Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лондон по кишені: місцевий житель радить, як заощадити в британській столиці

  1. Ходити по Лондону пішки
  2. Поглянути на Лондон з хмарочоса
  3. Повалятися в парку і окинути поглядом місто
  4. Побачити Лондон з другого поверху автобуса
  5. Проїхатися по Темзі з вітерцем
  6. Подивитися Шекспіра, як 400 років тому
  7. Погостювати у сера Джона Соуна при свічках
  8. Знайти предмет з історією на блошиному ринку
  9. Опинитися в лігві хіпстера на Брик Лейне
  10. Поштовхатися в п'ятницю в пабі
  11. Як заощадити на поїздці в Лондон: поради Скайсканера
  12. Коли дешевше летіти в Лондон
  13. Коли бронювати квитки в Лондон
  14. Вам буде цікаво:

З Костею можна пуститися по сліду Джека Різника, погуляти під вікнами колишнього лондонського мера Бориса Джонсона і прочитати новітню історію стріт-арту прямо зі стін міста. Спеціально для користувачів Скайсканера блогер, відомий під ніком moscowlondon, розповідає про 10 безкоштовних або недорогих способів отримати задоволення від поїздки в Лондон. З Костею можна пуститися по сліду Джека Різника, погуляти під вікнами колишнього лондонського мера Бориса Джонсона і прочитати новітню історію стріт-арту прямо зі стін міста

Ходити по Лондону пішки

Вартість: безкоштовно

Почнемо з того, що Лондон - це пішохідний місто 80-го рівня. Я раніше не дуже розумів, коли лондонці кривилися, наприклад, від Дубая і говорили, що він не walkable - тобто там неможливо ходити пішки. Тепер розумію: Лондон - це місто, де все створено для пішохода. Красиві довгі вулиці, розсип незвичайних кафешок, багато зелені, квітів, парків і ще більше пабів, магазинів і людей. І все різноманітне до нескінченності.

Через те, що в Лондоні багато влади на місцях, місто треба сприймати скоріше як збори сіл. Села ці абсолютно різні: тут живуть дуже різні люди, гуртуються різні індустрії і будуються різні будинки. Для всіх цих людей працюють свої магазини, відкриваються свої кафе і проходять свої заходи. Ось чому в Лондоні кожен знайде для себе улюблений район, де буде повне відчуття дому та затишку. Його треба тільки пошукати.

Тому краще, що можна зробити в Лондоні, - це гуляти по ньому, гуляти і гуляти. Прочісуйте район за районом, намотуйте десятки кілометрів в день. Досить швидко у вас з'явиться інтуїтивне відчуття міста. Ви перестанете губитися і почнете сміливіше звертати з туристичних стежок, знаходити атмосферні місця і помічати те, на що в перші дні не вистачило уваги.

Ви перестанете губитися і почнете сміливіше звертати з туристичних стежок, знаходити атмосферні місця і помічати те, на що в перші дні не вистачило уваги

Поглянути на Лондон з хмарочоса

Вартість: безкоштовно або 2-3 фунта

За давньою традицією, залізти вище і подивитися на місто з хмарочоса коштує грошей. А вже в столиці світового капіталізму - тим більше. У Лондоні взагалі простіше простого потрапити в туристичні капкани. Це такі місця, де лондонців вже майже немає, а туристів обдирають як липку.

У Лондоні точно не треба ходити на хмарочос Shard. Він жахливий. Це найвища будівля в західній Європі з оглядового на верхівці - на цьому його достоїнства закінчуються. Піднятися на верхні поверхи коштує від 26 до 36 фунтів. Нагорі вас чекають дерев'яна підлога, бликующее скло і крихітні монітори, на яких видають скупу інформацію про місто. «Шарден» - це одне з тих місць, де вже через п'ять хвилин все начебто зробив, а йти не хочеться, тому що отримане задоволення на 30 фунтів явно не тягне.

Фото: Костянтин Пинаев, з фоторепортажу про відкриття Sky Garden в Лондоні

Прямо навпроти «Шарда» стоїть інший хмарочос - Walkie Talkie. Його дозволили побудувати в Сіті за умови, що нагорі буде оглядовий майданчик, доступна для всіх. Неймовірно красиву оглядовий майданчик з садами Sky Garden і правда відкрили. Причому потрапити туди можна абсолютно безкоштовно, види краще, та й усередині це місце в рази цікавіше. У пікові години - вихідні, ланч або вечерю - потрібно бронювати місце заздалегідь, а й це нічого вам не коштуватиме. До речі, якщо сайт показує, що місць на вашу дату вже немає, завжди можна знайти вільне віконце через кафе Sky Pod. Все, що від вас вимагається, - це попити хороший кави за 2-3 фунта.

Дивіться також: Вечірка в хмарах, або 10 найбільш вражаючих в світі барів на дахах

Повалятися в парку і окинути поглядом місто

Вартість: безкоштовно

Інший відмінний спосіб поглянути на Лондон з висоти - відправитися на один з смарагдових пагорбів. Парламент Хілл, Прімроуз Хілл і Ройал Хілл в Грінвічі в будь-який момент доступні для всіх. Влітку тут можна полежати на травичці з видом на найкраще місто на землі, попити кави або влаштувати пікнік. Якщо пощастить, навіть не доведеться бігти з пагорба вниз під дощем. Англійські парки - це взагалі окрема тема. Вони мальовничі, доглянуті, атмосферні і дуже кіношні.

Коли приїжджаєш до Лондона вперше, навряд чи пропустиш Гайд-парк, Грін-парк або Сент-Джеймс Парк. А я б сказав, що куди цікавіше і оригінально - Риджентс-парк, Хампстед-Хіт або той же Грінвіч-парк на пагорбі. А якщо не лінь їхати на інший кінець міста, в Річмонд-парку можна навіть на оленів подивитися. Їх там більше 600 штук. Навесні, коли олені трохи голодні, їх можна погодувати з рук.

Побачити Лондон з другого поверху автобуса

Вартість: 1,5 фунта за поїздку

Всім, хто вміє самостійно їздити по світу, я завжди раджу користуватися громадським транспортом. Місто відкривається з абсолютно іншого боку - ти бачиш його очима місцевих. А в Лондоні доїхати з точки A в точку Б на автобусі коштує ще й тому, що вони тут двоповерхові.

Окреме задоволення - сісти на «верхній палубі» автобуса на перший ряд і в усі лобове скло милуватися містом, який не знає, що за ним спостерігають. З другого поверху Лондон виглядає зовсім по-іншому. Несподівані ракурси откриточних місць, живі сценки з яскравими персонажами, повз яких прикро проїжджати: хочеться додивитися до кінця кожну міську п'єсу. Помножте все це на відсутність водія - і до вас повернеться абсолютно дитяча радість від життя в окремо взятому автобусі.

Помножте все це на відсутність водія - і до вас повернеться абсолютно дитяча радість від життя в окремо взятому автобусі

У центральному Лондоні багато хороших маршрутів для таких покатушек. Автобуси № 9, 11, 15, 24 проїжджають через весь центр. Навіть якщо ви ніколи не цікавилися Лондоном, 3-5 місць по ходу автобуса дізнаєтеся напевно.

Бонус для транспортних гиков: за маршрутами № 9 і № 15 все ще ходять старі даблдекери 1960-х років. Це такі динозаври з минулого - важкі, як праски XIX століття, і красиві, як автомобілі 40-60-х років.

Проїхатися по Темзі з вітерцем

Вартість: 3,90-7,20 фунтів в залежності від зони

Туристичні катери по Темзі ходять зграями. Але прокотитися по Темзі можна і дешевше - на Thames Clippers . Це швидкісні човни, частина транспортної системи міста. Згідно із законом вам повинні надати сидіння, а значить, переміщатися на Thames Clipper по Лондону не тільки швидко, але і зручно. Усередині великих катамаранів навіть є кав'ярні - уявіть тільки, як добре в погожу днинку мчати по Темзі, попиваючи свіжозварений кави і знаючи, що витратив на це вдвічі менше, ніж звичайний турист.

Подивитися Шекспіра, як 400 років тому

Вартість: 5 фунтів

Театри в Лондоні прекрасні, але дістати квиток на цікаву сучасну постановку виходить не завжди. Зате завжди можна подивитися Шекспіра в двох кроках від Темзи. Навіть якщо не розумієш ні слова по-англійськи, в «Глобусі» неможливо не поринути в атмосферу XVII століття. Театр побудований за стародавніми канонами, тому товстосуми можуть сидіти прямо на сцені. А вам я раджу купити квитки за 5 фунтів і насолоджуватися дійством стоячи, в оточенні простих людей. Про те, що ви в XXI столітті, будуть нагадувати лише літаки в небі над головою - дахи-то в The Globe немає.

фото:  Garry Knight ,  CC BY 2фото: Garry Knight , CC BY 2.0

Погостювати у сера Джона Соуна при свічках

Вартість: безкоштовно

У Лондоні маса безкоштовних музеїв. На слуху британський , Музей Вікторії і Альберта , музей природознавства і галерея «Тейт Модерн» . Є й менш відомі, але не менш прекрасні - наприклад, Музей сера Джона Соуна . Це будинок британського архітектора і колекціонера XIX століття, який, за заповітом самого сера Соуна, після його смерті залишився недоторканим.

Перший вівторок кожного місяця, c 18:00 до 21:00, в музеї влаштовують вечір при свічках. Ніякого електрики, тільки XIX століття, тільки хардкор. Охочих помилуватися антикварними книгами і старовинними полотнами в такій атмосфері багато. Тому раджу приходити годині о 4-5 вечора і займати чергу. Увійдуть тільки перші 200 щасливчиків.

Знайти предмет з історією на блошиному ринку

Вартість: від 1 фунта

Блошині ринки - це завжди трохи лотерея. Буває, проведеш там весь день і нічого не знайдеш. Але в цій лотереї точно можна підвищити свої шанси. Для початку відмовтеся від Ковент-Гардена і Ноттінг-Хілла. Місця гарні, але антикваріат там розрахований на масового покупця: або дорогий, або поганий.

Якщо хочете знайти справжній скарб, доведеться в п'ятницю вранці встати раніше і поїхати на розвали Бермондсі. Це блошиний ринок у метро London Bridge. На відміну від побратимів, цей розрахований швидше на антикварні магазини і самих лахмітників. Якщо доїхати до нього годині о 7 ранку і намотати там пару кіл, можна знайти дуже круті речі. Моє особисте досягнення - томик Strand Magazine 1893 року, в якому опубліковано Шерлок. Тобто оригінальний рік видання з ілюстраціями Сідні Педжета за - увага! - 7 фунтів.

Фото: Костянтин Пинаев, з  поста про ринок Bermondsey в ЖЖФото: Костянтин Пинаев, з поста про ринок Bermondsey в ЖЖ

Опинитися в лігві хіпстера на Брик Лейне

Вартість: безкоштовно

У кожного десятиліття є свої місця, де прийнято себе показати і на інших подивитися. Колись культовим місцем для лондонської молоді була Карнабі-стріт, потім - Камден. Зараз правильне поєднання яскравих молодіжних трендів і британського ексцентризму, перевіреного часом, можна оцінити на Брик Лейн.

Найкраще приходити сюди в неділю. З 11:00 до 16:00 на вулиці протяжністю в кілометр буде найбільша концентрація хіпстера, кава, графіті, вуличної їжі, живої музики і просто гарного настрою.

фото:  Garry Knight ,  CC BY 2фото: Garry Knight , CC BY 2.0

НЕ пропустіть: Топ-20 хіпстерскіх районів світу

Поштовхатися в п'ятницю в пабі

Вартість: 3-5 фунтів за людину

В ідеалі в лондонський паб треба йти в четвер або п'ятницю ввечері. Рецепт тут простий: в 6-7 вечора заглядаєте в саме серце Сіті і шукаєте паб, який чутно за версту. У сонячний день людина 100-200 стоятиме зовні. А сидіти в британських пабах взагалі не прийнято.

Вечір в галасливому пабі посеред Лондона - задоволення, яке і словами-то важко описати. Просто вставайте прямо в середину цього бджолиного вулика і вбирає в себе те, що відбувається разом з пінтою елю, поки не продзвонить дзвін.

Просто вставайте прямо в середину цього бджолиного вулика і вбирає в себе те, що відбувається разом з пінтою елю, поки не продзвонить дзвін

фото: Ewan Munro , CC BY-SA 2.0 , Wikimedia Commons

Загалом, щоб по-справжньому насолодитися Лондоном, необов'язково платити великі гроші. Ще Коко Шанель якось вірно підмітила, що все найкраще в житті - безкоштовно. А ось інше обходиться дуже, дуже дорого.

Як заощадити на поїздці в Лондон: поради Скайсканера

Лондона немає ні в одній збірці найдешевших міст світу. Але це не означає, що поїздка вас розорить: столиця Великобританії вміє приймати гостей по-королівськи, нічого не вимагаючи натомість. Витратитися доведеться тільки на візу, авіаквитки і готель, але і тут ви відчутно заощадите, слідуючи простим правилам.

  1. Оформляйте британську візу самостійно . Так ви не переплатите турагентствам і зможете контролювати процес особисто.

  2. Уникайте «високого сезону» . Влітку і під Новий рік в Лондоні особливо багато туристів, тому авіакомпанії і власники готелів задирають ціни до стелі.

  3. Замовляйте квитки заздалегідь . Купивши авіаквитки в Великобританію за кілька місяців до поїздки, ви заощадите до третини їх вартості.

  4. Знайдіть недорогий готель в Лондоні . Вибирайте з найвигідніших пропозицій Booking.com, Hotels.com та ще сотні систем бронювання, щоб не гадати, чи є номери дешевше.

Як отримати візу до Великої Британії і знайти дешеву готель по сусідству з королевою і Шерлоком Холмсом, ви вже знаєте. Тепер розберемося, як купити недорогі авіаквитки в Лондон. Ми вивчили статистику і з'ясували, коли краще летіти до столиці Великобританії і за скільки тижнів до вильоту найвигідніше купувати квитки.

Коли дешевше летіти в Лондон

За нашими даними, авіаквитки до Лондона на другу і четверту тижні лютого - найдешевші за весь рік: заплатите на третину менше середньої ціни. Заощадити до 25% ви зможете, якщо візьмете квитки до Великобританії на другу половину січня або на квітень. Різниці - більше 5 тисяч рублів - вистачить на два квитки на колесо огляду London Eye . З точки зору погоди, найкраще летіти в Лондон з квітня по червень. В цей час в місті + 13-20 ° C, все цвіте і зеленіє, та й квитки ще стоять недорого. До середини грудня ціни на авіаквитки в різдвяний Лондон виростають удвічі в порівнянні з дешевим лютим.

Коли бронювати квитки в Лондон

Максимально заощадити на авіаквитках в Лондон можна, якщо бронювати їх за 7-8 місяців до вильоту: купите квитки на липень в листопаді - збережете 33% від середньої вартості. Але планувати відпустку настільки заздалегідь вдається рідко, тому орієнтуйтеся на більш реалістичні крайні терміни. Авіаквитки в Лондон на липень, заброньовані за 5 місяців до вильоту, в лютому, обійдуться на 25% дешевше. Останній шанс заощадити на липневій поїздці - купити квитки в травні. Бронювати квитки в Лондон за 2 місяці до рейсу вигідніше на 13%.

Знайти дешеві квитки в Лондон прямо зараз

Вам буде цікаво:

15 безкоштовних пам'яток Лондона

Прощай, хіпстера! Привіт, яккі! 20 районів, де процвітає нова субкультура

12 незвичайних видів туризму

20 найкрасивіших замків Європи

Коли авіаквитки коштують дешевше і коли вигідніше літати

Новости