Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Napa Valley: Не тільки Виноградна Каліфорнія

Про Каліфорнії і каліфорнійському вини чули всі, але чи багато хто знає про Напа Веллі, батьківщині американського вина, яку населяють не тільки американці, але і італійці, французи? Багато з нас хотіли б потрапити в Напа Веллі, адже цей регіон відомий не тільки своєю красою, багатством виноградників і хорошого вина. Напа Веллі (Napa Valley) є також і будинком для безлічі вишуканих ресторанів, СПА курортів, унікальних магазинів і просто місцем, де мандрівники отримують масу яскравих вражень. Поруч з Напа Веллі знаходяться чарівні міста, пляжі і визначні пам'ятки, які приваблюють все більше туристів з усього світу.

Поруч з Напа Веллі знаходяться чарівні міста, пляжі і визначні пам'ятки, які приваблюють все більше туристів з усього світу

Опинившись в Каліфорнії, було б нерозумно не зробити тріп в Napa Valley, благо Джаз надає достатньо можливостей: на спеціальному поїзді Wine Train, вело-тріп, на автомобілі і навіть ... на повітряній кулі. Поїздка в Напа Веллі - це, в першу чергу, відвідування відомих виноробів і виноградників. Створіть свої власні купажі на Judd's Hill, Conn Creek, O'Brien Estate або Franciscan Estate. Пориньте в історію, відвідавши виноградники Palmaz або Chateau Montelena Winery , Виноградники початківці свою історію з 1800-х років. Хочете отримати практичний урок з виноробства, і взяти участь в процесі? Тоді вам слід приїхати в Напа Веллі під час збору врожаю, краще в Grgich Hills Estate і тоді ви відчуєте себе трохи Челентано. Традицій Grgich вже більше 50 років. Щоб повністю зануритися в пізнання про вино, варто відвідати бар дегустації вин 1313 Main . Тут щосереди збираються місцеві винороби та влаштовують дружні посиденьки за келихом вина.

Тут щосереди збираються місцеві винороби та влаштовують дружні посиденьки за келихом вина

Напа Веллі рясніє фантастичною кухнею, 17 з 40 ресторанів знаходяться в рейтингу Zagat. Обов'язково навідатися до деяких з цих ресторанчиків, Джаз рекомендує відвідати: Morimoto Відомий своїми успіхами на Iron Chef і Iron Chef America, і знаменитим шеф-кухарем Масахару Морімото, який відкрив цей популярний ресторан, що спеціалізується на вишуканою японської кухні; Celadon Середземноморська, азіатська і американська кухня; Ristorante Allegria : Тут ви пізнаєте Каліфорнії під впливом північно-італійської кухні; Carpe Diem Wine Bar : Шикарний ресторан, в якому місця треба бронювати заздалегідь.

Обов'язково навідатися до деяких з цих ресторанчиків, Джаз рекомендує відвідати:   Morimoto   Відомий своїми успіхами на Iron Chef і Iron Chef America, і знаменитим шеф-кухарем Масахару Морімото, який відкрив цей популярний ресторан, що спеціалізується на вишуканою японської кухні;   Celadon   Середземноморська, азіатська і американська кухня;   Ristorante Allegria   : Тут ви пізнаєте Каліфорнії під впливом північно-італійської кухні;   Carpe Diem Wine Bar   : Шикарний ресторан, в якому місця треба бронювати заздалегідь

Продовжити своє занурення в гастрономічний світ Напа Веллі найкраще в знаменитому Американському Кулінарному Інституті (Culinary Institute of America), де ви можете отримати майстер-класи іменитих шеф-кухарів і спостерігати демонстрацію приготування оригінальних страв. Скористайтеся ще одним способом отримати захоплення від місцевої гастрономії і побалуйте свої смакові рецептори: Дослідіть місцеву кухню, прогуляйтеся пішки по центру містечка Напа, тут, на невеликій відстані розташовано безліч затишних і оригінальних ресторанів і магазинчиків, наповнених місцевими делікатесами.

Скористайтеся ще одним способом отримати захоплення від місцевої гастрономії і побалуйте свої смакові рецептори: Дослідіть місцеву кухню, прогуляйтеся пішки по центру містечка Напа, тут, на невеликій відстані розташовано безліч затишних і оригінальних ресторанів і магазинчиків, наповнених місцевими делікатесами

В Напа багато невеликих ринків, магазинів і гастрономічних бутиків. Джаз рекомендує заглянути в Oxbow Public Market , Який є знаковим для міста Напа і його гостей. Ринок (назвемо його так) займає площу більше 12 000 квадратних метрів і є ідеальним місцем, де можна покуштувати вино на будь-який смак і страви місцевої кухні, подивитися на місцевих фермерів і на апетитні продукти, представлені на прилавках, тут можна навіть придивитися і до робіт дизайнерів Каліфорнії. Oxbow Public Market - для любителів «все в одному місці». І, звичайно ж, якщо ви любите живу музику, то обов'язково відвідайте Bistro Sabor .

І, звичайно ж, якщо ви любите живу музику, то обов'язково відвідайте   Bistro Sabor

Довіряючи нашому смаку і висловлюючи різні побажання, в Джаз все частіше звертаються з проханнями скласти індивідуальні маршрути і підготувати індивідуальний тур по Каліфорнії і зокрема тріпи по Напа Веллі. Розповімо трохи про fly & drive і цікавих місцях, крім винних маршрутів Напа Веллі. Якщо ви орендуєте автомобіль, то ваші варіанти подорожі по Напа Веллі і околицях - практично безмежні. У 50 км від містечка Напа, по шосе №1, знаходиться Muir Woods National Monument, приголомшливий ліс червоного дерева. Щоб насолодитися видами океану, найкраще здійснити прогулянку на пляжі Stinson або Dillon, що знаходяться за півтори години їзди від Напа. Якщо проїхати вздовж узбережжя до Bodega Bay, то тут можна покуштувати найсмачніший обід або вечерю зі свіжих устриць. Ви навіть можете провести день в Сан-Франциско, який знаходиться всього в 80 кілометрах від Напа Веллі. Можливості fly & drive в Напа Веллі - безмежні.

Повертаючись до основних винним пам'яток Напа Веллі, хочеться відзначити багате розмаїття представлених вин. На додаток до відомих Каберне Совіньон і Шардоне, в Напа Веллі представлено і молоде біле вино, ігристі вина, зроблені традиційним методом, купажі червоного в стилі Бордо або долини Рони. В Напа Веллі понад 250 винокурень, готелів і ресторанів. Ось тільки кілька винокурень, які Джаз рекомендує відвідати: Sequoia Grove ; Domaine Carneros ; Robert Mondavi Winery ; Michael Mondavi Family Estate ; Cliff Lede Vineyards . Здійснити тріп в Напа Веллі можливо з Сан-Франциско, з Сакраменто або Окленда. Можливо, що при створенні маршруту, ви захочете, щоб Напа Веллі став основним місцем зупинки, що більш виправдано. У будь-якому випадку, відвідування Напа Веллі, яскравого і цікавого регіону США, запам'ятатися вам на все життя.

Детальніше про подорож по США

Про Каліфорнії і каліфорнійському вини чули всі, але чи багато хто знає про Напа Веллі, батьківщині американського вина, яку населяють не тільки американці, але і італійці, французи?
Хочете отримати практичний урок з виноробства, і взяти участь в процесі?

Новости