Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обменнік.BY -> Питання та Відповіді -> Webmoney

Систему електронних грошей WebMoney можна охарактеризувати як одну з найпопулярніших не тільки на просторах рунета, а й взагалі в світі Систему електронних грошей WebMoney можна охарактеризувати як одну з найпопулярніших не тільки на просторах рунета, а й взагалі в світі. Система була створена в 1998 році. В цей час мало хто їх користувачів інтернету взагалі уявляв собі, що таке електронні гроші і для чого вони потрібні. Тому розвиток компанії на перших порах відбувалося в дуже жорстких умовах, перших клієнтів доводилося буквально затягувати силою за допомогою різних бонусів і знижок. Сьогодні їх кількість перевищила 7 млн. Чоловік, а сама система набула дуже велику популярність. Причиною такої популярності, швидше за все, є високий ступінь надійності системи, яка повністю виключає зникнення коштів з рахунку клієнта.

Керуючою компанією системи WebMoney і власником всієї її символіки та логотипів є SIA "DigiMoney", що знаходиться на території Литви. Технологія належить корпорації WM Transfer Ltd, яка знаходиться в Белізі. Основними структурними підрозділами системи WebMoney є оператор і гаранти.

В якості оператора системи виступає ЗАТ «Обчислювальні сили» в Москві. В область завдань оператора входить здійснення всіх операцій в системі, забезпечення їх безпеки і надійності. Гаранти діють на території певних країн і займаються вирішенням питань правової сфери. Місце розташування гаранта залежить від валюти, в якій працює система. Наприклад, гарантом рублевої електронної валюти є компанія ТОВ «ВМР» в Москві. Офіційний російський сайт компанії - http://www.webmoney.ru/ .

Емісію титульних знаків певного типу в системі WMT здійснює Гарант. Гарант - комерційна або кредитна організація, що забезпечує введення / виведення коштів в / із системи за дорученням власників WM-гаманців відповідного типу.

Гаманець і електронна валюта позначаються абревіатурою WM, до якої в кінці додається одна з семи букв.

Всього на даний момент в системі виділяється сім різновидів електронних еквівалентів валют, яким відповідають певні типи гаманців WebMoney:
1. Z-гаманець (WMZ) - працює з доларами, його код є 12-значне число. Гарантом по WMZ виступає Amstar Holdings Limited, Поштова адреса: 1 Limekiln Close, Dublin 6, Ireland.
2. R-гаманець (WMR) - рублевий. Його валюта - еквівалент російських рублів. Також має 12-значний код. Гарантом по WMR виступає ТОВ «ВМР» Росія, м.Москва тел / факс: +7 (495) 727-43-33
3. U-гаманець (WMU) - призначений для зберігання українських гривень. Його номер - це 12 цифр, перед якими знаходиться буква «U». Гарантом по WMU виступає: ТОВ "Українське Гарантійне Агентство" м.Київ Телефон: +38 (044) 4985960
4. B-гаманець (WMB) працює з білоруськими рублями. Його код аналогічний українському, але містить букву В. Гарантом по WMB виступає: ВАТ «Технобанк» Республіка Білорусь м.Мінськ Телефон: + 375-172-37-43-94
5. Е-гаманець (WME) був створений в системі пізніше, ніж перераховані вище. Він призначений для роботи з валютою євро. Код складається з букви Е і 12-значного числа. Гарантом по WME виступає Netec Financial ltd, Поштова адреса: 12 Grigori Afxentiou Avenue, office 53, 6023 Larnaca, Cyprus.
6. G-гаманець (WMG) - також відносно недавнє нововведення. Його валюта еквівалентна золоту і перераховується на кількість грам дорогоцінного металу. Вид коду - G + 12 цифр. Гарантом по WMG виступає WM Metals FZE, POBox 182041, Dubai, United Arab Emirates. Tel: + (971) 04 2088369
7. Y-гаманець (WMY) - його валюта еквівалентна сумам Узбекистану. Номер його також включає букву Y. Гарантом по WMY виступає: Узбецьке гарантійне агенство ТОВ «TILLO-GARANT» Республіка Узбекистан Ташкент Телефони: (8-371) 215-64-20, 150-42-11
8. Крім семи описаних, існують ще два спеціальних гаманця для операцій, пов'язаних з кредитуванням - C і D.

Звичайно ж, надійність системи WebMoney - це її безсумнівний плюс. Але її забезпечення вимагає ряду заходів, через які процес реєстрації в системі, установка додаткового ПЗ, а іноді і робота з валютами настільки складні, що змушують деяких клієнтів використовувати інші електронні платіжні системи.

Спеціалізоване програмне забезпечення, установка якого на комп'ютер необхідна для використання гаманця, називається WM Keeper. Існує три різновиди цієї програми:
1. WM Keeper Classic - єдине з трьох видів, власне ПО, яке необхідно завантажити і встановити.
2. WM Keeper Light - все необхідно ПО знаходиться на сайті системи, а його використання відбувається через браузер.
3. WM Keeper Mini - модифікація WM Keeper Light, що володіє мінімумом функції, але дозволяє працювати на мобільних телефонах.

Кожна з трьох різновидів WM Keeper має свої переваги і недоліки. Необхідно дотримуватися наступних правил:
1. Якщо вам потрібен максимум можливостей і комфортна робота, при цьому ви не лінуйтеся витратити час на скачування і установку програми, то слід вибрати WM Keeper Classic.
2. При поганому з'єднанні з Інтернетом найбільш зручні будуть WM Keeper Classic і WM Keeper Mini.
3. Якщо ви працюєте з різних комп'ютерів і відвідуєте Інтернет-клуби, то краще за все WM Keeper Mini або WM Keeper Light.
4. Якщо ви використовуєте НЕ Windows, а іншу операційну систему, то кращий варіант - WM Keeper Light або WM Keeper Mini.
5. Якщо ваше використання гаманців обмежується лише здійсненням покупок в Інтернет-магазинах, то краще вибрати WM Keeper Mini.

Розглянемо процес реєстрації в системі на прикладі з WM Keeper Classic
1. Завантажити програму для установки WM Keeper.
2. Встановити цю програму на свій ПК.
3. Запустити програму WM Keeper. Далі приступити до реєстрації.
4. Вибрати область жорсткого диска, в яку будуть збережені файли з секретними ключами і гаманцями. Натиснути кнопку «Створити».
5. Після завершення реєстрації вам буде виданий WM-ідентифікатор, який необхідний для входу в платіжну систему. Цей ідентифікатор і пароль найкраще записати, а також створити і зберегти копію файлу з ключем.
6. Потім автоматично будуть створені чотири зазначених типів гаманців.

Для використання системи необхідно зайти в WM Keeper Classic. Натисніть кнопку «Вхід» і введіть WM-ідентифікатор і пароль. Після з'єднання програми з сервером гаманець готовий до використання. Під час різних операцій переказу коштів між гаманцями система утримує комісію в розмірі 0,8% від суми платежу.

Система електронних платежів Webmoney з 27.11.09 заборонила обмін своєї валюти на валюти низки систем, в тому числі "Яндекс.Деньги", Moneymail , WebCreds та інших. Своє рішення в Webmoney пояснюють безпекою своїх клієнтів. За даними компанії, " Яндекс гроші "Та інші системи не забезпечують належної ідентифікації особи власника коштів, що може сприяти незаконним або сумнівним операціям.

В системі WebMoney Transfer персоналізація рахунки обов'язкове, анонімність платежів підтримується і залишається на розсуд користувача.
Атестати мають наступні рівні:

  • Атестат псевдоніма - атестат, дані якого не проходять верифікацію.
  • Формальний атестат - атестат з обов'язковим включенням паспортних даних, які не будуть проходити перевірки доти, поки не виникне потреби перевести в готівку WM-units
  • Початковий Атестат - надається після перевірки паспортних даних Персоналізатори учасником партнерської програми Атестаційного Центру.
  • Атестат - Атестат, одержуваний у Реєстраторів, учасників партнерської програми Центру атестації.
  • Атестат Реєстратора - вищий рівень аттестатаціі, одержуваний після особистої зустрічі з представником Центру Атестації.

    Усередині системи стягується комісія в розмірі 0.8% від суми платежу, але не менше 0.01WM за здійснення кожної трансакції. Мінімальна сума переказу від 0,01 WM - тобто від 1 коп. (WMR) або від 1 цента (WMZ) .WebMoney Transfer спирається на міжнародну правову базу і є інтранаціональной платіжною системою.

  • Новости