Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поїздки з Будапешта - Блог про подорожі і культурі в Європі

  1. Поїздки з Будапешта
  2. Re: Поїздки з Будапешта
  3. Re: Поїздки з Будапешта
  4. Re: Поїздка в Будапешт з Відня
  5. Re: Поїздки з Будапешта
  6. Re: Поїздки з Будапешта
  7. Re: Поїздки з Будапешта
  8. Re: Поїздки з Будапешта
  9. Re: Поїздки з Будапешта (про компанії Orangeways)
  10. Re: Поїздки з Будапешта
  11. Re: Поїздки з Будапешта
  12. Re: Поїздки з Будапешта
  13. Re: Поїздки з Будапешта
  14. Re: Поїздки з Будапешта
  15. Re: Поїздки з Будапешта
  16. Re: Поїздки з Будапешта
  17. Re: Поїздки з Будапешта
  18. Re: Поїздки з Будапешта
  19. Re: Поїздки з Будапешта
  20. Re: Поїздки з Будапешта
  21. Re: Поїздки з Будапешта
  22. Хто зараз на конференции
FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »18. Жовтня 2011, 10:14

Багато туристів самостійно або з екскурсією їздять з Будапешта в інші угорські міста. Серед найбільш популярних напрямків - Гьоделле; Естергом, Вишеград, Сентендре; Хевіз; Шіофок; Егер; Дьйор; Печ, Виллань; Секешфехервар, Веспрем, Херенда.
Тут ми будемо обговорювати, як дістатися до того чи іншого міста і що там варто подивитися.
Ті з вас, хто вже бував в перерахованих вище або якихось інших угорських містах, поділіться, будь ласка, своїми враженнями про транспорт і визначні пам'ятки. Може бути, ви дасте якісь практичні поради, які стануть в нагоді іншим туристам - особливо тим, хто подорожує самостійно Багато туристів самостійно або з екскурсією їздять з Будапешта в інші угорські міста . Анна33 Повідомлення: 34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Анна33 »30 янв 2012, 16:57

Підкажіть, будь ласка, як дістатися до Братислави і що там можна подивитися за один день? Скільки буде коштувати поїздка? Дякуємо!

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »30 янв 2012, 18:29

Анна, здрастуйте!
Згідно з офіційним сайтом угорських залізниць ( http://elvira.mav-start.hu/ ), Потяги з Будапешта в Братиславу відходять з будапештських вокзалів Budapest-Keleti і Budapest-Nyugati. Час в дорозі: 2 години 40 хвилин. Як правило, поїзди з вокзалу Keleti ходять кожні 2 години: наприклад, в 5:25, 7:25, 9:25, 11:25, 13:25 ...). Раджу заздалегідь ознайомитися з розкладом на сайті http://elvira.mav-start.hu/ .
Потяги з Будапешта в Братиславу приходять на Головний вокзал Братислави, Bratislava hl. st.
Якщо їхати до Братислави з вокзалу Budapest-Nyugati, то буде одна пересадка, якщо з вокзалу Keleti, то поїзди прямі, без пересадок. До того ж, їх більше. Так що раджу їхати з вокзалу Keleti (Keleti pályaudvar, це однойменна станція метро гілки M2; так що ви можете доїхати до вокзалу від свого готелю на метро).
Якщо почитати відгуки бувалих туристів, стає ясно, що цілком можна встигнути в той же день повернутися в Будапешт (якщо виїхати досить рано) - і при цьому встигнути нормально подивитися Братиславу і все її основні визначні пам'ятки приблизно за 3-4 години.
Ж / д квиток до Братислави з Будапешта коштує близько 16 євро туди і назад.
Удачі вам!
PS Начебто, є ще варіант поїздки в Братиславу на автобусі, але часу це займе більше, та й дорога йде не по мальовничій долині, а по нудному шосе. shibalok Повідомлення: 2 З нами з: 24 Лютого 2012 14:17

Re: Поїздка в Будапешт з Відня

Повідомлення shibalok »24 лютого 2012, 16:12

Прошу допомогти. В силу обставин (крах компанії МАЛЄВ) добираюся до Будапешта через Відень. Яким чином з мінімальними втратами часу і грошей дістатися з аеропорту Відня до Будапешта?
Дякуємо.

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »25 лютого 2012, 16:48

Добридень!
Бюджетно дістатися з Відня до Будапешта можна на поїзді або автобусі.
ПЕРШИЙ ВАРІАНТ - ЕЛЕКТРИЧКА + ПОТЯГ
1) Спочатку з аеропорту Відня добираєтеся до вокзалу Meidling. Щоб дістатися з аеропорту Відня до цього вокзалу, можна скористатися різними варіантами. Самий бюджетний варіант передбачає як мінімум одну пересадку: потрібно сісти на міську електричку S-bahn (лінія S7), доїхати до станції Wien Rennweg (напрямок Floridsdorf, а не Wolfsthal, не те Ви поїдете не в центр, а в протилежну сторону), а там пересісти на лінію S15 (напрямок Hütteldorf) і доїхати до станції Meidling.
В даному випадку поїздка займе 38 хвилин. Поїздка буде коштувати 3,60 євро при купівлі в автоматі (автомати приймають банківські картки, монети і купюри менше 50 євро - більш великі купюри приймаються тільки в разі придбання на настільки ж велику суму) (при покупці в касі квиток, начебто, обійдеться трохи дорожче).
Компостувати квиток потрібно один раз; він стоїть 3,60 євро, оскільки ви проїжджаєте дві тарифні зони (тобто ви фактично купуєте два стандартних квитка по 1,80 євро - http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/p ... amId = 25982 ).
Другий варіант: можна доїхати з аеропорту Відня до вокзалу Meidling без пересадок - на експрес-автобусі 1187 (Vienna Airport Lines Bus), який ходить раз на півгодини (з 5:15 до 23:15) і йде також рівно півгодини (виходити потрібно на зупинці Wien Dörfelstraße (Meidling Bahnhof)). Квиток на такий автобус коштує 8 євро, купується безпосередньо у водія (див. http://www.postbus.at/de/Flughafenbus/V ... /index.jsp ).
Якщо Ви прибуваєте в нічний час, то потрібно буде продумати інший варіант (електрички S-bahn також ходять тільки приблизно з пів на п'яту ранку до півночі).
Схему міських електричок (S-bahn) і метро (U-bahn) Відня можна скачати тут: http://ismir2007.ismir.net/img/U-Bahn-N ... hi_res.pdf або тут: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... n_Wien.png
Ще дуже хороша і докладна схема S-bahn і U-bahn у Відні (з позначенням зон): http://www.oebb.at/de/Reisen_in_Oesterr ... n_Wien.pdf
Схема вокзалу Meidling: http://www.postbus.at/_downloads/Flugha ... idling.pdf
2) Потім на вокзалі Meidling сідайте на поїзд до Будапешта. Ось сайт австрійських залізниць ÖBB:
http://www.oebb.at/en/index.jsp
Тут можна подивитися розклад поїздів до Будапешта і забронювати квиток онлайн. Як пункту відправлення вбиваєте Wien Meidling, як кінцеву точку маршруту - Budapest Keleti pu (до цього вокзалу поїзда з Відня ходять без пересадок), вказуєте бажаний час та дату і починаєте пошук. Як бачите, поїзди без пересадок з Відня до будапештського вокзалу Keleti йдуть 2 години 40 хвилин і ходять зазвичай раз в 2 години. Зараз квитки другого класу на напрям Відень-Будапешт можна купити онлайн за 19 євро в одну сторону. На жаль, такі відносно дешеві квитки зазвичай "прив'язують" вас до певного поїзду і не підлягають обміну та поверненню, а це певний ризик, особливо якщо ви зав'язані на літак ... Якщо Ви купуєте квиток на вокзалі він, ймовірно, буде коштувати понад 30 євро.
ДРУГИЙ ВАРІАНТ - АВТОБУС
Є ще варіант з автобусом з Відня в Будапешт. Такі автобуси йдуть близько 3 годин і навіть менше. Є в тому числі і автобуси, які відходять безпосередньо від віденського аеропорту і йдуть до будапештського станції BUDAPEST NÉPLIGET. Це, можливо, більш зручний і більш економічний варіант, ніж з потягом.
Основна інформація про ці міжнародних автобусах є на самому сайті віденського аеропорту: http://viennaairport.com/jart/prj3/va/m ... ode = active
Сторінка бронювання автобусів міжнародного сполучення для замовлення квитків (там же можна подивитися розклад): http://berletelin.volanbusz.hu/ticket/w ... in? lang = en (Там можна забронювати квитки онлайн і роздрукувати їх у себе вдома). Після того як ви вкажете пункт відправлення та призначення і дату, з'явиться розклад (! Для його перегляду потрібно буде трохи прокрутити вниз сторінки).
Ціни квитків на ці автобуси - приблизно від 2900 до 5900 форинтів, тобто приблизно від 10 до 19 євро (найдешевші квитки зазвичай можна придбати в разі бронювання через Інтернет, хоча знову ж таки - без права обміну і повернення, якщо ви купуєте за економ- тарифу 2900 форинтів). Ходять такі автобуси п'ять разів на день: о 07:15, 11:15, 14:45, 17:15 і 19:45 (це ж розклад наведено тут: http://www.eurolines.at/uploads/6000_Bu ... 112011.pdf ; там же сказано, що звичайна ціна становить 19 євро в одну сторону - якщо ви не скористаєтеся можливістю онлайн-бронювання).
Ще поїздки на автобусі з Відня в Будапешт пропонує компанія Orangeways: http://www.orangeways.com shibalok Повідомлення: 2 З нами з: 24 Лютого 2012 14:17

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення shibalok »25 лютого 2012, 17:32

Величезне спасибі за докладну і швидку відповідь. Я отримав настільки вичерпну інфорнацію, що вже ніщо не може її улучшіт'. Блиск.

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »16. Липня 2012 6:37

Добридень!
До красивого міста Печ (Pécs) з Будапешта їхати близько 3-4 годин, в залежності від поїзда (на самих швидкісних поїздах IC - час у дорозі 2:50) (відстань 228 км). Потяги в Печ відправляються з вокзалу Budapest-Déli pályaudvar і з вокзалу Budapest-Keleti (з останнього відправляються саме швидкісні поїзди). Відповідно, потрібно буде з аеропорту дістатися спочатку до вокзалу, а там вже сісти на поїзд до Печа.
Розклад поїздів можна подивитися на офіційному сайті угорських залізниць: http://elvira.mav-start.hu/
(потрібно ввести пункти відправлення та прибуття, тобто Budapest і Pécs, вибрати дату, і ви побачите розклад і тривалість поїздки; є навіть можливість купити квитки на поїзд онлайн, другий варіант - купити квитки прямо на вокзалі).
До вокзалу легко дістатися на метро. Карту метро Будапешта можна скачати тут: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Budapest-metro.png
Про те, як дістатися до метро Будапешта від аеропорту, читайте тут: http://www.mishanita.ru/2009/08/20/756/ Олена Повідомлень: 192 З нами з: 17 Жовтня 2011, 10:46

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Олена »09 Листопада 2012 5:42

Шановні форумчани! Хто-небудь користувався послугами автобусної фірми Orangeways? Вони возять з / до Відня, Братислави. Як у них з надійністю, рівнем сервісу?

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта (про компанії Orangeways)

Повідомлення Foxy »09 Листопада 2012 8:13

Олена, відгуки про цю фірму в Інтернеті зустрічаються суперечливі.
Докладний відгук можна прочитати, наприклад, тут: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... apest.html
Тут пишуть, що автобуси чисті, комфортабельні, а ціни помірні. Поїздка з Будапешта до Відня займає рівно 3 години. Кажуть, в автобусі навіть є WI-FI, крутять фільми, видають навушники ... Є невеличке туалет. В автобусі завжди є стюардеса.
На жаль, згідно з іншими відгуками, автобуси можуть відправлятися з великим запізненням (правда, це, здається, відноситься в основному до поїздок між Угорщиною і Польщею, а не Австрією Олена, відгуки про цю фірму в Інтернеті зустрічаються суперечливі ; см. відгуки тут: http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic- ... oland.html ).
Щодо подорожі автобусами цієї компанії з Будапешта в Братиславу і Прагу відгуки дуже хороші: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... apest.html
Також слід мати на увазі, що каса цієї компанії на автовокзалі Nepliget Budapest не працює по суботах і неділях. Може бути, простіше буде забронювати квиток заздалегідь онлайн через їх сайт ( http://www.orangeways.com/en ) І роздрукувати вдома. Так вийде дешевше, та й ви будете спокійніше.
Так, і ще будьте готові до того, що з вас знімуть додатковий збір за багаж. У самому салоні автобуса багажні полиці дуже маленькі.
Раджу ще прочитати відгук про поїздку з Будапешта до Відня на автобусі Orangeways з докладною інформацією та хорошими корисними фотографіями терміналу, самих автобусів і навіть туалетів : http://www.passportchop.com/europe/aust ... to-vienna / Там навіть є відео цієї поїздки. Шкода тільки, що відкликання не свіжий ...
Взагалі пишуть, що на угорських сайтах про фірму Orangeways відгуки дуже хороші ( http://www.flyertalk.com/forum/europe/9 ... train.html ), Але ми-то адже по-угорськи не читаємо ...
А ось тут є дуже негативний (свіжий!) Відгук про поїздку цією компанією з Будапешта до Відня: http://www.trustpilot.com/review/www.orangeways.com . Автобус дуже сильно запізнився.
Загалом, судячи з усього, якщо у вас є альтернатива, краще все-таки послугами цієї компанії не користуватися. Анна33 Повідомлення: 34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Анна33 »05 дек 2012 18:40

Доброго часу доби! Плануємо поїздку з Відня в Будапешт на 3 дні. З Відня до Будапешта плануємо добиратися на автобусі. А назад на поїзді, (що б не спізнитися на літак). При купівлі квитків на сайті http://www.oebb.at виникла проблема, не можемо придбати квиток в одну сторону (Будапешт-Відень). Підкажіть, будь ласка, як вийти з цієї ситуації. Може, є сайт угорських доріг, де можна придбати даний квиток ?? Foxy Повідомлення: 3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »06 дек 2012 5:52

Доброго дня!
Квиток на поїзд з Будапешта до Відня можна придбати або безпосередньо на вокзалі в Будапешті десь за добу до відправлення, або, як Ви вірно припустили, забронювати квиток он-лайн на сайті угорських залізниць. Тільки нюанс в тому, що, оскільки це не внутрішній, а міжнародний маршрут, угорці не дозволяють купити квиток і самостійно роздрукувати його будинку - квиток бронюється і оплачується через їх сайт, а потім його потрібно буде забрати в автоматі на вокзалі. Детальна інструкція по покупці таких квитків є на сайті угорських залізниць (англійською): https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTick ... icket.html Анна33 Повідомлення: 34 З нами з: 28 Січня 2012 15:16

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Анна33 »07 дек 2012 16:29

Шановний Foxy! Доброго часу доби! Підкажіть, будь ласка, при покупці квитка на поїзд / автобус до Відня на вокзалі Будапешта за добу, вартість квитка зростає в порівнянні з бронюванням через Інтернет? Якщо так, то наскільки? І завжди є квитки є в наявності при покупці на вокзалі? Ми хочемо придбати квиток на 27.12.12.
І чи реально без знання угорської мови придбати квиток на вокзалі?

ЛюбовПовідомлень:

39 З нами з: 16 Листопада 2012 8:36

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Любов »19 дек 2012 7:55

Foxy, чи немає у вас випадково інформації про містечко Гёдёлле, там є Королівський замок. Наскільки це місце може бути цікаво для відвідування взимку? Чи відкритий замок взимку для туристів та екскурсій?

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »19 дек 2012 8:59

Дійсно, всього в 30 км від Будапешта знаходиться містечко Гьоделле (Gödöllő) з Королівським палацом (Grassalkovich-kastély). Цей палацово-парковий ансамбль побудований в першій половині XVIII століття. Палац служив літньою резиденцією королівського подружжя (Єлизавети (Сісі) і Франца Йосифа) аж до 1916 року.
Взимку палац в Гьоделле теж відкритий. Години роботи в зимовий період: з 10:00 до 17:00, крім понеділка (в літній час - до 18:00 і без вихідних). Каса відкрита до 16:00. Вартість квитка для дорослих 2000 форинтів. За 600 форинтів можна взяти аудіогід англійською, німецькою або французькою.
Сама в Гьоделле не бувала, але, судячи з фотографій, місце гарне. Палацові інтер'єри, мені здається, можна дивитися в будь-яку погоду. Прогулятися по місту теж, напевно, варто, хоча, звичайно, в цей час не так мальовничо, як навесні і влітку.
Дійсно, всього в 30 км від Будапешта знаходиться містечко Гьоделле (Gödöllő) з Королівським палацом (Grassalkovich-kastély)
(Джерело фото: http://www.panoramio.com/photo/18534926 )
Ще фото палацу в Гьоделле взимку: http://en.wikipedia.org/wiki/File:G%C3% ... 3% A9ly.jpg
Офіційний сайт Королівського палацу в Гьоделле: http://www.kiralyikastely.hu/main_page . Там можна знайти опис і фотографії інтер'єрів, а також здійснити віртуальну екскурсію по палацу.
До Гьоделле можна доїхати на електричці HÉV від станції Örs vezér tere (гілка метро M2). Це займе 50 хвилин (їхати до станції Gödöllő Szabadság tér). Але швидше дістатися до Гьоделле на звичайному поїзді з Східного вокзалу (в цьому випадку їхати близько півгодини). Потяги ходять часто, зазвичай по 2 поїзди на годину. Їхати потрібно до станції Gödöllő, а звідти пройти безпосередньо до палацу хвилин 10-15 пішки.
Карта Гьоделле з пам'ятками:
(зокрема, є такі такі об'єкти: 1 - Королівський палац; 2 бароковий театр; 3 - палацовий парк; 6 - нижній парк; 14 - парк Єлизавети, 15 - пам'ятник Єлизаветі, 17 - палацова капела, 32 - знаменита паломницька католицька церква Máriabesnyő ).
Головна площа міста Гьоделле - площа Свободи (Szabadság Tér).

Ще один, більш детальний план міста Гьоделле з позначенням основного вокзалу (Gödöllő végállomás), куди прибуває поїзд з Східного вокзалу Будапешта (вокзал Гьоделле позначений великим червоним кружком і написом Train Terminal; зупинка, куди прибуває електричка HÉV, позначена чорним написом Gödöllő Szabadság tér vm - це ближче до самого палацу):

А ось ще хороша, детальна інтерактивна карта Гьоделле: http://www.hot-map.com/de/goedoello Любов Повідомлень: 39 З нами з: 16 Листопада 2012 8:36

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Любов »19 дек 2012 11:05

Спасибо большое, Foxy, за відповідь і посилання !!! Палац навіть 31 грудня та 1 січня працюватиме!

Іріна69Повідомлення:

8 З нами з: 05 Грудня 2012 11:54

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Іріна69 »25 дек 2012 16:58

Добрий вечір. Підкажіть, будь ласка, чи можна купити квиток Будапешт-Відень онлайн? Як це зробити? Дякуємо.

Іріна_ДПовідомлення:

2 З нами з: 21 Березня 2013, 5:50

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Іріна_Д »21 Березня 2013, 5:56

Доброго дня! Необхідно дістатися з аеропорту Відня в Будапешт ввечері. Літак прилітає до Відня в 20.00. Які є варіанти? Як я зрозуміла, на поїзд і автобус ми не встигаємо.

FoxyПовідомлення:

3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »22 Березня 2013, 9:03

Добрий день, Ирина!
Так, автобусів таких пізніх вечірніх в Будапешт вже немає. Прямих потягів без пересадок - теж.
Мені здається, найкраще залишитися переночувати у Відні. Можна, звичайно, промучувати на поїздах всю ніч з декількома пересадками, але все одно в Будапешті Ви опинитеся тільки до ранку, так що сенсу в цьому немає ніякого.
Найраніший прямий поїзд з Відня в Будапешт йде в районі 6 ранку, так що до 9 ранку будете на місці. Схоже, що інших варіантів немає.
Якщо Вам кров з носа потрібно бути в Будапешті в той же вечір, можна спробувати взяти таксі або міні-автобус. Є, наприклад, такі ось маршрутки, які займаються трансфером з Відня до Будапешта: http://www.budapestairporttransfer.hu/a ... rices.html або http://www.airportcitytransfer.com/taxi ... ienna.html .
Коштувати такий трансфер буде в районі 160-180 євро.
Ще варіант: http://www.viennabudapest.hu/ (Дорожче). konovalova.olga2010 Повідомлення: 5 З нами з: 24 Березня 2013, 16:16

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення konovalova.olga2010 »24 Березня 2013, 16:23

Здравствуйте! Підкажіть, будь ласка, як бить.Я намагалася забронювати квитки онлайн на автобус з Хевиза до Будапешта і назад на 15.04.2013 р на сайті http://www.volanbusz.hu/ . У розкладі автобусів є автобус в 7-00 з Хевиза. Але при бронюванні на дану дату сайт показує тільки три автобуси відправленням після 14-00. Я щось неправильно роблю (слідувала вашої інструкції онлайн-тікет ...) або всі автобуси з ранку вже заброньовані? Таке може бути?
З повагою, Коновалова Ольга. Foxy Повідомлення: 3834 З нами з: 13 Жовтня 2011, 19:27

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення Foxy »24 Березня 2013, 17:46

Доброго дня! Я написала Їм про Вашу проблему в сервісну службу. Почекаємо ответа.Действітельно, дивно. Причому, як я бачу, це не залежить від конкретної дати поїздки - доступні для бронювання тільки пізні автобуси ....

konovalova.olga2010Повідомлення:

5 З нами з: 24 Березня 2013, 16:16

Re: Поїздки з Будапешта

Повідомлення konovalova.olga2010 »25 Березня 2013, 7:09

Велике спасибі!

Повернутися в «Угорщина»


Хто зараз на конференции

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей

Не забувай про нас!


Сподобався сайт?

Сподобався сайт

Скільки буде коштувати поїздка?
Яким чином з мінімальними втратами часу і грошей дістатися з аеропорту Відня до Будапешта?
In?
Хто-небудь користувався послугами автобусної фірми Orangeways?
Як у них з надійністю, рівнем сервісу?
Може, є сайт угорських доріг, де можна придбати даний квиток ?
Підкажіть, будь ласка, при покупці квитка на поїзд / автобус до Відня на вокзалі Будапешта за добу, вартість квитка зростає в порівнянні з бронюванням через Інтернет?
Якщо так, то наскільки?
І завжди є квитки є в наявності при покупці на вокзалі?
Наскільки це місце може бути цікаво для відвідування взимку?

Новости