Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що робити після виграшу грін-карти

Виграш у лотереї ще не означає, що ви отримали грін-карту. Фото: hagoolaw.com

Отже, ви вирішили взяти участь в розіграші грін-карти. Заповнивши анкету, ви з нетерпінням стали чекати результатів, пройшли довгі місяці, і нарешті - о диво! - ваш статус на сайті лотереї змінився, і ви стали тим самим щасливчиком, якого вибрала система. Після невгамовного захоплення і годин, проведених в мережі в пошуку кращого міста США для переїзду, ви раптом розумієте - а що ж робити далі? Які кроки робити, щоб не упустити свій приз? "Рубік" підготував для вас докладну інструкцію, що ж робити після того, як ви виграли грін-карту.

Офіційне повідомлення про виграш буде доступно на сайті www.dvlottery.state.gov в розділі Entrant Status Check з 2 травня 2017 по 30 вересня 2018 року. Державний Департамент не буде розсилати повідомлення про виграш ні поштою, ні за допомогою імейл. Якщо Ви отримаєте повідомлення про виграш по електронній пошті або по звичайній пошті, майте на увазі, що воно не є офіційним підтвердженням вашого виграшу Державним департаментом.

Державний департамент може зв'язатися з вами по електронній пошті, щоб попросити вас зайти в розділ Entrant Status Check для отримання нової інформації за вашою заявою.

Державний департамент ніколи НЕ БУДЕ пропонувати послати гроші поштою або через платіжні системи, подібні Western Union.

Консульський центр в штаті Кентуккі (КСС) - підрозділ Державного департаменту - буде продовжувати обробку заяв доти, поки всі переможці не отримають інструкції для візового інтерв'ю в посольствах і консульствах США або до тих пір, поки особи, які мають таку можливість, не звернуться із проханням про зміну статусу перебування в один з офісів Служби з питань громадянства та імміграції на території США.

Особи, відібрані в результаті лотереї DV-2018, мають право клопотати про видачу їм візи тільки протягом 2018 фінансового року, тобто з 1 жовтня 2017 по 30 вересня 2018 року.

Подавати заяву на візу слід якомога раніше, відповідно до доступністю візових номерів. Заявники повинні отримати візу DV або змінити імміграційний статус строго до кінця фінансового року. Можливості відібраних заявників, які не отримали віз до 30 вересня 2018 року (тобто кінця фінансового року), наступного року не поширюються.

Подружжя та діти, які отримали імміграційний статус в результаті відбору по програмі DV-2018, також можуть отримати візи категорії DV тільки в період з 1 жовтня 2017 року по 30 вересня 2018 року. Державний департамент проінформує заявників про дату співбесіди за чотири-шість тижнів до інтерв'ю через розділ Entrant Status Check на сайті E-DV.

Те, що вас вибрала програма не означає, що грін-карту ви вже отримали.

Необхідно підтвердити вашу кваліфікацію. Це може бути атестат про освіту або два роки роботи за фахом. Якщо ж ви не можете надати такі документи, то отримати грін-карту у вас не вийде. При цьому такі правила поширюються виключно на вас, а не на членів вашої родини.

Другий крок - ви і члени вашої родини повинні заповнити форму DS-260 . Якщо ж після її заповнення у вас відбулися якісь важливі зміни (ви або член вашої родини одружився, у вас відбулося поповнення), ви повинні будете додати нових членів сім'ї в справу (під "членом сім'ї" мається на увазі чоловік / дружина, а також діти , які не досягли 21 року до подачі заявки на участь в лотереї).

Якщо у вас вже був чоловік / дружина або діти на момент заповнення форми, і ви не включили їх до списку, ваша заявка буде анульована.

Після відправки форми DS-260 роздрукуйте лист-підтвердження. Ви повинні принести цей документ на співбесіду.

Пам'ятайте, що Консульський центр в штаті Кентуккі (КСС) може повідомити вам тільки, чи була оброблена ваша форма, проте не допоможе вам в питанні, чи маєте ви або члени вашої родини право на отримання багаторазових віз. На такі питання відповість тільки консул, який веде вашу справу.

Якщо вам потрібно зв'язатися з KCC, то завжди точно вказуйте вашу інформацію - ім'я, дату народження і номер справи - в точності, як написано в статусі учасника (ESC). Номер вашого справу вказано у верхньому правому кутку вашого електронного листа або в рядку теми листа.

KCC отримує запити тільки по телефону або електронній пошті. Не відправляйте паперові документи або кореспонденцію в Консульський центр в штаті Кентуккі. Всі паперові документи або отримана кореспонденція будуть знищені. Телефонний номер KCC - 606-526-7500 (з 7:30 до 16:00 EST). Адреса електронної пошти: [email protected] .

Для того, щоб отримати грін-карту, потрібно успішно пройти інтерв'ю в посольстві або консульстві США. До нього необхідно ретельно підготуватися. Ось що обов'язково зробити заздалегідь, щоб на інтерв'ю до вас не виникло питань:

Підготуйте документи

Перед інтерв'ю переконайтеся, що у вас є всі необхідні документи.

Ви і кожен член сім'ї, який буде супроводжувати вас у США, повинні надати оригінали або завірені копії перерахованих нижче документів. Вам також буде потрібно принести ксерокопію кожного документа. На співбесіду потрібно принести також переклади всіх документів, написаних не англійською мовою. Переклад повинен включати в себе заяву, підписану перекладачем, в якому повинно бути зазначено:

Translation is accurate, and,

Translator is competent to translate.

(Переклад точний і перекладач володіє кваліфікацією для перекладу).

документи:

Атестат або довідка з роботи:

Атестат: цей документ підтверджує ваше успішне отримання середньої освіти, порівнянного з 12 роками шкільного курсу в США.

Робота: у вас може бути досвід роботи не менше 2 років дворічний робочий стаж, заняття якої вимагає не менше дворічного навчання. Ваша професія повинна бути в зоні 4 або 5, а також, відповідно до SVP, володіти рейтингом від 7 (включно) і вище. Характеристики професій ви зможете знайти на сайті http://www.onetonline.org/ . Як визначити, чи підходить ваша робота? Інструкція:

  1. Заходьте на сайт www.onetonline.org і в розділі «Find Occupations» вибираєте «Job Family».
  2. Вибирайте вашу область діяльності (наприклад, Architecture and Engineering). Натискаєте "Go".
  3. Вибирайте вже вашу професію (наприклад, Aerospace Engineers. Опускайтеся нижче і знаходите графу "Job Zone". У першому ж пункті "Title" ви бачите напис "Job Zone Four: Considerable Preparation Needed". Значить, на першу вимогу пройшли, професія входить в зону 4 (нагадуємо, що потрібні зони 4 або 5). Далі пункт SVP Range, написано, що професія набирає рейтинг від 7.0 до <8.0. Відповідно, ця професія пройшла і цей відбір).

Якщо ж ваша професія цей відбір не пройшла, або у вас немає атестата про шкільну освіту, заповнювати форму далі безглуздо.

Свідоцтво про народження

У кожного заявника повинен бути оригінал свідоцтва про народження.

Це важливо: Ви повинні надати оригінал свідоцтва про народження в повній формі. Короткі свідоцтва про народження не приймаються.

Сертифікат повинен містити:

  • Дату народження;
  • Місце народження;
  • Імена обох батьків;
  • Анотації відповідного органу, що вказують, що це виписка з офіційних документів.

Деякі дані про народження можуть бути недоступні, якщо, наприклад:

- Народження заявника ніколи офіційно не реєструвалося.
- Записи були знищені.
- Відповідний державний орган не видає їх.

У цих випадках потрібно отримати завірену заяву від відповідного державного органу, в якому вказується, що запис про народження заявника недоступна. З завіреним заявою заявник повинен представити вторинні докази. Це може бути свідоцтво про хрещення, яке містить дату і місце народження, а також імена обох батьків (за умови, що хрещення відбулося невдовзі після народження), указ про прийняття усиновленої дитини, письмову заяву від близького родича (бажано матері) із зазначенням дати і місця народження, прізвищ обох батьків і дівочого прізвища матері. Таку заяву (аффідевіт) має бути виконано перед офіційною особою, уповноваженою приймати клятви або присяги.

Записи з суду і в'язниці

Заявники, які вчинили злочин, повинні отримати завірену копію кожного протоколу суду і будь-якого запису про ув'язнення, незалежно від того, що він або вона згодом могли скористатися амністією, помилуванням або іншим актом милосердя. Судові документи повинні включати:

  • Повну інформацію про обставини, пов'язаних зі злочином, за яке заявник був визнаний винним
  • Врегулювання справи (винесення вироку або іншого накладеного штрафу).

Сертифікат з поліції

Кожен заявник у віці 16 років і старше повинен надати всі необхідні довідки від поліції. Довідка поліції повинна:

- Охопити весь період перебування заявника в цьому районі.
- Видаватися відповідним поліцейським органом.
- Включати всі арешти, причину арешту (арештів) і розпорядження по кожному випадку, щодо якої є запис.

Країни, заявникам яких потрібно надавати поілцейскіе сертифікати, можна подивитися по цьому посиланню.

Свідоцтво про шлюб або розлучення

Заміжні заявники повинні отримати оригінал свідоцтва про шлюб або завірену копію з печаткою.

Розлучені заявники зобов'язані надати документи про розірвання КОЖНОГО шлюбу. Це повинен бути оригінали остаточного рішення про розлучення, документ про анулювання шлюбу або свідоцтво про смерть.

військові записи

Особи, які служили в збройних силах будь-якої країни, повинні отримати копію своїх військових документів.

Документи на усилновленних дітей

Якщо у вас є усиновлені діти, потрібно надати такі документи:

  • Завірена копія указу про усиновлення;
  • Документ про законне утримання дитини під вартою, якщо опіка була здійснена до усиновлення;
  • Заява, в якому вказані дати і місця проживання дитини з батьками;
  • Якщо дитина була усиновлена ​​в віці 16 або 17 років - свідоцтво про те, що дитина була усиновлена ​​разом з або після прийняття природного брата молодше 16 років одним і тим же усиновлювачем.

Документи можуть відрізнятися в залежності від країни. Щоб дізнатися, чи є якісь додаткові вимоги, пройдіть по цьому посиланню , Виберіть столицю вашої країни в пункті «Additional Embassy or Consulate Instructions» (Додаткові інструкції для посольства або консульства) і завантажте файл pdf, як показано нижче.

Крім цих документів, необхідно також взяти:

фотографії

Потрібно взяти 2 кольорові фотографії розміром 5.08х5.08 см (2х2 дюйми) дозволом від 600х600 пікселів до 1200х1200 пікселів. Особа від верху волосся до підборіддя повинна становити 50-69% всього фото.

Якщо у вас є окуляри, які потрібно носити з медичного вказівкою, не можна, щоб вони прикривали очі, кидали тінь на обличчя або спотворювали його.

Фото повинно відображати ваш реальний вигляд і має бути зроблено менш ніж за 6 місяців до інтерв'ю.

Приклади вдалих фотографій

Інформація про призначення інтерв'ю

Її потрібно роздрукувати зі сторінки Entrant Status Check на сайті E-DV.

Сторінка підтвердження DS-260

Її потрібно роздрукувати в будь-який час після того, як ви заповните додаток DS-260 на сторінці Консульського центру.

паспорт

Паспорт повинен бути дійсний протягом шести місяців після передбачуваної дати в'їзду в США для вас і кожного члена сім'ї, який клопочеться про отримання візи.

Візовий збір

Також потрібно мати $ 330 на одну людину, щоб заплатити за візовий збір. Ці гроші не повертаються, незалежно від того, дадуть вам візу чи ні. Зазвичай візовий збір потрібно оплатити до інтерв'ю, але іноді це можна зробити і в самому посольстві або консульстві. Інформацію про ОПАТІЯ візового сміття можна подивитися в інструкціях, виданих посольством або консульством для проходження інтерв'ю.

Медичне обстеження

Перед інтерв'ю необхідно пройти медичне обстеження у вашій країні у уповноваженого лікаря. Його треба закінчити до дати інтерв'ю і зробити необхідні вакцини, якщо потрібно. Опечатаний і не відкритий документ з результатами огляду потрібно принести на співбесіду. Деякі лікарі направляють результати медичного обстеження безпосередньо в посольство або консульство.

Інформацію про те, де потрібно проходити медцінская обстеження, можна дізнатися по цим посиланням , Завантаживши документ pdf в розділі «Schedule and Complete a Medical Examination».

Ви повинні зв'язатися з лікарем і призначити зустріч. Посольство або консульство не зроблять цього за вас. Поясніть, що обстеження потрібно для отримання імміграційної візи, і скажіть лікарю дату призначення на співбесіду. Лікар скаже вам вартість обстеження і аналізів.

На інтерв'ю повинні прийти ви, ваш чоловік / дружина і діти (якщо їм ще не виповнився 21 рік і вони не заміжня / не одружені). Якщо подружжя і діти іммігрують пізніше, то їм не потрібно приходити на ваше співбесіду. Зв'яжіться з консульством чи посольством, і їм призначать окреме інтерв'ю.

Це важливо: Ви не повинні приймати на себе фінансові зобов'язання до отримання візи. Тобто, до цього часу не можна продавати нерухомість, автомобіль або інше майно, звільнятися з роботи, а також купувати квиток, гроші за який не повертаються.

Якщо ви не можете з'явитися на заплановане інтерв'ю, як можна швидше зв'яжіться з посольством або консульством США. Згідно із законодавством США, все візи різного типу за фінансовий рік повинні бути видані до 30 вересня. Після цього ви втратите можливість отримати візу, і вам доведеться знову брати участь в лотереї вже на наступний рік.

Що робити після інтерв'ю

Після інтерв'ю вам потрібно чекати, коли консульський співробітник повідомить вам, схвалено або відхилено вашу заяву на візу.

Якщо ваша заява схвалили, вам скажуть, коли і як вам повернуть документи. Якщо ж вам відмовили, то співробітник назве причину відмови.

Деякі заяви на отримання візи відхиляються, оскільки вони вимагають додаткової адміністративної обробки, що займає додатковий час. Заявники отримують повідомлення про цю вимогу при подачі заяви. Більшість адміністративних обробок дозволяється протягом 60 днів після співбесіди. Там, де необхідно адміністративна обробка, терміни залежатимуть від індивідуальних обставин кожного випадку.

Що робити, коли ваша заява схвалили

1. Ви отримуєте паспорт з візою. Подивіться на візу відразу і переконайтеся, чи немає в ній помилок. Якщо є орфографічні помилки, негайно повідомте в посольство або консульство.

2. Ви отримуєте імміграційний пакет (Sealed Immigrant Packet). Це запечатаний пакет, який потрібно надати прикордонній службі після прибуття в США. Часто це робиться в аеропорту. Цей пакет ні в якому разі не можна відкривати.

3. Потрібно заплатити імміграційну мито в імміграційну службу після подученний візи до поїздки в США. Це можна зробити онлайн на сайті імміграційної служби по цьому посиланню . Без імміграційної мита вам не видадуть грін-карту.

4. Діти повинні мати довідки про вакцинацію, необхідні в США. Про те, які саме вакцини потрібно робити, можна дізнатися по цьому посиланню .

Під час перельоту в США необхідно тримати ваші рентгенівські знімки в ручній поклажі і не пакувати їх в багаж.

В'їзд в США

При поїздці в США, основний заявник повинен в'їжджати до або одночасно з членами сім'ї, які мають візи. З вашої візою (до закінчення терміну її дії) і запечатаним пакетом потрібно йти в US port-of-entry (зазвичай це аеропорт) і просити дозвіл на в'їзд в США.

Віза не гарантує в'їзд в США

Департамент внутрішньої безпеки, посадові особи прикордонної служби США мають повноваження відмовляти в прийомі.

Якщо вас пустять в США, ви в'їдете в якості законного постійного жителя, власника грін-карти. Вам буде дозволено працювати і постійно жити в США.

Після невгамовного захоплення і годин, проведених в мережі в пошуку кращого міста США для переїзду, ви раптом розумієте - а що ж робити далі?
Які кроки робити, щоб не упустити свій приз?
Як визначити, чи підходить ваша робота?

Новости