Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Відня: палац Шенбрунн

  1. Історична довідка
  2. територія
  3. Парк і палац Шенбрунн: як дістатися
  4. Парк і палац Шенбрунн, вартість відвідування та час роботи
  5. Вартість відвідування палацу Шенбрунн
  6. наш відгук
  7. Різдвяний ярмарок у парку

Всім відомо, що Австрія славиться своїми старовинними замками і палацами. Одні з найвідоміших палаців на території Австрії - палац Шенбрунн, який є однією з головних визначних пам'яток Відня.

палац Шенбрунн,

Історична довідка

Палац Шенбрунн це літня резиденція австрійських імператорів і улюблений палац Марії Терезії.

У XIV столітті на місці, де зараз розташований палац, розташовувалися землі монастиря, і називалося це маєток Каттенбург. З 1569 року землі перейшли у володіння Габсбургів, які використовували ці землі для мисливських угідь.

Як свідчить легенда, в 1614 році, під час полювання імператор Кайзер Маттіас виявив прекрасне джерело «Schonnen Brunnen», назва якого згодом і спричинило за собою назву маєтку - Шенбрунн. Крім того, це джерело постачав водою палац довгі роки.

Під час нападу турецьких загарбників на Відень в 1683 році літня резиденція та мисливські угіддя були знищені.

Імператор Леопольд I вирішив відбудувати замок Шенбрунн і в 1696 році почалося будівництво палацу за зразком Версальського палацу. Будівництво велося довго, але не всі роботи з облаштування палацу було завершено.

У 1728 році замок Шенбрунн придбав Карл VI, а пізніше подарував своїй дочці Марії Терезії. У 1742 році будівельні роботи відновилися. Під час правління імператриці Марії Терезії палац Шенбрунн став центром політичної та придворного життя. У 1747 році в палаці був відкритий театр. До речі, у Марії Терезії було 16 дітей, було потрібно все більше приміщень і палац постійно добудовувався і перетворювався. У палаці Шенбрунн 1441 приміщення, зараз для відвідування відкриті тільки 40 з них.

Після смерті Марії Терезії в палаці довгий час ніхто не жив, він служив лише заміською резиденцією.

У 1806 і в 1809 році в замку Шенбрунн зупинявся Наполеон.

І тільки під ча правління Франца Йосифа палац Шенбрунн знову служив головною резиденцією імператора, який жив тут до 1916 року.

Після падіння монархії палац Шенбрунн і парк відкрилися для відвідувачів. А з 1996 році палац знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Якщо ви хочете дізнатися більше інформації про палац і парк Шенбрунн, ви можете замовити екскурсію з гідом тут або по цим посиланням .

територія

Поруч з палацом Шенбрунн розкинувся прекрасний парк, площею 160га, закладений в 1705 році чоловіком імператриці Марії Терезії. Влітку тут рай для любителів квітів і фонтанів.

Влітку тут рай для любителів квітів і фонтанів

Так виглядає парк Шенбрунн взимку

У парку розташований знаменитий лабіринт, що працює тільки в літній час, пальмовий будиночок і найстаріший зоопарк в світі, заснований в 1752 році У парку розташований знаменитий лабіринт, що працює тільки в літній час, пальмовий будиночок і найстаріший зоопарк в світі, заснований в 1752 році. Зараз в зоопарку Шенбрунн мешкає більше 500 видів тваринний. І в ньому живуть панди! Так, і тут як і в зоопарку Чианг Травня проживають ці милі ведмедики.

Вхід в зоопарк Шенбрунн. У зоопарку живуть ведмедики - ПАНДИ 🙂

Високо на пагорбі стоїть павільйон Глорієтта, який раніше використовувався в якості їдальні та святкового залу. Зараз в ньому розташовано кафе. З високого пагорба, від Глорієтта, відкривається чудовий вид на Відень.

павільйон Глорієтта павільйон Глорієтта   Дуже красивий павільйон   Вид на Відень з пагорба, від павільйону Глорієтта Дуже красивий павільйон Вид на Відень з пагорба, від павільйону Глорієтта

Парк і палац Шенбрунн: як дістатися

Дістатися до палацу можна на метро, ​​лінія U4, найближча станція метро Schönbrunn. Для тих, хто приїде на машині поруч з входом парк є велика парковка.

Для тих, хто приїде на машині поруч з входом парк є велика парковка

Парковка біля входу в парк Шенбрунн

Парк і палац Шенбрунн, вартість відвідування та час роботи

1. Парк Шенбрунн відкритий для відвідування з 6:30 до 17:30 взимку і з 6:30 до 21:00 влітку. Вхід в парк вільний. Парк заборонено відвідувати з собаками і на велосипеді.

Парк заборонено відвідувати з собаками і на велосипеді

Вхід в парк Шенбрун

2. Палац Шенбрунн відкритий для приміщення:

  • 8:00 до 17:30 З 1 квітня по 30 червня та з 1 вересня по 31 жовтня
  • 8:00 до 18:30 з 1 липня по 31 серпня
  • 8:30 до 17:00 з 1 листопада по 31 березня
  • Знамениті лабіринт в парку Шенбрунн працює тільки в теплу пору року, з 1 квітня по 3 листопада, з 9 ранку і до 16:00 в жовтні - листопаді і до 19:00 в липні - серпні.
  • Фонтани в парку Шенбрунн включають з середини квітня по середину жовтня.
  • Зоопарк Шенбрунн працює з 9:00 до 16:30 - 18:30 в залежності від пори року.

Вартість відвідування палацу Шенбрунн

  • Imperial Tour (огляд 22 кімнат палацу) 16 євро
  • Grand Tour (огляд 40 кімнат палацу) 20 євро для дорослих і 13 євро для дітей 6-18 років
  • Відвідування лабіринту - 6 євро для дорослих і 3,5 євро для дітей 6-18 років
  • Вартість відвідування зоопарку Шенбрунн 20 євро дорослий квиток, 10 євро дитячий квиток.

Існують ще й комплексні квитки, які суттєво здешевлюють відвідування визначних пам'яток Відня.

Більш точну інформацію про час роботи палацу і вартості відвідування можна подивитися на офіційному сайті палацу Шенбрунн: schoenbrunn.at

наш відгук

Ми провели у Відні зовсім небагато часу по дорозі на гірськолижний курорт . Парк і палац Шенбрунн ми відвідали 30 грудня з ранку, жили ми зовсім поруч, в затишному і недорогому готелі Pension Schönbrunn , Який я сміливо можу рекомендувати для проживання. Часу на огляд парку і палацу у нас було не багато, всього до обіду, тому зоопарк, пальмову оранжерею, музей карет і шоу з випікання штруделя ми не відвідували.

Часу на огляд парку і палацу у нас було не багато, всього до обіду, тому зоопарк, пальмову оранжерею, музей карет і шоу з випікання штруделя ми не відвідували

Близько 9 ранку біля палацу Шенбрун вже було багато людей

Ми взяли квитки до палацу Шенбрунн на Grand Tour і оглянули 40 приміщень цього чудового палацу.

Купити квитки можна як в автоматах, так і в касі

Мені особливо сподобався дзеркальний зал, в якому брали присягу міністри. У цьому ж залі грав для імператриці Марії Терезії Моцарт, коли йому було всього 6 років.

Усередині палацу фотографувати заборонено, вдалося зробити всього пару фото телефоном, якість фотографій, звичайно, жахливе.

Усередині палацу фотографувати заборонено, вдалося зробити всього пару фото телефоном, якість фотографій, звичайно, жахливе

Внутрішнє оздоблення палацу Шенбрунн

Тур по палацу з аудіогідом (до речі, аудіогід російською мовою) у нас зайняв більше години Тур по палацу з аудіогідом (до речі, аудіогід російською мовою) у нас зайняв більше години.

Потім ми трохи прогулялися по парку, хоча в той день було прохолодно що не сприяло довгим прогулянкам. Хоча, як пізніше виявилося, ми гуляли по парку майже дві години!

Фонтани, звичайно ж, не працювали, але вигляд від фонтану «Нептун» на палац Шенбрунн дуже красивий Фонтани, звичайно ж, не працювали, але вигляд від фонтану «Нептун» на палац Шенбрунн дуже красивий.

фонтан Нептун фонтан Нептун   фонтан Нептун   Вид на замок Шенбрунн від фонтану Нептун фонтан Нептун Вид на замок Шенбрунн від фонтану Нептун

Піднялися ми на високий пагорб до Глорієтта - річному павільйону з арками Піднялися ми на високий пагорб до Глорієтта - річному павільйону з арками. Зараз в ньому знаходиться кафе, а в літню пору року можна піднятися наверх, на дах, там розташований оглядовий майданчик. Взимку цей майданчик закрита, тому фотографії Відня ми робили з пагорба.

Піднімаємося на пагорб до павільйону Глорієтта

Неспішно повертаємося назад до палацу Неспішно повертаємося назад до палацу. Людей стає все більше і більше. То тут, то там чути російську мову.

Кілька кадрів з тераси палацу Шенбрунн:

І невелике відео, зняте в парку Шенбрунн

Різдвяний ярмарок у парку

При вході до палацу Шенбрунн розташувалася різдвяний ярмарок, де можна випити чашечку глінтвейну або гарячого шоколаду, спробувати смажені каштани або смачні віденські солодощі, купити сувеніри. Вся атмосфера розташовує до свята.

Вся атмосфера розташовує до свята

Різдвяний ярмарок у парку Шенбрунн

Гаряча картопля 🙂

Подивіться невелике відео з Різдвяного базару в парку Шенбрунн

Насолодившись прогулянкою по палацу і парку Шенбрунн ми пішли в сторону нашого готелю Pension Schönbrunn , Пообідали в невеликому місцевому кафе біля метро (їжа виявилася смачною і недорогою), забрали машину, заїхали в рекомендовану кондитерську, де купили дуже смачні тортики. Кондитерська називається Der Zuckerbäcker і знаходиться за адресою Reinprechtsdorferstraße 10.

Вітрина кондитерської зі смачними тортиками

Тут був найсмачніший тортик, який я їла за всю поїздку в Австрію, так що можу сміливо рекомендувати це місце для любителів солодощів 🙂

А після закупівлі смакоти в кондитерській ми поїхали в бік гір 🙂

Підписуйтесь на оновлення блогу olgatravel.com і мій канал youtube.com , Попереду ще багато всього цікавого!

Новости