Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

FAQs: Імміграція в США для ЛГБТ пар

  1. Слід пам'ятати:
  2. Імміграція
  3. Інші випадки:
  4. ІНШІ ПИТАННЯ:
  5. За додатковою інформацією звертайтеся:

Перемога у Верховному суді справи «США проти Віндзора» поставила під сумнів доцільність дотримання дискримінаційного федерального закону «Захист шлюбу» (ЗЗБ) і підтвердила, що усі, хто любить і віддані пари, одружені, заслуговують рівного поваги їх прав та відносин з боку федерального уряду . Перемога у Верховному суді справи «США проти Віндзора» поставила під сумнів доцільність дотримання дискримінаційного федерального закону «Захист шлюбу» (ЗЗБ) і підтвердила, що усі, хто любить і віддані пари, одружені, заслуговують рівного поваги їх прав та відносин з боку федерального уряду

Припинення дії ЗЗБ знаменує собою поворотний момент в тому, як уряд Сполучених Штатів розглядає подружні стосунки одностатевих пар в федеральних програмах, що стосують людей, пов'язаних шлюбом. У той же час, цей поворотний момент є частиною більш тривалої подорожі, а не кінцем дороги. Попереду ще багато роботи, перш ніж одностатеві пари, які живуть по всій країні, зможуть скористатися всіма тими ж правами, як і їх гетеросексуальні співгромадяни.

Слід пам'ятати:

Постанова Верховного Суду в Віндзорі стосується тільки федерального уряду. Воно не змінює дискримінаційних законів штатів, які позбавляють одностатеві пари прав на шлюб, прийнятих на державному рівні.

Федеральним агентствам - великим бюрократичним системам - може знадобитися певний час, щоб змінити форму, впровадити нові процедури, навчити персонал, а також ефективно включити одностатеві пари в інститут шлюбу.

До тих пір поки одностатеві пари не зможуть вступати в шлюб в кожному штаті країни, буде існувати невизначеність в тій мірі захисту шлюбу, на яку одностатеві подружжя може розраховувати по всій країні. Федеральні програми, які визначають сімейний стан відповідно до закону штату, можливо, будуть чинити перешкоди юридично зареєстрованим одностатевим парам в доступі до федеральним засобів захисту прав і проголошення обов'язків.

Забезпечення справедливого доступу до федеральної системі захисту шлюбу, всім одностатевим парам, що вступили в законний шлюб, по всій країні займе якийсь час і вимагає виконання певної роботи. У деяких ситуаціях може виникнути потреба в діях Конгресу або формального законотворчості з боку відомств.

Перш ніж прийняти рішення, важливо, щоб ви індивідуально проконсультувалися з адвокатом в юридичній консультації. Це особливо важливо для людей, які володіють певними суспільними благами, а одруження може поставити під загрозу їх права без надання їм в повній мірі захисту, якою користуються інші подружні пари. Крім того, пари, які їдуть в інше місце, щоб одружитися, а потім повертаються і живуть в штаті, який не поважає їх шлюб. Такі дії можуть призвести до того, що у них виникнуть складності з отриманням розлучення, що може привести до серйозних негативних юридичних і фінансових наслідків. Люди повинні приймати обачні рішення, коли і де вступити в шлюб, навіть не дивлячись на те, що ми спільно працюємо над тим, щоб покласти край цій несправедливості.

Ми прагнемо до забезпечення загального доступу до федеральним системам захисту сім'ї заможних одностатевих пар в ході поточної громадської пропагандистської політики, і, в разі необхідності, стратегічних судових процесах. Зв'яжіться з нашими організаціями, якщо у вас є питання, для отримання нової інформації і, щоб дізнатися більше про те, що ви можете зробити для досягнення повної рівності ЛГБТ.

Ця інструкція призначена для надання загальної інформації щодо основних прав і захисних механізмів, що діють у сфері шлюбного законодавства в залежності від того, як різні федеральні відомства інтерпрітіруют федеральні можливості. Це не повинно розглядатися в якості юридичної консультації або юридичної висновки за кожному конкретному факту або обставині, і не створює відносин адвоката з клієнтом. Минула практика не є гарантією майбутніх рішень. У той час як закони і правові процедури схильні до частих змін і різних інтерпретацій в ході звичайної практики, на даний момент - це особливо справедливо, в той час, як федеральний уряд скасовує ЗЗБ і федеральна захист тепер поширюється на одностатеві пари. Жодна з організацій, публікуючи цю інформацію, не може гарантувати, що інформація повинна являти собою фактичну або нести відповідальність за її використання в кожному конкретному випадку.

Керівництво не передбачає податкових консультацій, і його не можна використовувати з метою: уникнути покарання, передбаченого Податковим кодексом.

Зверніться до кваліфікованого адвоката в вашому штаті за юридичною консультацією по вашій конкретній ситуації.

Імміграція

Відповіді на ці запитання й відповіді спрямовані на вирішення проблем, які, як ми вважаємо, будуть виникати у ЛГБТ сімей в умовах імміграції, коли відповідно до рішення Верховного Суду анулюється дія закону про захист Браку (ЗЗБ). Загальні відомості про імміграційному законодавстві США і його вплив на ЛГБТ-людей і їх сімей, можна знайти на веб-сайті: immigrationequality.оrg . Правове забезпечення процесу імміграції належить до складної галузі права, при цьому необхідно враховувати багато факторів при розгляді кожного конкретного випадку. Проконсультірутесь з кваліфікованим адвокатом, який спеціалізується на імміграційному законодавстві, по вашій конкретній ситуації.

Адвокат, який спеціалізується на імміграційному законодавстві, радив мені в минулому не одружуватися на моєму партнері, тому що це лешіло б мене шансів на отримання візи. Тепер, коли ЗЗБ скасовується, чи слід мені звернутися за консультацією, щоб з'ясувати, що, можливо, змінилося?

Для тих, хто хоче отримати постійне проживання в Сполучених Штатах, так, можливо ситуація зміниться тепер. Причина, чому адвокати радили іноземним партнерам американських громадян не вступати в шлюб, полягала в тому, що для багатьох з найбільш поширених типів неімміграційних віз, таких як туристичні візи (B1 / B2) і студентські візи (F1), іноземний громадянин, в'езающій в США повинен продемонструвати офіційної імміграційній службі в США, що він або вона не має наміру залишитися в США на постійній основі. Оскільки в даний час шлюб є ​​правовим засобом на отримання дозволу на постійне проживання в США, в багатьох випадках має сенс спочатку вступити в шлюб, а потім подати заяву на отримання дозволу на проживання.

Тепер, коли ЗЗБ був визнаний неконституційним, якби я вийшов заміж на своєму партнері, чи міг я оплатити його грін-карту?

У багатьох випадках так. Опції для сімей будуть варіюватися від випадку до випадку, в залежності від ряду факторів, у тому числі: чи живуть партнери разом або в різних країнах; живуть чи партнери разом в Сполучених Штатах або за кордоном; знаходяться партнери в шлюбі; чи можуть партнери вступити в шлюб, а також для сімей іммігріровашіх разом в Сполучені Штати, чи прибув партнер, який не є громадянином США, сюди після того, як був перевірений співробітником імміграційної служби або ж партнер перетнув кордон без огляду. Одностатеві пари також повинні демонструвати відповідність загальним критеріям для вступу в шлюб під час імміграції. Для отримання загальної інформації про процедуру вступу в шлюб на основі імміграційної петиції, поданої від імені іноземних подружжя, які перебувають всередині США дивись "Врегулювання питань рівності імміграції ". Для іноземних подружжя, які перебувають за межами США, см. Рівність імміграції. Доповнення консула.

Нижче описуються деякі загальні обставини для одностатевих пар, що складаються з громадян різних держав.

Ми обидва проживаємо в США.

Мій чоловік і я вийшли заміж в штаті, який підтримує рівноправність шлюбів і живемо в штаті, який визнає наш шлюб. Чи можу я подати заяву на надання йому постояного місця проживання?

Так, ваша заява має буде розглянуто так само, як заяву гетеросексуальної пари.

Мій чоловік і я одружилися в штаті, який підтримує рівноправність шлюбів і живемо в штаті, який не визнає наш шлюб. Чи можу я подати заяву на надання йому постояного місця проживання?

Служба надання громадянства і дозволу на імміграцію в США (USCIS) фокусується на місці, де був укладений шлюб (місце святкування події), а не місце, де один з подружжя або обоє проживають. Раз шлюб був законно оформлений відповідно до законодавства штату або місця укладення шлюбу, то, де ви в даний час проживаєте, не повинно мати значення.

Якщо мій партнер і я вступили в цивільний союз (наприклад, в Нью-Джерсі) або склали договір про домашнє партнерство (наприклад, в Каліфорнії) з усіма правами шлюбу, але насправді не має значення, чи можу я оплатити йому отримання грін-карти ?

Відповідь на це питання ще не зовсім ясний, і ми сподіваємося отримати керівні вказівки з цього найближчим часом. Якщо у вас і вашого партнера існує можливість вступити в законний шлюб, навіть якщо для цього вам доведеться їхати в інший штат, вам краще одружуватися, тому що тоді ви могли б почувати себе більш безпечно і подавати заяву на отримання дозволу на постійне проживання, не чекаючи подальших вказівок.

Інші випадки:

Для іммігрантів, що мають законний статус іммігранта.

Я перебуваю в США на законних підставах, маючи неімміграційну візу, яка дозволяє мені мати намір залишитися в США (наприклад H1B або L1 віза). Ми - заміжня. Чи може він подати заяву на отримання мною грін карти?

Так, якщо ви обоє перебуваєте в законному шлюбі, і відповідаєте всім іншим загальним вимогам до шлюбу в імміграції, ви слід подати заяву для врегулювання питань про статус законного постійного жителя і оформляти документи всередині країни. Дивіться.

Я перебуваю в США по неімміграційної візи (наприклад, туристичною чи студентською візою), згідно з якою необхідно, щоб я демонстрував відсутність наміру іммігрувати в США. Чи буде проблемою для мене мій шлюб на моєму партнері і чи зможе він подати заяву для того, щоб я отримав грін-карту в зв'язку зі своїм шлюбом?

Може бути. Як багато інших областей імміграційного законодавства, це область, охоплює безліч поширених USCIS питань. Вважається прийнятним в'їзд в США з наміром залишитися тут тимчасово, а потім ваші наміри можуть змінитися під впливом зміни обставин вашого життя. Наприклад, студент університету може з ким-небудь познайомитися у вільний від занять час і вирішити одружитися з цією людиною через кілька місяців або років після в'їзду в США за студентською візою. З іншого боку, якщо людина в'їхала в США по туристичній візі, одружується, і подає заяву на отримання грін-карти протягом трьох тижнів після в'їзду в США, USCIS можна зробити висновок, що має місце правопорушення і може відмовити в задоволенні запиту. Це закон був прийнятий для різностатевих пар, і ми думаємо, що він буде аналогічно застосовуватися до одностатевих пар.

Для іммігрантів, які поза статусом

Я в'їхав в США по візі кілька років тому і ніколи не залишав країну. Чи може мій чоловік, громадянин США, подати заяву на отримання мною грін-карти, хоча я зараз перебуваю в країні без правового статусу?

Так. У той час як, відповідно до загального правила відповідно до імміграційним законодавством США, ви не можете змінити свій статус з незаконного на законний, не виїжджаючи з території Сполучених Штатів, існує одне дуже важливе виключення з цього правила: для подружжя громадян США. Якщо ви в'їхали в США і пройшли інспекцію Імміграційні служби в США, ви можете подати заяву на отримання грін-карти (зміна статусу) для проживання в США, навіть якщо ви в даний час знаходитеся тут, не маючи законного статусу.

Я в'їхав в США без візи і без огляду через мексиканський кордон. Чи може мій чоловік подати заяву на отримання мною грін-карти?

Це складно. Ви не можете подати заяву на отримання грін-карти на території Сполучених Штатів, якщо ви в'їхали без огляду. (Існує виняток з цього правила для людей, які мали імміграційну петицію або трудової сертифікат на період до або 30 квітня 2001 року.) Це означає, що вам доведеться повернутися в свою країну, щоб подати заяву на отримання грін карти, яке пройде консульські перевірки. Проте, коли ви будете залишати США, щоб подати заяву на отримання грін-карти, вам, ймовірно, буде заборонено повертатися в США строком від трьох до десяти років в якості покарання, наступне за незаконне перебування в країні. можна проконсультуватися . Ви можете подати заявку на попередню скасування покарання по відношенню до вас, перебуваючи в США і почекати твердження скасування покарання по відношенню до вас, перш ніж покинути США для проходження консульських перевірок. дивіться . Це складний процес, і вам потрібно буде проконсультуватися з адвокатом спеціалізуються на імміграційному законодавстві.

Я перебуваю в Сполучених Штатах, але мій партнер - за кордоном.

Мій чоловік і я перебуваємо в законному шлюбі. Я живу в США, але мій чоловік в даний час живе за кордоном, тому що у неї не було ніякої можливості отримати грін-карту тут. Що ж нам тепер робити?

Ви обоє можете подати заяву на отримання грін-карти. Так як вона в даний час за межами Сполучених Штатів, заява буде розглянута американським консульством в країні його місцезнаходження (Консульська обробка) , А це означає, що співробітники американського консульства обурив у нього інтерв'ю там, а не в США. Якщо його заява буде схвалено, і він в'їде в США, він муситиме пройти інтерв'ю ще раз, але вже як постійний житель, законно проживає в країні.

Я живу в Сполучених Штатах в штаті, який визнає рівність шлюбів, а мій партнер в даний час живе за кордоном, тому що у нього не було ніякої можливості отримати грін-карту тут. Ми не перебуваємо в шлюбі, і одностатеві пари не можуть одружитися в рідній країні мого партнера. Що ж нам тепер робити?

У вас є кілька варіантів, проконсультуйтеся з адвокатом, який спеціалізується на імміграційному законодавстві. Один з можливих варіантів для вас - подати клопотання для отримання візи нареченого для нього. Американські громадяни можуть подати клопотання для отримання візи нареченого для зарубіжного партнера, з якими він або вона має серйозні відносини про це докладніше на.

Пара повинна офіційно оформити стосунки протягом 90 днів з дня в'їзду іноземного партнера в Сполучені Штати. Після заміжжя, американський чоловік - громадянин країни може подати клопотання на отримання виду на проживання для чоловіка-іноземця на основі свідоцтва про укладення шлюбу.

Якщо ваш партнер має можливість приїхати в США в якості туриста, то він міг би приїхати в США в якості туриста, одружитися, а потім повернутися на батьківщину і пройти консульську перевірку там. Різні консульства мають різні затримки по різним категоріям випадків; проконсультуйтеся з адвокатом, який спеціалізується на імміграційному законодавстві, щоб вирішити, який варіант був би найшвидшим і найбільш підходящим.

Я живу в Сполучених Штатах в штаті, який визнає рівність шлюбів і мій партнер живе за кордоном в країнах, де одностатеві пари не можуть зареєструвати свої відносини. Він ніколи не міг отримати візу в США, і ми - незаміжня. Що мені тепер робити?

Як і в попередньому випадку, ви повинні подати клопотання на отримання візи нареченого для нього. Оскільки він не може приїхати до Сполучених Штатів, маючи на це інші підстави, то це може бути його єдиною можливістю приїхати в США. Ви також можете зареєструвати шлюб в третій країні, яка визнає рівність шлюбів, якщо ви і ваш партнер можете поїхати в таку країну. Потім він може претендувати на законне постійне місце проживання після консульських перевірок.

Я живу в штаті, який не визнає рівність шлюбів, а мій партнер живе за кордоном в країні, де одностатеві пари не можуть зареєструвати свої відносини. Він ніколи не отримував візу в США, і ми - незаміжня. Що мені тепер робити?

Як и в попередня випадки, ви повінні подати клопотання на Отримання візи нареченого. Однако, так як штат, в якому ви прожіваєте не дозволено одностатевої Парі зареєструваті шлюб, вам придется надаті докази разом з клопотанням про ті, что ві збіраєтеся вступитися в шлюб в штаті, Який візнає Рівність шлюбів. Саме такий похід БУВ чинний USCIS, про что докладніше можна Прочитати , Для відачі віз нареченого, что є ще однією областю законодавства, по Якій Різні штати ма ють Різні правила. Інший варіант: ви можете вступити в шлюб в третій країні, яка визнає рівність шлюбів, якщо ви і ваш партнер можете поїхати в цю іншу країну, і тоді чоловік міг би подати заяву на отримання дозволу на проживання після консульських перевірок.

Мій друг і я живемо разом за межами Сполучених штатів.

Так як мій чоловік був не зміг знайти остаточне вирішення питання імміграції в США, ми переїхали за кордон, де ми жили протягом багатьох років. Що нам потрібно зробити зараз, щоб переїхати в США?

Щоб подати заяву для отримання грін карти, чоловік / дружина громадянина США, як правило, повинні знаходитися, або подати документи, що підтверджують намір проживати, в США. Якщо чоловік / дружина громадянина США живе за кордоном, до заяви додається лист з викладенням його / її наміри отримати дозвіл на проживання в США.

Так як мій чоловік не зміг остаточно вирішити проблему імміграції в США, ми проживали за кордоном протягом багатьох років. Ми ще не готові повернутися назад в США, але я хочу зробити все від мене залежне, щоб відновити його право проживати там. Чи можу я подати заяву на отримання дозволу на проживання для мого чоловіка з-за кордону, якщо ми не маємо наміру жити в США?

Ні, як тільки людина звертається за отриманням дозволу на законне постійне місце проживання в США, він або вона повинні насправді жити тут. Справді, власник грін-карти, який проживає за кордоном протягом тривалого періоду часу, може втратити своє право на повернення в США, ви повинні почекати, поки ви не будете готові насправді повернутися в США, щоб подати заяву на отримання дозволу на законне постійне проживання.

ІНШІ ПИТАННЯ:

Я - іноземний громадянин, а мій чоловік - громадянин США, і я ВІЛ-інфікований. Може мій чоловік подати заяву на отримання мною грін-карти?

Так. У США заборона на імміграцію для людей з ВІЛ / СНІДом був припинений в січні 2010 року. Коли ви проходите медичне обстеження в рамках процесу отримання грін карти, ви не будете проходити тестування на ВІЛ. Проте, лікар може задати питання про ваше здоров'я в цілому і ліках, які ви приймаєте, і ви повинні відповідати чесно. USCIS може прийняти ваше здоров'я до уваги як один з факторів при визначенні того, що ви "швидше за все, опинитеся на утриманні у держави", тобто, ймовірно, вам знадобиться державна допомога або соціальну допомогу по інвалідності. Просто ВІЛ-позитивний статус, проте, не є причиною для відмови в отриманні дозволу на законне постійне місце проживання, особливо якщо у вас є робота.

У мого чоловіка, іноземного громадянина, є дитина, яка народилася за кордоном. Чи можу я подати заяву на отримання грін карти для його дитини, коли я подаю заяву на отримання грін карти для мого чоловіка?

Вам слід це зробити. Згідно з чинним законодавством, громадянин США може подати прохання для отримання посвідки на проживання для неповнолітніх дітей чоловіка-іноземця, після оформлення відносин прийомний батько / прийомна дитина.

Я являюсь законним постійним жителем США - у мене є грін карта, але я не є громадянином США. Чи можу я подати заяву на отримання грін-карти моїм чоловіком - іноземним громадянином?

Люди, що мають законний постійний вид на проживання можуть способствала того, що чоловік / а отримає імміграційні пільги, але за чинним законодавством США, як воно застосовується в рішенні проблем всіх подружніх пар, ваш чоловік не буде кваліфікуватися як «близький родич», а швидше підпадає під «Систему сімейних переваг" в категорії F2A. Це означає, що замість подачі заяви на імміграційну візу (I-130), а також заяви на отримання виду на законне постійне місце проживання (I-485) одночасно, ви спочатку повинні подати I-130, а потім чекати, поки настане термін дії візи. В даний час очікування може зайняти близько двох років, перш ніж чоловік / а зможе подати заяву на отримання посвідки на постійне місце проживання. Однак, якщо ви отримуєте громадянство, поки вона чекає дозвіл на проживання, вона може негайно подавати заяву нат отримання грін-карти, як тільки ви станете громадянином США.

Особи, які підпадають під систему сімейних уподобань і мають намір подати заяву на зміну статусу всередині США, повинні мати законний статус і не повинні продовжувати час незаконного проживання в країні. Інше правило існує для подружжя громадян США, які можуть змінити свій статус, навіть якщо вони проживають незаконно за умови в'їзду в країну після проходження інспекції імміграційною службою.

Крім того, на відміну від американських громадян, законні постійні жителі не можуть подавати заяву на отримання нареченим / E візи. Хоча це можливо, якщо одружитися в третій країні і пройти через консульські перевірку для отримання грін-карти після укладення шлюбу.

За додатковою інформацією звертайтеся:

IMMIGRATION EQUALITY NATIONAL CENTER FOR LESBIAN RIGHTS

immigrationequality.org nclrights.org

AMERICAN CIVIL LIBERTIES UNION GAY & LESBIAN ADVOCATES & DEFENDERS

aclu.org/lgbt glad.org

Тепер, завдяки Aperio Lux , ЛГБТ-портал можна чітатьна iPhone и iPad

Тепер, завдяки   Aperio Lux   , ЛГБТ-портал можна чітатьна iPhone и iPad

Тепер, коли ЗЗБ скасовується, чи слід мені звернутися за консультацією, щоб з'ясувати, що, можливо, змінилося?
Тепер, коли ЗЗБ був визнаний неконституційним, якби я вийшов заміж на своєму партнері, чи міг я оплатити його грін-карту?
Чи можу я подати заяву на надання йому постояного місця проживання?
Чи можу я подати заяву на надання йому постояного місця проживання?
Чи може він подати заяву на отримання мною грін карти?
Чи буде проблемою для мене мій шлюб на моєму партнері і чи зможе він подати заяву для того, щоб я отримав грін-карту в зв'язку зі своїм шлюбом?
Чи може мій чоловік, громадянин США, подати заяву на отримання мною грін-карти, хоча я зараз перебуваю в країні без правового статусу?
Чи може мій чоловік подати заяву на отримання мною грін-карти?
Що ж нам тепер робити?

Новости