Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Білий храм - Ват Ронг Кхун

  1. Пакетні тури в Таїланд
  2. Авіаквитки в Таїланд

У провінції Чіанграй в містечку Ампхуар є чудовий храм Ват Ронг Кхун (Wat Rong Khun), званий також Білим храмом. Ось уже 11 років його будує один з найвідоміших художників Таїланду Чалермчай Косітпіпат. Грошей від спонсорів не бере, щоб ніхто не мав можливості диктувати йому свої умови. У будівництво храму художник уже вклав кілька мільйонів доларів. Храм вийшов дивовижний, білий-білий і весь в алебастрові візерунках, прямо палац Снігової Королеви, тільки в тайському стилі. Візерунки покриті дзеркальними пластинками, блискучими на сонці. Усередині три зображення Будди - одне над іншим, дві скульптури і мальовнича картина на стіні. На протилежній стіні сучасна інтерпретація боротьби сил Світла і Темряви, а над ними Будда і його учні. Внутрішнє оздоблення храму ще не завершена, тривають роботи і з благоустрою території. Вражає уяву скульптурна композиція, розташована перед центральною сходами, що ведуть до храму. По периметру кола величезні зуби, а всередині нього тягнуться вгору і корчаться руки. Так Чалермчай Косітпіпат бачить пекло.

Навпаки Білого храму - храм, покритий золотом. "Там лазня і туалети", - пояснив тайський гід. Не повіривши, аж надто це несумісні речі, попросіть відкрити храм. І дійсно, весь перший поверх займають звичайні одномісні туалети, правда лазні не видно ... Ось така концепція художника: один храм для поклоніння Будді, інший - як відхоже місце.

Познайомитися з творчістю Чалермчая Косітпіпата можна в галереї, де виставлені його оригінальні роботи. Ім'я Чалермчая Косітпіпата відомо поціновувачам прекрасного в багатьох країнах світу. Досить сказати, що одну з картин художника японський музей купив за $ 6,5 мільйона. Поруч з галереєю знаходиться магазин, де продають репродукції картин художника.

У провінції Чіанграй в містечку Ампхуар є чудовий храм Ват Ронг Кхун (Wat Rong Khun), званий також Білим храмом

Пакетні тури в Таїланд

Ми прагнемо зробити подорожі до Таїланду максимально доступними! З нашим сервісом ви можете не збирати гроші на літню відпустку, а подорожувати 3-4 рази на рік. У вас в руках - всі інструменти для пошуку гарячих турів, які раніше були доступні тільки найкрутішим турагентам. Завдяки нашому розумному пошуку ви можете економити на туристичних поїздках і турах до 70%!

Завдяки нашому розумному пошуку ви можете економити на туристичних поїздках і турах до 70%

Авіаквитки в Таїланд

Задумалися про авіаперельоти? Потрібні недорогі квитки на літак?
Ми допоможемо вам знайти і купити авіаквитки в Таїланд ...

Потрібні недорогі квитки на літак?

Новости