Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грін-карта - зелене світло на переїзд в США

  1. Що таке грін-карта і як її отримати?
  2. Лотерея (DV)
  3. Учасникам з Росії
  4. практичні поради

Щорічно до 10 мільйонів чоловік по всьому світу беруть участь в лотереї на розіграш green card, бажаючи виїхати в одну з найбільш сприятливих для життя країн світу - США

Щорічно до 10 мільйонів чоловік по всьому світу беруть участь в лотереї на розіграш green card, бажаючи виїхати в одну з найбільш сприятливих для життя країн світу - США. У 2017 році онлайн-реєстрація на отримання заповітного документа відкрита з 4 жовтня по 7 листопада. Що потрібно зробити, щоб виграти в диверсіфікаційній лотереї - розбираємося разом зі StudyQA.

Що таке грін-карта і як її отримати?

Грін-карта (також Зелена карта або гринкард, від англ. Green card) - широко поширена назва американського виду на проживання, офіційно що називається United States Permanent Resident Card. Документ являє собою посвідчення особи або так звану ідентифікаційну карту людини, який не є громадянином Сполучених Штатів, але має право постійного проживання і роботи на території держави.

Грін-карту можна отримати наступним чином:

  • в разі возз'єднання з сім'єю;
  • при укладенні шлюбу з громадянином США
  • якщо Вам надається робота на території країни на запрошення американського роботодавця
  • через отримання політичного притулку чи статусу біженця
  • при виграші в диверсифікаційну лотерею.

Нас в даному випадку цікавить останній варіант отримання статусу резидента США.

Лотерея (DV)

З ініціативи Конгресу США була створена спеціальна програма «Diversity Immigrant Visa», що видає візи іммігрантам різних національностей. Відповідно до американського Закону про імміграцію та громадянство, щороку надається до 55000 віз особам з країн, громадяни яких мало представлені в Сполучених Штатах.

Для участі в лотереї віз DV-2018 потрібно пройти реєстрацію на сайті Бюро консульських справ Державного департаменту США . Брати участь в лотереї може будь-хто, відповідний двом основним критеріям :

  • Розглядаються заявки тільки від країн, допущених до участі (Росія і багато країн СНД входять в цей список).
  • Потрібно надати атестат про закінчення середньої школи або еквівалента. Якщо атестата немає, претенденти повинні мати два роки трудового стажу в протягом останніх п'яти років.

Країни-учасниці лотереї вибираються з шести географічних регіонів, причому більша їх кількість відводиться країнам з низьким рівнем імміграції до Сполучених Штатів. Візи теж не розігруються між громадянами держав, з яких в США мігрувало понад 50,000 осіб за останні 5 років. Як правило, на одну країну дається не більше 7% віз "DV». Відбір щасливчиків здійснюється довільно за допомогою комп'ютера, потім з ними проводяться інтерв'ю.

Учасникам з Росії

Кількість учасників з Росії, які беруть участь в онлайн-лотереї, зростає з кожним роком. так, в 2015 році було зареєстровано 268,772 звернень на отримання грін-карти здобувачами з Росії. на 2016 рік , За повідомленнями прес-секретаря посольства США, число росіян, які заповнили заяву на отримання візи, склало близько 330 тисяч осіб. Причому щорічно владою США виділяється близько 4 тисяч віз вихідцям з Росії. У 2017 році лотерея проводиться з 4 жовтня по 7 листопада, а її підсумки підбиватимуться з 2 травня 2017 по 30 вересня 2018 року.

практичні поради

Кілька порад про участь в лотереї:

  • Не відкладайте подачу заявки на останній тиждень - в ході подачі можуть виникнути різні питання і нюанси.
  • Для заявки Вам знадобиться недавня фотографія.
  • Ошукали! Останнім часом багато зловмисників заробляють на тому, що від імені влади США інформують учасників про перемогу і просять надіслати їм гроші. Будьте обережні і пам'ятайте, що тільки сайти з розширенням ".gov" є офіційними сайтами уряду США.

Докладні інструкції і список країн-учасниць можна знайти в документі .

Що таке грін-карта і як її отримати?
Що таке грін-карта і як її отримати?

Новости