Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Україна зайняла 80-е місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Forbes

Ресурс Forbes опублікував власний рейтинг країн за ступенем легкості ведення бізнесу

Ресурс Forbes опублікував власний рейтинг країн за ступенем легкості ведення бізнесу. При цьому оцінюються такі критерії як право власності, ступінь впровадження інновацій, рівень оподаткування, технології, рівень корупції, свобода (особиста, торгова і фінансова), бюрократія і захищеність інвесторів.

У нинішньому рейтингу представлені 153 країни. Україна опинилася в ньому на 80-му місці. При цьому відзначається зростання ВВП на 2,3%, а показник ВВП на душу населення становить $ 2200.. У той же час показник співвідношення торгового балансу до ВВП знизився на 4,1%. Для порівняння, в минулому році Україна посіла 74-е місце по легкості ведення бізнесу, але тоді в рейтингу брали участь лише 139 стан. У позаминулому році Україна опинилася на 61-му місці серед 144 країн. Різну кількість країн рейтингах різних років робить порівняння з попереднім роком не таким вже легким. Якщо вивести якийсь абстрактний коефіцієнт, то 80-е місце з 153 можливих буде трохи кращим показником, ніж 74-е місце з 139, але гіршим, ніж 61-е місце з 144.

Якщо вивести якийсь абстрактний коефіцієнт, то 80-е місце з 153 можливих буде трохи кращим показником, ніж 74-е місце з 139, але гіршим, ніж 61-е місце з 144

В описі країни на сторінці Forbes сказано, Україна досягла значного прогресу в проведенні реформ, спрямованих на те, щоб зробити країну процвітаючою, демократичною і прозорою. Але необхідні додаткові поліпшення, включаючи боротьбу з корупцією, розвиток ринків капіталу та вдосконалення законодавчої бази. Також наголошується, що окупація Росією Криму в березні 2014 року і триває російська агресія на сході України завдали значної шкоди економічному зростанню. В результаті втрати значної частини важкої промисловості України на Донбасі і триваючих воєнних дій економіка України скоротилася на 6,6% в 2014 році і на 14,3% в 2015 році, але виросла на 2,3% в 2016 році, коли були запущені ключові реформи.

В результаті втрати значної частини важкої промисловості України на Донбасі і триваючих воєнних дій економіка України скоротилася на 6,6% в 2014 році і на 14,3% в 2015 році, але виросла на 2,3% в 2016 році, коли були запущені ключові реформи

Лідером рейтингу Forbes за легкістю ведення бізнесу виявилася Великобританія. У п'ятірку лідерів також увійшли Нова Зеландія, Нідерланди, Швеція та Канада.

Найгірше з легкістю ведення бізнесу справи йдуть в Чаді. Незначно краща ситуація в Гамбії, Гаїті, Афганістані та Лівії.

Що стосується найближчих географічних сусідів України, то Білорусь зовсім не потрапила в рейтинг. А Польща продемонструвала найкращий серед сусідів результат - 34-е місце. Угорщина зайняла 42-й рядок рейтингу, Румунія - 43-ю, Росія - 58-ю, Молдова - 87-ю.

Сусідами України по рейтингу стали Аргентина (81-е місце) і Руанда (79-е місце).

джерело: Forbes

Новости