Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Юрмала. Олена Ваєнга в концертному залі "Дзінтарі"

Юрмала. Олена Ваєнга в концертному залі «Дзінтарі»

29 червня Е лена В аенга дасть великий концерт у «Дзінтарі»

Міський романс і фольклор, бардівська лірика і джаз, рок, фанк і соул ... У музиці Ваєнги, як в плавильному котлі, змішалося безліч стилів, щоб утворити один - її власний, дуже російський, то лукавство, то задушевний, але завжди подкупающе-щирий .

Вона пише пісні з дев'яти років - накопичилося вже вісім сотень! Десять студійних альбомів видано. Завойовані «Золоті грамофони», премії «Пісня року», «Шансон року», Piter FM ... Піаністка за першою освітою і актриса по другому, Олена Ваєнга йшла до вершини російського естрадного олімпу шляхом нестандартним, з принципових міркувань не вкладаючи в медійну розкрутку ні копійки . Брала участь в концертах, виставах, конкурсах. Кілька років пропонувала радіостанціям свої записи ( «Іноді їх брали, іноді немає»). Зрештою її самобутнє дарування було оцінено і «зверху» - радіо «Шансон» безкорисливо пустило її пісні в ефір, - і «знизу»: публікою. «Мене слухало п'ять чоловік, потім п'ятдесят, потім п'ятсот, тепер п'ять мільйонів, а то й двадцять п'ять мільйонів. На мене нічого з неба не впало. Я цього домоглася сама - без піарників і іншої дурниці! », - каже Олена. А коли її називають «королевою шансону», сміється: «Нічого страшного. Я, розумієте, буду працювати, а час все вирішить. Головне, щоб мені самій подобалося те, що я роблю ».

Вона вже цілий рік гастролювала, коли її нарешті почали показувати по телевізору. Хоча ніякі кліпи Ваєнги, навіть найрозкішніші, не зможуть зробити на глядача такого враження, як її ж живі виступи. Вона цього і не приховує: «Для того, щоб що-небудь про мене зрозуміти, треба просто сходити на мій концерт. Найважливіше для мене - це музика. Тут я справжня. Це парадокс, бо начебто в житті людина повинна бути справжнім, а на сцені він повинен трохи грати. Але це я в житті трохи граю, на сцені я сама як там не є справжня, я вивернута навиворіт. Я співаю те, про що думаю ».

У самому знаменитому залі Латвії - «Дзінтарі» - Ваєнга виконає свої найкращі і нові пісні. Які саме, до останнього моменту не знатиме ніхто. Навіть музиканти групи. Навіть сама Олена. Кожен її концерт - тотальна імпровізація. «Слава Богу, спасибі Йому, що дав мені дар - відчувати, виходячи на сцену, що реально людям в залі потрібно. І не треба плутати це з бажанням догоджати. Зараз про це багато говорять: як вгадати, що потрібно народу. Стоп, секунду! Давайте не забувати - у мене свій народ. У мене реально свій слухач. Виходжу на сцену і вже на третій- четвертій пісні відчуваю зал, розумію, які пісні сьогодні найкраще заспівати. Але як це виходить, не можу пояснити. Це абсолютно незрозумілі речі. Відчуваю, і все тут », - каже вона.

Організатор концерту Олени Ваєнги - продюсерська компанія ART Forte.

Новости