Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де їсти, пити і розважатися в Відні

  1. Перекус, фаст-фуд
  2. Кафе, ресторани
  3. бари
  4. клуби

БЖ спільно з білоруським порталом 34travel продовжує публікувати гіди містами світу. З них ви дізнаєтеся про найцікавіші місця, барах, ресторанах і нічних клубах.

34travel

попередні гіди читайте тут , А в сьогоднішньому матеріалі - гід по Відні.

Перекус, фаст-фуд

Краща вулична їжа в Австрії - сосисочні кіоски або Würstelstand . Один з найзнаменитіших таких кіосків стоїть на Albertinaplatz - прямо позаду Віденської опери. Вечорами тут частенько можна побачити елегантних дам і їх кавалерів, наминали каррі Вурст відразу після відвідування театру. Вартість порції (сосиска + булочка або хліб + соуси або солоний огірочок) коливається між € 1,7 і € 4,3.

Крім сосискових, Відень знаменита своїми булочних: мережі Anker або Ströck не тільки врятують вас від голодної смерті, але і розкажуть масу цікавих історій про те, як австрійці придумали круасани, щоб насолити Османської імперії. Чашка капучино тут коштує близько € 2,9, булочки - від € 0,8.

Загляньте в єврейську пекарню Bakerei Ohel Moshe (Lilienbrunngasse 18, 1020) у другому районі. Нехай вас не бентежить скромна вивіска і інтер'єр - в цьому місці одна з кращих хал в місті та відмінні шоколадні круасани.

Традиційний центральноєвропейський "морський" фастфуд Nordsee (Kärntner Str., 25; Mariahilferstraße, 34) - теж хороший спосіб смачно і відносно корисно поїсти: роли і булки з креветками, червоною (або білою) рибою підійдуть усім, втомленим від сосисок і шніцелів.

, 25; Mariahilferstraße, 34) - теж хороший спосіб смачно і відносно корисно поїсти: роли і булки з креветками, червоною (або білою) рибою підійдуть усім, втомленим від сосисок і шніцелів

У теплу пору року, неодмінно загляньте в Ice-Greissler (Rotenturmstraße, 14). Це натуральне австрійське морозиво від альпійських корівок (маються і веганські сорти) здивує неймовірними смаковими поєднаннями: від морозива з каштанами до сортів з часником-і-яблуком або маслом гарбузового насіння. Один кулька коштує близько € 1,3.

забігайлівка Gagarin (Garnisongasse, 24) в радянському стилі - це маніфест проти капіталізму. А тому беріть будь-веганські або вегетаріанське блюдо і платите скільки можете. Звичайно, є "цінові рекомендації", але це скоріше підказки, ніж вимоги.

Кафе, ресторани

Кращою за віденську шніцеля може бути тільки великий віденський шніцель. Мережа ресторанів Centimeter славиться величезними порціями: в меню страви традиційної кухні, пиво і навіть десерти. Цінник середній: шніцель з курки або свинини обійдеться в € 8,9, за 0,5 пива віддасте € 3.9. Але порції величезні.

Якщо вам хочеться ще глибше перейнятися місцевим гастрономічним колоритом, вирушайте в один з Heuriger'ов. "Хойрігер" - так в Австрії називають маленький (найчастіше сімейний) ресторан, де гостю не запропонують меню, але подадуть страву дня, обов'язково укупі з домашнім вином.

пакистанський ресторан Der Weener Deewan (Liechtensteinstr, 10) -достойная альтернатива австрійським кулінарних вишукувань. Містечко радує любителів бюджетно поїсти принципом "заплатив скільки не шкода". Бонус - можливість легально помалювати на стінах закладу спеціальними маркерами.

заклад Tofu & Chili (Linke Wienzeile, 18) - бюджетний ресторан китайської кухні біля ринку Naschmarkt. Місце дивує співвідношенням "низькі ціни - великі порції" без будь-яких втрат в якості: наприклад, обідній вок-бокс з качкою варто тут всього € 5. До будь-якої страви подається суп і порція рису - безкоштовно.

Найбільша, смачна і дешева піца австрійської столиці в піцерії Mafiosi (Reindorfgasse, 15). У меню цього закладу ви не зустрінете цін на піцу вище € 6, а келих пива обійдеться всього в € 2.

Набити пузо в історичному місці і не розоритися - у Відні можливо навіть таке. Esterhazykeller (Naglergasse, 9 / Haarhof, 1) - це ресторан традиційної австрійської кухні, який відкрив свої двері аж в 1683 році. Сюди свого часу любив заходити композитор Йозеф Гайдн - маестро знав толк в хорошому вині і пристойно розбирався в шніцель.

На окрему увагу заслуговують старі віденські кав'ярні: кава потрапила до Австрії (як і в багато інших країн бабусі-Європи) разом з військами Османської імперії, а згодом перетворився на самобутню культуру - з чоловічими клубами і димить інтелігенцією. Чек-лист справжньою віденської кав'ярні: мармурові стільниці, оббиті плюшем ложі, свіжі газети в спеціальних власниках і, звичайно, Wiener Melange в меню.

Зразкові кавово-питні заклади як Cafe Hawelka (Dorotheergasse, 6) або Cafe Sperl (Gumpendorfer str., 11) - обов'язкові до відвідування. Вартість кави меланж (віденський кавовий специалитет) тут близько € 4, за шматок штруделя або торта доведеться викласти близько € 4-5, але повірте - воно того варте!

Якщо класичні віденські кав'ярні здаються вам старечими, вирушайте в Cafe Drechsler (Linke Wienzeile, 22). Це заклад відкрився ще в 1919 році, але недавно було "переосмислено" в сучасний міський мітинг-поінт. Тепер тут регулярно проходять громадські заходи, а по середах, четвергах і п'ятницях грають діджеї.

Radlager Palazzo (Operngasse, 28) - просте і приємне місце, де завжди можна випити чашечку кави в розслабленій атмосфері. Низькі ціни приваблюють студентів, але це не так погано - при бажанні, можна дізнатися у них ще парочку секретних місць Відня.

Cafe Europa (Zollergasse, 8) - цікаве багатофункціональний заклад, що працює з 9 ранку до 4 ночі. У ранкові години ви виявите тут стандартний віденський кофехауз, в післяобідній - пристойний ресторан австрійської кухні, ввечері - жвавий бар. Ночами тут збирається найрізноманітніша публіка, яка бажає підкріпитися по шляху з вечірки.

Labstelle (Lugeck, 6, 1010) - хіпових місце для обіду з крутими daily menu, які змінюються щодня. Приємний мікс єврейської та австрійської кухонь. Беріть кремові супи і абрикосові вареники (marillen knoedel) на десерт - тут кухареві рівних немає!

бари

Австрійці люблять жартувати на тему "there are no kangaroos in Austria". Так ось, підприємливі місцеві вирішили цей факт спростувати, відкривши в місті атмосферний містечко Känguruh (Bürgerspitalgasse, 20): більше 300 сортів пива з Австрії, Німеччини, Голландії, Великобританії та (найбільше) Бельгії. Вартість пляшки від € 3 до € 4,5. Місце популярне, так що столик на вечір краще бронювати заздалегідь.

If Dogs Run Free (Gumpendorfer str., 10) - заклад, яке ідеально підходить для розкачки вечора. Неабиякий інтер'єр (вся увага вгору!) Доповнює настільки ж видатне меню. Середня вартість коктейлю тут € 9: хочете тусити в красивій обстановці - будьте ласкаві розщедритися.

Бар-лофт Dachboden в готелі 25h (Lerchenfelder Straße, 1-3) підніме ваші відчуття від віденських ночей на нову висоту. Затишно розташувався під самим дахом готелю, бар зібрав все, що повинно бути присутнім на типовому австрійському горищі: від еклектично-різномастих ретро-меблів до бетонної підлоги. З мінусів - відсутність їжі в меню: приходити сюди варто після вечері. З плюсів - вид на місто звідси просто шикарний!

містечко Rein Wein (Reindorfgasse, 10) Локаль люблять за простоту, автентичність і прекрасний вибір місцевих вин і крафтового пива з усього світу: тут вам і винотека, і паб, і алкомагазін.

Хочете знайти друзів серед місцевих - йдіть в Krah Krah (Rabensteig 8). Це місце завжди набито доброзичливими і позитивними Локаль, а меню може похвалитися пристойним вибором баварського пива. Поїсти тут теж можна.

Aromat (Margaretenstrasse, 52) - відкривайте, можливо, найкрасивішу двері в місті - і ви вже в маленькому барі, який заснували два архітектора. Меблі з 50-х і 70-х, височенний стеля і відкрита кухня. Їжа тут дуже проста, але смачна (наприклад, бери млинці з різними начинками), а наливають від душі.

Якщо ви вирішите взяти напрокат великий, то обов'язково зганяти в Zur Christl (Stammersdorfer Kellergasse, 83) - ніжне місце з сільської атмосферою, де постійно хочеться озиратися на людей, мовляв, хлопці, а я точно ще у Відні? Там відмінне вино за € 2,5 і закуски до нього.

клуби

Volksgarten Club Disco (Burgring). Коли місцеві ближче до ночі звуть вас пропустити по келишок в Фольксгартен, мова йде не про знаменитого міському парку, а про нічний клуб. Сміливо приймайте запрошення - заклад це було вперше відкрито аж 180 років тому, і серед обстановки, інтер'єрів і публіки витає легкий дух ностальгії. Втім, цей дух анітрохи не заважає відомим міжнародним діджеям тут грати. Кращі ночі по п'ятницях і суботах. Вхід платний: від € 7 до € 13.

Donau Techno (Karl-Schweighofer-Gasse, 10). Затишне містечко "для своїх", без парадного входу і величезною вивіски. Просто хороша музика. Бар і стенд з віденськими сосисками вже всередині.

Бар і стенд з віденськими сосисками вже всередині

Prater Dome (Riesenradplatz, 7) найбільший нічний клуб австрійської столиці: два поверхи, чотири танцполу і дванадцять тематичних барів чекають вас щотижня з четверга по суботу. Плата за вхід - € 10.

Club U (Karlsplatz, 8) - один з найбільш контрастних клубів Відня. Розташувавшись прямо під знаменитими павільйонами Отто Вагнера (ар-нуво, всі справи), це місце одночасно нагадує бункер і салон початку ХХ століття. Тут практично щодня проводяться вечірки, лайф-акт перформанси, грають діджеї. Ніколи не знаєш, що саме пощастить тут побачити!

Flex club (Augartenbrücke, 1) один з найпопулярніших клубів міста, відомий навороченій саунд-системою. Грають тут в основному техно і хаус. Готуй € 10 за найпростіший коктейль.

Готуй € 10 за найпростіший коктейль

фото: Ірина Березовська , Javier Vieras

Новости