Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У країні збільшилася загибель від блискавок: вбиває під деревами і парасольками

  1. Орфографічна помилка в тексті:

2 вересня 2011, 12:56 Переглядів: 2 вересня 2011, 12:56 Переглядів:   Якщо раніше в рік в Україні від блискавок гинули 7-8 чоловік, то зараз 15-17, а іноді і 19

Якщо раніше в рік в Україні від блискавок гинули 7-8 чоловік, то зараз 15-17, а іноді і 19.

"Жертв блискавок стає все більше через підвищення грозової активності та невиконання правил техніки безпеки", - заявив директор Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту "Молнія" Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" Володимир Кравченко .

За його словами, кількість гроз зростає в Харківській області та в Україні в зв'язку з глобальним потеплінням і збільшенням вологості повітря. Якщо раніше в рік в Україні від блискавок гинули 7-8 чоловік, то зараз 15-17, а іноді і до 19 чоловік в рік. Тільки за останні сім місяців в Україні від блискавок загинуло 10 осіб. У Харківській області в рік від блискавок гине 4-5 чоловік.

Як зазначив В. Кравченко, вивчення причин загибелі людей від блискавок показує, що люди просто ігнорують правила безпечної поведінки при грозах.

"Широко поширювалася інформація про те, що не можна ховатися під час грози під дерева. Все одно ховаються, і як результат - блискавка б'є в дерево, і людина гине. Ще один випадок пов'язаний з використанням парасольок. П'ятеро людей на відкритій дорозі стояли під парасолями. Вдарила блискавка - дві людини загинули. Але ж правила не дозволяють користуватися парасольками під час грози ", - зазначив В. Кравченко.

Він також повідомив, що поки немає даних, що підтверджують зв'язок використання мобільних телефонів і загибелі людей від блискавок. "Раніше мобільних телефонів взагалі не було, а тепер вони є у всіх. Якби мобільні телефони впливали на потрапляння блискавок, то цих влучень було б більше. Крім того, телефон створює дуже маленьку напруженість поля, в порівнянні з 14 тис. Вольт розряду блискавки ", - повідомив учений.

Відзначимо, що в кінці серпня в Харківській області від удару блискавок спалахнуло три пожежі. У сел. Олексіївка Первомайського району в результаті попадання блискавки на приватному подвір'ї згоріло 14 т сіна. В Лозовий блискавка влучила в дах покинутої будівлі, в сел. Стара Гнилиця Чугуївського району - в дерево. Усе пожежі були ліквідовані підрозділами рятувальників, жертв немає, інші будівлі і споруди не постраждали. У той же час в сел. Писарівка Вовчанського району біля річки блискавка вразила жінку 1979 р.н. Вона була доставлена ​​в опіковий центр Харкова.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В країні збільшилася загибель від блискавок: вбиває під деревами і парасольками". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости