Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великий Устюг на Новий рік: ціни, тури, самостійна поїздка

  1. Новорічні канікули в місті Великий Устюг
  2. Як організувати новорічні канікули в місті Великий Устюг 2018
  3. Тури в Великий Устюг на Новий рік
  4. Самостійна поїздка у Великий Устюг на Новий рік
  5. комбінований варіант
  6. Що слід обов'язково відвідати в чарівному краї

3 варіанти, як організувати поїздку в Великий Устюг на Новий рік 2018: ціни, тури, самостійна і комбінована поїздка. Вибираємо кращий варіант.

Довгоочікуваний Новий рік - всіма улюблений чарівне свято, коли народжуються нові сміливі мрії і відбуваються найнеймовірніші чудеса. Зустрічати прихід молодого віку можна по-різному, наприклад, серед розлогих пальм під променями жаркого тропічного сонця. Але більшість росіян вважає за краще проводити це свято в звичній атмосфері зимової казки: снігові замети, дзвінка тиша морозного синього неба, пухнасті хвойні красуні, прикрашені барвистими іграшками, веселі забави на свіжому повітрі і смачний стіл, заставлений святковими стравами.

Новорічні канікули в місті Великий Устюг

На карті Росії є заповітний куточок, тісно пов'язаний з тематикою новорічних свят. Йдеться про місто Великий Устюг, де посередині густих лісів живе головний персонаж казкової ночі - Дід Мороз. В останні роки для росіян і зарубіжних гостей стало доброю традицією приїжджати в гості до чарівника, у якого в заповітному мішку знайдуться подарунки для представників усіх поколінь.

Славний Дідусь Мороз вибрав для своєї резиденції Вологодську область і зробив це не випадково. Розташовується місто приблизно в 1000 км від столиці Росії, зими тут справжні з іскристим білим снігом і цілком прийнятними показниками температурни. Нижче 20С стовпчик термометра опускається вкрай рідко, погода не відрізняється злісними стужами і розгулом лютих вітрів. Всюдисуща статистика стверджує, що середня температура в місті Великий Устюг в період новорічних канікул стійко дотримується показника 10С.

Сніговий покрив лягає впевнено і надовго, але не замітає будинки місцевих жителів по самі віконця. У володіннях діда Мороза навіть влітку не буває особливо спекотно, погода щадить казкового героя і його помічників і не дозволяє їм розтанути. У теплі дні літніх місяців стовпчик термометра піднімається до + 25С, комфортна атмосфера сприяє неспішного знайомства з архітектурними пам'ятками, яких в старовинному російською містечку чимало. Тому поїхавши в Великий Устюг на новорічні канікули ви точно не залишитеся без снігу і не промерзне до кісток.

© chlemaris / flickr.com / CC BY 2.0

Як організувати новорічні канікули в місті Великий Устюг 2018

Одні туристи вважають за краще доручити турботи по організації подорожі професіоналам спеціалізованих агентств. Фахівці туристичної індустрії пропонують різні пакети сервісних послуг. У повну програму входить бронювання місця проживання з харчуванням або без нього, проїзні документи, трансфери до готелів і назад від вокзалів, насичена програма розваг і екскурсій.Прежде ніж відправитися в регіон царювання Діда Мороза, потрібно ретельно підготуватися до поїздки.

Варіантів дістатися до одного з міст Російської Півночі існує більш ніж достатньо. Для самостійних підкорювачів нових географічних горизонтів доступні залізничні та автомобільні маршрути, замовлення номерів у готелях і міні-готелях, участь у новорічних заходах, які щорічно готує для гостей дружна команда зимового чарівника Діда Мороза. Приємною новиною для всіх, хто зібрався в Великий Устюг на зимовий променад, стає моніторинг цін на пропоновані послуги.

Зазвичай в Великий Устюг на новорічні канікули приїжджають на 1 - 4 дні. Свою поїздку ви можете організувати трьома способами:

  • Купити готовий тур;
  • Поїхати самостійно;
  • Скомбінувати обидва варіанти.

І зараз ми детально розберемо кожен з варіантів.

Тури в Великий Устюг на Новий рік

Залежно від категорії готелю і набору додаткових послуг, ціна на новорічні тури в Великий Устюг в 2018 році обійдуться вам в районі 7500 до 26000 рублів. Подивитися ціни і купити тури можна тут і тут .

В ході 4-х денного відвідування резиденції Діда Мороза менеджери туристичних компаній пропонують наступний набір послуг:

  • розміщення в одному з популярних місць, наприклад, в готелі «Великий Устюг», комфортабельному котеджі з зимовим назвою «Завірюха» або на базі відпочинку «Лісова казка»;
  • забезпечення доставки туристів до місця проживання і назад з ж / д вокзалу;
  • огляд стародавніх архітектурних пам'ятників міста;
  • поїздка в легендарні пенати Діда Мороза;
  • новорічні або в залежності від вибору дати поїздки різдвяні забави, посиденьки з чаюванням і кондитерськими виробами;
  • театралізовані вистави, бали і маскаради;
  • запальні танцювальні шоу і дискотеки;
  • навчальні майстер-класи для любителів народних промислів.

Ви можете самостійно вибрати дати приїзду і від'їзду. У період тривалих новорічних канікул в місті Великий Устюг і в вотчині казкового чарівника не висихає феєрверк щоденних яскравих заходів, тому ви нічого не втратите.

© yurivv69 / flickr.com / CC BY 2.0

Самостійна поїздка у Великий Устюг на Новий рік

Як дістатися

Коли ви живете в Москві, все простіше, ви можете купити тур на Новорічний експрес в Великий Устюг, сісти в автобус, поїзд чи літак і долетіти за 10 000 руб . Щоб, наприклад приїхати в Великий Устюг на Новий рік 2018 з Челябінська, Тюмені, Єкатеринбурга, Новосибірська або будь-якого іншого міста Росії потрібно докласти трохи більше зусиль.

У Великому Устюзі є невеликий аеропорт, але авіаперельоти є тільки з Москви, а ось найближчі залізничні станції розташовуються в містечках Ядріха і Котлас. Місцеві транспортники прекрасно інформовані про популярність напряму в зимовий період, тому від вокзалів в напрямку Великого Устюга і Резиденції бородатого чарівника регулярно ходять автобуси. Багато туристів вважають за краще не чекати міський транспорт і добираються до місця призначення на таксі.

Заповнюйте форму нижче, вказавши ваше місто і дату від'їзду, а сервіс туту.ру запропонує вам наявні квитки на потяги, літаки та автобуси. Поспішайте, їх швидко розбирають.

Якщо вам квитка не дісталося, ви можете поїхати в якості попутника на автомобілі, сплативши лише бензин. Попутників і водіїв шукайте в сервісі BlaBlaCar .

Про житло

Самостійна поїздка у Великий Устюг на новорічні канікули, безумовно, можлива і здійсненна. Тільки доведеться дотримати кілька обов'язкових умов. Охочих поспілкуватися з Дідом Морозом в новорічні святкові дні з кожним роком стає все більше. Планувати подорож треба завчасно, зазвичай за 50-60 днів до чарівної новорічної ночі, вільних місць у всіх готелях, готелях і на приватних знімних квартирах , Практично не залишається. Вартість проживання в міні-готелях коливається від 500 до 1000 рублів за номер, комфортабельний сімейний номер з усіма зручностями і сніданком коштує від 5000 рублів на добу.

Шукати готелі в місті Великий Устюг

Попит народжує пропозицію, останнім часом в місті Великий Устюг стало з'являтися багато нових міні-готелів, деякі з яких затишно розташувалися близько казкових палаців Діда Мороза. Вибір місця розташування цілком залежить від ваших стратегічних планів: приділити час огляду принад Російської Півночі або на весь час зануритися в гущу магічних подій головного зимового свята.

Про їжу

На святкових урочистостях у Великому Устюзі не залишиться жодного голодного туриста. Потішні чаювання з російськими пирогами та хлібобулочними ласощами, колекція борошняних та цукристих солодощів чекають туристів у всіх місцях проведення гучних гулянь. Ресторани і кафе пригощають гостей національними стравами Російської Півночі і кулінарними виробами кухонь світу. У володіннях діда Мороза підприємств громадського харчування менше, зате в готелях часто є кухні або кухонні куточки для самостійного приготування їжі. Компаніям з маленькими дітьми буде незайвим взяти з собою в дорогу дитяче харчування, яке вважають за краще ваші малюки.

© niceimages / flickr.com / CC BY 2.0

комбінований варіант

За роки існування чарівного світу казок від Діда Мороза у Вологодській області, сам по собі склався оптимальний варіант поїздок в ці краї. Найкращий спосіб - скомбінувати поїздку, частково використовуючи пропозиції туристичних компаній і самостійні задумки.

Приїжджати у володіння Діда Мороза краще в теплій компанії з іншими туристами, а подальшу програму розваг скласти за власним розкладом. Недорогий одноденний тур в Резиденцію Діда Мороза обійдеться мандрівникам в 4500 рублів. Він включає в себе щільну програму відвідування найбільш значущих об'єктів в окрузі казкового зимового королівства. Кваліфіковані гіди розкажуть легендарну історію поселення Діда Мороза в тутешніх місцях, покажуть важливі віхи та пам'ятки, а потім настане повна свобода дій.

Плюсів у такої комбінованої поїздки кілька:

  • ви зможете самостійно вибрати потрібний вам тип житла і харчування,
  • ви точно побачите Діда Мороза, тому що в новорічний час бажаючих дуже багато, і довгоочікувана зустріч відбувається далеко не у всіх. В іншому випадку ваші діти будуть несказанно розчаровані, якщо, пройшовши довгий шлях, не побачать найголовнішого.

Що слід обов'язково відвідати в чарівному краї

Крім апартаментів в головній Резиденції у Діда Мороза є робочий філія в місті. Сам загадковий персонаж в міській резиденції буває рідко, але його офіс завжди знаходиться в повній бойовій готовності до його приїзду. Тут вас зустрінуть секретарі та помічники новорічного чарівника, дозволять оглянути величний тронний зал, покрасуватися в яскравих костюмах і зробити серію фотознімків на згадку про відвідини дивовижного місця.

У новорічні дні в міській резиденції проводять багато майстер-класів для любителів робити прикраси на новорічну пухнасту красуню своїми руками. Підтвердженням вашого особистої присутності в унікальному офісі стане рукотворне послання майбутнім гостям з вашим автографом в Книзі добрих справ.

Ще одне культове місце для всіх дітлахів - поштове відділення, в яке приходять листи з побажаннями про подарунки з усієї країни та інших куточків планети. Родзинка пошти в місті Великий Устюг в тому, що у відділенні можна створити цікавий сувенір для близьких людей власноруч. Напишіть добрі слова і побажання всім, хто вам доріг і закріпіть їх особистою печаткою діда Мороза.

© gigi62 / flickr.com / CC BY 2.0

Ну а головним куточком казкових чудес стане Будинок Діда Мороза в 18 км від Великого Устюга. Невелика прогулянка по таємничій Тропе казок піднесе відвідувачам Тереми масу незабутніх відчуттів і поверне всіх без винятку в добрий світ дитинства. У господарстві бородатого Мороза живуть лісові звірятка, є крижані хороми, справжня кузня, розкішний зимовий сад, царство мотузкових перешкод і веселих атракціонів. Нудьгувати в світі добродушного казкаря точно нікому не доведеться.

Поїздка в казкову резиденцію зимового чарівника обов'язково запам'ятається надовго. Щоб ніщо не змогло затьмарити ваш відпочинок, уважно вивчіть перелік пропонованих послуг і всі складові програми святкової поїздки, наприклад, чи входить у вартість подорожі новорічні та різдвяні банкетні посиденьки, чи враховані всі ваші побажання щодо категорії готелю, трансферів і екскурсій.

Представники туристичних компаній несуть повну відповідальність за якість і безпеку наданих ними послуг. Будьте уважні, терплячі і обережні при здійсненні самостійних поїздок. Резиденція Діда Мороза скоро знову гостинно відчинить свої двері для всіх, хто приїде в Великий Устюг провести незабутні новорічні канікули.

Джерело вступного зображення: © chodhound / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0.

Новости