Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Відня з Москви або Будапешта, Братислави, Варшави, Праги

  1. Як дістатися до Відня з Москви
  2. На поїзді
  3. Як дістатися до Відня з Праги
  4. На автобусі
  5. На поїзді
  6. Літаком
  7. Як дістатися до Відня з Братислави
  8. На автобусі
  9. На поїзді
  10. Як дістатися до Відня з Варшави
  11. На автобусі
  12. На поїзді
  13. Як дістатися до Відня з Будапешта
  14. На автобусі
  15. На поїзді

Австрійська столиця розташувалася на річці Дунай на умовній межі між західною і східною Європою. Цікаво, що до найближчої до Відня столиці - словацької Братислави - їхати ближче, ніж до інших великих австрійських містах - Зальцбурга і Граца . Тому в даному матеріалі ми не тільки детально розглянемо те, як дістатися до Відня з Москви, але і торкнемося транспортне сполучення між Віднем та іншими найближчими столицями.

Багато в чому географічне положення Відня впливає на те, що туристи, особливо ті, хто подорожує без машини, вважають за краще поєднувати подорож в інші країни чи не так само часто, як подорожувати вглиб Австрії.

Зміст статті:

Як дістатися до Відня з Москви

Літаком

Звичайно, найпростіший спосіб, як дістатися до Відня - це літак. Рейси Москва - Відень виконуються компаніями Аерофлот або Austrian Airlines, вильоти здійснюються з Шереметьєво з терміналу Е.

Завжди актуальний розклад рейсів Москва - Відень можна подивитися тут .

На листопад 2016 квиток на прямий рейс туди-назад коштуватиме близько 15 тис. Рублів включаючи ручну поклажу і багаж. Зараз можна знайти квиток і за 9-9.5 тис. Рублів, але з пересадками, причому не завжди дуже зручними. До того ж, летіти від Москви до Відня менше 3 годин, тому буде нерозумно ускладнювати собі дорогу.

І не пропустіть наш матеріал про те, як дістатися з аеропорту Відня в місто , Читайте в нашій статті.

На поїзді

З Москви до Відня також йде поїзд, що проходить через Білорусію, Польщу і Чехію. Поїзд ходить 1-2 рази в тиждень, річного розпису є нижче:

Час у дорозі становить 28 годин - майже в 10 разів довше, ніж на літаку. Вартість квитка на листопад становить 11 тис. Руб. в купе і 17.5 тис. руб. в вагоні СВ.

Теоретично, можна доїхати до Відня з Москви на автобусі. Варіант з мінімальною кількістю пересадок - з одного - по п'ятницях буде коштувати близько 129 € в одну сторону. Спочатку потрібно сісти на автобус LuxExpress Москва - Варшава, потім - Infobus Варшава-Відень. Але час у дорозі - цілу добу. Не забувайте про те, що на літаку летіти всього 2 години 50 хвилин.

Як дістатися до Відня з Праги

Від Праги до Відня - 300 км на машині. Якщо подорожуєте без авто, то є кілька варіантів, як дістатися до Відня:

На автобусі

Найдорожчі квитки на автобус з Праги до Відня пропонують компанії Eurolines і RegioJet - 16 € і 15 € відповідно.

Автобус Eurolies ходить 7 днів в тиждень 2 рази на день - о 8:00 і о 13:00, час в дорозі - 4 години. Зупинка в Празі - Prag, ÚAN Florenc, у Відні - Erdberg на південному сході міста (на помаранчевої гілці метро можна відразу поїхати в центр).

Зупинка в Празі - Prag, ÚAN Florenc, у Відні - Erdberg на південному сході міста (на помаранчевої гілці метро можна відразу поїхати в центр)

RegioJet ходить частіше - до 10 разів на день. Зупинка в Празі та ж, у Відні - Busterminal Wien Stadion Center (фіолетова гілка метро, ​​теж йде в центр).

Розклад туди і назад, дійсне до 14 грудня, тобто тут .

На поїзді

У будь-який день можна відправитися з Праги до Відня на поїзді. Ціна квитка - 19-34 € (в залежності від часу, коли відходить поїзд). Якщо брати в день поїздки, то квиток буде коштувати 63.20 €. Час в дорозі - 4 години. Прямі потяги ходять кожні 2 години з 7:09 до 19:09, в проміжках є поїзда з пересадкою за ту ж ціну.

Літаком

Щодня з Праги до Відня і назад виконується 2-3 рейси компанії Austrian Airlines, час у дорозі - 45-50 хвилин, вартість квитка туди-назад на листопад - близько 11 тис. Руб. З огляду на вартість перельоту і час на дорогу в і з аеропорту, дістатися з Праги до Відня найкраще буде на автобусі або поїзді.

Як дістатися до Відня з Братислави

Відстань між Братиславою і Віднем - унікальний випадок. Це єдині світові столиці, між якими менше 80 км на машині. І ви тільки уявіть, наскільки дешево і швидко можна дістатися від одного міста до іншого на громадському транспорті:

На автобусі

перевізник SlovakLines пропонує квитки у напрямку Братислава - Відень Erdberg всього за 1 €! Це найдешевший спосіб, як дістатися до Відня з Братислави. Ходять 4 автобуси в день, час в дорозі - 1 година 10 хвилин.

Звичайна вартість квитка на автобус Братислава - Відень складає всього 5 €. За таку вартість туристів готові повезти:

Flixbus. За 14 автобусів туди-назад щодня, зупинка у Відні - станція Erdberg. Також є можливість дістатися з Братислави в аеропорт Відня, розклад між цими зупинками тут .

Також є можливість дістатися з Братислави в аеропорт Відня, розклад між цими зупинками   тут

Автобуси також ходять з аеропорту Братислави до центрального вокзалу Відня (7.50 €), до аеропорту Відня (5 €) і до станції Erdberg (5 €).

RegioJet. За 16 автобусів в день, зупинка в Братиславі - AS Mlynské nivy (центральний автовокзал), у Відні - Busterminal Wien Stadion Center (фіолетова гілка метро - U2). Квитки можна купити тут .

AMS Bus AMS Bus. 2 автобуса в день - о 6:10 і 18:05. Йде з аеропорту Братислави до Wien Erdberg. квитки купуємо тут .

квитки купуємо   тут

Час в дорозі практично скрізь однакове - від 50 хвилин до 1 години 20 хвилин в залежності від того, від якої зупинки ви від'їжджаєте.

На поїзді

Поїзд Братислава - Відень і назад коштує вже від 10.10 € до 16.40 €. Перший поїзд відходить в 4:27, останній - о 22:45, зупинка у Відні - головний вокзал Hauptbahnhof на півдні міста. До центру можна буде дістатися на метро (червона гілка U1).

Як дістатися до Відня з Варшави

Від Варшави до Відня їхати майже 700 км, але і це не зупиняє спраглих пригод мандрівників - це популярний туристичний маршрут.

Мабуть, серед варіантів, як дістатися до Відня з польської столиці, не будемо розглядати найочевидніший - літак (а летіти-то всього трохи більше години, але туди-назад близько 12 тис. Руб). Розберемо поїзд і автобус.

На автобусі

Знайти недорогий автобус допоміг, як завжди, Busradar. Мінімальна ціна квитка - 12 €.

За цим напрямком виконують автобусні рейси 3 компанії - Polskibus, Lux Express і Flixbus, причому ціни у перших двох компаній - польської та естонської - набагато вигідніше, ніж у німецького гіганта Flixbus.

Час в дорозі на всіх автобусах майже однакове - 12 годин.

Квиток на автобус купується онлайн на сайті будь-який із зазначених компаній.

На поїзді

З Варшави до Відня також ходить прямий потяг. Час в дорозі всього лише 7 годин - явна перевага перед автобусом, але вартість квитка близько 110 €. Ціна для дитини - близько 50 €. Детальніше про ціни можна подивитися тут . Квиток можна купити в автоматах або касах вокзалів.

Зазвичай ходить 3 поїзди в день - о 6:55, 12:54 та 21:10 (прибуття в 7 ранку).

Як дістатися до Відня з Будапешта

Між містами - всього 250 км, що вже не здається таким великим відстанню в порівнянні з дорогою з Варшави.

На автобусі

Вартість самого недорогого квитка на автобус від Eurolenes - 9 €. Зверніть увагу, що така ціна значиться в стовпчику Promo - це значить, що куплений квиток буде безповоротним. Звичайна ціна за квиток - вже 45 €.

Щоб не переплачувати, при покупці не забудьте поставити галочку в графі Promo:

Середні ціни у інших перевізників - 15-21 €.

На поїзді

Поїзд із Варшави до Відня ходить раз в 1-2 години з 5:40 до 20:40, час в дорозі - 2 години 40 хвилин, вартість квитка - 38.80 € (на деякі поїзди - 29 €).

В цілому, зручне географічне положення міста дозволяє без праці подорожувати між Віднем та іншими столицями і великими містами як східної, так і західної Європи. Якщо цікаво, час від часу перевіряйте сайт австрійських залізниць OBB і сервіс з пошуку автобусів Busradar . Може бути, до вашої поїзді з'явиться цікава акція.

Новости