Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Гальштата

У Гальштат немає свого аеропорту, тому дістатися до міста можна прилетівши в сусіднє місто Австрії - в найближчий Зальцбург або в столичну Відень . Якщо в Зальцбург прямі рейси з Росії не літають, то в Відень літають прямі рейси з Москви авіакомпаній Austrian Airlines , S7 , Аерофлот , NIKI , А з Санкт-Петербурга - Аерофлот і Austrian Airlines . Час в дорозі близько 3 годин. Рейсів з пересадками також величезна кількість. В якому місті брати пересадку вирішувати вам, тут можна орієнтуватися на вартість квитка і на час пересадки: якщо пересадка близько 1-2 годин, то це дуже зручно і ви не витратите багато часу на дорогу, якщо ж пересадка більше 6 годин, то можна встигнути з'їздити в центр і познайомитися з ще одним містом.

! Якщо Ви купуєте квиток з пересадкою необхідно уважно перевіряти тривалість пересадки, так як часто буває, що в місто, в якому буде пересадка, ви прилітаєте вдень одного дня, а вилітає з нього тільки на наступний день (тобто пересадка може становити 20-30 годин).

Вартість прямого авіа-перельоту Москва - Відень - Москва від 200 € в низький сезон і близько 300 € під час літніх відпусток і травневих свят, квиток з Санкт-Петербурга обійдеться в таку ж суму. Якщо зловити якусь акцію або розпродаж, то можна знайти квиток і за 120-150 €.

Більш детальну інформацію про те, як дістатися з Росії до Відня , А також як дістатися з аеропорту Відня до міста і залізничного вокзалу читайте в спеціальних розділах « Як дістатися до Відня »І« транспорт Відня ».

Після того, як ви добралися до Відня або Зальцбурга (втім, як і до будь-якого іншого міста Австрії і сусідніх міст Європи ) Дістатися до Гальштата ви можете на поїзді. Допоможе вам в цьому офіційний сайт залізниць Австрії , На якому ви не тільки можете ознайомитися з розкладом, а й придбати квиток.

! Врахуйте, чим раніше ви купуєте квитки на поїзд - тим дешевше вони будуть коштувати. Причому вартість може збільшитися відчутно: замість 50 € - квиток на той же самий потяг ближче до дати поїздки може коштувати, наприклад, 90 €.

Наприклад, з Відня до Гальштата прямих поїздів немає - тільки з пересадками, але все дуже зручно організовано - приїжджаєш на одну станцію, відразу через кілька хвилин тебе на сусідній платформі очікує інший поїзд. Найоптимальніший варіант з 1 пересадкою через станцію Attnang-Puchheim, але не варто боятися і маршруту з 2 пересадками - за часом і грошам виходить практично стільки ж. Якщо Ви купуєте квиток на офіційному сайті все детально описано - скільки пересадок, на яких станціях і платформах, скільки по часу займе дорога і т.д. А також в самому поїзді вам роздадуть брошури та детальну інформацію про маршруті вашого поїзда - які зупинки, де будуть пересадки і т.д.

У Гальштат немає свого аеропорту, тому дістатися до міста можна прилетівши в сусіднє місто   Австрії   - в найближчий Зальцбург або в столичну   Відень

Купівля залізничного квитка на офіційному сайті

Звичайно, якщо ви не придбали квитки заздалегідь - їх завжди можна купити в касах на залізничних станціях.

! Відмітна особливість проїзду в поїздах Австрії - при купівлі квитка часто ви купуєте тільки проїзд (якщо в квитку не вказано, що місце за вами заброньовано), а не конкретне сидяче місце (зазвичай це коштує дорожче). Таким чином, сідаючи в поїзд - необхідно звертати увагу на місця, які підписані номером (іноді навіть з прізвищем) - вони зайняті, і вам треба вибирати не підписані місця і займати будь-яке з них.

Час в дорозі з Відня складе від 3,5 годин (все залежить від маршруту - є маршрути, які займуть близько 8-9 годин і 2-3 пересадки), вартість проїзду за останній час зросла і на 2016 рік становить близько 50 €.

Коли ви приїдете на станцію Гальштат (Hallstat), на цьому ваше пригода ще не закінчиться - навпроти станції знаходиться озеро Хальштеттер-Зеє (або як його ще називають - Гальштатської озеро) і саме на іншому березі розташований пункт вашого призначення. Прямо біля станції знаходиться причал, звідки курсує паром «Stefanie» і за 2,50 € довезе вас до самого Гальштата.

Розклад поромів повністю залежить від прибуття поїздів на станцію, тому можете бути впевнені, що до вашого прибуття - вас чекатиме паром. Але ознайомитися додатково до розкладу і спланувати своє повернення назад можна на офіційному сайті компанії, що здійснює перевезення .

Пором до Гальштата

Прямих потягів із Зальцбурга до Гальштата також немає, тому оптимальним варіантом є поєднання автобус + поїзд. З Зальцбурга до містечка Бад Ішль (Bad Ischl - це також дуже гарне містечко, в якому можна зупинитися хоча б на пару годин) кілька разів на годину відправляється автобус маршруту №150. Починає свій маршрут автобус на залізничному вокзалі Зальцбурга (Salzburg Hauptbahnhof) у платформи F і прибуває на кінцеву зупинку - вокзал Бад Ішля (Bad Ischl Bahnhof), звідки і необхідно пересісти на потяг. Вартість проїзду на автобусі в одну сторону - 10,50 €, квиток купується у водія при посадці в автобус. Час в дорозі близько 2 годин. Всі подробиці про маршрут автобуса, розкладі і актуальною вартості уточнюйте на офіційному сайті Транспортного об'єднання Зальцбурга - Salzburger Verkehrsverbund .

Після того, як ви добралися до вокзалу Бад Ішля вам необхідно сісти на поїзд, який слід прямо до станції Гальштат. Тут на допомогу також прийде офіційний сайт залізниць Австрії . Потяги відправляються кожні півтори години і домчать вас до Гальштата за 21-27 хвилин (в залежності від поїзда). Вартість проїзду в одну сторону складе 4,40 €. Після прибуття на станцію - вас чекатиме паром, про який ми розповіли вище.

Є ще один варіант як дістатися від вокзалу Бад Ішля до Гальштата: від вокзалу ходить автобус №542, який довезе вас до зупинки Hallstatt Gosaumühle, де необхідно пересісти на автобус №543, який довезе вас до центру Гальштата - зупинки Hallstatt Lahn (Seelände). Таким чином, без порома ви зможете дістатися до Гальштата за 40-50 хвилин. Ознайомитися з розкладом автобусів ви можете на офіційному сайті автобусної компанії Postbus .

Щоб вам було простіше розібратися в такому складному маршруті - ми підготували невеличку брошуру, за допомогою якої ви з легкістю розберетеся, як же дістатися до Гальштата:

Щоб вам було простіше розібратися в такому складному маршруті - ми підготували невеличку брошуру, за допомогою якої ви з легкістю розберетеся, як же дістатися до Гальштата:

Як дістатися до Гальштата. Інструкція.

Дорога до Гальштата дійсно важка: кілька пересадок і переправа на поромі, але ви будете насолоджуватися навколишньою красою з вікна автобуса або поїзда - дорога дійсно мальовнича, а вже коли доберетеся до міста - ви відразу ж забудете про втому, так як ви потрапите в справжній рай на землі.

Кілька слів про транспорт в самому місті пересуватися по місту тільки пішки, так як дорога з одного кінця до іншого не займе у вас більше, ніж півгодини.

Ви завжди можете завантажити дану інформацію про Гальштат в форматі PDF для друку та оперативного доступу (якщо у вас не буде доступу в інтернет): «Брошура. Загальна інформація про Гальштат » . Нехай це буде ваш маленький і безкоштовний путівник!

! Вся надана інформація актуальна на 2016 рік. Детальна інформація - на офіційних сайтах.

Були ці відомості корисними? Хочете щось додати?

Були ці відомості корисними?
Хочете щось додати?

Новости