Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які потрібні документи для отримання візи в Литву білорусам в 2019 році

  1. Основні документи на литовську візу
  2. Додаткові документи
  3. Куди звертатися за візою до Литви
  4. Куди можна їхати з литовської візою
  5. Скільки коштує віза в Литву
  6. Відмова у візі в Литву

Збираючись відкривати литовську візу, кожен заявник повинен вивчити перелік необхідних для посольства документів і підготувати їх належним чином. По правді кажучи, нічого складного в підготовці немає, стандартна бюрократична формальність, яку проходять всі громадяни, які збираються відправиться в країну з візовим режимом.

Перш за все, потрібно зрозуміти, для чого весь цей перелік документів необхідно надати в посольство. По-перше, щоб довести, що Ви добропорядний громадянин і не збираєтеся творити беззаконня в іноземній державі. По-друге, співробітники консульського відділу повинні бути впевнені, що Ви можете дозволити собі таку подорож з фінансової точки зору. Ну і по-третє, Ви повинні переконати офіційних представників іноземної держави, що не збираєтеся залишатися за кордоном нелегально на тривалий термін або навіть ПМЖ. Варіант отримання громадянства іноземної держави можливий, але цей зовсім інша процедура.

Тепер, коли все розкладено по поличках, збір документів стає цілком собі логічним і закономірним. Нагадаємо, що в литовське консульство за візою можна звертатися не раніше ніж за 90 днів, але не пізніше 2-х тижнів до початку поїздки.

Основні документи на литовську візу

Для відкриття литовської шенгенської візи заявник в офіційне дипломатичне представництво Литви зобов'язаний надати чітко регламентований перелік документів, в числі яких є обов'язковий стандартний пакет і додаткові папери, перелік яких варіюється в залежності від мети візиту. Однак всі можливі варіанти прописані у візовому кодексі Литви.

Для початку вивчимо обов'язковий стандартний пакет документів. До них відноситься:

Анкета-клопотання

Писати від руки її не потрібно. Існує затверджений бланк, заповнювати який необхідно через спеціальну онлайн систему. дивіться докладну інструкцію щодо заповнення анкети на литовську візу . З собою в литовське представництво потрібно принести роздрукований попередньо заповнений бланк з вклеєною фотографією і підписом у всіх встановлених місцях.

Проїздний документ

Паспорт громадянина Республіки Білорусь валідний протягом 3-х місяців з моменту закінчення дії запитуваної візи. Виданий паспорт повинен бути не більше 10 років тому (це стосується заявників з паспортами старого зразка, які видавалися до 2012 року). У розділі з позначкою «Візи» має бути не менше 2-х чистих сторінок.

кольорова фотографія

Фото, розміром 35х45мм, необхідно вклеїти в роздрукований бланк анкети. Фото повинно бути актуальним і відповідати міжнародним стандартам.

Страховий поліс

До документів необхідно додати тільки копію поліса, тому зверніть увагу, що менеджер страхової компанії видасть Вам відразу два примірника (оригінал і копію). Мінімальна сума страхування - 30 тисяч євро.

Необхідно надати квитки або хоча б бронь, якщо вирушаєте в подорож громадським транспортом. Якщо їдете самостійно, тоді прикладаєте документи на автомобіль і водійське посвідчення.

Фінансове забезпечення

У литовське представництво необхідно надати документи, які підтвердять Вашу фінансову спроможність і доведуть той факт, що з фінансової точки зору Ви можете собі таку поїздку дозволити. Для надання підійде один з наступних документів:

наймані працівники

Довідка з місця роботи із зазначенням дати укладення і дати закінчення трудового договору (контракту), посади, розміру заробітної плати за останні три місяці.

Індивідуальні підприємці

Свідоцтво про реєстрацію та документи про сплату податків.

безробітні

Студенти - студентський квиток і спонсорську лист або виписка з банківського рахунку, до якого прив'язана карта міжнародного формату (Visa, MasterCard, Maestro) з рухом коштів за три місяці.

Пенсіонери - посвідчення пенсіонера та спонсорську лист або виписка з банківського рахунку, до якого прив'язана карта міжнародного формату (Visa, MasterCard, Maestro) з рухом коштів за три місяці.

Безробітні - документи, що підтверджують зв'язок з Білоруссю і спонсорський лист або виписка з банківського рахунку, до якого прив'язана карта міжнародного формату (Visa, MasterCard, Maestro) з рухом коштів за три місяці.

До змісту

Додаткові документи

Крім стандартного пакета документів, Ви також повинні надати папери, які підтвердять зазначену Вами у візовій анкеті мета візиту. Посольство передбачені всі варіанти, тому шукаєте той, який підходить саме Вам.

туризм

Надається документи, що свідчать про наявність фінансів в розмірі 40EUR на кожен день перебування в Литві. Підійде виписка з рахунку в банку. Якщо надаєте її замість довідки з роботи, тоді додатково нічого готувати не потрібно.

приватний візит

Запрошення від литовського родича чи друга (оригінал + копія), завірений Міграційної службою комісаріату поліції за місцем проживання запрошує.

Діловий візит

Запрошення від ділового партнера в Литві, лист-клопотання білоруського роботодавця, який направляє співробітника у відрядження, підтвердження проживання (якщо приймаюча сторона в Литві не надає), копія реєстрації білоруської компанії, оригінал контракту з литовської організацією.

транзит

Віза або інший документ, що підтверджує проходження в іншу країну.

До змісту

Куди звертатися за візою до Литви

Якщо хочете відкрити литовську шенгенську візу без посередників, тоді звертатися потрібно прямо в консульський відділ при посольстві Литви в Мінську. Гроденци звертатися повинні в Генеральне консульство Литви в Гродно.

Якщо посередники Вас не бентежать, тоді можете звертатися у візовий центр Литви, яких в даний момент на території нашої Республіки 8 штук. Працюють вони в різних містах Білорусі, в тому числі і в столиці. За свої послуги візового центру стягує окрему плату в розмірі 18-20EUR.

До змісту

Куди можна їхати з литовської візою

Отримавши литовську Шенгенську візу, Ви можете вільно переміщатися по країнах-учасницях Шенгенської угоди. На сьогодні це 26 країн Європи.

Крім того, по Шенгену Ви також можете з'їздити на Кіпр, в Болгарію, Румунію і Хорватію, але для відвідування цих держав віза повинна бути багаторазовою.

До змісту

Скільки коштує віза в Литву

Вартість литовської візи залежить від того, як Ви її збираєтеся отримувати: самостійно або через посередників. Під самостійним отриманням мається на увазі подача документів безпосередньо в Литовське консульство. В даному випадку доведеться заплатити тільки суму консульського збору, яка для заявників з Білорусі старше 12 років становить 60EUR.

Якщо відкривати візу будете через посередників, наприклад через литовський візовий центр, тоді крім обов'язкового консульського збору доведеться сплатити і послуги візового центру, які складають в еквіваленті 18-20EUR з кожного заявника старше 12 років.

До змісту

Відмова у візі в Литву

Литовське консульство дуже лояльно ставиться до заявників з Білорусі, відмови бувають вкрай рідко. І якщо так сталося, що Ви саме той, кому відмовили, значить, на те були серйозні причини. Найчастіше відмова викликана невірними даними, які надав заявник. Тому перевіряйте правильність анкети і відповідність внесених даних, з наданими документами. Іноді буває так, що співробітники консульства не можуть прийняти остаточне і рішення і хочуть зв'язатися з заявником, щоб той надав додаткові відомості. Однак заявник вказав невірний телефон або з якихось інших причин співробітники консульства так і не змогли зв'язатися з заявником. В такому випадку також буде прийнято негативне рішення.

До змісту

Знайшли помилку? Допоможіть нам стати краще: виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости