Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТОП-5 визначних пам'яток Відня

  1. Відень - культурне серце Європи
  2. Пам'ятки Відня: фото з описом
  3. палац Шенбрунн
  4. Віденська опера
  5. Музей історії мистецтв
  6. Дунайська вежа
  7. Що кажуть туристи про Відні

Плануючи відпочинок, люди все частіше вибирають не пляжний тур, а поїздку в Європу

Плануючи відпочинок, люди все частіше вибирають не пляжний тур, а поїздку в Європу. Стародавні міста, історичні місця, палаци, собори, пам'ятники архітектури, які заряджають вас своєю енергією, не можуть залишити байдужим жодного туриста. Що відвідати в першу чергу? Яке місто заслуговує на особливу увагу?

Зміст статті

Відень - культурне серце Європи

Відень - культурне серце Європи

Столиця Австрії заслужено вважається одним з найбільш благородних і вишуканих міст Європи. Відень - резиденція королів. Вона завжди була улюбленим місцем поетів і композиторів, співаків і художників, артистів і вчених. Варто згадати відомих представників творчої еліти, які жили або відвідували Відень.

Моцарт, Штраус, Шуберт та інші композитори зробили її столицею світової музики. Роботи батька психоаналізу Фрейда, творців нових напрямків і шкіл психології Адлера і Франкла дають право Відні називатися батьківщиною сучасних теорій розвитку особистості.

Вона була будинком відомому фізику, одному з основоположників квантової механіки, Шредингеру і іншим діячам науки. Кожен з них залишив частинку себе у Відні. Гуляючи вулицями цього міста, ви слухали і не рев моторів, а музику, не запах вихлопних газів, а аромат квітів. Відень - сама зелена столиця в Європі.

Навколо неї багато пагорбів, з яких вашому погляду відкривається дивовижний вид на старовинне місто, що розташувався поблизу річки Дунай і Альпійських гір. Звичайно, і в самому Відні є на що подивитися. Адже не дарма вона так довго була резиденцією імператорів.

Це місто палаців і парків, соборів і церков, концертних залів і музеїв, а щоб відвідати всі цікаві місця буде потрібно не один місяць. Кожен знайде в Відні те, що йому цікаво. Місто росте і розвивається, залучаючи до себе все більше і більше туристів.

Пам'ятки Відня: фото з описом

Приїхавши до Відня можна просто гуляти по вулицях і площах, милуватися архітектурою і пам'ятниками історії. Але є кілька місць, які не можуть залишитися без уваги.

палац Шенбрунн

палац Шенбрунн

Свою назву місце отримало завдяки джерелу найчистішої води, відкритого неподалік. Палац має довгу і повну різноманітних подій історію. Перш за все, на його місці був побудований літній будиночок, потім, протягом десятиліть Шенбрунн використовувався в якості королівського мисливського замку.

У різний час ним володіли імператори і імператриці, розоряли турки, добудовували і перебудовували нові господарі. Все змінювалося доти, поки замок не став належати Марії Терезії. В епоху її правління він стає не просто постійним місцем проживання королівської сім'ї, але центром світського і політичного життя Австрії.

Шенбрунн вважається австрійським аналогом Версаля. Він побудований в стилі бароко і оточений неповторною кованими гратами, виготовленої кращими майстрами. Два обеліска розташовуються зліва і праворуч від воріт, трохи далі пара символічних фонтанів. У палаці 1440 кімнат, які мають багате оздоблення: золото, шовк і оксамит, скульптури і картини.

Туристи можуть відвідати 45 приміщень у палаці, в яких представлені різні колекції, в тому числі і колекція екіпажів, перлиною якої є золота карета. Також на території розташовується зоопарк, який вважається найстарішим в Європі і прекрасна пальмова оранжерея.

Розташований Шенбрунн за адресою: Schönbrunner Schloßstraße 47-49.

Палац відкритий цілий рік з 8-30. А ось час завершення роботи відрізняється:

  • 17-00 в квітні-червні і вересні-жовтні;
  • 18-00 в липні-серпні;
  • 16-30 в листопаді-березні.

Бажаючі відвідати парк можуть зробити це з 6-30 до 17-30 в зимовий час або до 20-00 з 1 квітня по 15 вересня.

Вартість квитків з аудіогідом:

  • для дорослих 1 - € 11,5;
  • для дітей - € 8;
  • для інвалідів та студентів - € 10,5.
  • Бажають відправитися на екскурсію з гідом додатково оплачують € 5 за дорослого і € 4 за дитину.

Віденська опера

Віденська опера

Будівництво будівлі було завершено в 1869 р, першим твором, яке було виконано, стала опера Моцарта «Дон Жуан». І зараз на сцені регулярно йдуть опери і балети у виконанні відомих світових труп. Щорічно дохід від постановок становить понад сто мільйонів євро.

Завдяки відмінній акустиці і багатому оздобленню Віденська опера по праву вважається однією з головних визначних пам'яток Австрії. Ця будівля, побудоване в стилі ренесанс, є пам'ятником архітектури. Але не можна не згадати про сумну історію спіткала її творців. Необережно сказана королем фраза про недостатнє велич будівлі стала причиною самогубства одного з архітекторів і серцевого нападу іншого.

Після другої світової війни у ​​Віденській опері були втрачені більшість декорацій, та й сам будинок стояло майже зруйнованим. Епоха відродження почалася для неї в 1953 році під керівництвом Е. Больтенштайна. Друге відкриття було в 1955 р, на цей раз звучала музика Бетховена.

Більш докладно про віденської опери можна почитати тут .

Будівля розташована за адресою: Opernring 2, 1010 Wien.

Уявлення у Віденській опері йдуть після 16-00.

Придбати квитки можна з 8-00 до 18-00 в будні дні і з 9-00 до 12-00 у вихідні.

Екскурсії проходять в 14-00.

Зараз кожен бажаючий може відвідати Віденську оперу і подивитися виставу. Але враховуйте, що вартість досить висока від € 50 до € 200. Для тих, хто не цікавиться мистецтвом, а лише розкішним інтер'єром будівлі, доступні щоденні екскурсії вартістю € 4 для дорослих і € 2,5 для дітей.

Він був побудований на місці невеликої церкви ще в ХІІІ столітті. Перша згадка про храм датована 1221 Будівля кілька разів перебудовувалася і сучасний вигляд набуло тільки в 1523 р

Зараз собор має дві вежі.

Південна, висотою в 137 м. Щоб потрапити на оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на Дунай, Альпи, і всю Паннонійскую долину, потрібно подолати понад триста ступенів.

Північна, висотою в 68 м (вона так і не була добудована). Вінчає її купол в стилі ренесансу, під яким розташований найбільший дзвін країни. Для його виробництва знадобилося 180 гармат, захоплених після битви з турками.

Друга світова війна не принесла собору нічого, крім руйнувань: будівля постраждала під час пожежі, а дзвін упав і розбився. На відновлення храму австрійці витратили сім років, тільки в 1952 році він знову став доступний парафіянам. Зараз в ньому проходять служби в дні християнських свят, а дзвін, як і сто років тому, повідомляє про це городян.

У соборі можна побачити скульптури і зображення святих, пам'ятники і надгробки, вівтарі, виконані відомими майстрами. Також храм є усипальницею королів і представників творчої еліти Австрії.

Розташований собор за адресою: Stephansplatz 3.

Час роботи: в будні дні з 6-00 до 22-00, екскурсії в 10-30 і 15-30; в неділю і вихідні дні з 7-00 до 22-00, екскурсія в 15-00. Південна вежа працює з 9-00 до 17-00.

Вартість екскурсійних квитків:

  • € 4 для дорослих;
  • € 2,5 для старшокласників;
  • € 1,5 для дітей до 14 років.

Вхід в південну вежу:

  • € 3 для дорослих;
  • € 2 для старшокласників;
  • € 1 для дітей до 14 років.

Музей історії мистецтв

Музей історії мистецтв

Побудований за наказом імператора Франца Йосифа І, відкритий в 1891 р У цій будівлі в стилі ренесанс розташовується один з найбільших музеїв у всьому світі. Основою колекції є предмети мистецтва, що належали короні.

Основою колекції є предмети мистецтва, що належали короні

Під одним дахом зібрані різноманітні експонати:

  • східні давнини;
  • колекції монет;
  • картини відомих і маловідомих майстрів;
  • єгипетські артефакти;
  • античні пам'ятники;
  • твори європейських скульпторів.

Найбільшої уваги заслуговує картинна галерея, так як є четвертою в світі по цінності представлених експонатів, і колекція єгипетських старожитностей, що вміщає в себе все від жуків-скарабеїв і папірусу до саркофагів.

Розташований музей за адресою: Kunsthistorisches Museum, Maria-Theresien-Platz.

Час роботи: з 10-00 до 18-00 у вівторок, четвер-неділя; з 10-00 до 21-00 в середу; вихідний - понеділок.

Вартість квитків: € 14 для дорослих; € 11 для пенсіонерів, студентів, інвалідів та їх супроводжуючих осіб.

Дунайська вежа

Дунайська вежа

Споруда була виконана в рамках Міжнародної садової виставки в 1964 р Розташовується вона в Донаупарке і є кращою оглядовим майданчиком у Відні. Висота вежі 252 м. Піднятися можна на одному з двох ліфтів, час підйому трохи більше 30 секунд або ж по 779 ступеням.

Оглядовий майданчик розташовується на висоті 150 м. До послуг туристів два обертаються навколо своєї осі ресторану, розташовані на висоті 160 м і 170 м, магазини з сувенірами, а також тарзанка для стрибків в літню пору.

Розташована вежа за адресою: Donauturmstrasse, 4.

Час роботи: в будні дні з 6-00 до 22-00, екскурсії в 10-30 і 15-30; в неділю і вихідні дні з 7-00 до 22-00, екскурсія в 15-00. Південна вежа працює з 9-00 до 17-00.

Вартість екскурсійних квитків: € 7,5 для дорослих; € 5,2 для дітей.

Що кажуть туристи про Відні

Кожен, хто побував в цьому місті, запам'ятав його назавжди. Найяскравіші враження зазвичай залишають палаци, замки, парки і собори, побудовані під час правління Габсбургів. Відень, як музей історії, може відкрити завісу таємниці і розповісти безліч цікавих фактів про життя знаменитих людей.

Ті, кому не чужа музика і цікаві австрійські композитори, отримують масу вражень від відвідування таких місць як:

  • будинки-музеї Моцарта, Гайдна, Бетховена, Штрауса;
  • будинки-музеї Шуберта, в яких він народився і помер;
  • Віденська опера;
  • віденське музичне товариство.

Будинок Моцарта ви так само можете відвідати в Зальцбурзі .

У Відні безліч музеїв, які можуть розповісти все про Австрію і не тільки ... Цінителі живопису залишаються задоволені після відвідування виставок і художніх галерей, найбільш яскраві враження залишають:

Туристи, які цікавляться створенням фільмів і режисурою, особливо виділяють музей кінематографії і музей театру. Цікаві відгуки залишають ті, хто відвідали музей-будинок Фрейда, Єврейський музей, музеї годин і тютюну, адже не в кожному місті є такі місця.

Звичайно, найбільше туристів приваблює історія Габсбургів, їх палаци і скарби. Відвідавши королівські резиденції, відчуваєш себе аристократом, одним з гостей королівської сім'ї. Могутні будови і мальовничі парки не залишили байдужим жодного туриста.

Могутні будови і мальовничі парки не залишили байдужим жодного туриста

Але життя міста не закінчилася з правлінням династії Габсбургів. Зараз цей сучасний мегаполіс став штаб-квартирою ООН, ОПЕК, ОБСЄ. У ньому часто проводяться з'їзди і конгреси, семінари та конференції. У місті є бізнес-центри і сучасні торговельні комплекси. А після відвідування історичних місць можна сходити на дискотеку або в казино.

Про Відні можна знайти тільки позитивні відгуки. Відправляйтеся в подорож і переконайтеся самі. Головне, заздалегідь вибрати ті місця, які хочеться відвідати, і правильно розпланувати свій час.

Так само вам варто звернути увагу на Будапешт , Столицю Угорщини, а також на Прагу - столицю Чехії. Крім того, рекомендуємо ознайомиться зі статтями "Пам'ятки Словаччини" і "Пам'ятки Сербії" . У всіх цих країнах є безліч історичних пам'яток, вражаючі замки, затишні вулички і надзвичайна європейська атмосфера.

Не поспішайте йти! Ось ще кілька цікавих статей:

Що відвідати в першу чергу?
Яке місто заслуговує на особливу увагу?

Новости