Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великий Устюг - столиця Діда Мороза - Wanderings.Online

Столиця Діда Мороза - Великий Устюг знаходиться в 450 км від Вологди. Це справжнє казкове містечко, ровесник Москви і Вологди. Він був заснований в 1147 році. Один з найдавніших міст російською Півночі зберіг багату культурну спадщину. Столиця Діда Мороза - Великий Устюг знаходиться в 450 км від ВологдиВеликий Устюг

Всі ми віримо в чудеса. Чудеса ж взимку без Діда Мороза не обходяться. У дитинстві нам розповідали, що він живе десь на півночі і зі своєю онучкою Снігуронькою в новорічну ніч розвозить подарунки на санях в упряжці з 3 красивих білих коней. У 1999 році виявилося, що головний чарівник живе в місті Великий Устюг Вологодської області. Тепер будь-який бажаючий може побувати у доброго казкового персонажа.

Пошта Діда Мороза у Великому УстюзіПошта Діда Мороза у Великому УстюзіПошта Діда Мороза у Великому УстюзіПошта Діда Мороза у Великому Устюзі

Довідка: * Дід Мороз - добрий старий в кольоровий шубі блакитного, синього, червоного або білого кольору. У нього довга біла борода і посох в руці. На ногах надіті валянки. Їздить на трійці коней. Терем Дідуся Мороза розташовується в лісовому масиві, в 11 км від Великого Устюга. У будинку є тронний зал, майстерні, музей, сувенірна крамниця і пошта. Поруч розташовується парк розваг.

Погода в Великому Устюзі: та, що необхідна Дідові Морозу - холод, сніг, мороз.

Шемогодськая різьблення по бересті

Великий Устюг зберіг давню архітектурну забудову, включаючи численні церкви і монастирі. У місті ви знайдете пошту Діда Мороза, з якої можете відправити лист з поздоровленнями або святкову листівку друзям, родичам. Так само в ньому можна зайти в музей і лавки ремісників: вас навчать азам вологодського кружевоплетения, Шемогодськая різьблення по бересті і північній розпису. У місті потрібно відвідати «Будинок моди Діда Мороза».

Вологодське мереживоВологодське мереживо

Гуляти по місту краще, після того, як ви відвідали головне, навіщо все приїжджають в Великий Устюг - резиденція Діда Мороза. Королівство чарівника зими знаходиться серед високих сосен. Пройшовши різьблені дерев'яні ворота, ви потрапляєте в казку. Перед вами дерев'яний терем, прикрашений різьбленням. Це і є будинок Діда Мороза.

У теремі ви вживу поспілкуєтеся з Дідом Морозом і Снігуронькою. Велика ялинка, живий Дід Мороз, відчуття присутності казки змусить вас повернутися в дитинство, а для дітей казка стане дійсністю. Саме тут ви будете удостоєні честі посидіти (і сфотографуватися) на чарівному, прикрашених казкової різьбленням, троні Діда Мороза. Крім головного залу в цьому теремі є спальні, бібліотека, гардероб, робочий кабінет, обсерваторія. Поза терема проводяться різні атракціони, гірки, катання на конях.

Великий УстюгВеликий Устюг.Резиденція Діда Мороза.Катання на печі

Обов'язково побувайте на "Тропе казок", катайтеся по красивому лісі. Тут приємно віддихатися справжнім киснем, забувши про "повітрі" великих мегаполісів. На "Тропе казок" ви зустрінете героїв російських казок, а також самохідну піч, на якій пересувається Ємеля. На печі так само можна покататися!

Якщо в процесі прогулянки ви замерзнете, то можна погрітися біля багаття з героями казки "12 місяців", побуваєте в будиночку Лесовичка, у мудрої Сови, у бабусі Аушкі. Вас також чекає кузня Діда Мороза, Столярна майстерня, Комора здоров'я, Льодовик Діда Мороза.

На Тропе казокУ льодовику Діда МорозаНа Тропе казокУ льодовику Діда Мороза

На території резиденції є звіринець і зворушливий зоосад, в яких можна побачити північних мешканців і велика кількість різних птахів. Олені, лосі, марали, рисі, бурі ведмеді, вовки, лисиці, білки, яки, пума, верблюди живуть поруч з Дідом Морозом. Орлани, глухарі та фазани, а також безліч водоплавних - качки-мандаринки, нирки, чорні лебеді, рідкісні журавлі-красавки так само дружать з ним. З домашніх тварин в зоосаді можна побачити коней, поні, кроликів, овець, віслюків, поросят, курей, кіз і корів, їздових собак породи хаскі.

Звіринець і зворушливий зоосад вотчини Діда МорозаЗвіринець і зворушливий зоосад вотчини Діда Мороза

У Великий Устюг систематично направляються туристичні поїзди з Санкт-Петербурга, Москви, Вологди, Казані. Слідкуйте за розкладом.

На території резиденції є котеджний комплекс "Вотчина Діда Мороза", а так само "Готель в вотчині Діда Мороза".

Котеджний комплекс "Вотчина Діда Мороза"

Всім, хто приїде в край Російської Півночі, зможе зануритися в дитинство. Хто добре себе вів - Дідусь Мороз чекає в гості 🙂 Вам будуть раді.

Про відзначення дня народження Діда Мороза можна прочитати тут

Про відзначення дня народження Діда Мороза можна прочитати   тут

PS Якщо вам сподобалася стаття, н е забудьте поділитися з друзями! Натисніть нижче на символ соціальної мережі, щоб поділитися цією статтею.

Новости