Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 популярних пам'яток Відня

Місто Відень - один з найбільших мегаполісів Європи. У місті з приголомшливим історичною та культурною спадщиною під час подорожі ви зможете відвідати безліч визначних пам'яток і в повній мірі скористатися всіма зручностями, які може запропонувати австрійська столиця.

У місті з приголомшливим історичною та культурною спадщиною під час подорожі ви зможете відвідати безліч визначних пам'яток і в повній мірі скористатися всіма зручностями, які може запропонувати австрійська столиця

Розташована в центрі Європи, на берегах річки Дунай, - Відень - величезна сучасна європейська столиця, де ви зможете провести незабутні дні під час відпустки, а так само під час романтичної або ділової поїздки. Вас чекають сучасні зручності і незліченна безліч заходів, вас надихнуть красиві міські пейзажі і вразять пам'ятки в історичному центрі. Невеликого тижневої відпустки буде абсолютно недостатньо, щоб відвідати всі цікаві місця в цьому казковому місті. Він славиться своїм музичним спадком, тут жили і працювали видатні класичні композитори та багато інших діячів культури і науки.

Пам'ятки Відня - ФОТО.

1. Палац Шенбрунн

Палац Шенбрунн є, мабуть, найвідомішою і найбільш відвідуваною пам'яткою у Відні. Дивлячись на фотографії важко уявити собі величезні розміри палацу, сьогодні це 1440 різних кімнат і приміщень. Основний етап будівництва резиденції в її нинішньому вигляді був завершений в 1712 році. Головним зразком для архітекторів став чудовий Версаль . Внутрішні інтер'єри палацу, багато декоровані золотими прикрасами, вражають ще більше ніж зовнішній вигляд королівського замку. Імператорські сади з фонтанами, статуї і лабіринти, тераси і стежки для прогулянок, створюють дивовижний за красою ландшафт місцевості.

2. Палац Бельведер

Палац Бельведер є ще одним знаковим місцем, яке варто відвідати під час поїздки до Відня. Вражаючий палацовий комплекс включає в себе дві неймовірні резиденції - Верхній Бельведер і Нижній Бельведер. Два величезні споруди з'єднані між собою мальовничим садом з блакитними ставками, фонтанами і статуями. Палац Бельведер і навколишній парк знамениті своїм унікальним архітектурним стилем бароко, який відображає бачення і смаки принца Євгенія Савойського. В даний час ви можете насолодитися різноманітністю екскурсій по палацу і саду. Бельведер є привабливим місцем для всіх поціновувачів мистецтва, в його залах можна насолодитися роботами Моне, Ван Гога, Густава Клімта і іншими шедеври.

3. Музей історії мистецтв і Музей природознавства

Ще одне чудове місце, яке необхідно відвідати. Два величезних музею розташовані по обидва боки площі Марії Терезії (Maria Theresien Platz) в центрі Відня. Вас вразить чудова архітектура майже дзеркальних будівель з велично підносяться над ними восьмикутними куполами. Колекції заснованого в 1891 році Музею історії мистецтв представлені численними роботами Пітера Брейгеля, Веласкеса, Рафаеля, а так само іншими відомими картинами і численними скульптурами. Музей природознавства відкритий в 1889 році - один з найважливіших музеїв в світі. Тут можна побачити великі колекції природних експонатів зібраних династією Габсбургів.

4. Віденська ратуша

Величезна будівля ратуші, в якому сьогодні засідає мерія Відня, зачарує вас своїм неймовірним неоготичному стилем. Головний фасад будівлі прикрашений численними аркадами і колонами. Над будівлею домінують чотири високі вежі. Між ними в самому центрі височіє величезна 105 метрова вежа з годинником увінчана залізної скульптурою варта ратуші. Обов'язково зробіть кілька фотографій в нічний час (особливо в зимові місяці), коли будівля підсвічується прожекторами. Прямо перед ратушею розташований невеличке мальовниче парк, в якому можна прогулятися по чудових алеях.

5. Пратер

Якщо ви хочете розважитися, тоді найкращим місцем для відвідування буде громадський парк Пратер. Це величезний розважальний комплекс, який пропонує безліч варіантів дозвілля для дітей і дорослих. Найкращим варіантом щоб насолодитися панорамним видом на місто з висоти пташиного польоту, є старовинне (споруджено в 1896-1897 роках) колесо огляду. У парку також можна знайти картинг, каток, американські гірки, мініатюрну залізницю, водні гірки, іподром, стадіон, спортивні майданчики і просто зелені зони відпочинку. Після довгого і радісного дня ви зможете смачно перекусити в численних ресторанах і закусочних, розташованих поблизу. В цілому, парк Пратер є одним з кращих місць для розваг у Відні.


6. Донауінзель

Дунайський острів - Донауінзель - однин з найзеленіших районів у Відні. Цей штучний острів перебуває в оточенні блакитних вод Дунаю. Він відомий як великий рекреаційний парк усіяний зеленим лісом, квітучими садами, численними пішохідними стежками, барами і закусочними. Донауінзель був споруджений в 70-х, початку 80-х років. Його довжина перевищує 21 кілометр, а ширина становить всього кілька сотень метрів. На острові проводиться щорічний відкритий фестиваль музики Donauinselfest, крім цього проводиться безліч інших заходів на свіжому повітрі. Мальовничі стежки і спеціальні доріжки найкраще підходять для бігу, для катання на роликах і велосипеді, а в сутінках з острова можна милуватися нічними вогнями Відня.

Мальовничі стежки і спеціальні доріжки найкраще підходять для бігу, для катання на роликах і велосипеді, а в сутінках з острова можна милуватися нічними вогнями Відня

7. Кафедральний собор Святого Стефана

Це одна з найвідоміших церков в місті. Католицький собор, побудований з елементами готичного і романського стилю, розташований в самому серці міста. Висота масивної південній вежі, велично підноситься над горизонтом, досягає 136 метрів. Відмінною особливістю цього собору є покрівля - красиві мозаїка і ілюстрації національного і міського герба викладені з кольорової черепиці. Як тільки ви опинитеся всередині собору, ви відразу ж опинитеся в готичне минуле. Численні вівтарі, скульптури, ікони і каплиці, це лише мала частина того, що ви побачите. Не забудьте піднятися на вершину південної вежі, там є оглядовий майданчик.

Не забудьте піднятися на вершину південної вежі, там є оглядовий майданчик

8. Дунайська вежа

Для того, щоб зробити кращі панорамні фотографії міста, вам потрібно піднятися на Дунайську вежу. Це найвища будівля в місті, її висота 252 метри. Два швидкісні ліфти доставлять вас на висоту 150-170 метрів, де знаходиться оглядовий майданчик і ресторани, розташовані на обертових платформах. З висоти можна насолоджуватися 360 градусним оглядом міста і долиною річки Дунай.

З висоти можна насолоджуватися 360 градусним оглядом міста і долиною річки Дунай

9. Карлскирхе

Ще одна історична пам'ятка в центрі Відня це католицька церква Карлскирхе, що є видатним зразком віденського бароко. Вона розташована поруч з важливим транспортним вузлом - міський площею Карлсплац. Ваша поїздка до Відня повинна обов'язково супроводжуватися відвідуванням цієї надихає пам'ятки. Овальний ставок прямо навпроти церкви чарівно відображає всі вогні і тіні цього дивного будинку. Вхід оснащений шістьма колонами, по обидва боки від головного фасаду стоять масивні вежі, між якими височить величезний купол. Дізнатися детальну історію собору ви зможете під час екскурсії.

Дізнатися детальну історію собору ви зможете під час екскурсії

10. Імператорський палац Хофбург

Імператорська резиденція Хофбург це величезний палацовий комплекс в центрі Відня з безліччю приміщень, будівель і споруд, побудованих в період з 13 по 20 століття. Таким чином, ви можете тут побачити втілення безлічі архітектурних стилів. Палац був присвячений династії Габсбургів, його величезна територія включає в себе мальовничі сади, музеї, Австрійську національну бібліотеку, скульптури, пам'ятники і безліч інших визначних пам'яток. Щоб сфотографуватися, приходьте сюди навіть вночі, нічне підсвічування палацу, робить його композицію ще живописней.

Щоб сфотографуватися, приходьте сюди навіть вночі, нічне підсвічування палацу, робить його композицію ще живописней

Новости