Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Транспортна система Австрії. метро Відня

  1. Все про квитки в метро Відня
  2. Карта метро Відня
  3. Як дістатися до Хундертвассерхаус і коли можна потрапити до церкви Св. Леопольда Ам-Штайнхоф?

Як же я люблю віденське метро! Це вам не метро Москви - темний, галасливий мурашник, де в поїзді від свисту і стуку закладає вуха і неможливо знаходиться. Метро Відня, виключаючи вузлові станції-вокзали, спокійне і умиротворений, як і саме місто. Потяги, як нові так і старі, але без автоматичних дверей. Відкриваються або натисканням на кнопку (до речі, у міжміських поїздів теж кнопка), або відкриваються різким поштовхом по ручці. Саме поштовхом. Я довго не могла правильно відкривати, пропускала вперед, щоб хтось зробив це за мене. Всередині вагона - табло, де написана наступна станція і з якого боку буде вихід. Як же я люблю віденське метро

Все про квитки в метро Відня

На станціях немає ні турнікетів, ні контролерів. Все на чесності. Сам купуєш квиток в автоматі або в тютюново-газетному кіоску Tabak- Trafik, сам пкомпосіруешь при вході в метро. Ставиться печатка з часом. На малолюдних станціях можна покататися безкоштовно. Але в центрі і на вокзалі, особливо в кінці місяця краще не ризикувати. Шварц фарен - їхати зайцем, обійдеться вам в 100 євро. У минулій статті про Австрію я обіцяла розповісти, як я потрапила патрулю, хоча зазвичай завжди купувала квитки. Цей сумний розповідь ви зможете прочитати в статті "Пригоди в Австрії і казки Віденського лісу".

Квиток коштує 2.10 євро.

Існують також проїзні:

  • на день Einkaufskarte - діють з 8 ранку до 8 вечора, крім неділь і свят
  • на 24 години - 24 Stunden Wien Karte
  • на 72 години - 72 Stunden Wien Karte
  • на тиждень - Wochenkarte - дійсний з понеділка по неділю

Карта метро Відня

А тепер увага на карту! У Відні 5 ліній метро - U1, U2, U3, U4, U6 (U5 немає), на мапі я обвела для наочності аеропорт, всі вокзали, які можуть нам знадобитися, великий міжнародний автовокзал і річковий вокзал, звідки можна відправиться, наприклад в Словенію , або просто покататися по Дунаю.

Завантажити карту віденського метро можна тут .

На карті наочно видно, де можна пересісти на іншу гілку або Шнельбан, а на більш докладних картах ще біля кожної станції вказується, на який автобус можна пересісти. До речі, про можливі пересадки оголошують на кожній станції, що дуже зручно!

Подивіться, на карті видно, що з аеропорту ми їдемо на САТ в центр - Ляндштрассе, або на Шнельбан S7 до будь-якої бажаної станції, можливо з пересадкою.

Практично до кожної пам'ятки можна дістатися на метро.

Я просто обожнюю метро Відня. Спокійно і надійно. Єдиний нюанс - це переходи з однієї станції на іншу. На великих станціях це кілька поверхів ескалаторів, ліфти, переходи, лабіринти коридорів. Але зверху все написано і стоять покажчики. Сприймайте це як міні квест, будьте уважні і ніколи не заблукаєте. Бажано знати вулицю, через яку йде ваш маршрут, тому що на великих станціях дуже багато виходів, і вибравши невірний, ви ризикуєте втратити купу часу. Пам'ятаю, ми розминулися з людиною на великій станції, були на телефоні, але це не допомогло, знайшли один одного через годину. Тому, краще призначайте зустріч у легко пізнаваних об'єктів, таких як Макдональдс, наприклад.

Як дістатися до Хундертвассерхаус і коли можна потрапити до церкви Св. Леопольда Ам-Штайнхоф?

Давайте прокотимося з вами з пункту А в пункт В, задіявши всі види транспорту. Для цього пропоную Вам, шановні читачі, подивитися визначні пам'ятки Відня.

Для прикладу я вибрала знаменитий будинок Хундертвассерхаус, оглянувши його ми вирушимо до церкви Св. Леопольда Ам-Штайнхоф у Відні - пам'ятник модерну, побудований за проектом Отто Вагнера на пагорбі Штайнхоф в передмісті Відня. До церкви вхід платний і екскурсії дозволені тільки по суботах. Служби, закриті для публіки з боку, проводяться по неділях.

Нам потрібна чарівна формула . Отримати її можна на сайті Wiener Linien: http://www.wienerlinien.at/eportal2/ep/channelView.do/pageTypeId/66526/channelId/-46649

Для цього просто введіть назви вулиць, і отримаєте результат. Кілька варіантів транспортних сполучень і карту.

Наша формула U3 + 48A. Бонуси - час відправлення і докладний опис маршруту.

Бачите, самостійну подорож по Відні - це легко і просто.

Ось і все на цей раз. У наступній статті розмова піде про гордість Австрії - залізничний транспорт .

Але перед тим, як перейти до розмови про легендарних поїздах, хотілося б згадати кільцевої трамвайчик Vienna Ring Tram, на якому ви можете досліджувати Старе місто з його визначними пам'ятками і чудову вулицю Рингштрассе круглий рік з 10 Але перед тим, як перейти до розмови про легендарних поїздах, хотілося б згадати кільцевої трамвайчик Vienna Ring Tram, на якому ви можете досліджувати Старе місто з його визначними пам'ятками і чудову вулицю Рингштрассе круглий рік з 10.00 до 17.30 протягом 25 хв. нон стоп. Посадка на Шведенплятц.

Або просто покататися на трамваях №1 і №2 які теж проходять через Шведенплатц.

Привіт! Мене звуть Світлана, і я - автор цієї статті. Поділіться статтею з вашими друзями: тисніть лайк і робіть репост. А я з задоволенням відповім на ваші питання в коментарях.

Сподобалася стаття? Поділіться їй!

Буду дуже вдячна, якщо ви оціните цю статтю:

Сайти, які допомагають мені:

  • Знайти дешеві авіаквитки - Aviasales і SkyScanner .
  • Заощадити гроші на готелі - RoomGuru .
  • Зняти квартиру у господаря - Airbnb .
  • Взяти авто в оренду в будь-якому аеропорту або місті - Rentalcars .
  • Знайти квитки на автобуси, пороми і потяги по Азії - 12go.asia .
  • Забронювати таксі з / в аеропорту - Kiwitaxi .
  • Купити вхідні квитки та екскурсії зі знижками - Klook .
  • Знайти екскурсії від місцевих жителів - Tripster .
  • Вибрати Турстраховки - Instore.travel і Cherehapa .
  • Знайти тур за найкращою ціною - Travelata і Level.Travel .

Ще цікаві статті про подорожі:

Леопольда Ам-Штайнхоф?
Леопольда Ам-Штайнхоф?
Сподобалася стаття?

Новости