Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що таке Грін Карта (Green Card)?

  1. Для чого вона потрібна?
  2. Резидент може взяти і залишитися жити в США? ?
  3. Як отримати Green Card?
  4. Американське громадянство і Грін Карт?

Хочу зробити маленьку-маленьку статтю про Грін Карту, тому що часто помічаю, що все-таки є люди, яким складно розбиратися у всіх цих візових справах, особливо зрозуміти що таке Green Card, як її отримати, як вона виглядає, і що взагалі дає її власнику (що робити-то з нею врешті-решт !?). Загалом, давайте влаштуємо міні-лікнеп для тих, хто хоче отримати Грін Кард і переїхати в США.

Для чого вона потрібна?

Хочу зробити маленьку-маленьку статтю про Грін Карту, тому що  часто помічаю, що все-таки є люди, яким складно розбиратися у всіх цих візових справах, особливо зрозуміти що таке Green Card, як її отримати, як вона виглядає, і що взагалі дає її власнику (що робити-то з нею врешті-решт

Що таке грін карта - це документ дає право на постійне місце проживання в США.

Green Card (повна назва англійською United States Permanent Resident Card (перевести можна як «документ перманентного резидента Сполучених Штатів Америки), російською мовою її називають грін карта, грін кард, зелена картка або скорочено просто ГК) - це посвідчення, яке підтверджує можливість офіційно проживати в Америці людині, яка не має громадянства Сполучених Штатів Америки. А якщо простіше ...?

Грін Кард - це така правда зелененька картка, зовні схожа на звичайні права. На ній надрукована Ваша фотографія, а також є Ваше ім'я, прізвище, дата і країна народження, стать, дата отримання карти (тобто та дата, з якої Ви є резидентом США). Вона є офіційним документом, який підтверджує, що живете Ви в Америці офіційно, Ви переїхали, Ви - молодець! Також вона є ID (документом що підтверджує особу, в загальному як паспорт), її можна показувати в банку і інших важливих організаціях, а також просто купувати по ній пиво (показувати, що Вам уже є 21 рік). Головне її не втратити! Нагадаю, що американці не користуються в повсякденному житті своїми паспортами, як ми в Росії, вони скрізь показують свої автомобільні права, але через брак прав, можна показувати ГК (як це роблю я), але права краще, тому що при втраті їх легко замінити на нові, що не скажеш про Грін Карту. Виглядає американська зелена картка ось так:

Резидент може взяти і залишитися жити в США? ?

Резидент - це людина, яка має право жити в США, працювати, вчитися, мати власність і робити все те, що може корінний американець, за винятком голосування за президента Сполучених Штатів Америки. Будучи резидентом і маючи на руках Грін Карту Ви можете легально жити в країні на постійній основі, в тому числі їздити на свою батьківщину і в інші країни, а потім повертатися назад. Але є маленьке уточнення до правил виїзду з США. Наприклад, Ви живете в Росії, Вам була видана Грін Карта, і Ви поїхали в Америку, а потім вирішили змотатися назад в гості або по роботі. Так ось виїхати з США Ви можете тільки на пів року (6 місяців), потім Вам необхідно повернутися назад. Виїжджати на пів року Ви можете щороку (тобто раз на рік їздити в Росію на 6 місяців), але я раджу в цьому плані сильно поїздками не захоплюватися, так як посольство може вирішити, що в Америці Вам щось не сидиться і назад при нагоді не пустити (тобто анулювання Вашої Грін Карти). Звичайно, можна сміливо їздити в гості на пару неделек або куди ще на відпочинок час від часу, тут нічого страшного не буде.

Як отримати Green Card?

Грін Кард видається у випадках:

  • виграшу в лотереї Green Card
  • возз'єднання з сім'єю
  • шлюбу з громадянином США
  • роботи на американського роботодавця
  • відкриття крупного бізнесу в США
  • отримання притулку

У нашому блозі є стаття про всі варіанти отримання віз в США . Грін Карт зазвичай отримують вже на території Америки, тому що в посольстві Вам дають тільки візу (заповнюють сторінку закордонний. паспорта), по якій Ви прилітаєте в країну. І вже не місці, в перебігу часу (зазвичай це від 10 до 30 днів) Вам поштою приходить паперовий конверт з уже пластикової зеленою картою, готової до використання як офіційний документ. Саме в цей момент Ви своїм очима бачите що з себе представляє Грін Карта.

Американське громадянство і Грін Карт?

Я часто помічаю, що багато хто плутає поняття Грін Кард і американське громадянство. Грін Карта - це коли ви не американець (Ви залишаєтеся зі своїм паспортом і зі своїм громадянством) і живете в США, а громадянство - це вже коли у Вас є американський паспорт і Ви є громадянином Сполучених Штатів Америки. Громадянство зазвичай отримують після 5 років постійного проживання в країні (в гості на пів року можна), маючи на руках Грін Карту (і тільки її! Робочі, навчальні та інші тимчасові візи не вважаються). Як-тільки Ви прожили в США 5 років - Ви можете подавати документи на отримання американського громадянства, а також можете продовжувати залишатися резидентом (на скільки знаю, громадяни Росії можуть мати кілька громадянств (паспортів), тобто як російська, так і американський , жителям інших країн, де так не розгуляєшся, треба буде вибирати один єдиний варіант).

Для чого вона потрібна?
Резидент може взяти і залишитися жити в США?
Як отримати Green Card?
Американське громадянство і Грін Карт?
Для чого вона потрібна?
Як отримати Green Card?
Американське громадянство і Грін Карт?

Новости