Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Основні визначні пам'ятки Відня, столиця Австрії

  1. Ціни на готелі в столиці Австрії - Відні
  2. Віденський ліс

Біля підніжжя величних Альп на березі блакитного Дунаю розташувалася Відень - серце Австрії, її столиця. Місто багате своєю історією. Відбиток історії лежить на всьому: архітектура, живопис, музика, жителі ... Щедра Відень на пам'ятки: Державна Опера Відня, Будинок Хундертвассера, комплекс Хофбург , Палац Бельведер і Шенбрунн, Собор Штефансдом, галерея Альбертіна, Квартал музеїв і багато інші.

Центр Відня залишився незмінним з плином часу. Тут протягом століть проходили важливі події, про які раніше ви могли читати тільки в книгах. Мрії стають реальністю! Вирушаючи до Відня, Ви можете подивитися все своїми очима! Історичний центр Відня оточений Дунайським каналом, тут проходить магістраль Рінгштрассе.

Визначною пам'яткою Відня є грандіозна Площа Героїв (Heldenplatz). Площа Героїв була створена для проведення значних парадів в імперській Відні. Площа Героїв примикає до палацу Новий Хофбург і Крилу Леопольда. Зовнішні фортечні ворота інакше називають Аркою Героїв (Портал Героїв). Вони відокремлюють Площа Героїв від Кільцевої вулиці. Новий Хофбург - монументальна палацова пам'ятка в центрі Відня.

Біля підніжжя величних Альп на березі блакитного Дунаю розташувалася Відень - серце Австрії, її столиця

Площа Марії-Терезії Відень

Величезна Площа Хельденплатц - мальовниче місце столиці та відправна точка для екскурсій по знаменитих місцях міста. З площі можна відправитися різними маршрутами і кожен продемонструє туристам цікаві місця. Наприклад, площа Марії-Терезії, музеї Природно-Історичний або його брат-близнюк Музей Історії Мистецтв, Народний парк, будівля Парламенту з дорическими колонами, нео-готична Ратуша, Штадтпарк, Собор Святого Стефана, площа і церква Амхоф, палац Бельведер.

Наприклад, площа Марії-Терезії, музеї Природно-Історичний або його брат-близнюк Музей Історії Мистецтв, Народний парк, будівля Парламенту з дорическими колонами, нео-готична Ратуша, Штадтпарк, Собор Святого Стефана, площа і церква Амхоф, палац Бельведер

Пам'ятник Штраусу у Відні

Палац імператорів Шенбрунн - це головний історичний пам'ятник і гордість віденців. Палац виконаний в стилі рококо, його інтер'єр знаходиться в незмінному стані з моменту свого заснування. Стіни палацу зберігають пам'ять про події, що відбувалися у Відні протягом чотирьох століть.

З кінця 19 століття у Відні стали будувати нові будівлі, в подальшому стали надбанням столиці Австрії. Зведено багато пам'ятників великим австрійцям: Марії-Терезії на однойменній площі, Штраусу, Бетховену, Моцарту, Шуберту, Гете. Повітря Відня немов напоєне музикою. Відень немов музична шкатулка увібрала в себе кращі музичні твори. Відень - місто вальсів, оперет і мюзиклів! Відень - центр класичної музики! У зв'язку з тим, що Відень вважається музичним містом, туристам варто звернути особливу увагу на знамениту Віденську Оперу. Ця музична пам'ятка Відня за тривалу історію свого розвитку зазнала багато критики і одночасного захоплення, а сталося все через нестандартного архітектурного виконання. Віденська опера - найбільший оперний театр в Австрії. Вона була відкрита 25 травня 1869 року виконанням опери В. Моцарта «Дон Жуан». Віденська опера була повністю відновлена ​​до 1955 року і тепер радує своїми оновленими пам'ятками. Віденська Державна Опера захоплює оздобленням напівкруглого музичного залу, парадними сходами і фресками всередині будівлі.

Віденська Державна Опера захоплює оздобленням напівкруглого музичного залу, парадними сходами і фресками всередині будівлі

Палацовий комплекс Хофбург, Відень

Палацовий комплекс Хофбург є старої резиденцією представників Габсбургів. Ця династія правила аж до розпаду Австро-Угорської Імперії. Хофбург - монументальна споруда. Він являє собою архітектурний ансамбль: 18 будівель, 19 внутрішніх дворів, 54 сходів, 2600 кімнат! Зараз в ньому можна відвідати Національну бібліотеку або музей з великою колекцією музичних інструментів, зброї і посуду. У Двірцевій Капелі Ви зможете послухати Віденський хор хлопчиків. Особливо вражають пам'ятки Вечірньої Відня в променях прожекторів!
Про визначних місцях Відня можна говорити нескінченно довго, але краще вже збирати речі в валізи і бронювати рейс до Відня. І краще б Вам затриматися там довше, щоб встигнути подивитися все найкрасивіше і зачаровує в цьому витонченому вишуканому місті.

Особлива визначна пам'ятка Відня - проведення «Віденських балів». Вони показують весь шарм імперської Відня. Бали проходять у Відні щорічно за запрошеннями з кінця грудня до середини березня. Тільки в столиці Австрії в зимовий сезон влаштовується 400 балів. Імператорський бал в Хофбурге відкриває сезон балів у Відні. Його підтримує бал у Віденській опері.

Відень - це імперський місто, де зароджувалася не тільки велика музика, а й стиль «модерн». Галерея Сваровскі - це незвичайна по дизайну пам'ятка Відня, яка знаходиться в самому серці Відня на Kaerntner Strasse, 24. Галерея Сваровскі - це триповерховий центр бренду Сваровські та музей. Казкове Задзеркаллі зі світу кристалів і дизайну являє виконані вручну твори ювелірного мистецтва у вигляді страз, квітів, скульптур, статуеток. Кристали Сваровскі цінуються у всьому світі своєю спеціальної огранюванням. Бренд Сваровські веде свою історію з 1895 року.

Палац Шенбрунн - розкішна пам'ятка Відня. Палац Шенбрунн - колишня літня резиденція Габсбургів. Огляд паркового ансамблю Шенбрунн модно доповнити «штрудель-шоу» в імператорському кафе-пекарні Rezidenz, де Вам покажуть процес виготовлення віденського штруделя з подальшою дегустацією. Пам'ятки Відня - це віденські кав'ярні. Шніцелі, тортики, ковбаски, кава по-віденськи - це теж твір мистецтва гастрономії! Відень бажає всім мандрівникам за пам'ятками міста сюрпризів смачних, а власникам віденських кав'ярень - подвигів кулінарних!
Екскурсії в Відні проходять по головних площах і вулицях Відня на яких знаходяться основні визначні пам'ятки столиці Австрії.

Ціни на готелі в столиці Австрії - Відні


Booking.com

Віденський ліс

Віденський ліс природа

Wienerwald - поетичне і романтичну назву великого зеленого масиву, що розташувався по сусідству з Віднем. Віденський ліс - це зелений куточок Австрії, її «легкі». Він займає територію в 1250 квадратних кілометрів густих лісів і долин. Це не якесь дике місце, в якому бігають неляканих тварини і птахи, які не знають, хто така людина. Віденський ліс - розвинений туристичний регіон, на території якого розташувалося безліч поселень, маленьких містечок, палаців і замків.

Звичайно ж, є в ньому і природні куточки, а також заповідні ліси. Віденський ліс - це екологічно чиста зона відпочинку для австрійців і приїжджих. На території Віденського лісу є поля, на яких місцеві жителі вирощують різні культури і збирають багатий урожай.

Крім відпочинку та екскурсій у Віденському лісі можна підлікувати здоров'я на термальних джерелах Бадена. Там якраз розташувалася курортна зона. А ще можна відправитися в монастир Святого Хреста або на унікальне в своєму роді підземне озеро, по якому можна зробити екскурсію і відвідати покинуті шахти, де добували білий гіпс. Найвідоміший замок Віденського лісу - Ліхтенштейн. Він не спроста названий також, як і однойменне мікро-держава, але про це пізніше.

Віденський Ліс

Однак, Віденського лісу могло б і не бути. У 19 столітті в Австрії панував занепад і ліс мало не продали одному корисливому купцеві, який безсоромно хотів його вирубати. Але завдяки офіцеру Шёффелю цей ліс був врятований.

Тут можна просто прогулятися і помилуватися на зелені насадження. Можна відвідати невеликі затишні містечка Клостернойбург, Перхтольдсдорф, Гумпольдскирхен, Баден, Бад Фьослау, які є центрами виноробства, або затишні містечка Медлінг, Хінтербрюль, Лаксенбург, Хайлигенкройц, Майерлинг.

Такий Віденський ліс, повний загадок і краси.

Статті по темі Австрія:
Відпочинок в Австрії
Австрія, місто Зальцбург, пам'ятки
Австрія, місто Клостернойбург, пам'ятки
замки Відня
Фестивалі в Австрії

Новости