Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що робити після виграшу в лотереї Green Card: покрокова інструкція

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited. The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited

Фото: Depositphotos

З 15 травня 2018 року можна перевіряти результати розіграшу лотереї Green Card-2019 - ForumDaily розповідав все про лотереї в питаннях і відповідях . Однак в иігриш в лотереї Green Card ще не означає, що вам автоматично дадуть дозвіл на проживання в Америці. Для отримання заповітної імміграційної візи в паспорті потрібно пройти ще кілька етапів, під час яких вас можуть чекати неприємні сюрпризи. Як уникнути помилок, які можуть вам коштувати грін-карти? Покрокова інструкція по отриманню дозволу на проживання в США від ForumDaily.

Виграш - це тільки початок

Щороку уряд США виділяє 55 тисяч імміграційних віз, які розігруються в лотерею Green Card. Претендентів завжди набагато більше - щороку в розіграші беруть участь в середньому до 9 мільйонів заявників. Незважаючи на те що віз 55 тисяч, повідомлення про виграш отримують завжди більше людей.

Причина в тому, що не всі доводять розпочате до кінця: хтось не готовий нести витрати, пов'язані з оформленням віз, хтось не проходить медкомісію або інтерв'ю, частина заявників отримують відмову через невірно підготовлених документів. Тому новина про те, що ви виграли грін-карту - це ще не привід святкувати. Це лише сигнал до початку марафону довжиною близько року.

Отже, якщо ви потрапили в число щасливчиків і стали переможцем лотереї Грін-карт, не поспішайте прямо зараз збирати валізи, звільнятися з роботи і влаштовувати прощальні вечірки. Процес оформлення імміграційний візи для Руслани Юріної з Москви тривав майже рік, після того як вона дізналася про виграш в травні 2013 року. «Все необхідні документи ми зібрали і відправили за 2 тижні, - згадує Руслана. - Але тільки через 10 місяців, в березні 2014 року, дізналися, що співбесіда відбудеться на початку квітня. Воно тривало хвилин 10. Нам тут же сказали, що дають грін-карти. Рівно через тиждень нам додому привезли паспорти з візами ".

Через місяць Руслана з чоловіком полетіла в Денвер, де щасливо живе до сих пір. Їхня сім'я з того часу збільшилася вдвічі - у пари народилися близнюки.

Як дізнатися про виграш

Результати розіграшу грін-карт публікуються на офіційному сайті візового центру США - на тому самому, де заповнюють анкети для участі в лотереї. Якщо ви отримали лист з пропозицією дізнатися відповідь на якомусь альтернативному сайті, і тим більше за гроші, знайте, що це лист від шахраїв. З учасниками та переможцями лотереї ніхто особисто не зв'язується, всю інформацію про свій статус потрібно дізнаватися самостійно.

Введіть на сайті свій номер підтвердження, виданий після реєстрації в лотереї. Якщо на сторінці, яка відкрилася, ви бачите лист зі штрих-кодом і своїми даними - ви виграли! Однак до отримання заповітної грін-карти, потрібно якомога швидше пройти кілька етапів.

Покрокова інструкція, що робити після отримання повідомлення про виграш

  1. Заповнити візову анкету

На сайті Consular Electronic Application Center вам потрібно заповнити імміграційну візову анкету - форму DS-260 . Вона заповнюється англійською. В анкеті потрібно вказати особисті дані, сімейний стан, надати інформацію про місце роботи, навчання, наявності судимостей.

Якщо з моменту реєстрації на участь в лотереї у вас встиг змінитися склад сім'ї (вийшли заміж, народили дитину), то нових членів сім'ї потрібно обов'язково вказати в своїй формі DS-260, інакше ви можете бути дискваліфіковані.

На кожного члена сім'ї - окрема форма DS-260. Це важливий нюанс, і якщо ви заповніть одну форму на всю сім'ю, то з марафону «отримай грін-карту» відразу вибуваєте.

Коли форма DS-260 заповнена, сторінку подвержденія потрібно зберегти на комп'ютері, а потім роздрукувати. Її, в числі інших документів, потрібно взяти з собою на інтерв'ю. Дату інтерв'ю вам надішлють на електронну пошту після того, як ви заповните форму DS-260.

Заповнювати анкету краще самому. Так, рижанка Олена Черевченко не отримала грін-карту в 2013 році через те, що звернулася до посередників. Вона зібрала всі необхідні документи, пройшла медогляд, але під час інтерв'ю її чекала велика неприємність.

«Я була на інтерв'ю розслаблена, жартувала, усміхалася, здавалося, що все йде як по маслу, - каже Олена. - Коли я розповідала про місце навчання і про свою спеціальність, пов'язану з хворобами риб, то взяла і сама сказала, що в фірмі, де мені допомагали заповнювати анкету, теж дивувалися, що ж за освіту я отримала. Коли я зрозуміла, що зробила велику дурницю, розповівши, що навіть в очі не бачила анкету і її повністю заповнили замість мене, було вже пізно. Минуло 3 роки, і я до сих пір переживаю про те дурному моменті ».

Свідком подібної картини став і Ігор Вейзберг. Він уже більше 15 років живе з сім'єю в Нью-Йорку - приїхав по грін-карті.

На інтерв'ю сім'я Ігоря їздила з Одеси до Варшави. "В одному приміщенні сиділи кілька імміграційних офіцерів і кілька претендентів, - згадує Ігор. - У нас з дружиною запитали, чи хочемо ми в Америку. Відповіли, що хочемо. На цьому наше інтерв'ю закінчилося, ми підписали папери, які нам видали. Те ж саме відбувалося у сусіднього столика - там з офіцером спілкувався молодий хлопець, якому так само протягнули паперу на підпис. І тут офіцер запитав, чому підпис на анкеті і нинішній автограф відрізняються - а в 2000-х анкету для участі в лотереї заповнювали вручну і надсилали поштою. Хлопець зам'явся і сказав, що анкету за неї заповнив дядько. Офіцер тут же перекреслив лист, який підписав хлопець, і відповів, що візу в Америку той не отримує ».

  1. Чекати відповіді

Спочатку вам прийде лист з наступним текстом: Your inquiry or message has been received and routed to the appropriate group . Це стандартне лист, яке означає, що ваша візова анкета отримана. А через 7-10 днів на електронну пошту прийде ще одне, на цей раз адресований особисто вам, лист.

Ось варіанти того, що в ньому може бути написано:

Your forms have been received and are currently processing . Якщо ви отримали такий лист, то значить, ваші анкети знаходяться в стадії обробки, яка може тривати до 4 місяців.

The omission of your case number on the forms will not affect the processing of your case . Це означає, що, заповнюючи анкету, ви не вказали номер своєї справи, але при цьому ваша анкета все одно прийнята до обробки.

The following should be sent to KCC to begin the processing of your case . Це означає, що Kentucky Consular Center чекає ваші анкети, але ще не отримав їх.

The information you have provided does not match the case . Це означає, що ви вказали в запиті інформацію, яка відрізняється від тієї, що ви давали, коли заповнювали анкету на участь в лотереї.

The DS 230 Part 1 you submitted for the principal applicant was incomplete. Це означає, що в ваших анкетах виявлені неточності, які потрібно виправити.

Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis , confirmation of receiving your correspondence may not be feasible at this time або Your forms have been received and are acceptable for the continuation of your visa processing . Якщо ви отримали лист, в якому зустрічається одна з цих фраз, значить ваші анкети вже отримали, обробили і протягом декількох тижнів назвуть дату інтерв'ю.

Your case number is now current for interview processing . Цей лист приходить тим, хто дізнається дату інтерв'ю через кілька днів.

An interview for this case has been scheduled at ... У листі з таким текстом ви побачите саму дату інтерв'ю.

Якщо ви хочете самостійно звернутися до Консульського центр в Кентуккі (Kentucky Consular Center), де проходить обробка всіх анкет, і дізнатися, на якому етапі зараз знаходиться ваш кейс, можна відправити запит на електронну адресу: [email protected] або зателефонувати за номером: 1-606-526-7500 з 7:30 до 16:00. На початку розмови потрібно відразу назвати номер справи (Case Number), країну, в якій заповнювалася анкета, прізвище, ім'я та дату народження переможця лотереї.

  1. Зібрати документи

Поки Консульський центр в Кентуккі вивчає ваші анкети і призначає дату інтерв'ю, не втрачайте даремно час. Збирайте і переводите на англійську мову документи, які вам знадобляться. Всі документи, які оформлені не англійською мовою, дожни супроводжуватися сертифікованим перекладом. Ні нотаріального завірення, ні апостиля не потрібно.

Вам потрібно підготувати оригінали та переклади наступних документів:

  1. паспорт
  2. Свідоцтво про народження
  3. Дипломи, що підтверджують освіту
  4. Трудова книжка
  5. Довідка про те, що у вас не судимості. Якщо ви проживали в декількох країнах, то подібні довідки потрібні з кожної країни. Якщо у вас була судимість, ви все одно можете претендувати на грін-карту, але обов'язково потрібно надати довідку про те, що ви вже понесли покарання.
  6. Свідоцтва про шлюб / розлучення
  7. Для тих, хто служив в армії - військовий квиток
  8. Виписка з банківського рахунку
  9. Документи про оцінку нерухомості
  10. Довідка з роботи про те, що ви є співробітником / власником компанії.
  1. перевірити здоров'я

Коли вам назвали дату інтерв'ю - саме час пройти медобстеження. Зробити це можна тільки в спеціальних сертифікованих центрах, адреси яких можна знайти на сайті . Ціна цієї процедури - в середньому $ 215 з кожного члена сім'ї, який планує іммігрувати (в різних країнах ціна може відрізнятися на $ 10-15), і окремо оплачується вакцинація.

Проходження медичної комісії потрібно для того, щоб визначити, чи немає у вас або у когось з членів сім'ї захворювань зі списку, що обмежує в'їзд в США. У нього, зокрема, входять захворювання психічного характеру, активна форма туберкульозу, проказа та інші. До 2010 року в список було включено і ВІЛ, але зараз цей вірус не є перешкодою для отримання візи.

Список захворювань, що перешкоджають отриманню імміграційної візи, складається з двох переліків, з якими можна ознайомитися тут і тут .

Після проходження медичного обстеження ви отримуєте запечатаний конверт, який потрібно передати консулу під час інтерв'ю.

  1. Пройти інтерв'ю

Медкомісія позаду, конверт для консула на руках, дата інтерв'ю призначена. На інтерв'ю від вас будуть потрібні оригінали і переклади на англійську всіх документів, результати медкомісії і саме запрошення на інтерв'ю. На місці, в посольстві, потрібно заплатити візовий збір - $ 330 за кожного члена сім'ї. Але і це ще не гарантія того, що заповітна віза в США у вас в руках. Інтерв'ю - не менш важливий етап, ніж підготовка документів або медкомісія. Втім, спеціально готуватися до нього і читати якісь наукові трактати або життєві поради в інтернеті не потрібно. Вам будуть задавати побутові стандартні запитання.

Головні цілі інтерв'ю - упевнитися, що подавали заявки саме ті люди, які прийшли на співбесіду, зняти відбитки пальців і звірити їх з базою даних, подивитися результати медкомісії і перевірити наявність усіх документів.

Колишня москвичка, а нині мешканка Денвера Руслана Юріна, згадує, що на інтерв'ю їх з чоловіком попросили по черзі відповісти на питання про те, де вони познайомилися і як виглядає квартира, в якій вони живуть: "Кожному поставили лише пару питань, а потім у обох запитали, чи є у нас впевненість, що ми хочемо іммігрувати в США ". Як потім дізналася Руслана, на інтерв'ю поділяють ті подружні пари, які одружені недавно - щоб переконатися, чи не фіктивний шлюб.

Якщо ви пройшли інтерв'ю, вам буде відкрита піврічна віза. Саме протягом 6 місяців всім членам сім'ї, або тільки головному апліканта, потрібно буде в'їхати в США, інакше віза анулюється. Також після проходження інтерв'ю вам буде виданий запечатаний конверт, який потрібно віддати офіцерові в аеропорту.

Важливий момент: якщо головний аплікант не має можливості поїхати в США, то без нього сім'я також не може в'їхати в країну.

Саме так вийшло у Андрія, який попросив не називати його прізвище. Андрій - москвич, пластичний хірург, успішний лікар. Про те, щоб виїхати в США, ніколи не думав. А ось батьки, сестра і близький друг грали в лотерею 3 роки, а потім вмовили і Андрія подати анкету. Далі - класика жанру. Саме Андрій виграв грін-карту. Разом з сім'єю пройшов всю процедуру оформлення, а коли прийшов час летіти в США - як на зло, у нього був самий пік зайнятості по роботі. Довелося сімейства чекати, поки Андрій зможе знайти час для поїздки в Америку. У підсумку, за місяць до закінчення піврічного терміну сім'я прилетіла в Чикаго, де живуть їхні друзі. І Андрій все ще не прийняв остаточного рішення - чи хоче він залишитися в Америці.

Читайте також на ForumDaily:

Як нелегальний іммігрант може легалізуватися в США

10 способів залишитися в США

Як отримати грін-карту через шлюб

Як отримати громадянство США, якщо чоловік - американець

Відмовитися від американської мрії: історії повернулися на батьківщину

Шановні читачі ForumDaily!

Спасибі, що залишаєтеся з нами і довіряєте! За останні чотири роки ми отримали масу вдячних відгуків від читачів, яким наші матеріали допомогли влаштувати життя після переїзду в США, отримати роботу або освіту, знайти житло або влаштувати дитину в садок. Ми раді, що допомагаємо вам в період імміграції, який може бути досить складним.

Зараз ми хочемо попросити ВАС про підтримку. Якісна журналістика достаточнo витратна. Після різкого скорочення рекламних надходжень від Facebook, наші доходи не покривають витрати на утримання редакції, що ставить під загрозу безперервну роботу сайту. Ми не вводимо платну підписку, як це роблять багато американських ЗМІ, і надаємо доступ до всіх наших матеріалів безкоштовно, оскільки розуміємо, наскільки важливо для російськомовних іммігрантів отримувати перевірену інформацію рідною мовою. $ 5, $ 10, $ 20 - будь-яка сума, якої ви зможете поділитися з нами, допоможе вижити сайту, а значить, ми зможемо і далі надавати корисну інформацію тисячам іммігрантів. Підтримайте якісну журналістику! Ми віримо в силу наших читачів!

Завжди ваш, ForumDaily!

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку? Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. Вибирайте опцію «Пріоритет в показі» - і читайте нас першими. І не забудьте підписатися на ForumDaily Woman - там вас чекає маса позитивної інформації.

Як уникнути помилок, які можуть вам коштувати грін-карти?
Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку?

Новости