Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Часові пояси G-Shock - посібник з настроювання

G-STORE.RU - офіційний магазин годинників Casio в Росії

У світлі минулого недавно чергового позачергового переведення стрілок думаю треба сказати пару слів про даний захід.

Перший пункт настройки переважної більшості сучасних годин CASIO це саме вибір часового поясу. Так було не завжди, але поступово пояс змістився на стартову позицію.
Багато цей пункт пропускають "повз вуха", а потім ставлять запитання на форумі.

Ну насправді, не такі вже й критично. Часовий пояс впливає лише на 2 речі. На режим "світове час" і на радіосінхронізацію. Якщо ні то, ні то не використовується, то можна сміливо ставити будь-який довільний - ніяких проблем не буде

Часові пояси в Casio нині позначаються скороченням міста до 3-х букв (що не збігається часто з ім'ям пояса). Раніше бувала можливість просто виставити зміщення, але зараз це майже не зустрічається.
Кожному коду міста відповідає певне зміщення в годинах від УГЧ UTC.

Щоб правильно налаштувати годинник - насамперед потрібно дізнатися, яке зміщення відповідає вашому місту (інтернет в допомогу), потім подивитися які міста, з представлених до вибору в годиннику мають аналогічне зміщення (інструкція в допомогу) і виставити один з них. Щоб правильно налаштувати годинник - насамперед потрібно дізнатися, яке зміщення відповідає вашому місту (інтернет в допомогу), потім подивитися які міста, з представлених до вибору в годиннику мають аналогічне зміщення (інструкція в допомогу) і виставити один з них

Це базове. Тепер про перехід на "літній час".

Скажу страшне. Ніякого "переходу на зимовий час" не існує. Навіть якщо бабуся 30 років вчила Вас робити його по осені - його все одно немає.

Для кожного пояса, як я писав вище є обумовлений зсув від UTC. Це його (пояса) місцевий час. Стандартне місцевий час - в буржуазному еквіваленті STD В налаштуваннях годин воно відповідає (в залежності від механізму) показником DST = OFF або якщо є непосредсвенно вибору STD. Якщо вже ну дуже хочеться зауважіть бабусю - його можна називати зимовим, хоча це і не грамотно. Літній час, яке на буржуйському говіркою DST (Day Saving Time) завжди відрізняється від місцевого на +1 годину. Виставляється в налаштуваннях DST = ON або просто вибором DST якщо така опція в механізмі. Як неважко помітити літній час для пояса +3 - це просто пояс +4. І все. Ніяких чудес.

Відповідно по весні проводиться перехід на літній додаючи годину, а восени - повернення до стандартного.

В особливо кмітливих механізмах, є ще можливість виставити DST = AUTO - що забезпечить автоматичний переклад стрілок 2 рази в рік в рамках вибору часового поясу.

Важливо! Спочатку вибирається часовий пояс, а потім вже DST.

І тут виникає виходить деяка можливість вибору.
Той же пояс UTC + 3 можна отримати як мінімум парою базових варіантів
Або підібравши місто з UTC + 3 і DST = OFF.
Або підібравши місто з UTC + 2 і DST = ON

З точки зору режиму світового часу - це абсолютно однакові варіанти.

А у с точки зору радіосінхронізаціі - не завжди. Бо в деяких містах вона не включається. І тому вибір міста може вплинути на працездатність даної функції.
Якщо годинник підтримують синхронізацію по радіосигналу і є бажання спробувати удачі в її використанні - то потрібно намагатися підібрати місто з збігається зміщенням від UTC (або зі зміщенням на 1 годину менше) що і ваш, зі списку тих, де радіосінхронізація можлива. (Список є в інструкції) А у с точки зору радіосінхронізаціі - не завжди

На жаль, але так виходить не завжди.

А тепер про приємне. Для жителів центральної смуги Росії і всіх інших, у яких московський час - настала невелика радість. Раніше часовий пояс MSK був вибрав як UTC + 4.
Щасливі власники нових механізмів з наявним вибором міста Москва ще як то викручувалися - ставили MOW (UTC + 3) і DST = ON. А ось у кого такого пояса не було вимушено використовували JED (UTC + 3) або DXB (UTC + 4) - але в обох цих поясах не була доступною радіосінхронізація. Тепер же, з 26.10.2014 часовий пояс MSK став UTC + 3 і у кого є можливість прийому німецької вишки і немає пояса MOW - можна сміливо ставити ATH (UTC + 2) з DST = ON і радіти життю.

Дрібниця а приємно! RiseMan-и схвалюють;)

Новости