Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Транспорт Відня - Блог про подорожі і культурі в Європі

  1. транспорт Відня
  2. Re: Транспорт Відня
  3. Re: Транспорт Відня
  4. Re: Транспорт Відня
  5. Re: Транспорт Відня
  6. Re: Транспорт Відня
  7. Re: Транспорт Відня
  8. Re: Транспорт Відня
  9. Re: Транспорт Відня
  10. Re: Транспорт Відня
  11. Re: Транспорт Відня
  12. Re: Транспорт Відня
  13. Re: Транспорт Відня
  14. Re: Транспорт Відня
  15. Re: Транспорт Відня
  16. Re: Транспорт Відня
  17. Re: Транспорт Відня
  18. Re: Транспорт Відня
  19. Re: Транспорт Відня
  20. Re: Транспорт Відня: види проїзних квитків
  21. Re: Транспорт Відня
  22. Re: Транспорт Відня
  23. Re: Транспорт Відня
  24. Re: Транспорт Відня
  25. Re: Транспорт Відня
  26. Хто зараз на конференции
Анна33Повідомлення:

34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

транспорт Відня

Повідомлення Анна33 »07 дек 2012 17:47

Шановна Foxy! Доброго часу доби! Підкажіть, поруч з якою зупинкою метро і зупинкою трамвая (№ маршруту) розташований готель Allegro 3 *. Як дістатися від готелю Allegro 3 * до автовокзалу Erdberg. На який з / д вокзал приходить електричка з аеропорту Швехат і як далі дістатися до готелю Allegro 3 *. і як до даного готелю дістатися з аеропорту автобусом. Заздалегідь дякую!

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »09 дек 2012 17:35

Добридень!
Готель Allegro у Відні розташований за адресою Matzleinsdorfer Platz 1. Це поруч із зупинками трамваїв № 1, 18 і 62 (трамвайна зупинка так і називається - Matzleinsdorfer Platz). Найближчі станції метро - Südtiroler Platz (Hauptbahnhof) (гілка U1) і Pilgramgasse (гілка U4), але обидві знаходяться не зовсім близько.
Оцінити відстань і розташування готелю на мапі Відня можна тут: https://maps.google.ru/maps?q=Matzleins ... ansit_comp
Схему трамваїв у Відні можна скачати тут: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... z_Wien.png
Автовокзал Erdberg знаходиться поруч з однойменною станцією метро гілки U3. Думаю, простіше за все буде на одному з перерахованих трамваїв доїхати спочатку до метро (скажімо, на трамваї № 1 або 62 до станції Karlsplatz або на трамваї № 18 до станції Hauptbahnhof - головний вокзал), а далі вже подорожувати безпосередньо на метро, до станції Erdberg (якщо поїдете від Karlsplatz, то потрібно буде зробити одну пересадку, якщо поїдете від головного вокзалу, Hauptbahnhof (він відповідає станції метро Südtiroler Platz), то теж потрібно одна пересадка - подивіться схему).
Добридень Якщо не хочете користуватися трамваєм, можна поїхати на міській електричці S-bahn ( "S-бан"). Особисто я думаю, що це більш зручний і швидкий спосіб, та й пересадок менше. Найзручніше доїхати від вашої зупинки Matzleinsdorfer Platz на S-лазні (гілка S2 або S3) до станції Mitte-Landstraße, а далі - вже на метро, по прямій гілці U3 до станції Erdberg. Поєднану схему метро (U-bahn) і міських електричок (S-bahn) Відня можна скачати тут: http://www.oebb.at/de/Reisen_in_Oesterr ... z_2016.pdf або тут: http://de.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0801115919 (Ця схема візуально простіше, хоча, схоже, орієнтуватися по ній не так-то просто).
Схему віденського метро можна скачати тут: http://de.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 1001175928 Foxy Повідомлення: 3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »10. дек 2012 6:25

Тепер щодо того, як дістатися до готелю з віденського аеропорту Швехат (Schwechat).
Тут є кілька альтернатив:
1) З аеропорту Відня в центр міста ходять міські електрички S-bahn. Це найбільш бюджетний спосіб дістатися до Відня з аеропорту. Ви можете просто сісти на цю електричку і доїхати до своєї станції Matzleinsdorfer Platz. Потрібно буде сісти на поїзд гілки S7, а потім зробити пересадку на станції Wien Rennweg на гілку S2 або S3, яка доставить Вас вже безпосередньо до Matzleinsdorfer Platz. Вся ця поїздка з аеропорту займе близько 40 хвилин. Посилання на схему S-bahn Відня я вже давала вище.
2) Другий варіант - скористатися експрес-поїздом з аеропорту, City Airport Train / CAT (12 євро) ( http://www.viennaairport.com/jart/prj3/ ... ode = active ). Але цей швидкісний поїзд ходячи і йде всього 16 хвилин, але слід до центру Відня (до вокзалу Wien Mitte), а Вам все-таки потрібно не в центр, а в готель (тобто від Wien Mitte все одно доведеться ще їхати на S- лазні), так що рекомендую перший варіант.
3) Добиратися до готелю на автобусах і трамваях. Чи не найзручніший варіант. Ви впевнені, що він Вас цікавить? Анна33 Повідомлення: 34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Анна33 »15. дек 2012 12:49

Шановна Foxy! Спасибі за допомогу! У нас з'явився ще ряд питань по купівлі квитка з Відня до Будапешта і назад на сайті http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/w ... in? lang = en .
1. В якій валюті оплачуються квитки через Інтернет? Кінцева ціна стоїть в форінтах, а ми можемо оплатити тільки в російських рублях або євро.
2. Квитки на автобус продаються без вказівки місць?
3. Якщо ми купуємо квитки з аеропорту Відня до Будапешта і назад, чи зможемо ми зробити посадку на станції WIEN, VIB, U3 STATION ERDBERG, тому що ціна квитка однакова.
4. І як ми отримаємо цей квиток? Якщо надішлють на електронну пошту, то чи потрібно буде його обмінювати на оригінал, і де ми зможемо це зробити?
Також підкажіть, будь ласка, який інтервал руху міських електричок S-bahn поїзда гілки S7 і S2?
Заздалегідь велике спасибі за швидку відповідь! Анна33 Повідомлення: 34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Анна33 »15. дек 2012 13:55

І ще питаннячко)) Якщо Ви купуєте квиток на поїзд / автобус Відень-Будапешт-Відень вартість квитка зростає в порівнянні з бронюванням через Інтернет? Якщо так, то наскільки? І завжди є квитки є в наявності при покупці на вокзалі?

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »15. дек 2012 14:16

1. На мій погляд, те, що кінцева ціна стоїть в форінтах, особливого значення не має. Гроші знімуться з Вашої картки в рублях або євро (в залежності від типу карти) за курсом, встановленим Вашим банком.
2. Так, квитки продаються без номерів місць.
3. Не зовсім зрозуміла питання. Ви плануєте сідати на автовокзалі Erdberg, але хочете купити квиток не від цієї станції, а від аеропорту?
4. Згідно з офіційними правилами перевезення компанії VOLÁNBUSZ ( http://www.volanbusz.hu/en/internationa ... conditions ) І керівництву по онлайн-бронювання квитків ( http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/html/tuint_en.htm ), Пасажир купує через сайт електронний квиток, який повинен роздрукувати у себе вдома. Квиток міститиметься в якості додатку в листі, який прийде Вам на електронну пошту після оплати. Бажано роздрукувати як квиток, так і текст самого листа і взяти всі ці документи з собою. Обмінювати на якийсь інший квиток їх вже не буде потрібно.
У будь-якому випадку рекомендую Вам уважно прочитати всю інформацію, яка буде міститися в листі, який прийде Вам на електронну пошту! Там можуть бути дуже важливі нюанси.
(5). Потяги S-bahn -а ходять досить часто, але на деяких напрямках рідше - залежить від гілки. Наприклад, від аеропорту до станції Wien Rennweg поїзда гілки S7 ходять приблизно кожні півгодини - 35 хвилин. А ось, скажімо, від станції Wien Rennweg до станції Matzleinsdorfer Platz поїзда (різних гілок) відправляються десь кожні 6 хвилин! Справа в тому, що при поїздці від Wien Rennweg до Matzleinsdorfer Platz Вам підходить не тільки гілка S2, але також, наприклад, гілки S1 і S3 (щоб в цьому переконатися, подивіться ще раз схему http://www.oebb.at/de/Reisen_in_Oesterr ... n_Wien.pdf ). Крім того, можете спробувати самостійно скористатися онлайн-сервісом пошуку розкладів http://fahrplan.oebb.at/bin/query.exe/dn , Який видасть Вам приблизно таку картину:
1 Foxy Повідомлення: 3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »15. дек 2012 14:42

Бувалі мандрівники (наприклад, http: //budapestblog.luxuryhotelsbudapes ... ick-guide / ) Стверджують, що вартість квитка на автобус з Відня до Будапешта (або в зворотну сторону) дійсно вище, якщо купувати в касі, ніж якщо купувати онлайн. При покупці в касі вартість квитка в одну сторону для дорослого може досягати 5900 форинтів (20 євро), а туди і назад - до 8900 форинтів (32 євро). Буває, що і в касі залишаються недорогі квитки; це залежить від різних факторів.
Якщо ж купувати онлайн ЗАРАНЕЕ, то можна істотно заощадити. Наприклад, зараз на сайті http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/w ... in? lang = en є квитки на січень від 1000-2000 форинтів в одну сторону. Тобто туди і назад можна з'їздити за 3900 форинтів (правда, цей економ-тариф "Penny price" виключає можливість заміни і повернення квитків!)
Щодо необхідності самостійно роздрукувати електронні квитки - про це сказано (червоним шрифтом) безпосередньо на сторінці, на яку Ви давали посилання ( http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/w ... in? lang = en ):
We call your attention that tickets bought for exact date need to be printed for travel !
Це стосується саме квитків, які купуються на конкретну дату (а не квитків з відкритою датою - такі теж бувають, але їх можна забрати тільки в Будапешті!).
Так, і ще в керівництві по онлайн-бронювання ( http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/html/tuint_en.htm ) Сказано, що друкувати потрібно тільки на одній стороні аркуша! Foxy Повідомлення: 3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »15. дек 2012 14:57

Що стосується поїздів з Відня в Будапешт і назад, то в Інтернеті згадується, що, як і у випадку з автобусами, купувати квитки онлайн вигідніше, ніж в касі. Але економія не завжди істотна. Щоб дійсно заощадити, квитки потрібно купувати заздалегідь (наприклад, на кінець грудня дешевих квитків в Інтернеті вже не купиш!).
І ще слід мати на увазі різницю в цінах у угорців і австрійців. Детальніше про це нижче.
Як показує досвід, якщо купувати квитки безпосередньо в касі на вокзалі Будапешта за кілька днів до від'їзду, то поїздка до Відня на поїзді може обійтися приблизно в 25 євро туди і назад - а ось на вокзалі Відня ціна буде вище.
Така ось особливість - наприклад, квитки в одну сторону з Відня в Будапешт на вокзалі у Відні зазвичай продаються за ціною ВІД 19 євро, а квитки в одну сторону з Будапешта до Відня на вокзалі в Будапешті - ВІД 13 євро. Для квитків в обидві сторони тенденція аналогічна: в Австрії ціни на те ж саме вище.
Я дивлюся зараз ціни на сайті угорських залізниць, так там мінімальна ціна якраз складає 25 євро туди і назад (хоча є й дорожчі квитки). Уточню ще раз, що маю на увазі поїздку Будапешт-Відень-Будапешт (а не Відень-Будапешт-Відень), оскільки на сайті угорських ж / д продаються або 1) поїзда в одну сторону тільки з Будапешта до Відня, або 2) квитки в обидві сторони, але починаючи з Будапешта, тобто Будапешт-Відень-Будапешт. На жаль, поїзд Відень-Будапешт-Відень на цьому сайті забронювати можна - для цього вже треба йти на знайомий Вам сайт австрійських залізниць ( http://www.oebb.at/ ), Але там своя специфіка: там Ви можете забронювати або 1) квитки в одну сторону з Відня до Будапешта, або 2) квитки в обидва боки Відень-Будапешт-Відень, але не навпаки.
Іноді на вокзалі дешеві квитки бувають розкуплені, і тоді доводиться купувати квиток повного тарифу. Скажімо, якщо квиток з Відня в Будапешт за економ-тарифом коштує 19 євро в одну сторону (за цією ціною квитки можна придбати через Інтернет, якщо поквапитися заздалегідь), то коли ці квитки закінчуються, залишаються тільки квитки повного тарифу. Вартість квитка за повним тарифом може перевищувати 30 євро в одну сторону!
На форумах (наприклад, http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic- ... ngary.html ) Пишуть, що вартість квитків на поїзд тільки в одну сторону (!) За повним тарифом при покупці в Австрії становить 36 євро проти 25-27 євро при купівлі в Угорщині (зрозуміло, що в першому випадку мова йде про потяг Відень-Будапешт, а у другому випадку - про потяг Будапешт-Відень).
Чи завжди є квитки в наявності? Не знаю, як щодо автобусів (не факт, що квитки будуть в касі в день відправлення), а ось на поїзд квитки, швидше за все, на вокзалі будуть. Хоча стовідсоткових гарантій ніколи немає. Пишуть, що на деяких популярних напрямках буває багато народу, так що квитки рекомендується бронювати заздалегідь - або принаймні прийти на вокзал за пару днів до відправлення, щоб точно купити квитки. Крім того, слід враховувати години роботи міжнародних кас. Загалом, дуже багато невизначених моментів .... Можливо, варто все-таки перестрахуватися і придбати квиток через Інтернет. У всякому разі на автобус я б на Вашому місці точно бронювала квиток онлайн, а ось на поїзд, напевно, не обов'язково. Особливо якщо Ви будете жити в Відні. В такому випадку Ви можете просто прийти на вокзал за пару днів до передбачуваної дати поїздки у Будапешт і придбати квитки, нехай навіть і не по економ-тарифу (тарифу "Spar"), а вже які будуть. Думаю, це реально. Хоча, напевно, і недешево.
Про всяк випадок - докладна інструкція по онлайн-бронювання квитків з Будапешта до Відня на сайті угорських залізниць є тут: http: //budapestblog.luxuryhotelsbudapes ... n-tickets /
Плюс ще одна, вже знайома Вам інструкція: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTick ... icket.html
PS Я завжди раджу колегам-мандрівникам бронювати всі квитки заздалегідь, десь за пару місяців до поїздки. Саме тоді можна розраховувати на справжню економію. Анна33 Повідомлення: 34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Анна33 »16. дек 2012 7:20

Шановна Foxy! Спасибі величезне за докладні відповіді!
"Ви плануєте сідати на автовокзалі Erdberg, але хочете купити квиток не від цієї станції, а від аеропорту?" Так, Ви абсолютно вірно зрозуміли наше запитання. Ми купуємо квиток аеропорт Відня-Будапешт-аеропорт Відня, бо ж на зворотному шляху нам необхідно потрапити саме в аеропорт. А купити квиток станція Erdberg-Будапешт-аеропорт Відня неможливо. Тому купуємо аеропорт Відня-Будапешт-аеропорт Відня. І чи можемо ми в це випадку здійснити посадку на станції Erdberg?

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »16. дек 2012 10:40

Думаю, ніяких проблем з посадкою на станції Erdberg у Вас не буде. Але я б рекомендувала купувати квиток не "аеропорт Відня-Будапешт-аеропорт Відня", а "Erdberg -Будапешт- Erdberg".
Справа в тому, що Erdberg - це початкова станція автобусного маршруту №760 Відень-Будапешт компанії VOLÁNBUSZ. А аеропорт Відня значиться в якості наступної, другий, зупинки. Ось тут Ви можете подивитися детальний розклад автобусів Відень-Будапешт з переліком зупинок: http://www.volanbusz.hu/en/search_details.php?id=1
А ось зворотне розклад (Будапешт-Відень): http://www.volanbusz.hu/en/search_details.php?id=2
Як бачите автобус з Будапешта спочатку прибуває в аеропорт Відня, а через 15 хвилин у нього кінцева зупинка на автовокзалі Erdberg. Так що на зворотному шляху Вам потрібно буде їхати не до кінця, а вийти на передостанній зупинці. Іріна69 Повідомлення: 8 З нами з: 05 Грудня 2012 11:54

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Іріна69 »25 дек 2012 16:28

Шановна Foxy! Підкажіть, будь ласка, на якому транспорті дістатися від готелю "InterCityHotel 4 *", розташованого на Mariahilferstraße 122, Ecke Kaiserstraße 1-3, 07 до Рингу. Дуже дякую.

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »25 дек 2012 16:53

Добрий день, Ирина!
Бульварне кільце, "кільцева вулиця" Відня, Рінгштрассе (Ringstraße), або просто Ринг - це фактично кругової бульвар, оперізуючий історичний центр міста. Це півкільце має досить велику протяжність. Уздовж Рингу розташовані найбільші пам'ятки Відня, в тому числі будівлі Парламенту, Ратуші, університету, біржі, а також Державна Віденська опера, ряд палаців і музеїв.
Таким чином, Ринг - це не просто вулиця, а великий довгий бульвар. Ринг складається з декількох відрізків, серед яких Паркрінг ( "Паркове кільце"), Опернрінг ( "Оперний кільце"), Бургрінг ( "Кільце Бургтеатра і Хофбурга") та інші.
Відповідно, все залежить від того, в яку саме частину Рингу Ви хочете потрапити Добрий день, Ирина . Найближчі до Вашого готелю "секції" Рингу - це Opernring і Burgring. На мій погляд, до них і пішки легко можна дійти, це близько 2 км (див. Пішохідний маршрут на карті: https://maps.google.com/maps?saddr=Mari ... m & t = m & z = 15 ).
Якщо ж Вас цікавить саме варіант з громадським транспортом, можна під'їхати кілька зупинок на метро. Скажімо, від найближчої до готелю станції Westbahnhof (Західний вокзал) до станції Volkstheater (Народний театр) (це пряма лінія, гілка U3). Звідти кілька кроків до того відрізка Рингу, що зветься Burgring.
Якщо ж ви хочете потрапити в іншу частину Рингу - можуть бути інші варіанти. Скажімо, якщо Вам потрібно до ратуші, то варто або пройти пішки, або доїхати до станції метро Rathaus (якщо їдете від Westbahnhof, потрібно зробити пересадку, але простіше вийти на тій же Volkstheater, це недалеко). чешка Повідомлення: 18 З нами з: 09 Січня 2013, 8:47

Re: Транспорт Відня

Повідомлення чешка »02 Квітня 2013, 11:05

Добридень!
Допоможіть будь ласка! Ніяк не можу знайти ссилочку на розклад електричок Відня.
Потрібна лінія S3 і ще розклад від Відня до Мелька і назад з Кремса до Відня.

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »02 Квітня 2013, 11:31

Доброго дня!
Ось посилання на свіже розклад лінії S3: http://www.n-mobil.at/wp-content/upload ... AF-903.pdf (Власне до гілки S3 відноситься ділянку шляху Wien Meidling - Stockerau - Hollabrunn). чешка Повідомлення: 18 З нами з: 09 Січня 2013, 8:47

Re: Транспорт Відня

Повідомлення чешка »02 Квітня 2013, 11:35

Дякуємо!

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »02 Квітня 2013, 11:39

чешка писал (а): розклад від Відня до Мелька і назад з Кремса до Відня.


Розклад поїздів з Відня до Мелька (Melk) можна подивитися на офіційному сайті австрійських залізниць: http://www.oebb.at/en/index.jsp
Там же - і розклад з Кремса (KREMS / DONAU). Polin_chik Повідомлення: 31 З нами з: 27 Березня 2013, 15:53

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Polin_chik »02 Квітня 2013, 19:12

Привіт, Дорога Foxy! Міцного Вам здоров'я і всех благ за Ваші старання и настанови!)
Я пріїжджаю до Відня з Будапешта на автобусі в 9.55 ранку, вокзал Erdberg. Мій готель Guesthouse Astroverein, Mommsengasse 19 1040 Vienna. Заселітіся можу з 14.00, тобто у мене є час между 10 до 14.00, Пожалуйста я можу вітратіті на огляд будь-якіх пам'яток. Їхати я буду без Нічого, чемодан залішається в Будапешті. Чи можна там відразу купити проїзний на 72 години? (Я Хотіла купити на сайті, но боюся, что за місяць до Маріуполя, Україна НЕ дійде).
Куди порадите відправіться зі станції Erdberg? Як туди дістатіся?
І потім як доїхаті до готелю?
После того як я Засів в готель, на что мені вітратіті годину, что остался до вечора?
(Поруч зі мною на кшталт находится Бельведер, но ВІН працює до 18.00, так что, напевно, краще відкласті на Наступний день).
За мої дні перебування Відні я хочу відвідаті Шернбурн, Бельведер, Хофбург, Ратушу, Собор Святого Штефана, подивитись центр, сходити в оперу, зайнять Черга на стоячі місця, Побачити нічне місто. Також дізналася, що в цей час у Відні проходить весняний музичний фестиваль, думала, може варто попаcть також на який-небудь концерт в Музікферайне. Найдешевший квиток близько 5 євро.
Ось такий список. Як з цього зробити програму? поки розібратися складно ....
Чи варто мені купувати Відень-кард з умовою цих пам'яток? Або досить проїзного?
Велике спасибі !!!!

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »03 Квітня 2013, 7:46

Доброго дня!
Від вокзалу Erdberg до готелю Guesthouse Astroverein не так вже далеко (див. Відстань тут: https://maps.google.ru/maps?saddr=Erdbe ... m & t = m & z = 15 ).
Якщо хочете до готелю добиратися на громадському транспорті, то на станції Erdberg потрібно буде сісти на метро (Wien Erdberg (U3)) і їхати до Wien Mitte-Landstraße Bf (U3). Потім пересісти на S-bahn (лінія S2) і їхати до станції Wien Quartier Belvedere. Це вже досить близько до готелю (див. Пішохідний маршрут від станції до готелю на мапі: http://maps.google.de/maps?saddr=48.188 ... m & t = m & z = 18 ).
Замість S-bahn можна їхати на трамваї. Тоді спочатку доїжджаєте на метро (U-bahn) до Wien Schlachthausgasse (U3), а потім на трамваї № 18 до Wien Quartier Belvedere Bahnhst (Wiedner Gürtel).
Все це стосується того, як дістатися до готелю безпосередньо від вокзалу Erdberg.
У районі самого вокзалу Erdberg якихось особливих пам'яток, мабуть, немає, хіба що Пратер, та й то не дуже близько ... (про транспорт до Пратера можу написати, якщо потрібно; найближча станція метро - Praterstern). При бажанні можете сходити туди, якщо хочете покататися на старовинному колесі огляду, подивитися на каруселі, посидіти в кафе і ін., А потім вже їхати в готель. Сайт Пратера: http://www.prater.at/
Що стосується центральної частини Відня, то саме там знаходяться всі згадані Вами пам'ятки, включаючи Musikverein. Озброївшись картою, Ви легко зможете скласти маршрут самостійно. Нічого складного в тому, щоб скласти програму немає. Просто керуйтеся картою і дивіться, де які пам'ятки розташовані. Пропоную, наприклад, завантажити ось цю досить докладну карту центру Відня з пам'ятками:
Доброго дня
Крім цього плану міста, звичайно, бажано ще мати більш детальну карту, в тому числі і з районом, де знаходиться готель (карту можна взяти в пункті туристичної інформації).
За межами центральної частини Відня знаходиться хіба що Шенбрунн. Для його відвідування раджу виділити окремі півдня. А все інше розташоване досить компактно. Ну і Бельведер - теж окрема тема, але, як Ви правильно помітили, він розташований близько від готелю, так що їхати нікуди не доведеться.
На мій погляд, купувати Відень-кард особливого сенсу не має - щоб вона окупилася, потрібно постійно користуватися громадським транспортом і ходити буквально в усі музеї. Проїзний на 72 години ( http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/p ... elId / -8366 ) Можна буде купити безпосередньо на вокзалі Erdberg в автоматі (там, начебто, є меню навіть російською).
У Бельведер можна сходити і в перший день, я думаю. Може бути, навіть варто спробувати раніше заселитися в готель і потім гуляти зовсім вже без нічого. Ще варіант - поїхати в Бельведер відразу після прибуття, а після його відвідин вже йти заселятися в готель.
Поєднану схему метро (U-bahn) і міських електричок (S-bahn) Відня можна скачати тут: http://www.oebb.at/de/Reisen_in_Oesterr ... n_Wien.pdf Бакинка Повідомлення: 4 З нами з: 02 Червня 2013, 17:57

Re: Транспорт Відня

Повідомлення бакинка »02 Червня 2013, 18:07

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня: види проїзних квитків

Повідомлення Foxy »03 Червня 2013, 6:06

Доброго дня!
Все залежить від того, наскільки часто Ви збираєтеся користуватися громадським транспортом у Відні. Якщо поїздки будуть періодичні, рідкісні, то можна щоразу купувати простий одноразовий квиток.
Квиток на одну поїздку в Відні коштує 2,2 євро і дозволяє робити пересадки (зазначу, що якщо ви купуєте квиток не в автоматі, а прямо в автобусах або трамваях, то виходить з невеликою націнкою - вийде 2,3 євро).
(Увага: вартість квитків тут і нижче стосується саме поїздок в межах Відня, тобто в межах однієї зони. Для поїздок від / до аеропорту буде потрібно квиток на 2 зони!)
Якщо будете їздити по Відні регулярно, можете купити комплексний квиток (проїзний) на громадський транспорт. Існують різні варіанти: квиток на 24 години коштує 6,70 євро, на 48 годин - 11,70 євро, а на 72 години - 14,50 євро ( http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/p ... lId / -31756 ). Увага: ціни на 2014 рік дещо змінилися: квиток на 24 години коштує тепер 7,10 євро, на 48 годин - 12,40 євро, а на 72 години - 15,40 євро.
Є ще тижневий проїзний (Wochenkarte), який діє з понеділка по понеділок наступного тижня (до 9 ранку). Коштує він 15,8 євро. Можливо, варто купити саме його - єдине, якщо Ви приїжджаєте не в понеділок, то це може бути не так вигідно. Тоді можна купити квиток на 72 години (3 доби), а потім ще один такий же, якщо зрозумієте, що часто потрібно їздити. А якщо будете багато ходити пішки, можна взагалі не купувати проїзний, а в разі потреби - взяти одиничний квиток.
Можливо, варто ще звернути увагу на проїзний "для шопінгу" (Wiener Einkaufskarte) ( http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/c ... ntId / 28756 ). Він стоїть 5,40 євро і діє протягом дня (будь-якого дня тижня, за винятком неділі) з 8:00 до 20:00.
Нарешті, Вас може зацікавити картка Vienna Card, яка стоїть 19,90 євро і дійсна протягом 72 годин. Вона включає безкоштовне користування громадським транспортом Відня, а також дає право на різноманітні знижки в музеях, ресторанах і т.п. В основному картку Vienna Card рекомендується купувати тим, у кого насичена культурна програма в різних кінцях міста, тобто в першу чергу тим, хто планує дуже часто користуватися громадським транспортом Відня. Інакше вона може просто не окупитися. Детальніше читайте тут: viewtopic.php? f = 25 & t = 1261 Бакинка Повідомлення: 4 З нами з: 02 Червня 2013, 17:57

Re: Транспорт Відня

Повідомлення бакинка »04 Червня 2013, 17:39

Велике спасибі!!!
Дуже рада, що випадково натрапила на ваш сайт.Ви так доброзичливо і терпляче, а головне, детально відповідаєте всем.Буду тепер вашої постійної і вірної чітательніцей.Жму руку.

БакинкаПовідомлення:

4 З нами з: 02 Червня 2013, 17:57

Re: Транспорт Відня

Повідомлення бакинка »05 Червня 2013, 13:10

Дізнаюся страшні новини про повінь в Европе.10 червня вилітати в Будапешт.Далее Братислава і Вена.Не знаю, що делать.Хочу відмовитися від поїздки, втрачу купу грошей, яких дуже шкода, але зі Стахом думаю, що там зараз проісходіт.Что це буде за відпочинок? Що порадите? Дуже чекаю вашої совета.Ехать або відмовитися? наперед дякую

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Foxy »05 Червня 2013, 13:32

Не мені Вам радити Не мені Вам радити . Такі стихійні лиха, на щастя, трапляються не так часто, тому в кожному окремому випадку потрібно приймати рішення заново. Я б, напевно, не стала відмовлятися від поїздки, тим більше що гроші на авіаквитки (і, можливо, навіть за готелі) Вам все одно не повернуть. Якщо літаки літають, це вже добре. Не виключені, звичайно, скасування або затримки якихось поїздів, це вкрай неприємно - і знову-таки грошові втрати, якщо квитки вже на руках ... Пік повені в Відні очікується в найближчі години. Можливо, через кілька днів-тиждень ситуація нормалізується. Сильні дощі йдуть в Австрії вже кілька днів, але музеї продовжують працювати, транспорт ходить. Вебкамеру з поточної картинкою з центру Відня можна подивитися тут: http://www.wien.info/en/special/webcam
У Братиславі пік повені очікують завтра. Залишається сподіватися, що до моменту Вашої поїздки вода почне відступати.
Хай щастить !! Бакинка Повідомлення: 4 З нами з: 02 Червня 2013, 17:57

Re: Транспорт Відня

Повідомлення бакинка »06 Червня 2013, 18:47

Спасибо большое, що успокоілі.Неізвестность завжди страшіт.Убеділі і картинки з центру Вени.С великою повагою до Вас.

Sofia_SПовідомлення:

2 З нами з: 18 Вересня 2013, 8:26

Re: Транспорт Відня

Повідомлення Sofia_S »18. Вересня 2013, 9:42

Добрий день, Foxy!
Ви писали, що на сайті угорських залізниць ( http://www.mav-start.hu/ ) Не можна забронювати маршрут Відень-Будапешт-Відень, а я зараз намагаюся і він мені показує і вартість (52 євро на 2х туди-назад), і можливість вибору поїздів, і переходить на стадію оплати. Я так розумію, що все впирається в те, що роздрукувати куплені квитки я можу тільки на ж / д вокзалах Угорщини?
Їдемо з подругою в жовтні до Відня на 8 днів, і хочемо приїхати в Будапешт на 2 дня (неділю-понеділок)
Поки моя фантазія видала такий варіант покупки квитків:
Відень-Будапешт на сайті http://www.oebb.at/ (58-78 євро на 2х)
Будапешт-Відень на сайті http://www.mav-start.hu/ (26 євро на 2х)
і все роздрукувати на ж / д вокзалах відправлення
виходить найбільш дешевий варіант поїздки
все вірно?)))

Повернутися в «Австрія»


Хто зараз на конференции

Зараз переглядають цею форум: Немає зареєстрованіх Користувачів і 0 гостей

Зараз переглядають цею форум: Немає зареєстрованіх Користувачів і 0 гостей

Чи не забувай про нас!


Сподобався сайт?

Сподобався сайт

Ru/maps?
Php?
Php?
Ви впевнені, що він Вас цікавить?
In?
1. В якій валюті оплачуються квитки через Інтернет?
2. Квитки на автобус продаються без вказівки місць?
4. І як ми отримаємо цей квиток?
Якщо надішлють на електронну пошту, то чи потрібно буде його обмінювати на оригінал, і де ми зможемо це зробити?
Також підкажіть, будь ласка, який інтервал руху міських електричок S-bahn поїзда гілки S7 і S2?

Новости