Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Відня: як дістатися до центру міста?

  1. Як дістатися з / до аеропорту Відня на поїзді?
  2. Електрички S-Bahn
  3. Автобус з аеропорту Відня (і назад)
  4. Vienna Airport Lines
  5. Air Liner
  6. Таксі з аеропорту Відня
  7. Оренда авто
  8. міжміські автобуси

Розбираємося, на чому можна дістатися з аеропорту Відня в центр міста і який спосіб краще. Також зазначаємо ціни, розкладу, зупинки, даємо корисні посилання.

Аеропорт Відень-Швехат (Flughafen Wien-Schwechat, код VIE) розташований за межами міста, приблизно в 18 км від нього. Завдяки чітко налагодженій транспортної мережі дістатися з / до аеропорту Відня дуже легко. Є різні способи, і ми розповімо про кожного з них: на поїзді, автобусі, таксі та орендованому авто. Крім того, з аеропорту Відня можна виїхати в Братиславу і інші європейські міста - про це в кінці статті.

Замовлення таксі →

Оренда авто →

Часто літаєте? Встановіть в свій смартфон зручний додаток Авіасейлс для швидкого пошуку дешевих авіаквитків на Android або iPhone . Читайте також інструкцію, як правильно шукати дешеві авіаквитки .

Шукайте цікаві екскурсії на сайтах Sputnik і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

Як дістатися з / до аеропорту Відня на поїзді?

City Airport Train / CAT

Поїзд CAT - найшвидший варіант дістатися з аеропорту Відня до центру міста, він йде без зупинок всього 16 хвилин! Таким чином ви уникнете пробок і стресу. Щоб знайти поїзд в аеропорту, Ви спеціальних зеленим знакам CAT.

Де сісти на поїзд у Відні? Термінал знаходиться в 10 хвилинах ходьби від собору Святого Стефана (St. Stephan's Cathedral) на станції Wien Mitte. Потяги курсують щодня, перший відправляється з аеропорту в 6:09, останній - 23:39. В 5:36 відходить перший поїзд з про станції Wien Mitte, останній - о 23:06. В City Air Terminal можна зареєструватися на рейс і зареєструвати багаж (не менше ніж за 75 хвилин до вильоту).

Квиток в один бік коштує 11-12 євро, в обидва кінці - 19-21 євро. Діти до 14 років можуть проїхати безкоштовно. Купити їх можна в залі прильоту в спеціальних автоматах CAT, на платформі або на сайті .

(Фото © andynash / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0)

Електрички S-Bahn

Дістатися з аеропорту Відня до станції Wien Mitte можна на електричках S7. Час в дорозі - 25-30 хвилин, інтервал руху - 30 хвилин. Доїхати з аеропорту до центрального ж / д вокзалу Відня (Wien Hauptbahnhof) можна на поїздах Railjet за 15-18 хвилин, інтервал - 30 хвилин.

Якщо ви їдете на електричці S7, то можна з неї пересісти на метро. Вартість квитків - 3,90 євро (судячи по сайту, проїзд на громадському транспорті вже включений у вартість - взагалі ж потрібно купувати два різних квитка, так як аеропорт знаходиться за межами міста. Радимо уточнити це на місці.). Розклад і ціни можна подивитися на офіційному сайті , Там же можна придбати квитки. Крім того, вони продаються в автоматах і на вокзалах.

Автобус з аеропорту Відня (і назад)

Доїхати з аеропорту Відня в центр міста можна на автобусах, якщо ви не бійтеся пробок. Автобуси комфортабельні і швидкі.

Vienna Airport Lines

Є три маршрути цього перевізника, які доставлять вас з аеропорту Відня в центр міста:

  • Wien Morzinplatz / Schwedenplatz. Цей маршрут дозволяє виїхати до Відня вночі. Автобуси з аеропорту відправляються о 1:20, 2:50, 4:50 і 5:20, вдень і ввечері - кожні 30 хвилин до 00:20. В дорозі 20 хвилин. З Morzinplatz ходять також кожні 30 хвилин з 00:30 до 23:30.
  • Wien Donauzentrum (via VIC). З Відня-Швехат щогодини з 7:10 до 20:10, назад - з 5:58 до 18:58. В дорозі 40 хвилин.
  • Wien Westbahnhof. У місто кожні 30 хвилин з 6:05 до 00:05, назад - з 5:15 до 00:40. Шлях займе близько 40 хвилин.

Вартість квитків - 8 євро в один кінець і 13 - в обидва; дітям з 6 до 14 років 4 і 8 євро відповідно, до 6 років - безкоштовно.

Квитки можна купити на офіційному сайті , В автоматах в аеропорту, в касах австрійських залізниць ÖBB або в їх автоматах, а також у водія. Зупинка знаходиться прямо перед аеропортом.

Air Liner

Доїхати до аеропорту з Відня і навпаки можна на автобусах-експресах Air Liner. Вартість проїзду нижче, ніж у Vienna Airport Lines: для дорослих в одну сторону - 5 євро, в обидві - 9 євро, для дітей з 6 до 11 років - 2,5 і 4,5 євро відповідно, до 6 років - безкоштовно.

Відправляються автобуси з Wien Erdberg - VIB Vienna International Busterminal, який знаходиться за адресою: Erdbergstraße 200 A 1030 Wien. Зупинка знаходиться перед терміналом і станцією Erdberg (лінія U3). Зупинка в аеропорту №9 на нижньому поверсі (Busterminal 3).

Придбати квитки можна на сайті компанії , У водія і в Vienna International Busterminal (працює щодня з 6:30 до 23:45). З міста в аеропорт автобуси курсують з 5:05 до 22:05, з аеропорту в місто - з 5:30 до 22:30.

Як забронювати готель у Відні? Знайти для себе зручний варіант розміщення можна на відомому сервісі Roomguru.ru - сайт порівнює ціни самих різних систем бронювання і знаходить кращу.

ru   - сайт порівнює ціни самих різних систем бронювання і знаходить кращу

(Фото © kijasek / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Таксі з аеропорту Відня

Це самий комфортабельний спосіб дістатися з аеропорту Відня в центр міста, адже таксі довезе вас прямо до готелю. Врахуйте, що можуть бути пробки. До того ж цей варіант - найдорожчий: таксі з аеропорту Відня в центр коштує від 37 євро і вище. Однак якщо вас кілька людей, вийде досить бюджетно.

В аеропорту є кілька компаній (машини там же, де автобуси - перед залом прильоту), але краще скористатися перевіреним сервісом Kiwi Taxi і замовити трансфер з аеропорту Відня заздалегідь. Так ви уникнете необхідності пояснювати маршрут і не натрапите на нечесного водія, так як оплата відбувається онлайн. Водій зустріне вас з табличкою і допоможе укласти багаж. На сайті можна вибрати автомобіль підвищеної комфортності і навіть мікроавтобус місткістю від 6 до 19 осіб. Крім того, можна замовити трансфер з Відня в сусідні європейські міста, наприклад, Братиславу або Прагу.

Замовити таксі →

(Фото © Roberto Verzo / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Оренда авто

Незалежним мандрівникам, які звикли до свободи пересування та комфорту, а також подорожуючим з дітьми краще орендувати автомобіль, особливо якщо Відень - не єдиний пункт у вашій поїздці. Зробити це можна як після прильоту в терміналі, так і заздалегідь на сервісі Skyscanner Car Hire . Зручно, що автомобіль можна повернути в аеропорту перед вильотом.

Орендувати авто →

міжміські автобуси

Якщо ви не хочете заїжджати в центр міста і ваша мета - Словаччина, Румунія або Чехія, то прямо з аеропорту Відня можна виїхати на автобусі в наступні міста: Братислава, Пряшів, Кошице, Будапешт, Дьйор, Брно, Прага, Знайомі, Богумін. Дізнайтеся докладніше про автобусах з аеропорту Відня до Братислави >> .

Крім того, можна поїхати туди і на таксі - зручніше, але дорожче. Наприклад, таксі з аеропорту Відня до Братислави коштує від 66 євро.

Замовити таксі →

Вам може бути корисно дізнатися:

Вам може бути корисно дізнатися:

(Фото © Lucas.Klappas / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0)

Джерело вступного зображення: © VAK / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0.

Як дістатися з / до аеропорту Відня на поїзді?
Як дістатися з / до аеропорту Відня на поїзді?
Де сісти на поїзд у Відні?

Новости