Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Салат зі смаженими грибами і куркою

  1. Інгредієнти для салату з смаженими грибами і куркою

Салат зі смаженими грибами і куркою - дивно ніжна холодна закуска, яку можна приготувати не тільки до святкового столу, а й до звичайної трапези. У цьому рецепті салат з печерицями, проте в грибний сезон можна замінити їх смаженими лісовими грибами, буде ще смачніше. Салат з курячими стегнами або гомілками, тобто з червоним курячим м'ясом, вийде більш ніжним на смак, ніж, якщо готувати його з курячою грудкою, так як біле м'ясо сухувато. Салат зі смаженими грибами і куркою - дивно ніжна холодна закуска, яку можна приготувати не тільки до святкового столу, а й до звичайної трапези

Салат зі смаженими грибами і куркою

Ще один секрет приготування салату з овочів з м'ясом і грибами - сіль. Ніколи не соліть інгредієнти окремо в процесі приготування, тільки все разом, після того як підготовлені продукти зберуться в салатник. По-перше, якщо солити окремо, норма солі сильно збільшується, а це шкідливо. По-друге, деякі продукти, наприклад, свіжі огірки та зелень, після контакту з сіллю, починають виділяти вологу. Це призведе до того, що в мисці з салатом утворюється озеро з огіркового соку.

Завжди готуйте подібні закуски безпосередньо перед подачею - свіжа їжа смачна і корисна!

  • Час приготування: 40 хвилин
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти для салату з смаженими грибами і куркою

  • 400 г вареної курки;
  • 250 г печериць;
  • 140 г моркви;
  • 140 г ріпчастої цибулі;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 30 г кропу;
  • 200 г свіжих огірків;
  • 40 мл оливкової олії;
  • рослинне масло для смаження, сіль, перець, цукровий пісок, яблучний оцет.

Спосіб приготування курячого салату з смаженими грибами

Очищені від бруду гриби нарізаємо тонкими пластинками. У сковороді нагріваємо 2 столові ложки рослинної олії без запаху, обсмажуємо печериці кілька хвилин. Обсмажені гриби викладаємо в салатник, масло залишаємо в сковороді.

Обсмажені гриби викладаємо в салатник, масло залишаємо в сковороді

Нарізаємо гриби і обсмажуємо в сковорідці

В ту ж сковороду кладемо нарізану дрібно цибулю. Пасеруємо цибулю 6 хвилин, поки він не придбає карамельний відтінок. Обсмажену цибулю додаємо до грибів.

Окремо обсмажуємо цибулю

З варених курячих стегон знімаємо м'ясо, нарізаємо невеликими кубиками.

Нарізаємо варену курку кубиками

Свіжу моркву ріжемо тонкою соломкою. Кладемо нарізану моркву в сковороду, після цибулі, накриваємо кришкою, тушкуємо на невеликому вогні 12 хвилин.

Свіжі огірочки нарізаємо локшиною. Якщо шкірка огірків жорстка, то потрібно її зрізати, ранні огірочки нарізаємо разом з ніжною шкіркою.

Зелену цибулю і кріп обполіскувати холодною водою, рубаємо дрібно.

Ріжемо моркву і тушкуємо в сковорідці Ріжемо моркву і тушкуємо в сковорідці   Нарізаємо локшиною огірки   Дрібно рубаємо зелень Нарізаємо локшиною огірки Дрібно рубаємо зелень

У глибокому салатнику змішуємо варену курочку з цибулею і смаженими грибами. Це основа курячого салату зі смаженими грибами.

Змішуємо курку з цибулею і грибами

Додаємо нарізані огірочки.

Додаємо в салатницю огірки

Кладемо дрібно посічену зелень.

Додаємо в салат зелень

Додаємо остигнула тушковану моркву до решти інгредієнтів салату зі смаженими грибами і куркою і тільки на цьому етапі солимо блюдо по своєму смаку.

Потім в салат додаємо дрібку цукрового піску і 1-2 чайні ложки яблучного оцту, перчимо свіжо чорним перцем, ретельно перемішуємо інгредієнти.

Потім в салат додаємо дрібку цукрового піску і 1-2 чайні ложки яблучного оцту, перчимо свіжо чорним перцем, ретельно перемішуємо інгредієнти

Кладемо в салат морква, сіль і спеції

Приправляємо салат якісним оливковою олією, перемішуємо.

Заправляємо салат оливковою олією

Для прикраси салат розрізаємо перо зеленої цибулі уздовж. Нарізаємо цибулю довгими тонкими смужками. Смужки кладемо на кілька хвилин в миску з крижаною водою. У холодній воді цибульні смужки перетворяться в красиві завитки.

Прикрашаємо салат цибульними завитками і подаємо на стіл.

Прикрашаємо салат цибульними завитками і подаємо на стіл

Салат зі смаженими грибами і куркою готовий!

Салат зі смаженими грибами і куркою готовий. Смачного. Готуйте швидко і з задоволенням!

Новости