Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги. | Блог Олени та Євгена пузаткі

  1. Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги. Міжнародний аеропорт...
  2. Аеропорт Братислави.
  3. Як дістатися з аеропорту Братислави в центр міста.
  4. Де купити квитки на автобус в Братиславу.
  5. Таксі.
  6. Трансфер з аеропорту Братислави.
  7. Оренда автомобіля в аеропорту Братислави
  8. Як дістатися з Братислави в аеропорт Братислава-Іванка.
  9. Як доїхати з Братислави до Відня, Праги та інших міст Європи.
  10. Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги.
  11. Авіаквитки в Братиславу.
  12. Аеропорт Братислави.
  13. Як дістатися з аеропорту Братислави в центр міста.
  14. Де купити квитки на автобус в Братиславу.
  15. Таксі.
  16. Трансфер з аеропорту Братислави.
  17. Оренда автомобіля в аеропорту Братислави
  18. Як дістатися з Братислави в аеропорт Братислава-Іванка.
  19. Як доїхати з Братислави до Відня, Праги та інших міст Європи.
  20. Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги.
  21. Авіаквитки в Братиславу.
  22. Аеропорт Братислави.
  23. Як дістатися з аеропорту Братислави в центр міста.
  24. Де купити квитки на автобус в Братиславу.
  25. Таксі.
  26. Трансфер з аеропорту Братислави.
  27. Оренда автомобіля в аеропорту Братислави
  28. Як дістатися з Братислави в аеропорт Братислава-Іванка.
  29. Як доїхати з Братислави до Відня, Праги та інших міст Європи.

Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги.

Міжнародний аеропорт Братислави - найбільший в Словаччині. Він носить ім'я відомого словацького політичного діяча Мілана Ростислава Штефаника. Також його називають аеропорт Братислава - Іванка, на словацькому - Letisko Bratislava-Ivanka. Розташований в 10 км на схід від центру Братислави, біля селища Іванка. У статті ми допоможемо вам зорієнтуватися в аеропорту, розповімо як дістатися з аеропорту в центр міста вдень і вночі, як недорого доїхати до Відня і інших сусідніх європейських міст.

Аеропорт невеликий, але досить комфортний і зручний. Складається з двох пасажирських терміналів А і В. Термінал В призначений для обслуговування пасажирів, які прибули або вилітають за межі Шенгенської зони. Letisko Bratislava приймає рейси таких авіакомпаній: Ryanair, Wizz Air, Czech Airlines, Flydubai, Pobeda, SmartWings, Georgian Airways. В основному це лоукостер з недорогими авіаквитками. Тому багато мандрівників вибирають аеропорт Братислави як проміжний пункт у подорожі до Відня, Праги та інших міст Європи.

Авіаквитки в Братиславу.

Як знайти дешеві авіаквитки в Братиславу. Ми користуємося сервісом Skyskanner.com.ua . Це відомий сайт - пошуковик. Він порівнює ціни на квитки понад 700 авіакомпаній (в тому числі лоукостів) і відбирає найвигідніші за ціною рейси. Для бронювання знайдених авіаквитків ви перенаправляє безпосередньо на сайт авіакомпанії. Це добре, адже ви користуєтеся всіма акціями, бонусами, накопиченням "миль".

Саме таким чином ми знайшли і придбали недорогі квитки з Києва до Братислави на прямий рейс Wizz Air . Значно заощадити допоможе також раннє бронювання. Авіаквитки для подорожі в лютому ми придбали в листопаді, за 3 місяці до поїздки. Бонуси авіакомпанії допомогли нам ще більше заощадити. Під час минулорічного авіаподорожі у Вроцлав ми придбали участь в програмі Wizz Discount Club. Вона діє рік і дала можливість купити квиток в обидві сторони Київ - Братислава-Київ зі знижкою - всього за 1100 грн (34 євро), коли звичайна ціна становила 1600 грн. Тариф включав тільки ручну поклажу. Ось так можна легко і швидко знайти вигідний авіаквиток на сервісі Skyskanner.

Ось так можна легко і швидко знайти вигідний авіаквиток на сервісі   Skyskanner

Для пошуку дешевих авіаквитків в Братиславу (в тому числі лоукостів Wizz Air і Ryanair) введіть дані в форму пошуку сайту. Щоб знайти найбільш вигідні ціни (за умови гнучких дат вашої подорожі), на сайті Skyskanner , В датах замість параметра "Конкретна дата" виберіть опцію "Весь місяць", а далі - тисніть місяць або "найдешевший місяць".

Аеропорт Братислави.

Офіційно в аеропорту Братислави два термінали А і В. Але практично чіткого поділу немає. Будівля аеропорту сприймається як один двоповерховий термінал із зоною вильоту і прильоту.

На першому поверсі - кафе, фаст-фуди, сувенірні магазини, обмінний пункт валют, банкомати, інформаційний туристичний офіс. Доступний безкоштовний Wi-Fi. Оригінальна прикраса аеропорту - старовинний жовтий літачок.

У зоні вильоту на першому поверсі розташовані стійки реєстрації авіакомпаній.

На другому поверсі - зона перевірки на безпеку. Далі дьюті фрі і зал очікування. Для пасажирів, які прямують за межі Шенгенської зони - паспортний контроль і за ним, в залі очікування, знову зона дьюті фрі. На другий поверх можна піднятися по ескалатору.

Зона прильоту знаходиться на першому поверсі аеропорту. Паспортний контроль в терміналі В ми пройшли досить швидко, хоча працювали тільки два віконця.

Ось так виглядає карта аеропорту Братислави.

Як дістатися з аеропорту Братислави в центр міста.

З аеропорту Letisko Bratislava-Ivanka в центр столиці Словаччини можна доїхати на автобусі, таксі або орендувати машину.

автобус

Популярний дешевий варіант проїзду по ціні міського транспорту. Днем з аеропорту ходять два автобусних маршрути. Актуальний розклад можна подивитися на сайті громадського транспорту Братислави.

1. З аеропорту Братислави на залізничний вокзал Hlavná stanica їде автобус 61.

Маршрут проходить по лівому березі Дунаю. Розклад: з 04-45 до 23-30, відправлення кожні 20 хвилин. Час в дорозі до залізничного вокзалу 25-30 хвилин. Від вокзалу пішки хвилин за 20-25 або на трамваї можна дістатися до історичного центру - Staré Mesto.

Що подивитися в Братиславі читайте в нашій статті: Братислава, Словаччина. На машині по Європі. Частина 5.

2. У спальний район Petržalka, на правому березі Дунаю, ходить автобус 96.

Кінцева зупинка - Prokofievova. Від неї хвилин 5-10 пішки до залізничного вокзалу Bratislava Petržalka. Перший рейс з аеропорту в 5-00, останній - о 23-00, відправлення кожні 20 хвилин. Час в дорозі до завершення маршруту 35-40 хвилин.

Вночі з аеропорту до Братиславська залізничного вокзалу Hlavná Stanicа ходить нічної автобус №61. Перший рейс з аеропорту відправляється в 23-50, останній в 03-52. Старт щогодини.

Зупинка автобусів 61, 96 і нічного рейсу №61 знаходиться поруч з виходом із зони прильотів аеропорту.


Де купити квитки на автобус в Братиславу.

В аеропорту в автоматі з продажу квитків, в кіоску преса / тютюн, в автоматі біля зупинки автобуса. Квиток обов'язково потрібно прокомпостувати в автобусі перед початком поїздки.

Біля виходу з аеропорту є табло з інформацією про розклад руху міських автобусів, праворуч від нього автомат з продажу квитків на них, зліва - автомат для оплати парковки.

Біля виходу з аеропорту є табло з інформацією про розклад руху міських автобусів, праворуч від нього автомат з продажу квитків на них, зліва - автомат для оплати парковки

Табло з інформацією про розклад найближчих автобусних рейсів з аеропорту.

Табло з інформацією про розклад найближчих автобусних рейсів з аеропорту

Автомат з продажу квитків простий у використанні. Коли ми вийшли з терміналу B, до наступного рейсу автобуса 61 залишалося всього 5 хвилин. За цей час ми встигли купити квиток в автоматі і добігти до зупинки)). Як придбати: вибираєте на моніторі потрібний вид квитка, кількість пасажирів. Оплатити можна готівкою або карткою. Валюта Словаччини - євро.

Валюта Словаччини - євро

Максимальна вартість одноразового квитка в громадському транспорті Братислави - 1,5 євро. По ньому можна їхати 60 хвилин, в 4-х міських зонах, в одному напрямку з пересадками.

По ньому можна їхати 60 хвилин, в 4-х міських зонах, в одному напрямку з пересадками

Щоб дістатися до центрального залізничного вокзалу Hlavná stanica, досить купити одноразовий квиток за 0,90 євро. Він діє 30 хвилин в двох міських зонах, вдень і вночі.

Він діє 30 хвилин в двох міських зонах, вдень і вночі

Таксі.

В аеропорту Братислави можна взяти таксі. Офіційний сервіс - AIRPORT SERVICE. Стоянка таксі знаходиться перед входом в зону вильотів аеропорту. Поїздка в центр Братислави стартує від 10 євро.

Трансфер з аеропорту Братислави.

Можна ще вдома, через інтернет, замовити індивідуальний трансфер з аеропорту Братислави. Зручно і швидко забронювати трансфер на цьому сайті . Вас зустрінуть з іменною табличкою по прильоту вашого рейсу, допоможуть з багажем. Щоб розрахувати вартість індивідуального трансферу перейдіть, будь ласка, на сайт.

Оренда автомобіля в аеропорту Братислави

Для відвідування Братислави орендувати машину не обов'язково. Економніше і зручніше в місті поєднувати громадський транспорт з пішими прогулянками. Оренда автомобіля підійде, якщо Ви плануєте поїздки за межі столиці Словаччини. Вигідно і недорого взяти авто на прокат можна на сайті Rentalcars . Цей сервіс порівнює ціни на оренду машини в відомих прокатних компаніях і допомагає вибрати оптимальний варіант.

Як дістатися з Братислави в аеропорт Братислава-Іванка.

Ті ж автобусні маршрути 61, 96 і вночі №61. Розклад руху і зупинки можна подивитися на сайті громадського транспорту Братислави.

Як доїхати з Братислави до Відня, Праги та інших міст Європи.

Братислава має прекрасне географічне положення для подорожей по Європі. Місто знаходиться всього в 65 км від Відня, в 200 км від Будапешта, 320 км від Праги, 130 км від Брно, в 200-300 км від популярних словацьких лижних і термальних курортів у Високих Татрах. Недорогі квитки лоукостерів в Братиславу дозволяють мандрівникам спланувати бюджетні поїздки в найближчі до міста країни. Ми прилетіли в столицю Словаччини, а далі поїхали до Відня. Розговорилися з сусідом в літаку, він через Братиславу добирався до Праги, так дешевше, ніж купувати прямий квиток до столиці Чехії.

  • Автобусом. З аеропорту Братислава-Іванка та автобусних вокзалів столиці Словаччини ходять автобуси до Віденського автовокзалу Erdberg і до віденського аеропорту Відень-Швехат (Flughafen Wien-Schwechat). В дорозі приблизно півтори години. З аеропорту Братислави автобуси до Відня відправляються кожні 1-2 години, а з автовокзалів міста - приблизно кожні півгодини. Вартість квитка - від 5 - 7 євро при купівлі заздалегідь через інтернет, іноді бувають акції зі знижками від 1 євро. В аеропорту Братислави придбати квиток можна у водія автобуса, але це буде дорожче.

З автовокзалів Братислави курсують автобуси до багатьох міст Європи і Словаччини. Квитки на автобуси Братислава - Відень, Братислава - Прага і в інших напрямках можна придбати на таких сервісах:

- Infobus. - це міжнародний сервіс, який порівнює цінові пропозиції різних автобусних компаній і знаходить найдешевші варіанти.

- FlixBus - один з найбільших автобусних операторів Єропи. Ціна квитка на автобус від 5 євро.

Зупинка автобусів Братислава-Відень знаходиться у будівлі аеропорту, навпроти виходу із зони прильотів.

Зупинка автобусів Братислава-Відень знаходиться у будівлі аеропорту, навпроти виходу із зони прильотів

З автовокзалів Братислави курсують автобуси в інші міста Європи та Словаччини. Квитки на автобуси Братислава - Відень і в інших напрямках можна купити на сайті Infobus . Це міжнародний сервіс, порівнює цінові пропозиції різних автобусних кампаній і знаходить найдешевші варіанти.

  • Поїздом. З центрального залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica, а також з залізничного вокзалу Bratislava Petržalka, кожну годину відправляються поїзди до Відня. В дорозі - 1 година, від станції Petržalka - 1 година 15 хвилин. Квиток в обидва боки Братислава-Відень-Братислава з центрального вокзалу коштує 14 євро. Бюджет поїздки в одну сторону від аеропорту Letisko Bratislava-Ivanka до Відня становить 7,90 євро (7 євро + 0,90 євро квиток на автобус з аеропорту до вокзалу). Від залізничного вокзалу Petržalka буде дорожче.

Ми добиралися до столиці Австрії поїздом. Комфортні, теплі вагони, чистий туалет.

Читайте наш звіт про подорож: Відень за два дні. Як дістатися, де зупинитися, що подивитися. Звіт про подорож.

Квитки купили в касі залізничного вокзалу
Квитки купили в касі залізничного вокзалу. Досить незвичайні для нас. На квитку не зазначено прізвище та ім'я пасажира, дати поїздки і місця. Надрукований тільки період дії - 15 днів. Наприклад, за цим квитком ми можемо в будь-які дні з 4,02 по 19,02 відправитися один раз з Братислави до Відня і один раз в зворотному напрямку. Контролери в поїзді під час поїздки перевіряли квитки двічі.

Також з залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica ходять міжнародні потяги в Прагу і інші чеські міста. Час в дорозі з Братислави до Праги - 4 години, квиток коштує від 15-17 євро в одну сторону. З пересадками можна доїхати до Будапешта і міст Польщі . Залізницею зручно дістатися до словацьких курортів. Квиток в Кошице, наприклад, коштує від 16 євро в одну сторону.

Подивитися розклад руху поїздів, дізнатися вартість поїздки і придбати квитки можна на офіційному сайті словацької залізниці Železničnej spoločnosti Slovensko.

  • Корабель - романтичний і цікавий спосіб дістатися по Дунаю з Братислави до Відня.

Швидкісні катери-катамарани Twin City Liner і прогулянкові катери ходять від Братислави до Відня і назад. Така можливість помилуватися берегами Дунаю є з квітня по жовтень. Катери відправляються з причалу Fajnorovo nábrežie, навпаки Старого міста, між новим мостом SNP і Старим мостом. Час в дорозі 1,5 години. Вартість квитка від 20 євро. Квитки можна придбати в касах на місці або забронювати через інтернет на сайті пароплавства.

Сподіваємося наша стаття допоможе оптимально спланувати маршрут вашої подорожі.

До речі, ми бронюємо готелі на сайті букінг . Надійно, просто, вигідно.


Booking.com

Бажаємо яскравих вражень!

Читайте також:

= Братислава, Словаччина. На машині по Європі. Частина 5.

= Громадський транспорт Відня: вартість проїзду, де купити квитки, як заощадити.

= Де зупинитися в Відні. Райони міста. Ціни на житло. 15 кращих готелів за ціною і якістю.

= Прага. Путівник: туристичні пам'ятки, готелі, транспорт, їжа, маршрути, відгуки.

= Куди піти в Будапешті з дітьми. Путівник по Будапешту для дітей. 7 найцікавіших маршрутів: розваги, пам'ятки, музеї.

= Чим зайняти дітей в дорозі. Ігри, розваги в машині, поїзді, автобусі і літаку. Як зібрати дитячий рюкзак.

Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги.

Міжнародний аеропорт Братислави - найбільший в Словаччині. Він носить ім'я відомого словацького політичного діяча Мілана Ростислава Штефаника. Також його називають аеропорт Братислава - Іванка, на словацькому - Letisko Bratislava-Ivanka. Розташований в 10 км на схід від центру Братислави, біля селища Іванка. У статті ми допоможемо вам зорієнтуватися в аеропорту, розповімо як дістатися з аеропорту в центр міста вдень і вночі, як недорого доїхати до Відня і інших сусідніх європейських міст.

Аеропорт невеликий, але досить комфортний і зручний. Складається з двох пасажирських терміналів А і В. Термінал В призначений для обслуговування пасажирів, які прибули або вилітають за межі Шенгенської зони. Letisko Bratislava приймає рейси таких авіакомпаній: Ryanair, Wizz Air, Czech Airlines, Flydubai, Pobeda, SmartWings, Georgian Airways. В основному це лоукостер з недорогими авіаквитками. Тому багато мандрівників вибирають аеропорт Братислави як проміжний пункт у подорожі до Відня, Праги та інших міст Європи.

Авіаквитки в Братиславу.

Як знайти дешеві авіаквитки в Братиславу. Ми користуємося сервісом Skyskanner.com.ua . Це відомий сайт - пошуковик. Він порівнює ціни на квитки понад 700 авіакомпаній (в тому числі лоукостів) і відбирає найвигідніші за ціною рейси. Для бронювання знайдених авіаквитків ви перенаправляє безпосередньо на сайт авіакомпанії. Це добре, адже ви користуєтеся всіма акціями, бонусами, накопиченням "миль".

Саме таким чином ми знайшли і придбали недорогі квитки з Києва до Братислави на прямий рейс Wizz Air . Значно заощадити допоможе також раннє бронювання. Авіаквитки для подорожі в лютому ми придбали в листопаді, за 3 місяці до поїздки. Бонуси авіакомпанії допомогли нам ще більше заощадити. Під час минулорічного авіаподорожі у Вроцлав ми придбали участь в програмі Wizz Discount Club. Вона діє рік і дала можливість купити квиток в обидві сторони Київ - Братислава-Київ зі знижкою - всього за 1100 грн (34 євро), коли звичайна ціна становила 1600 грн. Тариф включав тільки ручну поклажу. Ось так можна легко і швидко знайти вигідний авіаквиток на сервісі Skyskanner.

Ось так можна легко і швидко знайти вигідний авіаквиток на сервісі   Skyskanner

Для пошуку дешевих авіаквитків в Братиславу (в тому числі лоукостів Wizz Air і Ryanair) введіть дані в форму пошуку сайту. Щоб знайти найбільш вигідні ціни (за умови гнучких дат вашої подорожі), на сайті Skyskanner , В датах замість параметра "Конкретна дата" виберіть опцію "Весь місяць", а далі - тисніть місяць або "найдешевший місяць".

Аеропорт Братислави.

Офіційно в аеропорту Братислави два термінали А і В. Але практично чіткого поділу немає. Будівля аеропорту сприймається як один двоповерховий термінал із зоною вильоту і прильоту.

На першому поверсі - кафе, фаст-фуди, сувенірні магазини, обмінний пункт валют, банкомати, інформаційний туристичний офіс. Доступний безкоштовний Wi-Fi. Оригінальна прикраса аеропорту - старовинний жовтий літачок.

У зоні вильоту на першому поверсі розташовані стійки реєстрації авіакомпаній.

На другому поверсі - зона перевірки на безпеку. Далі дьюті фрі і зал очікування. Для пасажирів, які прямують за межі Шенгенської зони - паспортний контроль і за ним, в залі очікування, знову зона дьюті фрі. На другий поверх можна піднятися по ескалатору.

Зона прильоту знаходиться на першому поверсі аеропорту. Паспортний контроль в терміналі В ми пройшли досить швидко, хоча працювали тільки два віконця.

Ось так виглядає карта аеропорту Братислави.

Як дістатися з аеропорту Братислави в центр міста.

З аеропорту Letisko Bratislava-Ivanka в центр столиці Словаччини можна доїхати на автобусі, таксі або орендувати машину.

автобус

Популярний дешевий варіант проїзду по ціні міського транспорту. Днем з аеропорту ходять два автобусних маршрути. Актуальний розклад можна подивитися на сайті громадського транспорту Братислави.

1. З аеропорту Братислави на залізничний вокзал Hlavná stanica їде автобус 61.

Маршрут проходить по лівому березі Дунаю. Розклад: з 04-45 до 23-30, відправлення кожні 20 хвилин. Час в дорозі до залізничного вокзалу 25-30 хвилин. Від вокзалу пішки хвилин за 20-25 або на трамваї можна дістатися до історичного центру - Staré Mesto.

Що подивитися в Братиславі читайте в нашій статті: Братислава, Словаччина. На машині по Європі. Частина 5.

2. У спальний район Petržalka, на правому березі Дунаю, ходить автобус 96.

Кінцева зупинка - Prokofievova. Від неї хвилин 5-10 пішки до залізничного вокзалу Bratislava Petržalka. Перший рейс з аеропорту в 5-00, останній - о 23-00, відправлення кожні 20 хвилин. Час в дорозі до завершення маршруту 35-40 хвилин.

Вночі з аеропорту до Братиславська залізничного вокзалу Hlavná Stanicа ходить нічної автобус №61. Перший рейс з аеропорту відправляється в 23-50, останній в 03-52. Старт щогодини.

Зупинка автобусів 61, 96 і нічного рейсу №61 знаходиться поруч з виходом із зони прильотів аеропорту.


Де купити квитки на автобус в Братиславу.

В аеропорту в автоматі з продажу квитків, в кіоску преса / тютюн, в автоматі біля зупинки автобуса. Квиток обов'язково потрібно прокомпостувати в автобусі перед початком поїздки.

Біля виходу з аеропорту є табло з інформацією про розклад руху міських автобусів, праворуч від нього автомат з продажу квитків на них, зліва - автомат для оплати парковки.

Біля виходу з аеропорту є табло з інформацією про розклад руху міських автобусів, праворуч від нього автомат з продажу квитків на них, зліва - автомат для оплати парковки

Табло з інформацією про розклад найближчих автобусних рейсів з аеропорту.

Табло з інформацією про розклад найближчих автобусних рейсів з аеропорту

Автомат з продажу квитків простий у використанні. Коли ми вийшли з терміналу B, до наступного рейсу автобуса 61 залишалося всього 5 хвилин. За цей час ми встигли купити квиток в автоматі і добігти до зупинки)). Як придбати: вибираєте на моніторі потрібний вид квитка, кількість пасажирів. Оплатити можна готівкою або карткою. Валюта Словаччини - євро.

Валюта Словаччини - євро

Максимальна вартість одноразового квитка в громадському транспорті Братислави - 1,5 євро. По ньому можна їхати 60 хвилин, в 4-х міських зонах, в одному напрямку з пересадками.

По ньому можна їхати 60 хвилин, в 4-х міських зонах, в одному напрямку з пересадками

Щоб дістатися до центрального залізничного вокзалу Hlavná stanica, досить купити одноразовий квиток за 0,90 євро. Він діє 30 хвилин в двох міських зонах, вдень і вночі.

Він діє 30 хвилин в двох міських зонах, вдень і вночі

Таксі.

В аеропорту Братислави можна взяти таксі. Офіційний сервіс - AIRPORT SERVICE. Стоянка таксі знаходиться перед входом в зону вильотів аеропорту. Поїздка в центр Братислави стартує від 10 євро.

Трансфер з аеропорту Братислави.

Можна ще вдома, через інтернет, замовити індивідуальний трансфер з аеропорту Братислави. Зручно і швидко забронювати трансфер на цьому сайті . Вас зустрінуть з іменною табличкою по прильоту вашого рейсу, допоможуть з багажем. Щоб розрахувати вартість індивідуального трансферу перейдіть, будь ласка, на сайт.

Оренда автомобіля в аеропорту Братислави

Для відвідування Братислави орендувати машину не обов'язково. Економніше і зручніше в місті поєднувати громадський транспорт з пішими прогулянками. Оренда автомобіля підійде, якщо Ви плануєте поїздки за межі столиці Словаччини. Вигідно і недорого взяти авто на прокат можна на сайті Rentalcars . Цей сервіс порівнює ціни на оренду машини в відомих прокатних компаніях і допомагає вибрати оптимальний варіант.

Як дістатися з Братислави в аеропорт Братислава-Іванка.

Ті ж автобусні маршрути 61, 96 і вночі №61. Розклад руху і зупинки можна подивитися на сайті громадського транспорту Братислави.

Як доїхати з Братислави до Відня, Праги та інших міст Європи.

Братислава має прекрасне географічне положення для подорожей по Європі. Місто знаходиться всього в 65 км від Відня, в 200 км від Будапешта, 320 км від Праги, 130 км від Брно, в 200-300 км від популярних словацьких лижних і термальних курортів у Високих Татрах. Недорогі квитки лоукостерів в Братиславу дозволяють мандрівникам спланувати бюджетні поїздки в найближчі до міста країни. Ми прилетіли в столицю Словаччини, а далі поїхали до Відня. Розговорилися з сусідом в літаку, він через Братиславу добирався до Праги, так дешевше, ніж купувати прямий квиток до столиці Чехії.

  • Автобусом. З аеропорту Братислава-Іванка та автобусних вокзалів столиці Словаччини ходять автобуси до Віденського автовокзалу Erdberg і до віденського аеропорту Відень-Швехат (Flughafen Wien-Schwechat). В дорозі приблизно півтори години. З аеропорту Братислави автобуси до Відня відправляються кожні 1-2 години, а з автовокзалів міста - приблизно кожні півгодини. Вартість квитка - від 5 - 7 євро при купівлі заздалегідь через інтернет, іноді бувають акції зі знижками від 1 євро. В аеропорту Братислави придбати квиток можна у водія автобуса, але це буде дорожче.

З автовокзалів Братислави курсують автобуси до багатьох міст Європи і Словаччини. Квитки на автобуси Братислава - Відень, Братислава - Прага і в інших напрямках можна придбати на таких сервісах:

- Infobus. - це міжнародний сервіс, який порівнює цінові пропозиції різних автобусних компаній і знаходить найдешевші варіанти.

- FlixBus - один з найбільших автобусних операторів Єропи. Ціна квитка на автобус від 5 євро.

Зупинка автобусів Братислава-Відень знаходиться у будівлі аеропорту, навпроти виходу із зони прильотів.

Зупинка автобусів Братислава-Відень знаходиться у будівлі аеропорту, навпроти виходу із зони прильотів

З автовокзалів Братислави курсують автобуси в інші міста Європи та Словаччини. Квитки на автобуси Братислава - Відень і в інших напрямках можна купити на сайті Infobus . Це міжнародний сервіс, порівнює цінові пропозиції різних автобусних кампаній і знаходить найдешевші варіанти.

  • Поїздом. З центрального залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica, а також з залізничного вокзалу Bratislava Petržalka, кожну годину відправляються поїзди до Відня. В дорозі - 1 година, від станції Petržalka - 1 година 15 хвилин. Квиток в обидва боки Братислава-Відень-Братислава з центрального вокзалу коштує 14 євро. Бюджет поїздки в одну сторону від аеропорту Letisko Bratislava-Ivanka до Відня становить 7,90 євро (7 євро + 0,90 євро квиток на автобус з аеропорту до вокзалу). Від залізничного вокзалу Petržalka буде дорожче.

Ми добиралися до столиці Австрії поїздом. Комфортні, теплі вагони, чистий туалет.

Читайте наш звіт про подорож: Відень за два дні. Як дістатися, де зупинитися, що подивитися. Звіт про подорож.

Квитки купили в касі залізничного вокзалу
Квитки купили в касі залізничного вокзалу. Досить незвичайні для нас. На квитку не зазначено прізвище та ім'я пасажира, дати поїздки і місця. Надрукований тільки період дії - 15 днів. Наприклад, за цим квитком ми можемо в будь-які дні з 4,02 по 19,02 відправитися один раз з Братислави до Відня і один раз в зворотному напрямку. Контролери в поїзді під час поїздки перевіряли квитки двічі.

Також з залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica ходять міжнародні потяги в Прагу і інші чеські міста. Час в дорозі з Братислави до Праги - 4 години, квиток коштує від 15-17 євро в одну сторону. З пересадками можна доїхати до Будапешта і міст Польщі . Залізницею зручно дістатися до словацьких курортів. Квиток в Кошице, наприклад, коштує від 16 євро в одну сторону.

Подивитися розклад руху поїздів, дізнатися вартість поїздки і придбати квитки можна на офіційному сайті словацької залізниці Železničnej spoločnosti Slovensko.

  • Корабель - романтичний і цікавий спосіб дістатися по Дунаю з Братислави до Відня.

Швидкісні катери-катамарани Twin City Liner і прогулянкові катери ходять від Братислави до Відня і назад. Така можливість помилуватися берегами Дунаю є з квітня по жовтень. Катери відправляються з причалу Fajnorovo nábrežie, навпаки Старого міста, між новим мостом SNP і Старим мостом. Час в дорозі 1,5 години. Вартість квитка від 20 євро. Квитки можна придбати в касах на місці або забронювати через інтернет на сайті пароплавства.

Сподіваємося наша стаття допоможе оптимально спланувати маршрут вашої подорожі.

До речі, ми бронюємо готелі на сайті букінг . Надійно, просто, вигідно.


Booking.com

Бажаємо яскравих вражень!

Читайте також:

= Братислава, Словаччина. На машині по Європі. Частина 5.

= Громадський транспорт Відня: вартість проїзду, де купити квитки, як заощадити.

= Де зупинитися в Відні. Райони міста. Ціни на житло. 15 кращих готелів за ціною і якістю.

= Прага. Путівник: туристичні пам'ятки, готелі, транспорт, їжа, маршрути, відгуки.

= Куди піти в Будапешті з дітьми. Путівник по Будапешту для дітей. 7 найцікавіших маршрутів: розваги, пам'ятки, музеї.

= Чим зайняти дітей в дорозі. Ігри, розваги в машині, поїзді, автобусі і літаку. Як зібрати дитячий рюкзак.

Аеропорт Братислави. Як дістатися до центру міста. Як доїхати до Відня і Праги.

Міжнародний аеропорт Братислави - найбільший в Словаччині. Він носить ім'я відомого словацького політичного діяча Мілана Ростислава Штефаника. Також його називають аеропорт Братислава - Іванка, на словацькому - Letisko Bratislava-Ivanka. Розташований в 10 км на схід від центру Братислави, біля селища Іванка. У статті ми допоможемо вам зорієнтуватися в аеропорту, розповімо як дістатися з аеропорту в центр міста вдень і вночі, як недорого доїхати до Відня і інших сусідніх європейських міст.

Аеропорт невеликий, але досить комфортний і зручний. Складається з двох пасажирських терміналів А і В. Термінал В призначений для обслуговування пасажирів, які прибули або вилітають за межі Шенгенської зони. Letisko Bratislava приймає рейси таких авіакомпаній: Ryanair, Wizz Air, Czech Airlines, Flydubai, Pobeda, SmartWings, Georgian Airways. В основному це лоукостер з недорогими авіаквитками. Тому багато мандрівників вибирають аеропорт Братислави як проміжний пункт у подорожі до Відня, Праги та інших міст Європи.

Авіаквитки в Братиславу.

Як знайти дешеві авіаквитки в Братиславу. Ми користуємося сервісом Skyskanner.com.ua . Це відомий сайт - пошуковик. Він порівнює ціни на квитки понад 700 авіакомпаній (в тому числі лоукостів) і відбирає найвигідніші за ціною рейси. Для бронювання знайдених авіаквитків ви перенаправляє безпосередньо на сайт авіакомпанії. Це добре, адже ви користуєтеся всіма акціями, бонусами, накопиченням "миль".

Саме таким чином ми знайшли і придбали недорогі квитки з Києва до Братислави на прямий рейс Wizz Air . Значно заощадити допоможе також раннє бронювання. Авіаквитки для подорожі в лютому ми придбали в листопаді, за 3 місяці до поїздки. Бонуси авіакомпанії допомогли нам ще більше заощадити. Під час минулорічного авіаподорожі у Вроцлав ми придбали участь в програмі Wizz Discount Club. Вона діє рік і дала можливість купити квиток в обидві сторони Київ - Братислава-Київ зі знижкою - всього за 1100 грн (34 євро), коли звичайна ціна становила 1600 грн. Тариф включав тільки ручну поклажу. Ось так можна легко і швидко знайти вигідний авіаквиток на сервісі Skyskanner.

Ось так можна легко і швидко знайти вигідний авіаквиток на сервісі   Skyskanner

Для пошуку дешевих авіаквитків в Братиславу (в тому числі лоукостів Wizz Air і Ryanair) введіть дані в форму пошуку сайту. Щоб знайти найбільш вигідні ціни (за умови гнучких дат вашої подорожі), на сайті Skyskanner , В датах замість параметра "Конкретна дата" виберіть опцію "Весь місяць", а далі - тисніть місяць або "найдешевший місяць".

Аеропорт Братислави.

Офіційно в аеропорту Братислави два термінали А і В. Але практично чіткого поділу немає. Будівля аеропорту сприймається як один двоповерховий термінал із зоною вильоту і прильоту.

На першому поверсі - кафе, фаст-фуди, сувенірні магазини, обмінний пункт валют, банкомати, інформаційний туристичний офіс. Доступний безкоштовний Wi-Fi. Оригінальна прикраса аеропорту - старовинний жовтий літачок.

У зоні вильоту на першому поверсі розташовані стійки реєстрації авіакомпаній.

На другому поверсі - зона перевірки на безпеку. Далі дьюті фрі і зал очікування. Для пасажирів, які прямують за межі Шенгенської зони - паспортний контроль і за ним, в залі очікування, знову зона дьюті фрі. На другий поверх можна піднятися по ескалатору.

Зона прильоту знаходиться на першому поверсі аеропорту. Паспортний контроль в терміналі В ми пройшли досить швидко, хоча працювали тільки два віконця.

Ось так виглядає карта аеропорту Братислави.

Як дістатися з аеропорту Братислави в центр міста.

З аеропорту Letisko Bratislava-Ivanka в центр столиці Словаччини можна доїхати на автобусі, таксі або орендувати машину.

автобус

Популярний дешевий варіант проїзду по ціні міського транспорту. Днем з аеропорту ходять два автобусних маршрути. Актуальний розклад можна подивитися на сайті громадського транспорту Братислави.

1. З аеропорту Братислави на залізничний вокзал Hlavná stanica їде автобус 61.

Маршрут проходить по лівому березі Дунаю. Розклад: з 04-45 до 23-30, відправлення кожні 20 хвилин. Час в дорозі до залізничного вокзалу 25-30 хвилин. Від вокзалу пішки хвилин за 20-25 або на трамваї можна дістатися до історичного центру - Staré Mesto.

Що подивитися в Братиславі читайте в нашій статті: Братислава, Словаччина. На машині по Європі. Частина 5.

2. У спальний район Petržalka, на правому березі Дунаю, ходить автобус 96.

Кінцева зупинка - Prokofievova. Від неї хвилин 5-10 пішки до залізничного вокзалу Bratislava Petržalka. Перший рейс з аеропорту в 5-00, останній - о 23-00, відправлення кожні 20 хвилин. Час в дорозі до завершення маршруту 35-40 хвилин.

Вночі з аеропорту до Братиславська залізничного вокзалу Hlavná Stanicа ходить нічної автобус №61. Перший рейс з аеропорту відправляється в 23-50, останній в 03-52. Старт щогодини.

Зупинка автобусів 61, 96 і нічного рейсу №61 знаходиться поруч з виходом із зони прильотів аеропорту.


Де купити квитки на автобус в Братиславу.

В аеропорту в автоматі з продажу квитків, в кіоску преса / тютюн, в автоматі біля зупинки автобуса. Квиток обов'язково потрібно прокомпостувати в автобусі перед початком поїздки.

Біля виходу з аеропорту є табло з інформацією про розклад руху міських автобусів, праворуч від нього автомат з продажу квитків на них, зліва - автомат для оплати парковки.

Біля виходу з аеропорту є табло з інформацією про розклад руху міських автобусів, праворуч від нього автомат з продажу квитків на них, зліва - автомат для оплати парковки

Табло з інформацією про розклад найближчих автобусних рейсів з аеропорту.

Табло з інформацією про розклад найближчих автобусних рейсів з аеропорту

Автомат з продажу квитків простий у використанні. Коли ми вийшли з терміналу B, до наступного рейсу автобуса 61 залишалося всього 5 хвилин. За цей час ми встигли купити квиток в автоматі і добігти до зупинки)). Як придбати: вибираєте на моніторі потрібний вид квитка, кількість пасажирів. Оплатити можна готівкою або карткою. Валюта Словаччини - євро.

Валюта Словаччини - євро

Максимальна вартість одноразового квитка в громадському транспорті Братислави - 1,5 євро. По ньому можна їхати 60 хвилин, в 4-х міських зонах, в одному напрямку з пересадками.

По ньому можна їхати 60 хвилин, в 4-х міських зонах, в одному напрямку з пересадками

Щоб дістатися до центрального залізничного вокзалу Hlavná stanica, досить купити одноразовий квиток за 0,90 євро. Він діє 30 хвилин в двох міських зонах, вдень і вночі.

Він діє 30 хвилин в двох міських зонах, вдень і вночі

Таксі.

В аеропорту Братислави можна взяти таксі. Офіційний сервіс - AIRPORT SERVICE. Стоянка таксі знаходиться перед входом в зону вильотів аеропорту. Поїздка в центр Братислави стартує від 10 євро.

Трансфер з аеропорту Братислави.

Можна ще вдома, через інтернет, замовити індивідуальний трансфер з аеропорту Братислави. Зручно і швидко забронювати трансфер на цьому сайті . Вас зустрінуть з іменною табличкою по прильоту вашого рейсу, допоможуть з багажем. Щоб розрахувати вартість індивідуального трансферу перейдіть, будь ласка, на сайт.

Оренда автомобіля в аеропорту Братислави

Для відвідування Братислави орендувати машину не обов'язково. Економніше і зручніше в місті поєднувати громадський транспорт з пішими прогулянками. Оренда автомобіля підійде, якщо Ви плануєте поїздки за межі столиці Словаччини. Вигідно і недорого взяти авто на прокат можна на сайті Rentalcars . Цей сервіс порівнює ціни на оренду машини в відомих прокатних компаніях і допомагає вибрати оптимальний варіант.

Як дістатися з Братислави в аеропорт Братислава-Іванка.

Ті ж автобусні маршрути 61, 96 і вночі №61. Розклад руху і зупинки можна подивитися на сайті громадського транспорту Братислави.

Як доїхати з Братислави до Відня, Праги та інших міст Європи.

Братислава має прекрасне географічне положення для подорожей по Європі. Місто знаходиться всього в 65 км від Відня, в 200 км від Будапешта, 320 км від Праги, 130 км від Брно, в 200-300 км від популярних словацьких лижних і термальних курортів у Високих Татрах. Недорогі квитки лоукостерів в Братиславу дозволяють мандрівникам спланувати бюджетні поїздки в найближчі до міста країни. Ми прилетіли в столицю Словаччини, а далі поїхали до Відня. Розговорилися з сусідом в літаку, він через Братиславу добирався до Праги, так дешевше, ніж купувати прямий квиток до столиці Чехії.

  • Автобусом. З аеропорту Братислава-Іванка та автобусних вокзалів столиці Словаччини ходять автобуси до Віденського автовокзалу Erdberg і до віденського аеропорту Відень-Швехат (Flughafen Wien-Schwechat). В дорозі приблизно півтори години. З аеропорту Братислави автобуси до Відня відправляються кожні 1-2 години, а з автовокзалів міста - приблизно кожні півгодини. Вартість квитка - від 5 - 7 євро при купівлі заздалегідь через інтернет, іноді бувають акції зі знижками від 1 євро. В аеропорту Братислави придбати квиток можна у водія автобуса, але це буде дорожче.

З автовокзалів Братислави курсують автобуси до багатьох міст Європи і Словаччини. Квитки на автобуси Братислава - Відень, Братислава - Прага і в інших напрямках можна придбати на таких сервісах:

- Infobus. - це міжнародний сервіс, який порівнює цінові пропозиції різних автобусних компаній і знаходить найдешевші варіанти.

- FlixBus - один з найбільших автобусних операторів Єропи. Ціна квитка на автобус від 5 євро.

Зупинка автобусів Братислава-Відень знаходиться у будівлі аеропорту, навпроти виходу із зони прильотів.

Зупинка автобусів Братислава-Відень знаходиться у будівлі аеропорту, навпроти виходу із зони прильотів

З автовокзалів Братислави курсують автобуси в інші міста Європи та Словаччини. Квитки на автобуси Братислава - Відень і в інших напрямках можна купити на сайті Infobus . Це міжнародний сервіс, порівнює цінові пропозиції різних автобусних кампаній і знаходить найдешевші варіанти.

  • Поїздом. З центрального залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica, а також з залізничного вокзалу Bratislava Petržalka, кожну годину відправляються поїзди до Відня. В дорозі - 1 година, від станції Petržalka - 1 година 15 хвилин. Квиток в обидва боки Братислава-Відень-Братислава з центрального вокзалу коштує 14 євро. Бюджет поїздки в одну сторону від аеропорту Letisko Bratislava-Ivanka до Відня становить 7,90 євро (7 євро + 0,90 євро квиток на автобус з аеропорту до вокзалу). Від залізничного вокзалу Petržalka буде дорожче.

Ми добиралися до столиці Австрії поїздом. Комфортні, теплі вагони, чистий туалет.

Читайте наш звіт про подорож: Відень за два дні. Як дістатися, де зупинитися, що подивитися. Звіт про подорож.

Квитки купили в касі залізничного вокзалу
Квитки купили в касі залізничного вокзалу. Досить незвичайні для нас. На квитку не зазначено прізвище та ім'я пасажира, дати поїздки і місця. Надрукований тільки період дії - 15 днів. Наприклад, за цим квитком ми можемо в будь-які дні з 4,02 по 19,02 відправитися один раз з Братислави до Відня і один раз в зворотному напрямку. Контролери в поїзді під час поїздки перевіряли квитки двічі.

Також з залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica ходять міжнародні потяги в Прагу і інші чеські міста. Час в дорозі з Братислави до Праги - 4 години, квиток коштує від 15-17 євро в одну сторону. З пересадками можна доїхати до Будапешта і міст Польщі . Залізницею зручно дістатися до словацьких курортів. Квиток в Кошице, наприклад, коштує від 16 євро в одну сторону.

Подивитися розклад руху поїздів, дізнатися вартість поїздки і придбати квитки можна на офіційному сайті словацької залізниці Železničnej spoločnosti Slovensko.

  • Корабель - романтичний і цікавий спосіб дістатися по Дунаю з Братислави до Відня.

Швидкісні катери-катамарани Twin City Liner і прогулянкові катери ходять від Братислави до Відня і назад. Така можливість помилуватися берегами Дунаю є з квітня по жовтень. Катери відправляються з причалу Fajnorovo nábrežie, навпаки Старого міста, між новим мостом SNP і Старим мостом. Час в дорозі 1,5 години. Вартість квитка від 20 євро. Квитки можна придбати в касах на місці або забронювати через інтернет на сайті пароплавства.

Сподіваємося наша стаття допоможе оптимально спланувати маршрут вашої подорожі.

До речі, ми бронюємо готелі на сайті букінг . Надійно, просто, вигідно.


Booking.com

Бажаємо яскравих вражень!

Читайте також:

= Братислава, Словаччина. На машині по Європі. Частина 5.

= Громадський транспорт Відня: вартість проїзду, де купити квитки, як заощадити.

= Де зупинитися в Відні. Райони міста. Ціни на житло. 15 кращих готелів за ціною і якістю.

= Прага. Путівник: туристичні пам'ятки, готелі, транспорт, їжа, маршрути, відгуки.

= Куди піти в Будапешті з дітьми. Путівник по Будапешту для дітей. 7 найцікавіших маршрутів: розваги, пам'ятки, музеї.

= Чим зайняти дітей в дорозі. Ігри, розваги в машині, поїзді, автобусі і літаку. Як зібрати дитячий рюкзак.

Новости