Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Країни допущені до лотереї Грін кард DV-2021

  1. Що таке лотерея грін-карт, як і в який час вона проводиться
  2. Які документи потрібні для участі в лотереї грін-карт
  3. Країни учасники і не допущені до лотереї
  4. Статистичні дані по лотереї грін-кард
  5. Шанси на виграш і чи можна їх підвищити

Бажання проживати і працювати за кордоном, це мрія знайома громадянам багатьох країн і росіяни не виняток. Найбільш популярними в наш час стали грін-карти в США, частково завдяки їх щорічною лотереєю. Повний їх назва звучить як US Permanent Resident Card, що перекладається як «Карта постійного жителя Сполучених Штатів». У даній статті ми надамо список країн учасників і не беруть участь в лотереї Грін кард DV-2021, а також розглянемо статистику грін кард по країнам.

Що таке лотерея грін-карт, як і в який час вона проводиться

Отримати візу в США досить складно, однак є можливість оформити посвідку на проживання для себе і сім'ї в штати просто вигравши в лотерею грін кард. Ця щорічна подія проводиться найчастіше в кінці літа або середині осені, триває воно 30 календарних днів. Розіграш проводиться шляхом випадкового відбору, вибирається певна кількість переможців. Після закінчення терміну подачі анкет на участь, все заявки обробляються, потім систематизуються і діляться на шість основних груп по позначених регіонах участі (країни складалися в складі СРСР входять в групу Європа), і на кожну виділяється певна квота виграшу. Таким чином проводиться шість паралельних лотерей, а не одна, але впливу друг на друга вони не роблять.

Далі за допомогою спеціальної програми всіма заявками регіону рандомно присвоюються «Rank Numbers», цей номер і буде порядковим при відборі і подальшому призначенні інтерв'ю в консульстві, власне це і є розіграш. Далі йде детальна перевірка на відповідність правилам заповнення, якщо заявка оформлена правильно програма переходить до наступної, невідповідні позначаються «сміттєвими» і виключаються з бази. Коли межі квоти досягнуті програма зупиняється.

Наступним етапом буде перевірка пройшли відбір заявок на дублювання, при їх відсутності заявка позначається як беззастережно виграшна, після машинної слід ручна перевірка. Заявки, які отримали мітку як такі, що дублікати, не будуть видалені з бази, тому що за законом приймати рішення про видачу або відмову грін-кард може тільки консул США. Країни допущені до лотереї зможуть почати подавати заявки на участь в розіграші грін-кард 2021 орієнтовно в жовтні 2019.

Які документи потрібні для участі в лотереї грін-карт

Для того щоб взяти участь в лотереї необхідно тільки заповнити анкету на офіційному сайті, головна вимога - завантажити своє фото і фотографії близьких, які будуть згадані в заявці. Перелік документів необхідних у разі виграшу:

  1. заповнені на всіх членів сім'ї імміграційні форми DS-260 (підписувати анкету повинен кожен член сім'ї особисто);
  2. окремим пунктом варто згадати фото, воно повинно бути хорошої якості, на сірому тлі, в кадрі має бути тільки голова і плечі вуха повинні бути відкриті, вираз обличчя нейтральне, обробка не допускається, також варто виключити аксесуари;
  3. оплатити в консульському відділі посольства держ. мито на кожного члена сім'ї, сума мита може змінюватися в залежності від року проведення лотереї;
  4. пройти медкомісію і отримати пакет документів, що для вашого життя в США немає ніяких перешкод за станом здоров'я.

Останнім етапом буде безпосередньо візове інтерв'ю в посольстві. Для збору необхідних документів варто проконсультувати з фахівцями міграційної служби, так як для кожного він індивідуальний.

Увага! Від однієї людини допускається тільки одна заявка на рік, подавайте тільки достовірну інформацію, інакше всі члени вашої родини, а не тільки ви, будуть дискваліфіковані, в гіршому випадку посольство може заборонити вам в'їзд в США по будь-яким візами, в тому числі і назавжди.

Країни учасники і не допущені до лотереї

На даний момент інформації по 2021 році немає, однак з огляду на досвід минулих лотерей можна припустити, що брати участь будуть близько 200 країн з 6 основних регіонів, допущених щорічно. Згідно зі статистикою по регіонах з 2013 по 2020 рік список країн, які не беруть участі в лотереї Грін кард 2020 не змінювався, цілком ймовірно, що в розіграші грін кард 2021 він швидше за все залишиться тим же:

  • Великобританія (виняток Північна Ірландія)
  • Бразилія
  • Китай (материкова частина)
  • Канада
  • В'єтнам
  • Філіппіни
  • Пакистан
  • Перу
  • Нігерія
  • Індія
  • Південна Корея
  • Ямайка
  • Гаїті
  • Сальвадор
  • Колумбія
  • Домініканська республіка
  • Еквадор

Заборона на участь для перерахованих вище країн обгрунтований великою кількістю емігрантів з них за попередні роки. Даних, коли країни були допущені, але відмовилися від участі за власною ініціативою немає, можливо таких випадків не було.

Статистичні дані по лотереї грін-кард

Результати розіграшу за 2006-2015 рік і відсоткова частка кожного регіону:

Рік розіграшу Загальна кількість тих, хто виграв заявок Регіони, які брали участь і кількість виграшних заявок по ним.

Рік розіграшу Загальна кількість тих, хто виграв заявок Регіони, які брали участь і кількість виграшних заявок по ним

Згідно з цими даними здається, що щорічно в розіграші виграє близько 100 тисяч заявок, а не 55 як заявлено. Але реальна картина виглядає інакше, близько половини виграшних анкет відсівається на візовому співбесіді в посольстві.

Статистика грін кард по країнах Європейського регіону, на який припадає в середньому близько 30% всіх розіграних віз (від загальної кількості на регіон), за даними з 1995 року по 2013 виглядає так:

  1. Україна 19%
  2. Узбекистан 15%
  3. Росія 9%
  4. Польща 6%
  5. Туреччина 6%
  6. Албанія 5%
  7. Молдова 4%

залишилися 36% поділили між собою решту 60 країн, слід зазначити, що Росія не брала участі в розіграші з 2004 по 2008 роки.

Шанси на виграш і чи можна їх підвищити

В першу чергу необхідно зрозуміти, що якихось «лівих» способів підняти свої шанси або гарантовано виграти немає, уряд США дуже багато коштів виділяють на захист лотереї, тому «смухлевать» не варто навіть намагатися. Так що єдиний спосіб потрапити в 55000 щасливчиків, це максимально правильно підготувати і подати документи. Експерти підрахували, що за даними 2014 року було подано близько 12 мільйонів анкет, таким чином 1 з 120 учасників стане переможцем, однак близько половини переможців буде відсіяно за різними обґрунтованих причин (помилки в документах, подача недостовірної інформації та інші вагомі підстави), таким чином реальних переможців 1 з 240 учасників.

Увага! Правильно заповнені і оформлені анкети найважливіший етап, тому не зайвим буде звернутися до посередників для їх оформлення, подача проводиться тільки через офіційний сайт - https://www.dvlottery.state.gov/.

Новости