовго не затримуються. На цей випадок треба знати, які основні десять пам'яток тут потрібно відвідати. Особливий інтерес для мандрівників представляє так званий Перший район. Він обмежує територію, яку також називають Старим містом. Саме тут зосереджені основні визначні пам'ятки Відня, і ця частина міста знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Навколо цього району проходить Кільцева вулиця (Рингштрассе), яка була побудована в 19 столітті і також являє собою інтерес.

Навколо цього району проходить Кільцева вулиця (Рингштрассе), яка була побудована в 19 столітті і також являє собою інтерес

Відень славиться своєю незвичайною архітектурою, зокрема, палацами різних епох. Мабуть, найпопулярнішим у туристів є палац Шенбрунн . Колись тут жили Габсбурги, одна з наймогутніших королівських династій Європи. Австрія і деякі інші території знаходилися в їх владі протягом приблизно 600 років. Сам палац частково нагадує Версаль, трохи - Петергоф. Можна сказати, що архітектори взяли звідусіль потроху. Цікавим є і парк, що оточує Шенбрунн. Але ж на самому початку це був невеликий мисливський будиночок, який пізніше був перебудований в літню резиденцію з мисливськими угіддями, а ще пізніше - в палац Людовика XIV.

Але ж на самому початку це був невеликий мисливський будиночок, який пізніше був перебудований в літню резиденцію з мисливськими угіддями, а ще пізніше - в палац Людовика XIV

Інший палац, який обов'язково варто відвідати, це Хофбург . Він також належав Габсбургам, а зараз на його території знаходиться безліч музеїв. Серед них - музей Сіссі, Імператорські апартаменти, музей історії мистецтв і музей срібла. Музей Сіссі отримав своє найменування завдяки імператриці Єлизаветі Баварської, яку близькі люди називали саме так - Сіссі. Ця жінка мала трагічну долю, про яку написано багато книг і знято фільмів.

Любителям стилю бароко в архітектурі неодмінно варто оглянути палац Бельведер. Спочатку він був задуманий як літня резиденція і належав Євгенія Савойського, але пізніше і це витвір мистецтва перейшло в руки Габсбургів. Сад, що оточує палац, наповнений симетрією, його прикрашають скульптури і фонтани, які нагадують про Францію. В наші дні тут зібрана унікальна колекція творів мистецтва. На території палацового комплексу розташована галерея, де представлена ​​як живопис минулих століть, так і сучасні композиції.


Особливий інтерес представляє соборна архітектура Відня. Варто звернути увагу на церкву Святого Руперта, де до 12 століття розташовувалася адміністрація духовенства. Вона була побудована в 7-8 століттях, а назвали її на честь місцевого святого. Руперт вважався покровителем Зальцбурга, проте шанували його і в Відні. А в 12 столітті тут була побудована нова головна церква - собор Святого Стефана, він розташований на площі з тією ж назвою. Всередині собору зараз знаходяться справжні пам'ятники старовини - стародавні катакомби, ядро, що пробило стіну собору під час війни з турками, середньовічні еталони мір і багато іншого. Святий Стефан і донині вважається покровителем Відня.

Звичайно ж, не можна побувати у Відні і не зайти ні в один музей. Частина з них розташовується в палацах, тому можна поєднати милування палацово-паркової архітектурою і вивчення історії і культури міста. Так, музей Ліхтенштейну знаходиться на території палацу князів, він має в своєму розпорядженні велику колекцію європейського живопису. Музей історії мистецтва знаходиться поруч з площею Марії Терезії, він має одну з найбагатших колекцій творів мистецтв в Європі. Тут представлені полотна Рубенса, Ван Ейка, Тиціана, Рембрандта, Караваджо, Рафаеля, Веронезе і Брейгеля Старшого. На другому поверсі розташувалася пинакотека, на інших - предмети єгипетського, східного мистецтва, прикладного мистецтва, скульптура. Тут можна побачити вироби зі слонової кістки, бронзи, дорогоцінних металів, грецькі, римські і єгипетські старожитності. Особливий інтерес представляє єгипетський саркофаг епохи Птолемеїв, виготовлений з чорного граніту, римська копія грецької статуї Ефеб з Магдаленсберга з бронзи, скульптура Мадонни з Крумау.


Навпаки цього величезного зібрання творів мистецтва розташований Музей природознавства. Цікавим є той факт, що ці дві будівлі практично ідентичні і були побудовані одночасно. У музеї природознавства представлені такі експонати, як скелет диплодока, статуетку Венери Віллендлофской, виготовлена ​​близько 4 тисяч років тому, вимерлі тварини та багато іншого.

Багатьом відомо, що родоначальник психоаналізу, Зигмунд Фрейд, жив саме у Відні. Зараз в цьому місті є музей, повністю йому присвячений. Він розташований в квартирі, де великий дослідник жив зі своєю сім'єю, там же був його робочий кабінет і приймальня. Частина обстановки житла була збережена, також тут представлені пам'ятні речі Фрейда - його робочі приналежності, кушетка для консультації пацієнтів, предмети античної колекції. Тут же знаходиться велика бібліотека, присвячена психоаналізу.


Туристам варто заглянути і в парк Партер. Адже там можна побачити найцікавіше споруда - колесо огляду, побудоване ще в 19 столітті. Старовинна конструкція здивує будь-кого. Тут же знаходиться найстаріший в світі зоопарк.

Тут же знаходиться найстаріший в світі зоопарк

Автор: Артанова Наталя
Стаття захищена законом про авторські та суміжний правах. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.


Повернутися до початку розділу Мода
Повернутися до початку розділу Краса і Здоров'я

Відень. Де знаходиться, погода і визначні пам'ятки Відня


Де знаходиться Відень

Відень, столиця Австрії , Відома класичною музикою і композиторами, які її створювали, претензійної архітектурою, віковими традиціями і маленькими затишними кав'ярнями, де можна покуштувати відомі на весь світ торти або справжній австрійський штрудель. Більшість людей уявляють собі її саме так. Однак Відень не можна описати кількома словами. Це місто не вписується ні в які рамки, він вражає своєю глибиною, красою і загадковістю. Відень приваблює туристів з усього світу різноманітністю пам'яток, які збереглися в століттях, особливою атмосферою, яку створює прихильність до науки або мистецтва окремих городян. Все це робить місто неповторним, дарує йому особливий шарм і чарівність.


Для тих, хто любить знайомитися з історією міст, варто зупинитися у Відні на довше. Адже тут близько 80 музеїв, кожен з яких готовий надати своїм відвідувачам цікаві експозиції. Тут можна побачити як медичні інструменти різних епох, так і прекрасні полотна австрійських художників. Сподобається тут і любителям архітектури, для шанувальників палаців, оточених парками, тут просто рай. У Відні дійсно багато цікавих місць. Можна просто зайти в кафе, а опинитися в місці зі своєю дивовижною історією. Наприклад, ресторан Грейхенбейсл є найстарішим питним закладом Відня, зараз він пропонує своїм відвідувачам вишукані страви австрійської кухні та напої, які можна спробувати тільки в цьому місті. А особливу атмосферу цього закладу додає той факт, що тут проводили вечори такі люди, як Марк Твен, Бетховен і Штраус. Не менш цікавим є місце Ландтманн, куди нерідко заглядав Зигмунд Фрейд, бувала тут і Марлен Дітріх.


Не менш цікавим є місце Ландтманн, куди нерідко заглядав Зигмунд Фрейд, бувала тут і Марлен Дітріх

Погода у Відні

Відень - це сонячне місто, на його території навіть вирощують виноград. Тут все 4 сезони яскраво виражені. Літо у Відні, як правило, сухе і спекотне, а температура повітря іноді піднімається до + 38 ° С. А середня температура повітря становить + 20 ° С. Самий жаркий місяць - липень. Якщо Ви не дуже любите жарку погоду, то найкраще їхати до Відня в травні або червні, в цей час тут багато сонячних днів, але не так жарко. Вересень - теж приємний місяць, проте в цей час в Відні досить часто йдуть дощі.

Втім, боятися холодів жителям цього міста теж не доводиться. Адже найхолодніший місяць тут - це січень, але і в цей період мінімальна температура повітря становить -4 ° С. У рік тут випаде близько 600 мм опадів.


пам'ятки Відня

Туристи часто прагнуть за один тур охопити побільше міст Європи, і у Відні надовго не затримуються. На цей випадок треба знати, які основні десять пам'яток тут потрібно відвідати. Особливий інтерес для мандрівників представляє так званий Перший район. Він обмежує територію, яку також називають Старим містом. Саме тут зосереджені основні визначні пам'ятки Відня, і ця частина міста знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Навколо цього району проходить Кільцева вулиця (Рингштрассе), яка була побудована в 19 столітті і також являє собою інтерес.

Навколо цього району проходить Кільцева вулиця (Рингштрассе), яка була побудована в 19 столітті і також являє собою інтерес

Відень славиться своєю незвичайною архітектурою, зокрема, палацами різних епох. Мабуть, найпопулярнішим у туристів є палац Шенбрунн . Колись тут жили Габсбурги, одна з наймогутніших королівських династій Європи. Австрія і деякі інші території знаходилися в їх владі протягом приблизно 600 років. Сам палац частково нагадує Версаль, трохи - Петергоф. Можна сказати, що архітектори взяли звідусіль потроху. Цікавим є і парк, що оточує Шенбрунн. Але ж на самому початку це був невеликий мисливський будиночок, який пізніше був перебудований в літню резиденцію з мисливськими угіддями, а ще пізніше - в палац Людовика XIV.

Але ж на самому початку це був невеликий мисливський будиночок, який пізніше був перебудований в літню резиденцію з мисливськими угіддями, а ще пізніше - в палац Людовика XIV

Інший палац, який обов'язково варто відвідати, це Хофбург . Він також належав Габсбургам, а зараз на його території знаходиться безліч музеїв. Серед них - музей Сіссі, Імператорські апартаменти, музей історії мистецтв і музей срібла. Музей Сіссі отримав своє найменування завдяки імператриці Єлизаветі Баварської, яку близькі люди називали саме так - Сіссі. Ця жінка мала трагічну долю, про яку написано багато книг і знято фільмів.

Любителям стилю бароко в архітектурі неодмінно варто оглянути палац Бельведер. Спочатку він був задуманий як літня резиденція і належав Євгенія Савойського, але пізніше і це витвір мистецтва перейшло в руки Габсбургів. Сад, що оточує палац, наповнений симетрією, його прикрашають скульптури і фонтани, які нагадують про Францію. В наші дні тут зібрана унікальна колекція творів мистецтва. На території палацового комплексу розташована галерея, де представлена ​​як живопис минулих століть, так і сучасні композиції.


Особливий інтерес представляє соборна архітектура Відня. Варто звернути увагу на церкву Святого Руперта, де до 12 століття розташовувалася адміністрація духовенства. Вона була побудована в 7-8 століттях, а назвали її на честь місцевого святого. Руперт вважався покровителем Зальцбурга, проте шанували його і в Відні. А в 12 столітті тут була побудована нова головна церква - собор Святого Стефана, він розташований на площі з тією ж назвою. Всередині собору зараз знаходяться справжні пам'ятники старовини - стародавні катакомби, ядро, що пробило стіну собору під час війни з турками, середньовічні еталони мір і багато іншого. Святий Стефан і донині вважається покровителем Відня.

Звичайно ж, не можна побувати у Відні і не зайти ні в один музей. Частина з них розташовується в палацах, тому можна поєднати милування палацово-паркової архітектурою і вивчення історії і культури міста. Так, музей Ліхтенштейну знаходиться на території палацу князів, він має в своєму розпорядженні велику колекцію європейського живопису. Музей історії мистецтва знаходиться поруч з площею Марії Терезії, він має одну з найбагатших колекцій творів мистецтв в Європі. Тут представлені полотна Рубенса, Ван Ейка, Тиціана, Рембрандта, Караваджо, Рафаеля, Веронезе і Брейгеля Старшого. На другому поверсі розташувалася пинакотека, на інших - предмети єгипетського, східного мистецтва, прикладного мистецтва, скульптура. Тут можна побачити вироби зі слонової кістки, бронзи, дорогоцінних металів, грецькі, римські і єгипетські старожитності. Особливий інтерес представляє єгипетський саркофаг епохи Птолемеїв, виготовлений з чорного граніту, римська копія грецької статуї Ефеб з Магдаленсберга з бронзи, скульптура Мадонни з Крумау.


Навпаки цього величезного зібрання творів мистецтва розташований Музей природознавства. Цікавим є той факт, що ці дві будівлі практично ідентичні і були побудовані одночасно. У музеї природознавства представлені такі експонати, як скелет диплодока, статуетку Венери Віллендлофской, виготовлена ​​близько 4 тисяч років тому, вимерлі тварини та багато іншого.

Багатьом відомо, що родоначальник психоаналізу, Зигмунд Фрейд, жив саме у Відні. Зараз в цьому місті є музей, повністю йому присвячений. Він розташований в квартирі, де великий дослідник жив зі своєю сім'єю, там же був його робочий кабінет і приймальня. Частина обстановки житла була збережена, також тут представлені пам'ятні речі Фрейда - його робочі приналежності, кушетка для консультації пацієнтів, предмети античної колекції. Тут же знаходиться велика бібліотека, присвячена психоаналізу.


Туристам варто заглянути і в парк Партер. Адже там можна побачити найцікавіше споруда - колесо огляду, побудоване ще в 19 столітті. Старовинна конструкція здивує будь-кого. Тут же знаходиться найстаріший в світі зоопарк.

Тут же знаходиться найстаріший в світі зоопарк

Автор: Артанова Наталя
Стаття захищена законом про авторські та суміжний правах. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.


Повернутися до початку розділу Мода
Повернутися до початку розділу Краса і Здоров'я

Новости